Įkraunama...
Įkraunama...

Adenoidai IX

Mums israse Immuwash,nepasakyciau kad kazkas labai pasikeite g.gif

Niu va mes gavom operacijos data,rugpjucio 26d. biggrin.gif puse metu laukti.
Esu labai pasimetusi,kalbejau su viena sesele ligoninei,sutikau issisnekejom ir prasitariau kad adenoidus dukrytei operuos,tai ji uz galvos susieme ir sako gink D....nedaryk operacijos blink.gif sako padarysi visam gyvenimui klaida, vaikas sirgs ir sirgs blink.gif sako nesamone operuot adenoidus,kibs sloga ir sinusitas dar labiau unsure.gif taiva po jos tokio nuteikimo visai pasimeciau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zara**: 21 vasario 2014 - 14:35
QUOTE(zara** @ 2014 02 21, 15:34)
Mums israse Immuwash,nepasakyciau kad kazkas labai pasikeite g.gif

Niu va mes gavom operacijos data,rugpjucio 26d. biggrin.gif puse metu laukti.
Esu labai pasimetusi,kalbejau su viena sesele ligoninei,sutikau issisnekejom ir prasitariau kad adenoidus dukrytei operuos,tai ji uz galvos susieme ir sako gink D....nedaryk operacijos blink.gif sako padarysi visam gyvenimui klaida, vaikas sirgs ir sirgs blink.gif sako nesamone operuot adenoidus,kibs sloga ir sinusitas dar labiau unsure.gif taiva po jos tokio nuteikimo visai pasimeciau doh.gif

Na, ziurint kokia pas jus problema. Tarkim musu atveju, adenoidus butina operuot vien del vaikucio klausos.ji stipriai suprastejus, tai operacija mums kaip issigelbejimas.o gydytojas mus perspejo, sako negalvokit, kad pasidarius operacija vaikas nebesirgs. operacija palengvins jo kvepavima ir sutvarkys klausa ir sloga nebus tokia kaip dabar besitesianti menesiais.
Atsakyti
QUOTE(zara** @ 2014 02 21, 14:34)

Mano abiems vaikams pašalinti adenoidai, kai jiems buvo po 5 m. Vyresnėlis po operacijos beveik nebeserga. Mažajam adenoidų pašalinimas taip pat buvo tik į naudą. Dičkiui prieš operaciją sloga tęsdavosi apie mėnesį, po operacijos- tik savaitę.
Jei vaikas serga retai ir padidėję adenoidai nekelia problemų, gal ir nereikia operuoti. Vis tik, jei adenoidai sukelia įvairių problemų, geriau ryžtis operacijai. Nė akimirkos nepasigailėjau, jog sutikau savo vaikų operacijoms. Geriau pašalinti adenoidus, nei nuolat organizmus alinti antibiotikais.
Atsakyti
Tai va mergaites,taip ir yra.Kiekviena menesi,nuo pat rugsejo kai tik pradejom lankyti darzeli,geriam antibiotikus,nera tokio menesio kad butumem issisuke ir be ju doh.gif
Pas mus vienintele problema yra ta,kad kiekviena menesi pulinga sloga.tesiasi dvi savaites maziausiai,pavargau nuo ligu,vaiko gaila alinti tais antibiotikais.Zinau kad isoperavus ligos niekur nedings,bet gal antibu isvengsim verysad.gif
Galbut operacija bus naudinga ir del valgymo ir del raidos.Nevalgo nieko,galeciau pasakyti saukstais kiek ko suvalgo per diena unsure.gif kalb irgi neiskiai,savo kalb vro ir viskas.aisku gl cia adenoidai del raidos ir ne i tema,bet dauguma mamyciu sako kad po operacijos pegereja ir raida.
Atsakyti
QUOTE(zara** @ 2014 02 22, 15:15)
Tai va mergaites,taip ir yra.Kiekviena menesi,nuo pat rugsejo kai tik pradejom lankyti darzeli,geriam antibiotikus,nera tokio menesio kad butumem issisuke ir be ju doh.gif
Pas mus vienintele problema yra ta,kad kiekviena menesi pulinga sloga.tesiasi dvi savaites maziausiai,pavargau nuo ligu,vaiko gaila alinti tais antibiotikais.Zinau kad isoperavus ligos niekur nedings,bet gal antibu isvengsim verysad.gif
Galbut operacija bus naudinga ir del valgymo ir del raidos.Nevalgo nieko,galeciau pasakyti saukstais kiek ko suvalgo per diena  unsure.gif kalb irgi neiskiai,savo kalb vro ir viskas.aisku gl cia adenoidai del raidos ir ne i tema,bet dauguma mamyciu sako kad po operacijos pegereja ir raida.

