Įkraunama...
Įkraunama...

ORCHIDĖJŲ PIRKIMO IR GYRIMOSI TEMA

QUOTE(jolituxxx @ 2013 01 06, 23:24)
Grožiai pas visas  wub.gif

Et o pas mane naujienos nekokios  verysad.gif Per šventes buvome išvažiavę savaitei tai MB taip primažino šildymą, kad tik radiatoriai nesprogtų, o manieji augalai jam matyt atrodė, kad viską gali ištverti, nors ir prašiau, kad kambariuose būtų šilta  doh.gif  Tai dabar stebiu kaip mano augalai nyksta akyse: meta lapus, žiedus ir atsisako gyventi verysad.gif Iš kitos pusės liks ištvermingiausi jei išvis kas liks...
Iš namų šaltuoju sezonu niekur nebevažiuosiu, šventes švęsiu su augalais  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif

verysad.gif gali nervai neatlaikyt, matant nykstančias gėles, augini, augini, džiaugiesi, bet kai ima nykti, tai jau ne kas... Gal dar išgyvens unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2013 01 07, 00:17)
Ačiū... Bus matyt, bet keliom tai tikrai jau amen. Labiausiai gaila miltoniopsio roezlii, nes jį laimėjau ir visai mielai augo, leido naują auginuką, o dabar atrodo kraupiai: be lapų, pakeitęs spalvą, žiūriu ir žliumbt norisi, o išmest nekyla ranką, dar tikiuosi stebuklo...  Kai grįžome buvo kambaryje +7 , o už lango jau buvo pliusas, tai kas buvo kai lauke -17 buvo  verysad.gif

Įsivaizduoju, kaip turėtum jaustis verysad.gif gal dar atsigaus. Aš vieną savo 'kambriją' buvau balkone užkišus kamputy, kur neužlyja, neužpučia ir pamiršau doh.gif parsinešiau, kai jau atkentėjo kokias pora savaičių šalčių, tai kraupiai atrodė, dar ypač dėl staigaus temp pasikeitimo, viskas nujuodavo, bet dabar 3 nauji auginukai išlindę smile.gif
Laikykis console.gif gal ištvers gėliukai. Skaičiau, kad jei gavo šalčio ir yra pažeidimų, tai reikia pradžioj laikyti vėsiau, kad nebūtų labai temperatūrinis šokas ir laikyti šiek tiek tamsiau ir apmažinti laistymą. Tada po truputį gražint prie normalių sąlygų 4u.gif
Atsakyti
Ačiū... Bus matyt, bet keliom tai tikrai jau amen. Labiausiai gaila miltoniopsio roezlii, nes jį laimėjau ir visai mielai augo, leido naują auginuką, o dabar atrodo kraupiai: be lapų, pakeitęs spalvą, žiūriu ir žliumbt norisi, o išmest nekyla ranką, dar tikiuosi stebuklo...  Kai grįžome buvo kambaryje +7 , o už lango jau buvo pliusas, tai kas buvo kai lauke -17 buvo  verysad.gif
Tai aš prašiau ir ne kartą, kad būtų +20, bet vistiek padarė savo  gun_rifle.gif
Papildyta:
Man tai kaip koks košmaras atrodo, galvoju kada pabusiu aš iš jo blink.gif abejoju, kad kas kompensuos kai vardijau savo nuostolius ir moralinę žalą neatrodė, jog tas labai kam svarbu  unsure.gif
Kaip jau minėjau radome +7 jei termometras nemelavo, kambaryje kalbant ėjo garai iš burnos... Buvo 8 dienas, bet tai gal ir šalčiau buvo... Kelios šalčiamėgės turėtų išgyvent, neatrodo, jog jom tas būtų nepatikę...

