Na va, šiandien kepiau dar kartelį lakštelius pagal cipciuko receptą medaus tortui.
Gavosi kur kas daugiau - 11. Ir dariau kaip kažkuri - nepykit nepamenu kuri patarėt , kad iš pradžių visus juos išsikočioti o tuomet kepti. Tikrai - geriau ir negali būti, viskas vyksta daug geriau ir kokybiškiau nei kočioji - trauki - pjaustai - kočioji ir t.t.
Dar tik turiu klausimų gal kuri atsakytų...
Tai vis dėlto kuom reikia pertepti? Skaičiau, kad grietinėle pagal receptą berods, o kažkas rašė, kad tepa ir grietine sumaišyta su grietinėle išplakta, žodžiu pasimečiau ir nesupratau. Gal galite pasakyti kaip geriau?
Dar skaiučiau kad kažkas bandė įdėti želė į vieną sluoksnį, ir į kitą riešutų. Kaip manote - ar galiu, ar tiktų?
QUOTE(Šarka-Li @ 2012 12 21, 20:48)
Na va, šiandien kepiau dar kartelį lakštelius pagal cipciuko receptą medaus tortui.
Gavosi kur kas daugiau - 11. Ir dariau kaip kažkuri - nepykit nepamenu kuri patarėt , kad iš pradžių visus juos išsikočioti o tuomet kepti. Tikrai - geriau ir negali būti, viskas vyksta daug geriau ir kokybiškiau nei kočioji - trauki - pjaustai - kočioji ir t.t.
Dar tik turiu klausimų gal kuri atsakytų...
Tai vis dėlto kuom reikia pertepti? Skaičiau, kad grietinėle pagal receptą berods, o kažkas rašė, kad tepa ir grietine sumaišyta su grietinėle išplakta, žodžiu pasimečiau ir nesupratau. Gal galite pasakyti kaip geriau?
Dar skaiučiau kad kažkas bandė įdėti želė į vieną sluoksnį, ir į kitą riešutų. Kaip manote - ar galiu, ar tiktų?
Gavosi kur kas daugiau - 11. Ir dariau kaip kažkuri - nepykit nepamenu kuri patarėt , kad iš pradžių visus juos išsikočioti o tuomet kepti. Tikrai - geriau ir negali būti, viskas vyksta daug geriau ir kokybiškiau nei kočioji - trauki - pjaustai - kočioji ir t.t.
Dar tik turiu klausimų gal kuri atsakytų...
Tai vis dėlto kuom reikia pertepti? Skaičiau, kad grietinėle pagal receptą berods, o kažkas rašė, kad tepa ir grietine sumaišyta su grietinėle išplakta, žodžiu pasimečiau ir nesupratau. Gal galite pasakyti kaip geriau?
Dar skaiučiau kad kažkas bandė įdėti želė į vieną sluoksnį, ir į kitą riešutų. Kaip manote - ar galiu, ar tiktų?
As visuomet darydavau tik su grietine, bet paskutiniu metu maisau is akies grietine su grietinele. O zelatinos gabaliukai labai tinka:) riesutu nebandziau.
QUOTE(bitė Majaa @ 2012 12 21, 20:03)
As visuomet darydavau tik su grietine, bet paskutiniu metu maisau is akies grietine su grietinele. O zelatinos gabaliukai labai tinka:) riesutu nebandziau.
O kaip orientuotis tą iš akies grietinės?
O želė bet kaip gabaliukais supjaustyti?
QUOTE(Šarka-Li @ 2012 12 21, 21:17)
O kaip orientuotis tą iš akies grietinės?
O želė bet kaip gabaliukais supjaustyti?
O želė bet kaip gabaliukais supjaustyti?
Siaip tai kaip padarysi, taip nepagadinsi, manau su ta grietine, bet as dedu didesne dali grietines, o grietineles maziau. Bet cia tikrai nera taisykle. Dar dedu vanilinio cukraus i grietine.
Zele bet kaip, bet graziau gal, kai panasaus dydzio gabaliukai buna, as dedu panasiai po 0,5-1 cm.
QUOTE(bitė Majaa @ 2012 12 21, 20:27)
Siaip tai kaip padarysi, taip nepagadinsi, manau su ta grietine, bet as dedu didesne dali grietines, o grietineles maziau. Bet cia tikrai nera taisykle. Dar dedu vanilinio cukraus i grietine.
