Įkraunama...
Įkraunama...

Degu, mažųjų voveriukų mylėtojų namučiai

QUOTE(mama ciole @ 2013 04 10, 09:00)
Aš pradėjau paleisti saiškius po namus pasilakstyti ppo keletą kartų per dieną, patiko laisvė labai ir atbėga pašvilpus smile.gif

Saugokit gėles ir laidus biggrin.gif
Atsakyti
Buvau vakar išvykusi keliom val. Tai matėsi, kad vaikai degučius paleidę buvo.... mano visos sudaigintų cukinijų indeliai išvartyti.....o daigelio jau nei vieno unsure.gif doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
pas mane į pinigų medžio vazoną įšokęs buvo, jau krimstelėjo vieną lapą, tai db kai paleidžiu užkeliu aukščiau tą vazoną, nes ant žemės stovi... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mama ciole @ 2013 04 07, 16:13)
o ai jiems sviežia žolytę galima? nes man sakė, jog tik džiovintą ir tai nejaunesnę kaip 5 mėn g.gif

hm.. mano degiai gyveno lauke. valgydavo vien žalią žolę.. ir nieko. viskas ok.. taip kaip jiems gali būt tai negalima, jei jie natūroj ir gyvena žolėj? nesu niekad specialiai džiovinus žolės. šieno gaudavo tik žiemą.
Atsakyti
Sveiki,
Turiu klausima: Ar gali Degu gyventi viename narvelyje su dziungarijos ziurkenu?
Atsakyti
QUOTE(xingx @ 2013 04 12, 21:59)
Sveiki,
Turiu klausima: Ar gali Degu gyventi viename narvelyje su dziungarijos ziurkenu?

Na aš matau čia kelis aspektus...

Pirmas - ar jie sutars. Tai priklauso tiek nuo individualių gyvūno charakterio savybių, tiek nuo amžiaus, nuo narvo dydžio (kuo gyvūnams daugiau erdvės, tuo mažesnė tikimybė, kad kils noras kovoti ar paauklėti vienas kitą). Būna labiau dominuojančių degučių, kurie tarpusavy nuolat aiškinasi santykius (jiems irgi būdinga hierarchija), būna ir labai draugiškų. Bet šiuo atveju tokios skirtingos gyvūnų dydžių kategorijos, kad aš tiesiog nerizikuočiau. Jei degu kas nors nepatiks, gali būti per vėlu žiurkėniuką išgelbėti.
Čia anksčiau forume besilankiusi mergina degutį augino su japoniška pelyte. Jie gyveno akvariume perskirti siena, pelytė pralindus pati nubėgdavo pas degutį, yra kartu miegoję ir pan., atrodė, kad viskas gerai, bet galiausiai (jei gerai pamenu) pelytei visgi baigėsi nekaip.
Na bet tarkim, kad jie puikiai sutartų... Antras klausimas yra narvas ir šių gyvūnų gyvenimo sąlygos. Degučiui reikia didelio narvo - žymiai didesnio nei džiungarikui. Tai, tarkim, pas mane degu auga šinšilos narve su primontuotais keliais aukštais kitų narvų... Džiungarijos žiurkėnas pasistengęs tikrai pro tokio narvo virbus pralįstų (jie gi susiploja kaip blynai smile.gif). Nepatogu jam būtų ir laipiot, ir pan., reikėtų užklijuoti kopetėles, nes žiurkėniuko kojytės įkritinėtų į kiekvieną tarpą ir pan.
Degučiui reikia daug šokinėti, daug erdvės ir pan. Žiurkėnai karstytis irgi moka, bet iš didesnio aukščio nukritę galėtų ir susižeisti.
O ir įpročiai jų skirtingi.. Degu iš esmės miega ciklais. Porą valandų pasnaudžia, porą padūksta. Pas kitus prisitaiko - pvz., miega naktimis, kaip ir šeimininkai. O žiurkėnai yra naktiniai gyvūnai, visą dieną tik miegotų. Kaži, ar netrukdytų vienas kitam?

Trumpiau tariant - gal ir galima, bet kam to reikia ir ar tikrai jiems abiems bus sudarytos atitinkamos sąlygos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ten: 12 balandžio 2013 - 20:43
Laikiau degučius ir džiungariuką kartu. Puikiai sutarė
Atsakyti
Aciu labai uz atsakymus. Bandysim pratinti kartu gyventi. salygos tinkamos, tai turetu buti gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(RyzaLape @ 2013 04 11, 20:46)
hm.. mano  degiai  gyveno lauke.  valgydavo  vien  žalią  žolę.. ir nieko. viskas ok.. taip kaip  jiems  gali  būt  tai negalima, jei  jie  natūroj  ir  gyvena  žolėj? nesu niekad  specialiai  džiovinus  žolės.  šieno  gaudavo tik  žiemą.

o kaip laukie jie gyveno, ka=kokiam narve pastatytam tiesiog ant zolytes gal ir vis perkeldavot ar kaip, labai sudominot, pas mus butu galimybe vasara lauke juos apgyvendint, bet baisu, kad nepabegtu, laukas tai ne namai, nesurastum turbut jau g.gif
Atsakyti
Sveikos, temai pagyvint pasirodom ir mes 4u.gif
Čikis namuose smile.gif
user posted image

Čikis mėgaujasi rankų šiluma cool.gif
user posted image
Atsakyti
labai gražus Jūsų čikis, o jau dukrytės groooožis, kaip gyva lėlytė wub.gif
Atsakyti
Čia mano krikšto dukrytė 4u.gif Bet ačiū už pagyras blush2.gif

Beje, šiandien nuvykom į Kiką dėl maistuko, kurį mūsų degutis labai mėgsta, ir likom maloniai nustebinti, Kikoj dabar maistui 20% akcija, smėliui 30% akcija ir nameliams 30% akcija, tai apsiprekinom reikalingiausiais reikmenimis ir dar gavom nemažą nuolaidą thumbup.gif
Atsakyti