Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(Taurė @ 2013 01 28, 19:32)
Jetus kaip prisimenu save pirmus kartus atoestradoje  blush2.gif Ypač ten kur pinasi keliai ir reikia staigiai rykiuotis per kelias juostas iškart ir tt. Po tokios kelionės grįždavau net bordinė. Vakar variau tuo pačiu keliu, net širdies ritmas nesudažnėjo. Važiavau ir nuvažiavau. Bet važiuojant stebiu kelią ir matau vietas, kur lengvai gali nutikti avarija. Bet kartu ir galvoju, nu neįmanoma ištisai bijoti avarijos, taip galima tapti paranojiku.
Yra pas mus toks kvailas greitkelis, vien vyngiai. tai juo važiuoju pirma juosta iš trijų, nes gan sunku išlaikyti didelį greitį ant vingių man. Jei važiuoju tiesesniu greitkeliu, tai arba antrą, arba trečią juostą imu, tada lengvai važiuojasi su srautu.

Is vienos puses,tai tu teisi,nes lygiai taip pat visi vairuotojai turi saugotis vienas kito,nesvarbu,ar su klevu jis,ar be,lygiai taip pat turi laikytis saugaus atstumo,buti pasiruosusiam del kito vairuotojo staigiu,netiketu manevru ir t.t.

Papildyta:
Jetus kaip prisimenu save pirmus kartus atoestradoje  blush2.gif Ypač ten kur pinasi keliai ir reikia staigiai rykiuotis per kelias juostas iškart ir tt. Po tokios kelionės grįždavau net bordinė. Vakar variau tuo pačiu keliu, net širdies ritmas nesudažnėjo. Važiavau ir nuvažiavau. Bet važiuojant stebiu kelią ir matau vietas, kur lengvai gali nutikti avarija. Bet kartu ir galvoju, nu neįmanoma ištisai bijoti avarijos, taip galima tapti paranojiku.
Yra pas mus toks kvailas greitkelis, vien vyngiai. tai juo važiuoju pirma juosta iš trijų, nes gan sunku išlaikyti didelį greitį ant vingių man. Jei važiuoju tiesesniu greitkeliu, tai arba antrą, arba trečią juostą imu, tada lengvai važiuojasi su srautu.

Man tie greitkeliai uzsienyje ,tai siaubas kazkoks biggrin.gif,nezinau,kaip pati stresuociau,kol persilausciau jais vazinedama unsure.gif .Saunuole,kad jau vaziuoji be streso thumbup.gif .
QUOTE(anikute @ 2013 01 28, 19:38)
g.gif MB niekada nesiskundė, kad jam su klevu važiuojant kas kitaip elgėsi.

Tai saunu wink.gif.
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2013 01 28, 20:23)
o tie, kad vežiojasi lapą turėdamį didelį stažą, aplamai man nesuprantami. Naudojasi žioplio lengvatomis ir tiek.
.

Deja, deja, bet žioplio lengvatu pas mus gatvese TIKRAI NERA verysad.gif ,kai mano patirtis buvo tik pora sav., buvau pora kartu negyvai užpypinta del žioplumo ,ir niekam nebuvo įdomus priklijuotas klevas, vienas net aplenkus dar papypino ir pasukiojo pirštu unsure.gif ,nors žioplumas buvo tik tame, kad sustojau nedavažiavus STOP linijos verysad.gif ,ir tikrai žinau kad daug patyrusiu vairuotoju padaro tokiu klaidu kaip aš tada, bet niekas jiem ten nepypina, ir užlindineja prieš švesofora, ir lenke
Dabar kažkaip nebepastebiu jau tokiu veiksmu, nes jau ir vairavimo stilius pasikeite, ir nekreipiu demeio į durnius, bet palaikymo iš kitų vairuotojų pradžioje del klevo man tikrai nebuvo, gal čia tik man, nežinau, o dabar jis man netrukdo, lai sau buna, tas lapas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vėja2: 28 sausio 2013 - 18:44
QUOTE(*Change* @ 2013 01 28, 11:38)
Is vienos puses,tai tu teisi,nes lygiai taip pat visi vairuotojai turi saugotis vienas kito,nesvarbu,ar su klevu jis,ar be,lygiai taip pat turi laikytis saugaus atstumo,buti pasiruosusiam del kito vairuotojo staigiu,netiketu manevru ir t.t.