Zele bet kaip, bet graziau gal, kai panasaus dydzio gabaliukai buna, as dedu panasiai po 0,5-1 cm.
Zele bet kaip, bet graziau gal, kai panasaus dydzio gabaliukai buna, as dedu panasiai po 0,5-1 cm.
Ačiū
O grietinę išplaktą sumaišyti tiesiog su išplakta grietinėle, taip? Ir į kurią dėti cukrų pagal receptą, ar ten ir ten?
merginos patarkit- kurio torto gamyba uzima maziausiai laiko?
QUOTE(emiliuxas @ 2012 12 21, 21:31)
merginos patarkit- kurio torto gamyba uzima maziausiai laiko?
Nekepto. Jogurtinio, maskarpones ar pan.
QUOTE(Šarka-Li @ 2012 12 21, 21:50)
Ačiū
O grietinę išplaktą sumaišyti tiesiog su išplakta grietinėle, taip? Ir į kurią dėti cukrų pagal receptą, ar ten ir ten?
O grietinę išplaktą sumaišyti tiesiog su išplakta grietinėle, taip? Ir į kurią dėti cukrų pagal receptą, ar ten ir ten?
Gal ir reiketu plakti atsikai ir paskui kartu sudeti, bet as del laiko stokos kartu abi supilu ir plaku, tiesa, dar dedu zelatinos, bet cia irgi nera taisykle:) Zelatinos pas mane 4 saukstai ant 1l. O cukru deti, jei plaksit atskirai, tai i grietine.
Merginos, atveskit mane i prota
Nes greit prazilsiu su tuo snikerio biskvitu...anksciau kepdavau ir viskas gaudavosi super, buvo megstamiausias biskvitas, o dabar jau kuris laikas jis man s....gaunas....atrodo iskepa kaip dera, o prapjauni vaizdas lyg zalias butu...bandzau kept po viena laksteli, bet tas pats... nuka darau ne taip? kazkuri anksciau mergyte taip pat atsmenu klause to paties, bet nepastebejau ar kas atsake
Nes greit prazilsiu su tuo snikerio biskvitu...anksciau kepdavau ir viskas gaudavosi super, buvo megstamiausias biskvitas, o dabar jau kuris laikas jis man s....gaunas....atrodo iskepa kaip dera, o prapjauni vaizdas lyg zalias butu...bandzau kept po viena laksteli, bet tas pats... nuka darau ne taip? kazkuri anksciau mergyte taip pat atsmenu klause to paties, bet nepastebejau ar kas atsake
QUOTE(gabijux @ 2012 12 22, 08:35)
Merginos, atveskit mane i prota
Nes greit prazilsiu su tuo snikerio biskvitu...anksciau kepdavau ir viskas gaudavosi super, buvo megstamiausias biskvitas, o dabar jau kuris laikas jis man s....gaunas....atrodo iskepa kaip dera, o prapjauni vaizdas lyg zalias butu...bandzau kept po viena laksteli, bet tas pats... nuka darau ne taip? kazkuri anksciau mergyte taip pat atsmenu klause to paties, bet nepastebejau ar kas atsake
Nes greit prazilsiu su tuo snikerio biskvitu...anksciau kepdavau ir viskas gaudavosi super, buvo megstamiausias biskvitas, o dabar jau kuris laikas jis man s....gaunas....atrodo iskepa kaip dera, o prapjauni vaizdas lyg zalias butu...bandzau kept po viena laksteli, bet tas pats... nuka darau ne taip? kazkuri anksciau mergyte taip pat atsmenu klause to paties, bet nepastebejau ar kas atsake
jei darot viska identiskai kaip anksciau,tai turbut orkaite kazka ''grybauja''.bandykit kepti zemesneje temperaturoje
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2012 12 22, 10:15)
jei darot viska identiskai kaip anksciau,tai turbut orkaite kazka ''grybauja''.bandykit kepti zemesneje temperaturoje
Va apie tai nepagalvojau gal rimtai kas jai pasidare niu bandysiu tada zemesnej temperaturoj... aciu labai labai
SOS! Kiek vandens ant 30g želatinos?? Daug maž?