Na užuojauta verysad.gif , jau gaila nerealiai. Tai tada kitais metais vėl tas pats gali būti, reikia gal tada augint vėsą mėgstančias, nes jeigu nusipirksit kitas, vėl gali būti tas pats. Taupyti irgi reikia. Reikia save paguosti būtinai, perlėkt per parduotuves cool.gif
Atsakyti
Ačiū merginos už palaikymą 4u.gif Išgyvensiu aš kaip nors dar ne tokių tragedijų yra pas mane buvę mirksiukas.gif

QUOTE(Dantiste @ 2013 01 06, 23:37)
Įsivaizduoju, kaip turėtum jaustis verysad.gif gal dar atsigaus. Aš vieną savo 'kambriją' buvau balkone užkišus kamputy, kur neužlyja, neužpučia ir pamiršau doh.gif parsinešiau, kai jau atkentėjo kokias pora savaičių šalčių, tai kraupiai atrodė, dar ypač dėl staigaus temp pasikeitimo, viskas nujuodavo, bet dabar 3 nauji auginukai išlindę smile.gif
Laikykis console.gif gal ištvers gėliukai. Skaičiau, kad jei gavo šalčio ir yra pažeidimų, tai reikia pradžioj laikyti vėsiau, kad nebūtų labai temperatūrinis šokas ir laikyti šiek tiek tamsiau ir apmažinti laistymą. Tada po truputį gražint prie normalių sąlygų 4u.gif

Aš tą ir buvau skaičius, bet kai buvo panika apėmusi tai viskas išgaravo iš galvos verysad.gif Nors nelabai kur ir būtų pas mane vėsiai tuo metu, nes kaip tik rūsį per atlidį eilinį kartą buvo užsėmę doh.gif Dabar jau kas išgyvens tai jau bus atsparūs...

QUOTE(loretulka @ 2013 01 06, 23:42)
Na užuojauta  verysad.gif , jau gaila nerealiai. Tai tada kitais metais vėl tas pats gali būti, reikia gal tada augint vėsą mėgstančias, nes jeigu nusipirksit kitas, vėl gali būti tas pats. Taupyti irgi reikia. Reikia save paguosti būtinai, perlėkt per parduotuves  cool.gif

Ačiū smile.gif Kad ta vėsa retai būna, čia kai išvažiuojam ir vyrui "Ne ta fazė" kaip sakant įsijungus būna fool.gif Prasiaubiau sėklų parduotuves blush2.gif Laukiu sėjos sezono atidarymo, jau sausio 20 žadu po truputį pradėti biggrin.gif Tik va ilgiau tai manęs nebeiškrapštys iš namų, kad nebebūtų nuostolių schmoll.gif Būsiu namisėda lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 07 sausio 2013 - 00:15
nuostabūs visi žedai wub.gif

QUOTE(skm @ 2013 01 06, 20:26)
va taip pasisodinau Paphiopedilum niveum x wenshanense  ax.gif  ir lango nišoje pasikabinau, laukiu kol sprogs pumpuriukas  biggrin.gif

kaip čia buvęs ir greit į nuotrauką pažvelgus atrodo kaip koks žmogeliukas rankytes susidėjęs ir smalsiai žvelgiantis pro langą biggrin.gif

QUOTE(jolituxxx @ 2013 01 06, 23:24)
Et o pas mane naujienos nekokios  verysad.gif P

Užuojauta verysad.gif Bet viltis miršta paskutinė ir ši nekokia situacija gal dar ne taip blogai pasibaigs mirksiukas.gif

Vis dar gelbėju hibridinį phalaenopsį, kurį radaus pas kaimynus išmestą ant komposto krūvos ir naktį ten praleidųsi per pirmuosiu šalčius (kai lauke buvo minus vienas/du).

Visus lapus numėtė per kelias dienas, nes jie buvo nušalę, bet dalis šaknų gyvos ir jau iš šonų, beveik substrato aukštyje lenda du keikiukai. Jei viskas bus gerai, gėliukas bus dar gražesnis ir vešlesnis (o kai parsinešiau, tai buvo nuostabus augalas, gal su aštuoniais didžiuliais lapais - taip ir nesupratau, kaip kažkam pakilo ranka jį išmest, o ne pvz. padovanot kaimynei/draugei/giminėms ir pan.).

To linkiu ir tau - aišku užims daug laiko, kantrybės, bet toks išgelbėtas gėliukas gali būti kelis kartus brangesnis nei įsigytas toks pat naujas mirksiukas.gif

Kai grįžome buvo kambaryje +7 , o už lango jau buvo pliusas, tai kas buvo kai lauke -17 buvo  verysad.gif

Jei gėlytės stovi ant palangių, tai naktimis ten galėjo būt ir dar šalčiau verysad.gif

......................

