Įkraunama...
Įkraunama...

Degu, mažųjų voveriukų mylėtojų namučiai

QUOTE(Laurrr @ 2013 03 28, 15:21)
Sveiki smile.gif Ką reiškia degučio toks lyg čiaudėjimas, kad sirgtų tai čia turbūt ne tas variantas, nes tas čiaudulys tai dažnesnis, tai retesnis yra gan ilgai. O gal nuo dulkių  g.gif  g.gif  Kažkur lyg skaičiau, kad degučiams būna sinusitai g.gif ?

Čiaudėti gali nuo šieno, jis kartais būna dulkėtas. Gali ir peršalęs būti, jei pastebite gleivių iš nosytės ar pan. Mano viena degutė jaunystėje vis čiaudėdavo ir tarsi dusdavo, vienoje klinikoje ją nuo peršalimo gydė, o kai nepadėjo, nuvežiau į kitą. Ten padarė rentgeno nuotrauką ir nustatė, kad širdis išsiplėtusi. Nuo to laiko kasdien duodu jai paskirtų homeopatinių vaistukų širdžiai gabaliuką (ten daug vitamino D, kalio ir kažko dar), tai gyvena sau linksma ir laiminga iki šiol, nebebūna tokių priepuolių. Jeigu jums neramu ar dar kokių simptomų pastebėsite, tai svarbu pas veterinarą apsilankyti.
Atsakyti
Šviežios žolės galima, ale ne kiekvienam išeis įsiūlyti smile.gif Maniškiai mandri, pienių lapus sudžiovinu (per kelias dienas išdžiūsta balkone), o žalius tik mano augintus prieskonių lapelius pripažįsta.
Burokėlius, salierus plonai supjaustau, sudedu į dėžutę (kad nebūtų pilna, tik ant dugno) ir and radiatoriaus. Už poros dienų jau galima vaišinti smile.gif Morkas irgi taip ruošiu, nes į žalias ponaičiukai net nežiūri.
Iš pirktinio maisto man irgi JR Farm atrodo geriausias, tik jo sunku gaut... Į Finko maniškiai net nežiūri, dar veterinaras buvo kažkokį šinšilų maistą rekomendavęs, tik irgi neberandu. Dabar lenkiško Orientale Karma Suffi nupirkau (pard. FD Professional Food ar kažkaip panašiai), sudėtis nebloga, degučiai graužia, bet tas daržovių išspaudų granules daugiausiai palieka sad.gif

O dėl santykiavimo tai net jei pamatysite, nereikš, kad skirtingų lyčių, jie pasibando ant visko... blush2.gif O dėl to esminio skirtumo, kiek domėjausi, pas patinukus tas atstumas apie 1 cm, pas pateles visai šalia. Ir pas patinukus tokie du iškilumai palei pimpuką kažkiek matosi blush2.gif tik va su tokiais mažais bala žino, jau nebepamenu, kaip ten buvo... bet žinau, kad mergikės labai jaunos pastoti gali. Kita vertus, jei abu berniukai ir atskirsite, paskui gali peštis. Gal išeitų nuvežti pas veterinarą ar šiaip kokį nusimanantį žmogų ir pasakytų, ar yra ko nerimauti?
Atsakyti
QUOTE(Vespa @ 2013 04 07, 19:33)
Šviežios žolės galima, ale ne kiekvienam išeis įsiūlyti smile.gif Maniškiai mandri, pienių lapus sudžiovinu (per kelias dienas išdžiūsta balkone), o žalius tik mano augintus prieskonių lapelius pripažįsta.
Burokėlius, salierus plonai supjaustau, sudedu į dėžutę (kad nebūtų pilna, tik ant dugno) ir and radiatoriaus. Už poros dienų jau galima vaišinti smile.gif Morkas irgi taip ruošiu, nes į žalias ponaičiukai net nežiūri.
Iš pirktinio maisto man irgi JR Farm atrodo geriausias, tik jo sunku gaut... Į Finko maniškiai net nežiūri, dar veterinaras buvo kažkokį šinšilų maistą rekomendavęs, tik irgi neberandu. Dabar lenkiško Orientale Karma Suffi nupirkau (pard. FD Professional Food ar kažkaip panašiai), sudėtis nebloga, degučiai graužia, bet tas daržovių išspaudų granules daugiausiai palieka sad.gif

O dėl santykiavimo tai net jei pamatysite, nereikš, kad skirtingų lyčių, jie pasibando ant visko...  blush2.gif O dėl to esminio skirtumo, kiek domėjausi, pas patinukus tas atstumas apie 1 cm, pas pateles visai šalia. Ir pas patinukus tokie du iškilumai palei pimpuką kažkiek matosi blush2.gif tik va su tokiais mažais bala žino, jau nebepamenu, kaip ten buvo... bet žinau, kad mergikės labai jaunos pastoti gali. Kita vertus, jei abu berniukai ir atskirsite, paskui gali peštis. Gal išeitų nuvežti pas veterinarą ar šiaip kokį nusimanantį žmogų ir pasakytų, ar yra ko nerimauti?

