Įkraunama...
Įkraunama...

Adenoidai IX

QUOTE(Amelita @ 2013 09 26, 14:05)
Jei adenoidai kalti, buna sloga. O ji buna vidine, kai jos nesimato ir isorine, kai bega per nosi. Sloga ka gali padaryti: ausu uzdedima, kosuli, akiu uzdegima, sinusu uzdegima.

Pas mane, kaip ir pas dukra tiesiog buvo uzsitesusi sloga. Jokiu uzdegimu. TIESIOG SLOGA. Niekur ji neperaugdavo. Dukrai tiesiog paraudonuoja akiu vokai. Nebuna nei puliu, nieko. tiesiog truputi raudonos akytes...
Jau ne viena karta klausiau ir LOR ir musu gydytojos del akyciu. Tai visos atrezia: Cia del adenoidu, ko noreti... doh.gif

Lengviausia apkaltinti adenoidus ir mama, kad tokia kvaile ir nenori vaiko operuoti doh.gif

Siaip ne adenoidai kalti del slogos, o virusai!!! Ir kvaila tiketis, kad isoperavus adenoidus, ligos stebuklingai dings. Dingsta sloga, bet atsiranda tonzilitas arba bronchitas. Adenoidai - tai vartai, stabdantys virusus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2013 09 26, 14:55)
Pas mane, kaip ir pas dukra tiesiog buvo uzsitesusi sloga. Jokiu uzdegimu. TIESIOG SLOGA. Niekur ji neperaugdavo. Dukrai tiesiog paraudonuoja akiu vokai. Nebuna nei puliu, nieko. tiesiog truputi raudonos akytes...
Jau ne viena karta klausiau ir LOR ir musu gydytojos del akyciu. Tai visos atrezia: Cia del adenoidu, ko noreti... doh.gif

Lengviausia apkaltinti adenoidus ir mama, kad tokia kvaile ir nenori vaiko operuoti  doh.gif

Siaip ne adenoidai kalti del slogos, o virusai!!! Ir kvaila tiketis, kad isoperavus adenoidus, ligos stebuklingai dings. Dingsta sloga, bet atsiranda tonzilitas arba bronchitas. Adenoidai - tai vartai, stabdantys virusus smile.gif

Taip virusai kalti. Aciu Dievui, kad jums niekur nepereidavo sloga. Mums po operacijos gyd sake, kad mums pageres gyvenimas 80 proc. Ir mums tikra i yra geriau.. Dziaugiames, einam i svecius, einam i lauka ir t.t. Anksciau apie tai galejom tik svajoti. Aisku paserga vaikas, bet ne taip ilgai, ne taip sunkiai ta sloga vargina.