Laisčiau šiandien gėliokus (kaip supratau iš kitų žinučių, tai šiandien buvo vos ne nacionalinė orchidėjų laistymo diena tongue.gif ) ir įdėmiai apžiūrėjau nuzydėjusį phal. equestrį. Pasirodo ant senojo žiedstiebio atsibudo gal šešios akutės ir iš jų lenda naujos žiedstiebiukų atšakos bigsmile.gif Aišku dabar pasidarė baisu neperžiovint ir neperlaistyt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 01 07, 00:13)
Užuojauta verysad.gif Bet viltis miršta paskutinė ir ši nekokia situacija gal dar ne taip blogai pasibaigs mirksiukas.gif 

Vis dar gelbėju hibridinį phalaenopsį, kurį radaus pas kaimynus išmestą ant komposto krūvos ir naktį ten praleidųsi per pirmuosiu šalčius (kai lauke buvo minus vienas/du).

Visus lapus numėtė per kelias dienas, nes jie buvo nušalę, bet dalis šaknų gyvos ir jau iš šonų, beveik substrato aukštyje lenda du keikiukai. Jei viskas bus gerai, gėliukas bus dar gražesnis ir vešlesnis (o kai parsinešiau, tai buvo nuostabus augalas, gal su aštuoniais didžiuliais lapais - taip ir nesupratau, kaip kažkam pakilo ranka jį išmest, o ne pvz. padovanot kaimynei/draugei/giminėms ir pan.).

To linkiu ir tau - aišku užims daug laiko, kantrybės, bet toks išgelbėtas gėliukas gali būti kelis kartus brangesnis nei įsigytas toks pat naujas  mirksiukas.gif
Jei gėlytės stovi ant palangių, tai naktimis ten galėjo būt ir dar šalčiau verysad.gif

Kad tie palinkėjimai į gėlyčių sveikatą nueitų 4u.gif
Buvo buvo ir ant palangių, būčiau žinojusi, kad taip bus tikrai būčiau nuo palangių perkėlusi toliau doh.gif Dabar mano didžioji katlėja, kuri šąlo ant palagės atrodo paliegusi ir neaišku ką nuspręs toliau daryti blink.gif Tos kurios ne ant palangių buvo truputį geriau atrodo. Nustebusi, jog violacea kol kas neblogai laikosi, nematyti jokių pokyčių, o ji biški prie lepesnių, kad tik neprisikalbėčiau doh.gif

Aš ir gelbėju sušalusį falenospį, motininis tai atsisakė gyventi, o po šito pašaldymo neaišku ar jo keikiai nesumąstys irgi iškeliauti g.gif
Atsakyti
Ką tik gavau LOD žurnalo prenumeratą dovanų, o tiksliau vis dar susirinkinėju kalėdines dovanas thumbup.gif
Atsakyti
jolituxxx, console.gif
vis labiau įsitikinu, kaip reikalingi terariuminiai šildymo kilimėliai namo sąlygomis, čia pamoka visoms.
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2013 01 07, 03:49)
vis labiau įsitikinu, kaip reikalingi terariuminiai šildymo kilimėliai namo sąlygomis, čia pamoka visoms.

Hmmm, bet tai jų bent jau man reikėtų n metrų ilgio, nes visos palangės, lentynos gėlėmis nustatytos doh.gif Ir vaizdelis koks būtų kai visur tie kilimėliai matytųsi ir dar laidų n plius n (juk kiekvienam reiktų atskiros rozetės) - aišku aš nesu ta tikroji orchidėjų maniakė ir man gražus vaizdas labai svarbu kartu su orchidėjų auginimu blush2.gif

Nebent kur išvažiuojant sunešt visas gėles, sustatyt vienoj vietoj ir kilimėlius jau po ta visa kompanija padėt. Bet vėl - jei jau šildymas drastiškai krenta, tai ką tie kilimėliai labai padės - jie labiau pakeltų temperatūrą uždaroje nedidelėje patalpoje, pvz. terariume, orchidariume, o atvirame kambaryje g.gif