ačiū labai už naudingus patarimus, naujai šių voveriukų auintojai jie labai į nauda drinks_cheers.gif

Jau turbūt išsiaiškinau, pavyko pasigauti vieną po to iš kart kitą, tai tikrai vieno tarpelis mažesnis, taigi viena patelė, bet jie pas mane ne tokie visai ir mažiukai, mačiau kikoj jie dar mažesni, nežinau kiek jiems laiko, nes juos gavau iš žmonių kurie juos rado kibire prie konteinerio su duonos kriaukšle, parsinešė, sušildė, dezinfekavo, manau kažkas gavo juos dovanų ir nemokėjo rūpintis, kitos priežasties mano galva neišneša kaip galima išmesti šiuos meilučius, gerai, kad laiku juos surado ir jie nepasiligojo...tai gal jie ne broliukas ir sesutė jei pirkti tarkim kikoj ar kažkur pan? jei atsiras mažylis pasilikčiau abu tos pačios lyties voveriukus, kad to nepasikartotų, o likusįjį kažkam pasiūlyčiau. šiuo metu pati laukiuosi tai tikiuosi negimdysim tuo pačiu metu lotuliukas.gif jei turėtumėte kažkokių patarimų mano adresatu labai mielai juos paskaityčiau, iš anksto ačiū. Beja maniškiai mėgsta morkytę ir šviržią, ypač dilgėlių lapukus saldžiai triauškina smile.gif ir šienelis greit išnyksta pas juos, dantukai orandžiniai taigi manau sveiki ir tikrai žvalūs jaunuoliai auga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ten @ 2013 04 07, 18:31)
Čiaudėti gali nuo šieno, jis kartais būna dulkėtas. Gali ir peršalęs būti, jei pastebite gleivių iš nosytės ar pan. Mano viena degutė jaunystėje vis čiaudėdavo ir tarsi dusdavo, vienoje klinikoje ją nuo peršalimo gydė, o kai nepadėjo, nuvežiau į kitą. Ten padarė rentgeno nuotrauką ir nustatė, kad širdis išsiplėtusi. Nuo to laiko kasdien duodu jai paskirtų homeopatinių vaistukų širdžiai gabaliuką (ten daug vitamino D, kalio ir kažko dar), tai gyvena sau linksma ir laiminga iki šiol, nebebūna tokių priepuolių. Jeigu jums neramu ar dar kokių simptomų pastebėsite, tai svarbu pas veterinarą apsilankyti.

Dėkui už informaciją. Bus tikriausiai tas variantas, kad nuo dulkių. Stengiuosi kuo dažniau plauti grindis tose vietose kur plaudavau rečiau, tai po lova, už spintos, ten kur jiems labiausiai knieti užlysti. Na ir dabar nebepastebiu, kad taip čiaudėtų. smile.gif dar galbūt prisideda namuose sausas oras g.gif
Papildyta:
Dėl daržovių... kai maniškiai labai ilgai viduriavo nebedaviau jokių daržovių, kurias taip mėgo. Paaugo kaip ir viskas susitvarkė, na tik profilaktiškai kartais padaro organizmo išvalymą biggrin.gif O gi noriu duot džiovintų morkų, petražolių, tai pati ir valgyk biggrin.gif O kaip dėl salierų, jų kotus kaip suprantu valgo?
Atsakyti
Na ir istorija, kažkoks košmaras sad.gif jau ne vieną kartą girdžiu, kad mažiukus graužikus išmestus randa... Tik turbūt jie ne dovanų gauti, nes tokiu atveju kitiems parduot bando... greičiausiai netyčiukai, nusipirko porelę ir atsikratinėja jaunikliais... tai jiems dar pasisekė, kad rado, gal ne tik du išmesti buvo... tikimybė, kad broliukas ir sesutė yra labai didelė... o kikoj išvis nei lyčių skiria, nei rūpinasi, kad nesidaugintų (teoriškai yra reikalavimas, bet samdo nekompetentingus žmones ir jų neapmoko, tai realiai tų reikalavimų nesilaiko).

QUOTE(mama ciole @ 2013 04 07, 20:10)
nežinau kiek jiems laiko, nes juos gavau iš žmonių kurie juos rado kibire prie konteinerio su duonos kriaukšle, parsinešė, sušildė, dezinfekavo, manau kažkas gavo juos dovanų ir nemokėjo rūpintis, kitos priežasties mano galva neišneša kaip galima išmesti šiuos meilučius, gerai, kad laiku juos surado ir jie nepasiligojo...tai gal jie ne broliukas ir sesutė jei pirkti tarkim kikoj ar kažkur pan?

