Sveikos,
mano keturmetį išoperavo sausio mėn. - tai tokie mano pastebėjimai:
1. Nuo rudens iki gruodžio 19 d. į darželį eidavom kaip į pramogą: +-2 dienas nueinam, o po to sergam... Nes jam susirgus, susirgdavo ir mažasis broliukas.. Kosuliukai nuolatiniai. Antibiotikai ir kiti vaistukai silpnino organizmą...

Tiesa, slogos "bėgančios" pas sūnų niekada praktiškai nebuvo (vieną kartą per 4 metukus), jokių "žalių" ar kitokių snargliukų nesu mačius...

bet nosis visada buvo "užkimšta". Miegodamas knarkdavo - nutrūkdavo kvėpavimas (miego apnėja ar kaip ten vadinasi). Kvėpavo tik per burną.
2. Nuo gruodžio 19 d. į darželį nevedėm - ruošėmės operacijai, saugojom nuo ligų, nes sausio pradžioj buvo numatyta operacija. Tačiau visą tą laiką sūnus žiauriai kosėjo, girdžiau nuolat kosulį lengvinančius vaistus, tryniau tepalais ir t.t. Naktimis, aišku, knarkimas, nutrūkstantis kvėpavimas.
3. Sausio pradžia - operacija. Aišku, stresas man, baimė didelė, nes prisiskaičiau visko, tik tiek, kad mažajam nieko ten per daug neaiškinau. Tačiau dar kosėjo sūnus taip pat kaip ir gruodžio mėn. Iškart po operacijos (adenoidus šalino visai, tonziles apipjaustė) - nepatikėsit, bet vaikas nebekosėjo...

Tą pačią dieną dingo visi kosuliai. (

bet tai kiek vaistų be reikalo girdyta bandant sumažinti kosulius, kuriuos, matyt, sukeldavo išvešeję adenoidai....

)
Šiandien sūnus (pfu pfu pfu) dar nesirgęs nuo gruodžio mėn. Kvėpuoja per nosį (dažniausiai, nors dar yra blogas įprotis ir reikia priminti), nebenutrūksta miegant kvėpavimas ir nebeknarkia (keista pradžioje buvo nebegirdėti triukšmo iš vaikų kambario), bet nuo operacijos vis vaikšto toks kažkos prikimęs, ypač vakarais, bet gal čia nuo to, kad nuolat garsiai šūkauja
, jei reiktų dabar pasirinkt, tikrai operuočiau dar kartą, nors visko skaičiau, bijojau ir tos anestezijos, ir svarsčiau apie imuniteto stiprinimą, ir t.t. Tačiau mūsų atveju - 1000 kartų geriau nei prieš operaciją. Vien dėl slogos neoperuočiau (jaunėliui vis bėganti sloga) - tačiau jei yra kažkokių daugiau problemyčių, mano manymu, tikrai išvešėję adenoidai jau nebeatlieka numatytos savo funkcijos ir reiktų juo šalinti... Tonzilles apipjaustyti (neišpjauti), jei jos didelės (mano vyresniojo vaiko atveju tai jei dar truputuką susirgus padidėdavo, praktiškai žiauriai sunku jam kvėpuot būdavo, nes per nosį negali, per burną ir sunkiai pavykdavo...

) .
Čia tik mano nuomonė.

p.s.: dar pamiršau parašyti, kad nustatė, jog sūnus neprigirdėjo jau viena ausyte...

O operaciją jis labaii gerai pernešė, valgė neilgai trukus jogurtą, bananą, vaistukus daviau kelias dienas, kol nepasakė, jog nebeskauda...