Tai žinoma, to juk ir mokėmės vairavimo mokykloje, būti pačios atsargios ir saugotis kitų.
Man pvz kartais labai trukdo važiuoti saulė. Ypač kai važiuoju po medžiais, kai tai yra saulė tai nėr, viskas mirga, marga, tada sulėtinu greitį. Tokiais momentais galima ir nesuvaldyti auto, ir čia jau ar bus klevas, ar ne ...
Arba kai saulė plieskia į akis, atrodo pripranti prie to, po to staigiai įlendi į po tiltu, vėl išlendi, vėl apakina, vėl tiltas, vėl apakina, ir taip daug kartų. Akyse net mirga. Tokiu keliu aišku greit nevažiuosiu. Tai elementarios situacijos, kuriose žmogus turi prisitaikyti prie salygų ir atitinkamai važiuoti.
Pirkau specialiai labai tamsius akinius vairavimui. Mano akys žiauriai jautrios sauleje. Nešioju akinius nuo saulės ištisus metus, o Niujorke praktiškai visuomet saulėta. Tai jei jau važiuoju po piet iš rytų į vakarus, kapies, praktiškai žabala kelyje be geresnių akinių doh.gif Aišku, kad tokiu atveju imsiu pirmą juostą ir vilksiuos ašarodama nuo saulės.
Atsakyti
As tik viena karta sulaukiau kazko gero del klevo,na,turbut del klevo biggrin.gif .Isvazinejau atbuliniu,o vyriskis is galo man rode,kiek galiu vaziuoti biggrin.gif ,nors buciau ir pati isvaziavus,bet labai norejo padeti biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(*Change* @ 2013 01 28, 11:41)

Man tie greitkeliai uzsienyje ,tai siaubas kazkoks biggrin.gif,nezinau,kaip pati stresuociau,kol persilausciau jais vazinedama unsure.gif .Saunuole,kad jau vaziuoji be streso thumbup.gif .

Greitkeliai negailestingi. Nes daug pinasi, viadukai vienas ant kito, išvažiavimai šakojasi į kelias dalis ir tt ir kadangi miestas pergrustas, jie siauri. Man dėl to ir buvo stresas pasiklysti ir staigiai persirikiuoti pirmus 3-4 mėnesius. Dabar susidraugavau su navigacija, išjungiau klaidinančias fukcijas, išmokaU žiūrėti ne tik į kelią, bet dar ir į navigaciją dirstelti, tai ir nebeliko problemų. Navigaškė rodo išsišakojimus ir į kurį įsipaišyti.

Papildyta:
QUOTE(*Change* @ 2013 01 28, 11:47)
As tik viena karta sulaukiau kazko gero del klevo,na,turbut del klevo biggrin.gif .Isvazinejau atbuliniu,o vyriskis is galo man rode,kiek galiu vaziuoti  biggrin.gif ,nors buciau ir pati isvaziavus,bet labai norejo padeti biggrin.gif .

Neseniai sėdžiu pas vaiką šokių mokykloje. Ten stiklinė siena, mano auto priparkuotas tiesiai prie durų paraleliai ant kelio. Matau viską. Žiūriu privaro lengvoji. Vietos pilna priekyje, tilptu laisvai dvi mašinos. Statosi kinietis mašiną. Paduoda į priekį, tada atbulas. Žiūriu, jis atbulas jau pravažiavo vietą kur jam būtų protinga sustoti, toliau važiuoja. Jau remia mano baleikos nosį blink.gif ir stumia. Man vos širdis neiššoko. Kaip būti tokiam proto invalidui ? Gerai, kad jo bamperis guma uždengtas, tai neliko jokios žymės ir rėmė ten kur mano numeris. Bet visvien nufotkinau aš jo numerius dėl viso pikto ir prigąsdinau. Kaip gi šitaip nemokėti parkuotis ? Tiek vietos, o jis naglai mašiną stumdo blink.gif
Baisiai pikta buvau.
Papildyta:
QUOTE(Vėja2 @ 2013 01 28, 11:42)
Deja, deja, bet žioplio lengvatu pas mus gatvese TIKRAI NERA  verysad.gif ,kai mano patirtis buvo tik pora sav., buvau pora kartu negyvai užpypinta del žioplumo ,ir niekam nebuvo įdomus priklijuotas klevas, vienas net  aplenkus dar papypino ir pasukiojo  pirštu  unsure.gif  ,nors žioplumas buvo tik tame, kad sustojau  nedavažiavus STOP linijos  verysad.gif  ,ir tikrai žinau kad daug patyrusiu vairuotoju padaro tokiu klaidu kaip aš tada, bet niekas jiem ten nepypina, ir užlindineja prieš švesofora, ir lenke
Dabar kažkaip nebepastebiu jau tokiu  veiksmu, nes jau ir vairavimo stilius pasikeite, ir nekreipiu demeio į durnius, bet palaikymo iš kitų vairuotojų pradžioje del klevo man tikrai nebuvo, gal čia tik man, nežinau, o dabar jis man netrukdo, lai sau buna, tas lapas  biggrin.gif