Ir jei vyras taupo šilumą smarkiai užsukdamas šildymą, tai kažin ką jis pasakytų, kai žmona prisipirktų kilimėlių ir juos paliktų kelioms dienoms įjungtus - taigi vėl papildomos išlaidos elektrai, o ir kilimėlių savikaina, jei jų nusipirkt tiek, kad jų po visomis gėlėmis užtektų g.gif

Gink Dieve nesu prieš kilimėlius, superinis daiktas jie, tik galvoju kiek būtų naudos masiškai gėliukus auginant ax.gif

Kažkaip rodos tokios bėdos su orchidėjų sušaldymu tikrai retos - bent per kelis metus iš labai daug orchidėjų augintojų čia ar LOD forume esu girdėjusi gal porą atvejų ir tai jie buvo ne staigūs, netikėti - jei sugenda šildymo sistema, tai vis tiek dažnai žmonės ima naudot alternatyvų šilumos šaltinį (židinį, elektr. radiatorius), o ir sutvarko tokią bėdą kuo greičiau, o bendra namų temperatūra smarkiai per parą nenukrenta:mirksiukas:
Atsakyti
jolituxxx, labai labai užjaučiu..... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2013 01 06, 23:17)
Kaip jau minėjau radome +7 jei termometras nemelavo, kambaryje kalbant ėjo garai iš burnos... Buvo 8 dienas, bet tai gal ir šalčiau buvo... Kelios šalčiamėgės turėtų išgyvent, neatrodo, jog jom tas būtų nepatikę...

Bet jei buvot isvaziave pradedant Kaledomis, tai atsilimas staigus kaip tik atejo ir nebuvo minuso lauke. Tai gal to minus 20 joms neteko patirt unsure.gif Manau prie tokios tempos kambary gali nukristi iki keliu laipsniu minuso verysad.gif O jei pliusine lauke, tai dar tokios dideles zalos nepadare gal.
Papildyta:
QUOTE(mumrikas @ 2013 01 07, 08:28)

O as dar nelinkus palikinet ijungtu elektros prietaisu del gaisro. Maza kas tam kilimeliui nutiks.

Prisiminiau praeitu metu ivyki, kai vienos kaktusu fermos savininkas man skundes jog ziema sutriko siltnamio sildymas ir per didziausius salcius dalis augaliuku iskeliavo anapilin verysad.gif Irgi guodziau zmogeli. Jam dar finansiskai tas kirto, nes jais prekiauja.
Atsakyti
Ačiū už paguodas 4u.gif

QUOTE(Tina* @ 2013 01 07, 12:30)
Bet jei buvot isvaziave pradedant Kaledomis, tai atsilimas staigus kaip tik atejo ir nebuvo minuso lauke. Tai gal to minus 20 joms neteko patirt  unsure.gif Manau prie tokios tempos kambary gali nukristi iki keliu laipsniu minuso  verysad.gif O jei pliusine lauke, tai dar tokios dideles zalos nepadare gal.
Papildyta:

O as dar nelinkus palikinet ijungtu elektros prietaisu del gaisro. Maza kas tam kilimeliui nutiks.

Prisiminiau praeitu metu ivyki, kai vienos kaktusu fermos savininkas man skundes jog ziema sutriko siltnamio sildymas ir per didziausius salcius dalis augaliuku iskeliavo anapilin  verysad.gif Irgi guodziau zmogeli. Jam dar finansiskai tas kirto, nes jais prekiauja.

Buvom išvažiavę kelias dienas prieš Kalėdas, kai išvažinėjome buvo apie -17 verysad.gif Gal minuso kambaryje ir nebuvo, manau ir +5 pražūtinga yra kai augaliukai buvo pripratę prie +20-22 g.gif Juk falenopsikam kiek skaičiau jau ir +10 neberekomenduojama... Man dar ne kiek dėl orchidėjų baisu, o kiek dėl augaliukų, kurios iš sėklų nuo kūdykystės auginu: cifomandra, opuncija iš Kanarų salų, kavamedis, 4 metų ananasas iš viršūnės... orchidėjos tai didžioji dalis tik pernai pirktos...

Va čia tai tragedija žmogui verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 07 sausio 2013 - 13:05