Niekas mamu nekaltina ir nevadina kvailomis. Visos mamos, kurios myli savo vaikus, rupinasi jais. Tikrai nera kvailos. Bet jei jau reikia operacijos, tai reikia. Musu atveju as nemaciau jau kitos iseities. Ir jei profesorius pasako, kad reikia, butinai ir greitai, tai kodel as turiu jam priestarauti. As juk nesu net sesele. Tik labai daug besidominanti medicina mama. Manes jau kelis kartus gydytojai klause ar as nesu medike.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 26 rugsėjo 2013 - 14:07
Sūnui nuo vasario mėn. išdidėję adenoidai, buvo 2 laipsnio. Tai negalvojau apie operacią, lankėm druskų kambarį, važiavom prie jūros, pastoviai plovėm nosį. Bet tik atejus rugsėjui, palankius 3 dienas darželį prasidėjo pastovus naktinis knarkimas, sloga nėra stipri, bet viskas nosyje jam užburkę, iškart kartu laringitinis kosulys lenda. Tai reziume po 3 dienų darželyje, sėdi namuose vaikas 3 savaites, kaip ir sveikas, bet nosis pastoviai užburkus ir kosčioja nuolat nestipriai. Buvom Santariškėse, tai LOR pasakė, kad ir tonzlės labai išdidėjusios, adenoidai 2-3 laipsnio, paskyrė operaciją. Ir tikrai žadam operuoti, nes dar be šitų gėrių yra atopinis dermatitas, plius polinkis į bronchinę astmą.
Atsakyti
Pasipasakosiu ir aš.
Jau nepamenu nuo kelerių metų, tačiau sūnus kalbėdavo pro nosį, ji visada būdavo užgulusi. Kadangi be jokių slogų ir t.t kažkaip bėdos iš pradžių nematėm, o ir nebuvom apsišvietę labai. Sekantis signalas buvo suprastėjusi klausa ir knarkimas, kreipėmės į daktarus. Davė siuntimą į Santariškes dėl tolimesnės konsultacijos, reikės operuot ar ne. Kadangi jau netoli 6 metų buvo, manė kaip supratau, kad "išaugs". Tačiau kadangi mažasis ir šveplavo, nutarėm nelaukti. Eilės buvo iki rudens, bet mums pasiūlė variantą, jog galime susitarti ir išsioperuoti dar pavasarį. Na, suprask duot "į kišenę". Davėm.Buvom susitikę dar kartelį su gydytoju, viską aptarėm , sakė, kad GAL operacijos metu dar pakirps ir tonziles. Taigi išsioperavome.
Pagerėjimo praktiškai jokio, šveplavimas, dalinai užsikimšusi nosis.Labiausiai išvadas darau sprendžiant iš siaubingo knarkimo. Tiesa, su ausyte pradėjo girdėti geriau.
Apsilankėme pas tą patį gydytoją maždaug po 1,5 mėn, apžiūrėjęs jis visgi šią problema linkęs buvo nurašyti labiau tonzilėm kurių taip ir nepakirpo. Išrašė į nosį purškalo (noseks) ar kažkas panašaus ir tonzilotreno. Pagerėjimo vėlgi jokio. Tad pas jį daugiau nevažiavome. Nežinau kodėl iš karto nebuvo keliama problema dėl tonzilių..
Aptariau tai su šeimos gydytoja, ji sakė vėl nukreipinės mus kosultacijai.
Su sakandžiu taip pat turime problemų, ortodontė liepė operuot tonziles, jei tik gydytojai siūlo, dar iki uždedant plokštelę. Žiūrėsim ką sakys... Visgi tonzilių operacija žymiai sudėtingesnė nei adenoidų. Mačiau kaip vaikai kankinasi po operacijų...o ir pačiai teko šis malonumas. unsure.gif O aš dabar nestuke.gif tad su mažiuku į ligoninę kartu negalėčiau gult, nes gimdyt jau tuoj.

Papildyta:
QUOTE(ssaule @ 2013 09 26, 15:13)
Sūnui nuo vasario mėn. išdidėję adenoidai, buvo 2 laipsnio. Tai negalvojau apie operacią, lankėm druskų kambarį, važiavom prie jūros, pastoviai plovėm nosį. Bet tik atejus rugsėjui, palankius 3 dienas darželį prasidėjo pastovus naktinis knarkimas, sloga nėra stipri, bet viskas nosyje jam užburkę, iškart kartu laringitinis kosulys lenda. Tai reziume po 3 dienų darželyje, sėdi namuose vaikas 3 savaites, kaip ir sveikas, bet nosis pastoviai užburkus ir kosčioja nuolat nestipriai. Buvom Santariškėse, tai LOR pasakė, kad ir tonzlės labai išdidėjusios, adenoidai 2-3 laipsnio, paskyrė operaciją. Ir tikrai žadam operuoti, nes dar be šitų gėrių yra atopinis dermatitas, plius polinkis į bronchinę astmą.

Operuos ir tonziles Jums ar kaip ?
Žinok pas mus tas pats buvo kai mažas buvo ir dermatitas ir bronhinė astma. doh.gif Aciu Dievui atsekem kaip viska isgydyti.
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2013 09 26, 14:55)
Ir kvaila tiketis, kad isoperavus adenoidus, ligos stebuklingai dings. Dingsta sloga, bet atsiranda tonzilitas arba bronchitas. Adenoidai - tai vartai, stabdantys virusus smile.gif

