QUOTE(M E M O R Y @ 2013 09 10, 17:55)
mamyteees. ka jus darot is triju grudu kruopu? viska suvartojam, tik ta kose ir lieka.

gal pasidalinsit receptais? kaip ja skaniau paruosti? vieintelis mano receptas is jos: tai su spirguciais (apkepu lasinukus su svogunais ir maisau su jau paruosta kose) . bet toki varianta valgom tik as su vyru..vaikai ne
Mes tai kose megstam, paprasta vandenyje, pagardinta sviestu. Bet mums ji yra pati skaniausia is visu kosiu, daugiausia naudojama. Musu seimynai per karta reik apie 400gr kruopu,kad uztektu pavalgyt visiems 6

, tai greit ir susinaudoja mums jos
Dar kugelis su triju grudu kruopom
1 stiklinė su kaupu trijų grūdų kruopų košės
12-15 didelių bulvių
truputis druskos
keletas gabalėlių rūkytos šoninės ar lašinukų
2 dideli svogūnai
Iš vakaro verdančiu vandeniu užplikinti stiklinę kruopų.
Bulves sutarkuoti bulvių tarkavimo mašinėle. Sumaišyti su išbrinkusiomis kruopomis. Proporcijos turėtų būti apylygės, tiek kiek kruopų, panašiai ir bulvių tarkių.
Šoninę ar lašinukus supjaustyti smulkiais kubeliais, pakepinti kol gerai apskrus, tada suberti susmulkintą svogūną, dar kiek patroškinti ir supilti į paruoštą masę. Pasūdyti pagal skonį.
Masę sukrėsti į indą su dangčiu, dėti į įkaitintą iki 200 C temperatūros orkaitę ir kepti apie 1-1,5 val.
Papildyta:
Jei megstat moliūga ,labai skanu
Moliūginė trijų grūdų košė
Vanduo: 2 st.
Moliūgai: 100 g
Trijų grūdų kruopos 4 valg. š.
Druska: 1 žiupsnelis
Sviestas: 15 g
Proporcijas didinti pagal tiek, kiek valgytoju yra, nes cia porcija mazdaug 2asmenims
Į verdantį vandenį supilkite kruopas, sudėkite tarkuotą moliūgą, įberkite druskos ir lėtai virkite apie 10 min.
Dar šiek tiek palaikykite uždengtą, paskaninkite sviestu ir valgykite.
Papildyta:
Dar blynai skanu is triju grudu kruopu - kruopas uzpilti verdanciu vandeniu ir palaikyti 5-10min., tada imusti kiausini, iberti druskos , nedaug miltu ir kepti beveik tuscioje keptuveje(aliejaus daug nepilti)
Galima daug ka padaryti is paprasciausiu dalyku, tik reikia trupucio ismones