QUOTE(Arretė @ 2012 12 20, 15:42)
Na, taip.
Dažniausiai grietine. Actą kartais naudodavau. O milteliai man nepatiko kurį laiką, nepasitikėjau aš jais, bet išbandžiusi pamačiau, kad kaiptik man saugiau su jais. Nežinau, nelaimingą ranką turiu sodai.
O tam recepte net 3 šaukšteliai, kai aš daugiau 1 nesu dėjus gyvenime niekur. Todėl bijau kepti, lauksiu, kol kasnors "palaimins" mano mintį dėl miltelių.
rasiau ka pati radau info. apie keitima miltuku vietoj sodos-meduciu temoj.
Papildyta:
QUOTE(Lau_ura @ 2012 12 20, 15:49)
Sveikos
Nesiseka pagaminti sokoladini glaista tortui. Darau pagal mamos recepta, tik jau du kartus bandziau is man tas sokoladas vos pradejes vesti is karto sustingta ir neiseina jo normaliai uztepti, jau nekalbant apie pabarstymus ant jo, nes viskas nubyra
As istirpinu valgomaji sauksta sviesto, idedu 100 g. grietines, stikline cukraus ir du valgomuosius saukstus kakavos. Po uzvirimo verdu 6 minutes. Gal suprantate ka darau ne taip? Gal yra paprasetesnis receptas? Mamai visada gaunasi pagal si, o man niekaip
gal kad grietine, o ne grietinele ten turi buti?
as turiu siuos:
1. ŠOKOLADINĖ GLAZŪRA TORTO PAVIRŠIUI
100 g. Juodo šokolado
2-3 š. Grietinėlės (arba 1 š. aliejaus, pati dazniausiai naujoju alieju
)
1 val. š. sviesto
Viską ištirpinti iki vientisos glazūros, kiek atvėsusią pilti ant torto viršaus (paviršiaus nereikia niekuo tepti). Galima tepti lygiai, ornamentuoti šaukštu, braukyti kaip voratinklį. Galima pilti tiesiai ant biskvito
2. ŠOKOLADINĖ GLAZŪRA iš kakavos
1 v.š. sviesto
0,5 st cukraus
1 v.š. kakavos
50 g pieno
Viska virti ant silpnos ugnies iki grietinės tirštumo.
---
praktiskai visada darau pirmu var. nors ir 2var. esu bandzius bet man su pirmu paprasciau ir greiciau
viskas gaunasi lengvai ir gerai.
1.Tepasi paprastai, nebega, o kai sustingsta nebuna nei traskus, nei klampus, jei desit figureles tai luktelkit kol sustings bet ne saldytuve, nes po to jau sunkiau lipinsis prie pavirsiaus.