Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE(Arretė @ 2012 12 18, 19:16)
Labas vakaras,
O ar galima vietoj grietinėlės naudoti grietinę? unsure.gif

Manyčiau,kad sugadintumėt reikalą
Atsakyti
QUOTE(ing. @ 2012 12 17, 18:12)
Irmulia,
o kur torto recepta ras? unsure.gif



jau biggrin.gif

Nutella® ir Philadelphia sūrio tortas su Oreos® (nekeptas)

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Reikės:

18cm skersmens kepimo formai ( šarnyrinei)

Pagrindui:
• 154 g Oreos® sausainių sumaltų į miltus
• 1 valg. š. sviesto ( arba kokoso sviesto)
• šiek tiek vandens


Kreminiam sluoksniui:
• 400 g "Philadelphia" sūrio kremo
• 270 g Nutella® kremo
• 70g de juodo konditerinio šokolado Nestlé® (galima keisti kitu)
• sauja skrudintų sumaltų Pekano riešutų (nebūtinai)
(nebūtinai):
• 1 valg. š. želatinos
• 30 ml grietinėlės (10% riebumo)

Dekorui:
• 1 pok. mini Oreos® sausainėlių


Gaminimo eiga:

1. Oreos® sausainius sudėti į smulkintuvą ir sumalti iki miltų su visu įdaru, sumaišyti su minkštu sviestu, jei trūksta drėgmės, kad trupinukai geriau suliptų tarpusavyje- papildomai įpilti lašelį vandens.

2. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi ( tiek dugną , tiek ir šonus) ant dugno tolygiai paskirstyti paruoštą Oreos® trupinių masę, suformuoti kraštelį.

3. Giliame inde sukrėsti Philadelphia sūrio kremą.

Kaitinimo inde pašildyti Nutella® kremą su šokoladu iki šokolado gabaliukai pilnai išsilydys.

Supilti ant Philadelphia sūrio kremo - viską išmaišyti.

Kitame kaitinimo inde supilti grietinėlę, šildyti iki pilno užkaitimo, suberti želatiną, maišyti iki želatina pilnai ištirps, šiek tiek atvėsinti ir supilti ant sūrio/nutellos masės. Suberti skrudintus Pekano riešutus. Viską gerai išmaišyti iki vientisumo.

4. Paruoštą kremo masę sukrėsti į kepimo formą ant trupininio pagrindo, išlyginti paviršių.

Viršų puošti mini Oreos® sausainėliais (arba normalaus dydžio) ir pastatyti šaldytuve visai nakčiai.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 12 19, 08:13)

Dekui 4u.gif
O dar toks klausimelis: o jis nesigauna riebus, sunkus? blush2.gif
Nes kazkaip to bskvito labai mazai, o tokiu tortu as kazkaip nelabai megeja....
man norisi biskvitu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ing. @ 2012 12 19, 10:56)
Dekui 4u.gif
O dar toks klausimelis: o jis nesigauna riebus, sunkus? blush2.gif
Nes kazkaip to bskvito labai mazai, o tokiu tortu as kazkaip nelabai megeja....
man norisi biskvitu smile.gif


svorio atžvilgiu, jap, jis sunkus biggrin.gif

na, kaip dėl to riebumo, jis toks labai jau kreminis, riebumas nebent nuo pačio sūrio kremo, bet tikrai čia ne toks sviestinis, kuris burnoje veliasi. mirksiukas.gif Sakyčiau tokio lengvo riebumo torčiukas mirksiukas.gif

manau, pagrindui galima dėti ir biskvitą - čia jau fantazijos reikalas mirksiukas.gif arba dėti sluoksniais ( biskvitas, kremas, biskvitas, kremas ) , tik tada viduje biskvitas turėtų būti labai jau orinis , lengvutis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 12 19, 10:06)
svorio atžvilgiu, jap, jis sunkus  biggrin.gif

na, kaip dėl to riebumo, jis toks labai jau kreminis, riebumas nebent nuo pačio  sūrio kremo, bet tikrai čia ne toks sviestinis, kuris burnoje veliasi.  mirksiukas.gif  Sakyčiau tokio lengvo riebumo torčiukas  mirksiukas.gif 

manau, pagrindui galima dėti ir biskvitą - čia jau fantazijos reikalas  mirksiukas.gif  arba dėti sluoksniais ( biskvitas, kremas, biskvitas, kremas ) , tik tada viduje biskvitas turėtų būti labai jau orinis , lengvutis  mirksiukas.gif

