Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE(Arretė @ 2012 12 20, 15:26)
Atsiprašau, kad klausinėju to paties per dvi temas, bet labai reikia atsakymo. blush2.gif Taigi, cituoju, ko klausiu medaus torto temoje, kadangi ir čia tortų kepėjos renkasi, gal atsakysite. smile.gif

"Noriu apie kirbės medutį paklausti. Ar galima vietoj sodos naudoti kepimo miltelius? Bijau, kad ji jausis torte... Nes kiek kepu kažką su soda, labai dažnai jaučiasi. Kadangi kepsiu ne visą masę iškart, o liesiu blynus ir kepsniu po vieną sluoksnį, gal esmė labai nepasikeistų, jei naudočiau kepimo miltelius?"



pasiskaityk cia, nes cia tas pats kirbes medutis http://shirshiulizda...aus-tortas.html
ten yra prie sodos paciame recepte paspausk, cia ir pasiskaitysi kada kepimo milteliai naudojami.

kiek n- kartu pati kepiau si meduti, tai niekada nesijaucia soda.
naudojuos siuo principu i sodą (3 a.s.) būtinai nugesinti įpylus į ją porą šaukštų acto, ir supilti ją į karštą tešlą - smarkiai suputos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wituxas: 21 gruodžio 2012 - 10:20
QUOTE(wituxas @ 2012 12 21, 11:18)
pasiskaityk cia, nes cia tas pats kirbes medutis http://shirshiulizda...aus-tortas.html
ten yra prie sodos paciame recepte paspausk, cia ir pasiskaitysi kada kepimo milteliai naudojami.

Taip taip, jau radau. 4u.gif Ir būtent pagal tą aprašymą pasirinkau miltelius. Iškepė. biggrin.gif O kai darysiu be progos, išbandysiu ir sodą, tada nuspręsiu, su kuo skaniau. Nors man medaus tortai net norfiniai skanūs. doh.gif Tai naminis neturi galimybių būti prastas. biggrin.gif
Atsakyti
Perziurejau visa papuosimu tema, susiradau dengimo mases recepta pagal Cipsiuka, o figurelems lipdyti pastilazo neradau, gal kam nesunku nuoroda butu parasyt? 4u.gif

siandien bandysiuos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2012 12 21, 00:59)
O man sustingo i kieta kieta gabala, nes pjaustem ka tik isimta is saldytuvo  ir pjaustant luzinejo ir gadino biskvitus....kita karta dar pridejau sviesto i sokolada ir daugiau pieno ir gavosi super.

aciu 4u.gif
Mergaites,kaip darot aicinga?
Atsakyti
QUOTE(AsPeleda @ 2012 12 21, 12:56)
Perziurejau visa papuosimu tema, susiradau dengimo mases recepta pagal Cipsiuka, o figurelems lipdyti pastilazo neradau, gal kam nesunku nuoroda butu parasyt? 4u.gif

siandien bandysiuos  blush2.gif

PASTILAŽAS tortų dekoracijų lipdymui (Asseni)

1 val. š. želatinos
40 ml. vandens
1 a. š. citrinų rūgšties
2 a. š. gliukozės (arba dirbtinis medus)
250 g. cukraus pudros
120 g. krakmolo

Vandenį sumaišyti su citrinos rūgštimi, užpilti želatiną, palaikyti, paskui ištirpinti ir supilti kartu su gliukoze/medumi į krakmolo, cukraus pudros masę.

Papildyta:
QUOTE(ingridziukas34 @ 2012 12 21, 13:44)
aciu 4u.gif
Mergaites,kaip darot aicinga?

AISINGAS (Cipciukas)
Tai glazūra, tortų papuošimui, ornamentams daryti, smulkesnėms detalėms (jos išdžiovinamos), juo klijuojamos detales, puošiami meduoliukai, keksiukai .

1 baltymas
2,5 - 3 val. š. vandens (pagal kiaušinio dydį)
225 g. cukraus pudros

Viskas sumaišoma ir sukama mediniu šaukštu, kuo ilgiau. Perspėjo, nuo to jis būna tvirtesnis, baltesnis. Jis turi būti nei per tirštas, nei per skystas, reikalui esant dadėti šaukštą pudros, arba įpilti vandens.
---
jei tik siaip "paterliojimui" na keliem taskiukam ar papaisymui, ar ant meduoliuku tai cukraus pudra+citrinos sultys smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 21 gruodžio 2012 - 13:33
aciu ramune.v, bet nebuvo kazkokio kito recepto figureliu lipdymui pagal Cipciuka? kazkoki lyg kita esu skaicius, si Asseni, tai buvau radus smile.gif galvojau, kad Cipciuko populiariausias, tai reikstu labiausia tiketina, kad pavyks biggrin.gif
Atsakyti
Labukas)

Reikia lengvo ir su rugstele torto.Koks tai gali buti ???? g.gif

Aciu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ulitka: 21 gruodžio 2012 - 14:32
Mergaites, su kiek syrupo reikia sulieti Snikerso biskvitus? Seimyna pageidauja slapio torto, bet bijau, kad bala nesigautu blush2.gif Dekoju, jei kas atsakys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2012 12 21, 14:32)
PASTILAŽAS tortų dekoracijų lipdymui (Asseni)

1 val. š. želatinos
40 ml. vandens
1 a. š. citrinų rūgšties
2 a. š. gliukozės (arba dirbtinis medus)
250 g. cukraus pudros
120 g. krakmolo

Vandenį sumaišyti su citrinos rūgštimi, užpilti želatiną, palaikyti, paskui ištirpinti ir supilti kartu su gliukoze/medumi į krakmolo, cukraus pudros masę.

Papildyta:

AISINGAS (Cipciukas)
Tai glazūra, tortų papuošimui, ornamentams daryti, smulkesnėms detalėms (jos išdžiovinamos), juo klijuojamos detales, puošiami meduoliukai, keksiukai .

1 baltymas
2,5 - 3 val. š. vandens (pagal kiaušinio dydį)
225 g. cukraus pudros

Viskas sumaišoma ir sukama mediniu šaukštu, kuo ilgiau. Perspėjo, nuo to jis būna tvirtesnis, baltesnis. Jis turi būti nei per tirštas, nei per skystas, reikalui esant dadėti šaukštą pudros, arba įpilti vandens.
---
jei tik siaip "paterliojimui" na keliem taskiukam ar papaisymui, ar ant meduoliuku tai cukraus pudra+citrinos sultys smile.gif

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bitė Majaa @ 2012 12 21, 15:24)
Mergaites, su kiek syrupo reikia sulieti Snikerso biskvitus? Seimyna pageidauja slapio torto, bet bijau, kad bala nesigautu blush2.gif Dekoju, jei kas atsakys 4u.gif

Aš sulieju stiklinę<bet į apatinį sluoksnį nepersistengiu,nes keletą kartų buvo,kad bėgo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Julsita: 21 gruodžio 2012 - 15:46
QUOTE(Julsita @ 2012 12 21, 17:45)
Aš sulieju stiklinę<bet į apatinį sluoksnį nepersistengiu,nes keletą kartų buvo,kad bėgo  doh.gif


Aciukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Julsita @ 2012 12 21, 16:45)
Aš sulieju stiklinę<bet į apatinį sluoksnį nepersistengiu,nes keletą kartų buvo,kad bėgo  doh.gif


Sulaistyymui naudoju geliu purkstuka. Ant vieno biskvito sluoksnio paprastai supurskiu 50 ml. Ant virsutinio sluoksnio purskiu is vidines puses, tada nesausas biskvitas buna ir lengva virsu aptepti kremu.
Atsakyti