Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 84 laida

QUOTE(groovy @ 2013 01 15, 13:07)
Bet kokiu atveju labai gražu, šilta, kelia asociacijas 4u.gif

QUOTE(Brūkšniukas @ 2013 01 15, 15:33)
galėtų būti daina wub.gif

Ačiū 4u.gif blush2.gif

QUOTE(prieplauka @ 2013 01 16, 09:31)
[Degėsys, Liutauras. Tai naktis: Eilėraščiai. – Vilnius: Vaga, 1990] 4u.gif

Labai labai wub.gif 4u.gif
Atsakyti
Senus metus pabaigiau ir naujus pradėjau (kelionėje ax.gif) su Ken Follett "Fall of Giants" (man vis norisi versti "Virto ąžuolai"... cool.gif) Tai pirmoji "Šimtmečio" trilogijos dalis, epinė istorija, apimanti 1913-1923 metus ir tris šalis - Didžiąją Britaniją, Vokietiją ir Rusiją. Aš mėgstu tokius epinius pasakojimus, tai ir ši knyga man patiko, nors pasakojimas vietomis silpnokas, veikėjų per daug, ir nepaisant knygos storumo, pritrūksta laiko ir vietos gilesnei charakterių analizei. Bet labai įdomiai ir įtaigiai pateikta visa pirmojo pasaulinio karo priešistorė - nei viena šalis to karo nenorėjo, bet nei viena nepajėgė jo sustabdyti, nes visi rūpinosi tik savais reikalais ir juolab niekas negalėjo įsivaizduoti, kad tas absurdiškas beprasmiškas karas be jokios realios priežasties užsitęs keturis metus ir pareikalaus milijonų gyvybių. Tai va šis knygos aspektas man labai įdomus buvo. Revoliucijos Rusijoje aprašymai, kita vertus, erzino - viskas pateikiama iš bolševikinių pozicijų, ir kai žinai, kas iš viso to išėjo, tai net skaityti neskanu cool.gif Na bet... tai juk irgi istorijos dalis. Ir šiaip, pasakojimas gana politizuotas, kiek pakrypęs į kairę, įdomu, kaip toliau bus. Nes jau pasirodė antroji trilogijos knyga, "Winter of the World" (Pasaulio žiema), manau, kad ją irgi skaitysiu.

Dabar skaitau Philippa Gregory "Lady of the Rivers" (Upių dama?). Vienu metu buvau persisotinusi Gregory, bet dabar ji man vėl smagiai skaitosi. Ypač traukia tai, kad ji savo knygoms vis pasirenka moteris - tikras istorines asmenybes. Ne išimtis ir ši knyga. Kaip visada, kyla klausimas, kiek autentiškas jos aprašomas tų moterų gyvenimas ir ypač jų pasaulėžiūra (anais laikais istoriją juk rašė vyrai, ir moterims joje buvo skiriama niekingai mažai vietos, taigi istorinių duomenų labai nedaug). Na bet kadangi Gregory yra profesionali istorikė, tai galgi ne viską išsigalvoja... Šiaip ar taip, man patinka tos stiprios ir savo vertę žinančios viduramžių moterys, apie kurias kalbama jos knygose.
Atsakyti
Joanne Harris „Penki ketvirčiai apelsino“ – priešingai, nei „Šokoladas“, knyga labai realistiška, tačiau skaitant vis tiek neapleidžia šioks toks magiškumo jausmas. Nors parašyta, kad tai antra trilogijos dalis, niekuo nesusiejau su „Šokoladu“, net vieta kita. Na, gal tik tuo šiek tiek ore skalndančiu magiškumu, nors čia jo tikrai nebuvo labai daug. Patiko ir pati istorija.