Ir aš buvau užpypinta pradžioje, bet daužniausiai pati kalta. Buvo ir neaiškių situacijų, kai susiduri su šizofrenikais kelyje.
Dar dabar raudonuoju prisiminus kliurka greitkelyje, pasakojau kažkada kai avainę situaciją sukėliau. Bet tai buvo pirmi kartai važiavimo rimtesnio, tada tikrai reikėjo man naujo vairuotojo ženklo. Bet neužsidėjau tada, dar kelis kartus pardebėjau ir praėjo. Kabo ženklas ant šaldytuvo smile.gif Bus dukrai kai išsilaikys teises.
Atsakyti
Po tokios kelionės grįždavau net bordinė. Vakar variau tuo pačiu keliu, net širdies ritmas nesudažnėjo.

Tai va,kad tuo pačiu,tai jau daug lengviau.O važiuotum kokiu kitu nežinomu,vėl grįžtum bombordava biggrin.gif

QUOTE(anikute @ 2013 01 28, 19:38)
g.gif MB niekada nesiskundė, kad jam su klevu važiuojant kas kitaip elgėsi.

drinks_cheers.gif Mano irgi nusiskundimų neturi.Bet jau gal baigiam apie tuos klevus,pasiliekam prie savo nuomonės ir vsio :mirksiukas:Privilegijų tas ženklas nesuteikia,bet protingas vairuotojas atidžiau stebės klevuko veiksmus,o durniui visai dzin koks ten ženklas ar tu iš vis be jo doh.gif Kaip pasakė maniškis:geram vairuotojui ir pautai nemaišo,ką jau ten lipdukas irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2013 01 28, 19:59)
Neseniai sėdžiu pas vaiką šokių mokykloje. Ten stiklinė siena, mano auto priparkuotas tiesiai prie durų paraleliai ant kelio. Matau viską. Žiūriu privaro lengvoji. Vietos pilna priekyje, tilptu laisvai dvi mašinos. Statosi kinietis mašiną. Paduoda į priekį, tada atbulas. Žiūriu, jis atbulas jau pravažiavo vietą kur jam būtų protinga sustoti, toliau važiuoja. Jau remia mano baleikos nosį  blink.gif  ir stumia. Man vos širdis neiššoko. Kaip būti tokiam proto invalidui ? Gerai, kad jo bamperis guma uždengtas, tai neliko jokios žymės ir rėmė ten kur mano numeris. Bet visvien nufotkinau aš jo numerius dėl viso pikto ir prigąsdinau. Kaip gi šitaip nemokėti parkuotis ? Tiek vietos, o jis naglai mašiną stumdo  blink.gif
Baisiai pikta buvau.

Nu ka galima apie toki vairuotoja pasakyti,bukas,kaip nezinau,kas biggrin.gif .Oi,iskoliociau as toki,jei mano masiniukui taip padarytu biggrin.gif .

Man klevas irgi nemaiso praktiskai biggrin.gif ,tai psichologinis dalykas tongue.gif .
Atsakyti
Taure, kas čia dbr, greit atsiprašyk už tą žioplį. biggrin.gif Jei žioplys gerąja prasme tai sutinku, jei ne, tai čia taip mąstančiojo problema.

Mano lapas jau guli sėdynės kišenėj. Ką pastebėjau ant savęs, tai kad nejaučiu tokios atsakomybės viską idealiai padaryt, pvz., pasistačiau prie parduotuvės truputį nekaip, aj na ir dzin, nieks nesakys, kad va koks žioplas klevas net pasistatyt kaip reikiant nemoka. tongue.gif

O kol atgremžiau šiandien ryte langus iš vienos pusės blink.gif blink.gif doh.gif siaubekas, maniau nebevažiuosiu, gremžtukas neima nors tu ką, maniau jau eisiu vandens atsinešt, bet kadangi kiti langai gerai valėsi tai sukaupus jėgas šiaip ne taip prasivaliau, bent veidrodį, kad matyčiau. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 01 28, 12:14)
Tai va,kad tuo pačiu,tai jau daug lengviau.O važiuotum kokiu kitu nežinomu,vėl grįžtum bombordava biggrin.gif

Jo, važinėju tik tuo pačiu keliu ištisai, nuo Liepos, dėl to ir nebebijau, ane ?