Mano mazas iki 2metuku kalbejo po zodeli kita ,jau ir neramu buvo. Ar sutapo ar ne sunku pasakyti bet liezuvis "atsiriso" kai pradejom naudoto nasonex ,pradejo ismiegoti visa nakti,pabuzdavo netokia uzgulta nosyte.Gaila dabar ir vel prasideda rytines bedos unsure.gif
Atsakyti
kada po adenoidu ir anginos operacijos galima vaikui eiti i baseina? g.gif
Atsakyti
Liugolio purškalą gal kas naudojote, ar bent kiek padeda, ar vaikai labai sunkiai prisileidžia įpurkšti (jis neskanus) 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Ajerų duona @ 2014 02 22, 17:45)
Liugolio purškalą gal kas naudojote, ar bent kiek padeda, ar vaikai labai sunkiai prisileidžia įpurkšti (jis neskanus)  4u.gif

Aš nuo Liugolio vemiu, savo vaikui net nebandžiau purkšti nes manau ir toks poveikis būtų...O vyras dažnai juo purškia, sakyčiau net efektyvu, bet bjaurokas skonis ir kvapas...
Atsakyti
QUOTE(zyzna @ 2014 02 22, 14:40)
kada po adenoidu ir anginos operacijos galima vaikui eiti i baseina?  g.gif

Po adenoidų šalinimo mano vaikui leido po 2 savaičių eiti į baseiną - su sąlyga, kad nėr komplikacijų (temperatūros, slogos ir pan.).

Bet jam šalino tik adenoidus. Kaip su tonzilių pašalinimu - nežinau, nes ten jau sudėtingesnė operacija.

Aš - už adenoidų ir anginos šalinimą, kai gyvenimas nuo nuolatinių sirgimų tampa kančia ir rimta problema. Kai vaikas jau nebegali nei į darželį eiti, nei mokyklos normaliai lankyti per ligas. Nekalbu jau apie tai, kai tai sukelia komplikacijas - raidos sulėtėjimą dėl deguonies trūkumo, klausos problemas, bendrą organizmo intoksikaciją dėl nuolat tūnančios lėtinės infekcijos, reumatą, širdies pakenkimus ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Ajerų duona @ 2014 02 22, 17:45)
Liugolio purškalą gal kas naudojote, ar bent kiek padeda, ar vaikai labai sunkiai prisileidžia įpurkšti (jis neskanus)  4u.gif

Mes su vyru naudojame ir mums jis labai padeda, bet vaikui(3metai) nepurskiame, kadangi LOR gydytojas jo purksti nepatare.
Atsakyti
Sveiki,

norėjau paklausti gal kam darė operaciją Bernadeta Zykienė, iš Kauno 3 ( Respublikinės) ligoninės.
Negaliu rasti jokių atsiliepimų.
Labai būčiau dėkinga, jei pasidalintumėte nuomone apie ją.

Dėkui!
Atsakyti
Mane taip pat labai domina atsiliepimai apie Evalda Padervinski 4u.gif nejaugi niekas nesioperavo pas ji g.gif
Atsakyti