Atsakyti
QUOTE(Vespa @ 2013 04 08, 22:41)
Na ir istorija, kažkoks košmaras sad.gif jau ne vieną kartą girdžiu, kad mažiukus graužikus išmestus randa... Tik turbūt jie ne dovanų gauti, nes tokiu atveju kitiems parduot bando... greičiausiai netyčiukai, nusipirko porelę ir atsikratinėja jaunikliais...

bet nesuprantu kaip taip galima, juk jauniklius butu galeje irgi parduoti arba dovanoti skelbimuose, nors gal zmones neturi interneto, bet pazystamu vistiek turi tureti, kuriems galetu pasiulyti g.gif man galva neisnesa kaip taip nežmoniškai galia elgtis... tikiuosi jei bus jaunikliu jie bus sveiki, nes dnr nepadarysiu kad zinociau ar cia brolis ir sesuo nes gali buti visokiu variantu doh.gif

Tiesa vakar nupirkau kreidos idejau i narva, kaip jie ja triauske net mustis pradejo lotuliukas.gif po to isemiau po keleto valandu nes gaa daug nukramte ten jos, ar jus paliekat ja visam laikui kol surauzia ar kasdien idedat?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama ciole: 09 balandžio 2013 - 07:28
QUOTE(mama ciole @ 2013 04 09, 08:26)
bet nesuprantu kaip taip galima, juk jauniklius butu galeje irgi parduoti arba dovanoti skelbimuose, nors gal zmones neturi interneto, bet  pazystamu vistiek turi tureti, kuriems galetu pasiulyti g.gif  man galva neisnesa kaip taip nežmoniškai galia elgtis... tikiuosi jei bus jaunikliu jie bus sveiki, nes dnr nepadarysiu kad zinociau ar cia brolis ir sesuo nes gali buti visokiu variantu doh.gif

Tiesa vakar nupirkau kreidos idejau i narva, kaip jie ja triauske net mustis pradejo lotuliukas.gif  po to isemiau po keleto valandu nes gaa daug nukramte ten jos, ar jus paliekat ja visam laikui kol surauzia ar kasdien idedat?

Tikrai nežmoniški žmonės.... unsure.gif

Pas mane pastoviai kreida narvelyje. Dabar rečiau graužia, bet žiemą pastoviai smile.gif Kadangi buvau sodyboj, tai skanėstų - obels šakų, parvežiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2013 04 09, 08:36)
Tikrai nežmoniški žmonės....  unsure.gif

Pas mane pastoviai kreida narvelyje. Dabar rečiau graužia, bet žiemą pastoviai smile.gif Kadangi buvau sodyboj, tai skanėstų - obels šakų, parvežiau biggrin.gif

pas mane matyt seniai buvo gavę arba išvis negavę, kad taip graužė, šiandien įdėjau tai lyg ramiau jau darbuojas smile.gif dar nupirkau spaustu žirniu dribsnių, tai slėpti po narvą, užkasinėti pradėjo, net juokas ima lotuliukas.gif vienas nuo kito slepia,o valydama vakar tiek užslėptų gėrybių radau...va kur tas maistas dingsta lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama ciole: 09 balandžio 2013 - 08:48
QUOTE(mama ciole @ 2013 04 09, 09:47)
pas mane matyt seniai buvo gavę arba išvis negavę, kad taip graužė, šiandien įdėjau tai lyg ramiau jau darbuojas smile.gif dar nupirkau spaustu žirniu dribsnių, tai slėpti po narvą, užkasinėti pradėjo, net juokas ima lotuliukas.gif  vienas nuo kito slepia,o valydama vakar tiek užslėptų gėrybių radau...va kur tas maistas dingsta lotuliukas.gif

"Juodai" dienai ruošiasi lotuliukas.gif Tie žirnių dribsniai maniškiams desertas! smile.gif Tik užtenka užsukt į vaikų kambarį, sienelėmis pradeda lipt, laukdami to skanėsto bigsmile.gif

Negaliu pagaut nufotkinti savo gražuoliukų doh.gif narvelyje grotelės trukdo, neryšku... o po kambarį paleidus nepagaunu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(shampe @ 2013 04 02, 10:34)
gincevince. o paleidziat juos pasilakstyt kartu ar narvelyje bandot sujaukinti? Mes tai tik ant sofkutes su prieziura trumpam. bijau kad nesusipjautu. galvoju gal mazge reikia paaugint biskuti ax.gif

la, jau musu kartu gyvena. savaite pabuvo atskirai, tik kartais trumpam kartu. poto suleidom i kruva, bernas gavo ko norejo ir dabar miega vienoj lovoj smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(gincevince @ 2013 04 09, 23:21)
la, jau musu kartu gyvena. savaite pabuvo atskirai, tik kartais trumpam kartu. poto suleidom i kruva, bernas gavo ko norejo ir dabar miega vienoj lovoj smile.gif))

Kaip saunu thumbup.gif
O as tai prisibijau visam suleisti saviskius blush2.gif
Atsakyti
Aš pradėjau paleisti saiškius po namus pasilakstyti ppo keletą kartų per dieną, patiko laisvė labai ir atbėga pašvilpus smile.gif tada rankas ištiesiu prieina - pasigaunu, tik mergytė vis ratą suka, formą palaiko, nevisada ant rankų eina iš narvelio, tai leidžiu vienai narve pakaraliauti, kol pūkis laksto smile.gif vakar bandžiau nufotografuoti, vėliau bandysiu parodyti ir jums smile.gif
Atsakyti