Nesu kvaila, bet tikėjausi, jog pašalinus adenoidus, vaikų nebekamuos ligos. Taip ir buvo. Po vyresnėlio operacijos baigėsi visos ligos (kad tik neprisikalbėčiau huh.gif). Iki tol būdavo savaites besitęsianti sloga, kuri komplikuodavosi bronchitu, o viską vainikuodavo AB. Operacija padėjo atsikratyti ir nuolatinio buvimo išsižiojus bei siaubingo knarkimo naktimis.
Mažiui adenoidai taip pat pašalinti. Pasekmės tik teigiamos.
Atsakyti
Tonzles tik apkarpys, tai turbut nebus tokia sudėtinga operacija kaip su pašalinimu.
O kiek dabar Jūsų vaikeliui metų ir kaip atradote pasveikimo kelią?
Mano sūnus dabar pas močiutę antra diena, tai sakė, kad pastoviai nestipriai kosčioja, lyg perštėtų jam gerklytę pastoviai. Kai paprašo pakosėti stipriau, tai atsikosti tada normaliai. Galvoju gal prašyt siuntimo pas pulmonologą, mes niekada nebuvę?
Beje, kurių vaikučiai geria Zyrteką, po kiek duodate? Mano sūnui 3,5 metu, duodu po pusę tabletytės vakarais.
Atsakyti
Na,pirmadienį prašysime siuntimo, tad žiūrėsiu ką dėl tonzilių sakys. Tiesiog man pikta, kad jokių praktiškai bėdų neišsprendė tie adenoidai.Nors kalbėta buvo kitaip.
Pas pulmonologą keista, kad dar nebuvote. Tūrėjo duot siuntimą jei sergate dažnai. Kiek teko susidurt man bei mano pažįstamiem keliem, tai išrašydavo visom tom BA Monkastą. Aš nustojau sūnų gydyti visais antibiotikais, sirupais bei vaistais, tik ekstra atveju porą kartų pradžioje yra Ventolino prireikę. Perėjom tik ant homeopatinių vaistų. Su tuo atsistatė ir nusilpęs organizmas, kas iššaukdavo atopinį dermatita. Bijau sumeluot, bet per paskutinius maždaug 3-4 metus antibiotikus tęko gert tik kartelį , ir tai ne nuo kosulių o nuo temperatūros.
Nieko labai komentuot negaliu, kiekvieno atvejis skirtingas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fedes: 28 rugsėjo 2013 - 22:07
QUOTE(Chianty @ 2013 09 27, 10:52)
Na,pirmadienį prašysime siuntimo, tad žiūrėsiu ką dėl tonzilių sakys. Tiesiog man pikta, kad jokių praktiškai bėdų neišsprendė tie adenoidai.Nors kalbėta buvo kitaip.
Pas pulmonologą keista, kad dar nebuvote. Tūrėjo duot siuntimą jei sergate dažnai. Kiek teko susidurt man bei mano pažįstamiem keliem, tai išrašydavo visom tom BA Monkastą. Aš nustojau sūnų gydyti visais antibiotikais, sirupais bei vaistais, tik ekstra atveju porą kartų pradžioje yra Ventolino prireikę. Perėjom tik ant homeopatinių vaistų. Su tuo atsistatė ir nusilpęs organizmas, kas iššaukdavo atopinį dermatita. Bijau sumeluot, bet per paskutinius maždaug 3-4 metus antibiotikus tęko gert tik kartelį , ir tai ne nuo kosulių o nuo temperatūros.
Nieko labai komentuot negaliu, kiekvieno atvejis skirtingas.

mes sergame daznai, bet dazniausiai virsutiniu kvepavimo taku ligom, o plauciu uzdegimo niekad nebuvo, todel gal ir pas pulmonologa nesiuncia. O kokius tyrimus galetu atlikti pulmonologas 3,5 metu vaikui?
Atsakyti
QUOTE(ssaule @ 2013 09 29, 14:17)
mes sergame daznai, bet dazniausiai virsutiniu kvepavimo taku ligom, o plauciu uzdegimo niekad nebuvo, todel gal ir pas pulmonologa nesiuncia. O kokius tyrimus galetu atlikti pulmonologas 3,5 metu vaikui?

Na, ne dėl plaučių uždegimo į jį kreiptis, juk pulmonologas diagnozuoja ir gydo kvėpavimo sistemos – plaučių, bronchų ligas ( bronchitą, bronchinę astmą, plaučių uždegimą ir kt. ligas). Prašykite siuntimo, jei Jūsų šeimos gyd pati dar nepasiūlė g.gif Juk minėjote polinkį i BA, ir kvėpavimo ligas.
Atsakyti
QUOTE(ssaule @ 2013 09 26, 16:13)
. Buvom Santariškėse, tai LOR pasakė, kad ir tonzlės labai išdidėjusios, adenoidai 2-3 laipsnio, paskyrė operaciją. Ir tikrai žadam operuoti, nes dar be šitų gėrių yra atopinis dermatitas, plius polinkis į bronchinę astmą.

labai panaši situacija į mano sūnaus, aš tai siūlyčiau pas alergologą nueiti, man dar į elerginį rinitą panašu.