dekui 4u.gif
ir kazin ar kiekvienoje parduotuveje galiam tuos oreor sausainukus isigyt?
kazkaip nesu as ju macius...
o gal cia ne Lt pirkta? blush2.gif
Atsakyti
Gal galetu kasnors tiksliau ir nuosekliau aprasyti (Cipciuko ar kieno kito) Ananasinio torto biskvito gaminima ir kepima? Meginau 3 kartus - visada iskyla idealiai, ir sukrenta taip, kad vos ne nuo dugno tenka krapstyti. Sukrenta dar orkaitej bekebdamas. Gal po to, kai patikrinu pagaliuku ar iskepes - pradarau dureles..
Tas priplepes blynas, kuri radau tortines dugne - skanus. NORIU KAD ir man jis pavyktu!!!!!!
Pagal sita receptuka: RECEPTUKAS CIA.

Ar angliski produktai kalti, ar kazko nedadariau. Kepu tikrai ne pirma biskvita... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo p Raganyte: 19 gruodžio 2012 - 13:27
sveikos kepejos smile.gif
gal galit patart?planuoju kaledoms kepti aguonini pyraga, kuris sulaistomas virta grietinele su cukrumi, o ant virsaus uzpilamas rududu. kadangi Kaledos, noriu puosti baltai. galvoju apie saldainiu mase. Kaip manot jei as ant virsaus nepilsiu sildyto rududu, o uztepsiu rududu+sviestas kremu. ar labai nukentes pyrago skonis?ar nesigaus nesamone?
Atsakyti
QUOTE(ing. @ 2012 12 19, 11:14)
dekui 4u.gif
ir kazin ar kiekvienoje parduotuveje galiam tuos oreor sausainukus isigyt?
kazkaip nesu as ju macius...
o gal cia ne Lt pirkta? blush2.gif

Yra bent jau didziosiose parduotuvese ir pas mus mirksiukas.gif O siaip galima gi pakeisti kitais panasaus tipo sausainiais mirksiukas.gif
Del pacio torto: na juk tortus galima i keleta rusiu skirstyti - vis tik skirtingi yra kur su daug pertepimu, paprastai keptu biskvitu ir tokie, kurie yra nekepami (surio, varskes pagrindu ir pan)

Erdve: manau turetu visai normaliai gautis
Atsakyti
Kartoju cia savo klausimuka is praeitos temos
Bandysiu kepti cipciuko meduti is puses normos ar tokias proporcijas imat:

Biskvitams:
2 kiaušiniai
2 dideli š. medaus
50g margarino EVE (ne sviesto)
90g cukraus
1,5 a. šaukšteliai sodos (ne kepimo milteliai) nugesintos 1 val. šaukšt. acto
340g miltų (gali ir pritrukti saujeles kitos)

Kremui:
620 ml grietinėlės (36 proc.)
Cukrus pagal skoni
Citrinos sulčių

Kiek cia miltu gramais?
kokio dydzio kocioti +/-?
ACIU
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2012 12 19, 16:30)
Kartoju cia savo klausimuka is praeitos temos
Bandysiu kepti cipciuko meduti is puses normos ar tokias proporcijas imat:


Tai kad ne per puse produktu kiekius padalinot, jei norit puse porcijos kepti. Kocioti galit tokio dydzio, koks jums patinka, pvz. apie 20 cm skersmens arba apipjaustykit pagal turima lekste.
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2012 12 19, 18:45)
Tai kad ne per puse produktu kiekius padalinot, jei norit puse porcijos kepti. Kocioti galit tokio dydzio, koks jums patinka,  pvz. apie 20 cm skersmens arba apipjaustykit pagal turima lekste.

biggrin.gif nu logiska kad ne per puse, nenoriu as 3 kiausiniu dalinti pusiau smile.gif
parasyta kad is pilnos normos gaunasi 2 normalus torciukai arba vienas gigantas, o siuos kiekius radau kazkurioj temoj rekomenduojamus tai ir klausiu kaip mazinat norma (nes man giganto nereik) kokius kiekius dedat ir pagal tuos kiekius kiek cm kepat.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 19 gruodžio 2012 - 19:35
[quote=p Raganyte,2012 12 19, 14:26]
Gal galetu kasnors tiksliau ir nuosekliau aprasyti (Cipciuko ar kieno kito) Ananasinio torto biskvito gaminima ir kepima? Meginau 3 kartus - visada iskyla idealiai, ir sukrenta taip, kad vos ne nuo dugno tenka krapstyti. Sukrenta dar orkaitej bekebdamas.


Pabandykit kiaušinius su cukrumi plakti apie 10 min., kol susidarys tiršta balta masė, ir tik tada po truputį dėkit miltus ir kt. produktus.
Atsakyti