Papildyta:
QUOTE(Kliamka @ 2013 01 28, 12:56)
Taure, kas čia dbr, greit atsiprašyk už tą žioplį. biggrin.gif Jei žioplys gerąja prasme tai sutinku, jei ne, tai čia taip mąstančiojo problema.

Už ką atsiprašyti ?
O ką naujai iškeptas vairuotojas ne žioplas ? Tai kam tada tas lapas ?
Nežinau kaip jūs, bet aš pradžioje jaučiausi žiopla, nes negalėjau matyti ir šoninių veidrodžių ir galinio vaizdo ir kelią stebėti ir galvoti kur važiuoti, vienu metu. Tol ir norėjosi naujo vairuotojo ženklo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2013 01 28, 12:14)
drinks_cheers.gif Mano irgi nusiskundimų neturi.Bet jau gal baigiam apie tuos klevus,pasiliekam prie savo nuomonės ir vsio :mirksiukas:Privilegijų tas ženklas nesuteikia,bet protingas vairuotojas atidžiau stebės klevuko veiksmus,o durniui visai dzin koks ten ženklas ar tu iš vis be jo doh.gif Kaip pasakė maniškis:geram vairuotojui ir pautai nemaišo,ką jau ten lipdukas irnesakyk.gif

Arba, geram vairuotjui su pautais ir po klevu slėptis nereikia mirksiukas.gif Sakot baigiam, o pati kurstot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2013 01 28, 21:02)

Arba, geram vairuotjui su pautais ir po klevu slėptis nereikia  mirksiukas.gif Sakot baigiam, o pati kurstot  smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2013 01 28, 21:02)
Arba, geram vairuotjui su pautais ir po klevu slėptis nereikia  mirksiukas.gif Sakot baigiam, o pati kurstot  smile.gif

Taigi ne aš taip sakau blink.gif Mano sakramentas...Ot netikėlis,nors imk ir ausin užvažiuok lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kliamka @ 2013 01 28, 20:56)

*Mano lapas jau guli sėdynės kišenėj. Ką pastebėjau ant savęs, tai kad nejaučiu tokios atsakomybės viską idealiai padaryt, pvz., pasistačiau prie parduotuvės truputį nekaip, aj na ir dzin, nieks nesakys, kad va koks žioplas klevas net pasistatyt kaip reikiant nemoka.  tongue.gif

**O kol atgremžiau šiandien ryte langus iš vienos pusės blink.gif  blink.gif  doh.gif  siaubekas, maniau nebevažiuosiu, gremžtukas neima nors tu ką, maniau jau eisiu vandens atsinešt, bet kadangi kiti langai gerai valėsi tai sukaupus jėgas šiaip ne taip prasivaliau, bent veidrodį, kad matyčiau. doh.gif

*O as sitoj vietoj perfekcioniste-statau taip kad butu lygiai per pati viduri,tvarkingai,nepakrypus i joki sona... doh.gif lotuliukas.gif O jei kazkas greta pastates ratais ant linijos-ka gi,sekmes jam paskui ilipant,bet as ant liniju per dvi vietas nestatau... biggrin.gif

**Tokiais atvejais,kai neima gremztukas-puikiai ima plastikine kortele,turek kiseneje del viso ko... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Taurė @ 2013 01 28, 17:33)
Mano nuomone tokia, kad isvis nereikia jokiu klevu. Kas jausis nedrasiai, gali uzsidet naujo vairuotojo zenkla savo noru.
Dabar tas klevas gaunasi kaip "lengvatu" lapas kuriuo naudojasi net vairuotojai su stazu. Arba priversti vazineti tie, kuriems jo jau tikrai nereikia  doh.gif

Tas lapas absoliuciai jokiu lengvatu nesuteikia,tai tik perspejimas kad sito vairuotojo gal reiketu pasisaugoti kiek,gal jo reakcija gali buti kiek letesne ar jis gali kazko nepamatyt per nepatyrima,ir tiek...kokios cia gali buti lengvatos gatveje... blink.gif O tai,kad laiko normalu atstuma kaip priklauso-kokia gi cia lengvata,ant siknos nelipti? lotuliukas.gif
Atsakyti