QUOTE(Chianty @ 2013 09 26, 17:16)
Visgi tonzilių operacija žymiai sudėtingesnė nei adenoidų. Mačiau kaip vaikai kankinasi po operacijų...o ir pačiai teko šis malonumas.  unsure.gif O aš dabar  nestuke.gif  tad su mažiuku į ligoninę kartu negalėčiau gult, nes gimdyt jau tuoj.

bet jai reikalinga operaciją, tai neturėtute to vengti dėl to, kad sunkesnė ji nei buvusioji. gal gelbėtu ir kito Lor konsultacija, jai jus vis dar pas ta pati, o jis operavo adenoidus, naudos jokios ir dabar apie tonziles kalbėt pradėjo
dėl nestuke.gif sudėtinga, bet kai pagimdysit dar ilgiau negalėsit vaiko slaugyti. hmmm...čia nebent tėvelis padėtu atsigulęs su vaikų operacijai

QUOTE(ssaule @ 2013 09 27, 09:35)

Mano sūnus dabar pas močiutę antra diena, tai sakė, kad pastoviai nestipriai kosčioja, lyg perštėtų jam gerklytę pastoviai. Kai paprašo pakosėti stipriau, tai atsikosti tada normaliai. Galvoju gal prašyt siuntimo pas pulmonologą, mes niekada nebuvę?
Beje, kurių vaikučiai geria Zyrteką, po kiek duodate? Mano sūnui 3,5 metu, duodu po pusę tabletytės vakarais.

man panašu į bronchų spazus, tikrai pasiprašykit pas pulmonologė, ji ipasiklausys plaučiukų ir pasakys, kaip yra tiksliai
mano dukrytei jau 3m leisdavo ceterizino (zirteko) po 1 tablete diena, bet gi pastoviai negersit (man rodos iki mėnesio tai galima). o vaikas turi alergija?

QUOTE(ssaule @ 2013 09 29, 15:17)

tikrai nereikia plaučių uždegimo smile.gif paprasčiausią tyrimą - pasiklausys plaučiu, dar gali siūsti pas lor, alergologą.
patikėkit pas pulmonologą lankosi ir kūdikėliai
Atsakyti
Ne, ne nevengsim, jei reikia tai reikia. Nėštukė aš jau paskuttinis mėnuo praktiškai, o ttaip greit nepaskirs opercijos, jei paskirtu kol as nestuke.gif tai tikrai atgulėčiau su juo ligoninėj. O vat kai pagimdysiu jau niekaip. Matyt, kad tėveliui teks, bet man kaip mamai labai širdelę dėl to skaudentų 4u.gif
Gavom šiandieną siuntimą konsultacijai, žiūrėsim ką sakys. Kad aš jau nežinau su kokių ngydytoju konsultuotis. Aną kart operavo ir konsultavo skyriaus vedėjas.
Ssaule, o Jūs tikrai nueikite pas pulmonologą. Taip pat kaip ir minėjo pas alergologą. Kažkas vistiek Jūsų bėdelę atkrapštys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Chianty: 30 rugsėjo 2013 - 10:38
QUOTE(Chianty @ 2013 09 30, 11:35)
Ne, ne nevengsim, jei reikia tai reikia. Nėštukė aš jau paskuttinis mėnuo praktiškai, o ttaip greit nepaskirs opercijos, jei paskirtu kol as  nestuke.gif  tai tikrai atgulėčiau su juo ligoninėj. O vat kai pagimdysiu jau niekaip. Matyt, kad tėveliui teks, bet man kaip mamai labai širdelę dėl to skaudentų 4u.gif
Gavom šiandieną siuntimą konsultacijai, žiūrėsim ką sakys. Kad aš jau nežinau su kokių ngydytoju konsultuotis. Aną kart operavo ir konsultavo skyriaus vedėjas.
Ssaule, o Jūs tikrai nueikite pas pulmonologą. Taip pat kaip ir minėjo pas alergologą. Kažkas vistiek Jūsų bėdelę atkrapštys.

Tai jau matyt, kad teks, nes laukti, kol pati gydytoja pati nusiųs beviltiška. Pas LOR irgi pati pasiprašiau. Sūnus serga atopiniu dermatitu nuo 5 men. buvo pavasarį ir alerginis rinitas. Močiutė serga bronchų atsma, vyras sirgo astma iki 4 m. bet išaugo, taigi polinkis tikrai yra. Tik va šiandien jau nuvedžiau į darželį, nes per savaitgalį tas spazminis kosulys aprimo, bet turbūt ir asveikusį pas pulmonologą galiu vesti. Zyrteką pradėjom gerti prieš savaitę, nes būklės paūmėjimas dabar, kasosi labai ir nosis užgulta, knarkia.
Atsakyti