QUOTE(Arretė @ 2012 12 20, 15:26)
Atsiprašau, kad klausinėju to paties per dvi temas, bet labai reikia atsakymo.
Taigi, cituoju, ko klausiu medaus torto temoje, kadangi ir čia tortų kepėjos renkasi, gal atsakysite. 
"Noriu apie kirbės medutį paklausti. Ar galima vietoj sodos naudoti kepimo miltelius? Bijau, kad ji jausis torte... Nes kiek kepu kažką su soda, labai dažnai jaučiasi. Kadangi kepsiu ne visą masę iškart, o liesiu blynus ir kepsniu po vieną sluoksnį, gal esmė labai nepasikeistų, jei naudočiau kepimo miltelius?"


"Noriu apie kirbės medutį paklausti. Ar galima vietoj sodos naudoti kepimo miltelius? Bijau, kad ji jausis torte... Nes kiek kepu kažką su soda, labai dažnai jaučiasi. Kadangi kepsiu ne visą masę iškart, o liesiu blynus ir kepsniu po vieną sluoksnį, gal esmė labai nepasikeistų, jei naudočiau kepimo miltelius?"
pasiskaityk cia, nes cia tas pats kirbes medutis http://shirshiulizda...aus-tortas.html
ten yra prie sodos paciame recepte paspausk, cia ir pasiskaitysi kada kepimo milteliai naudojami.
kiek n- kartu pati kepiau si meduti, tai niekada nesijaucia soda.
naudojuos siuo principu i sodą (3 a.s.) būtinai nugesinti įpylus į ją porą šaukštų acto, ir supilti ją į karštą tešlą - smarkiai suputos