Dabar skaitysiu „Gervuogių vyną“, trečiąją dalį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo groovy: 16 sausio 2013 - 14:51
Vakar net suplukau, kol baigiau skaityti "Sostų žaidimą". lotuliukas.gif Tiek įvykių, taip veiksmas užsuktas, kad och. Kad pailsėčiau, namus susitvarkiau. lotuliukas.gif Stoju į eilės galą laukti tęsinio. bigsmile.gif
Dabar skaitysiu I. Liutkevičienės "Deja vu Vilnius". Neseniai knygyne pavarčiau, pažiūrėjau, kad turėtų būt įdomi ir lengvai skaitytis, tai susiradau bibliotekoje.
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2013 01 16, 16:38)
Vakar net suplukau, kol baigiau skaityti "Sostų žaidimą".  lotuliukas.gif  Tiek įvykių, taip veiksmas užsuktas, kad och. Kad pailsėčiau, namus susitvarkiau.  lotuliukas.gif Stoju į  eilės galą laukti tęsinio.  bigsmile.gif 
  Dabar skaitysiu I. Liutkevičienės "Deja vu Vilnius". Neseniai knygyne pavarčiau, pažiūrėjau, kad turėtų būt įdomi ir lengvai skaitytis, tai susiradau bibliotekoje.

o taip "sostų žaidimas" ir mane įtraukė.. aš tau kaupiu jėgas angliško varianto skaitymui.. nes kada vertimai pasirodys nežinia... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(_agnute_ @ 2013 01 16, 16:43)
nes kada vertimai pasirodys nežinia... rolleyes.gif

Kad bent vienas tęsinys pasirodys šiemet, tai tikrai. Tik kada? lotuliukas.gif O kaip aš dar "Vėjo vardo" tęsinio laukiu... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2013 01 16, 18:21)
Kad bent vienas tęsinys pasirodys šiemet, tai tikrai. Tik kada?  lotuliukas.gif O kaip aš dar  "Vėjo vardo" tęsinio laukiu... ax.gif

Ir Sostų žaidimo, ir Vėjo vardo tęsinių laukiu su tavim 4u.gif
Atsakyti
et, ne taip baisu jums laukt. Manau, su vertimu neužtruks. Yra ir pliusas - kol viską išvers, gal jau ir sekančią knygą autorius pateiks smile.gif
Atsakyti
Jeigu ką - skaitau cool.gif

bet turiu klausimą - kas turit paltų siuvėją Kaune? blush2.gif
Atsakyti
Visai įdomus straipsniukas apie pastarųjų 20 m. liet. literatūrą:nuoroda
Paskaičiau, nes tiesiog buvo įdomu palygint ką skaičius, ką žinau, ko visai 'nepažįstu'.
Pripažįstu, kad turiu kur tobulėti ax.gif Pvz. Ramūnas Kasparavičius man visai negirdėtas unsure.gif , bet labiausiai suintrigavo..bandžiau įsivaizduoti "išprotėjusio Baltušio" rašymo stilių g.gif Bus bibliotekoje, tai tikrai paimsiu paskaityt..

Kiti - daugiau mažiau skaityti, arba bent jau daugiau mažiau girdėti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 01 17, 14:44)
Visai įdomus straipsniukas apie pastarųjų 20 m. liet. literatūrą:nuoroda
Paskaičiau, nes tiesiog buvo įdomu palygint ką skaičius, ką žinau, ko visai 'nepažįstu'.
Pripažįstu, kad turiu kur tobulėti ax.gif Pvz. Ramūnas Kasparavičius man visai negirdėtas unsure.gif , bet labiausiai suintrigavo..bandžiau įsivaizduoti "išprotėjusio Baltušio" rašymo stilių g.gif Bus bibliotekoje, tai tikrai paimsiu paskaityt..

Kiti - daugiau mažiau skaityti, arba bent jau daugiau mažiau girdėti ax.gif

Paviršinė apžvalga.
Daug labiau patiko to paties L. Jonušio straipsnis apie vokiečių literatūrą http://www.bernardin...u-premija/93190
Arba V. Bikulčiaus apie prancūzų literatūrą http://www.bernardin...-premijos/93057
O apie R. Kasparavičiaus „Keturių sesučių darželį“ prieš 10 metų rašiau referatą, iki šiol pamenu, kad paliko stiprų įspūdį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitalija: 17 sausio 2013 - 18:31
Beje, „Vagos“ knygyne nukainotas „Kaukiantis malūnininkas“ (4,99 Lt), G. Gospodinovo „Natūralus romanas“ (4,99 Lt), D. Lodge „Mintijimai“ (9,99 Lt).
Atsakyti