Įkraunama...
Įkraunama...

Santykiai su MB giminaičiais

Tai va, kad nezino kai kurios marcios nieko apie tolerancija ir mokejima laviruoti. Vis tiesiai ir per lavonus. Nesvarbu kaip, bile pagal jas.
Atsakyti
QUOTE(alisia31 @ 2012 12 19, 09:32)
Reikia kalbetis su vyru. Vis dazniau jam kartoti, kaip smagu pabuti dviese, pasidziaugti vienas kitu.Su giminemis taip pat reikia kalbetis, bet graziuoju. Paprasyti,kad kita karta perspetu apie atejima, paaiskinti, kad jus, kaip pora, bunate susiplanave savo laika. Visada priminti giminei, kad dziaugiates ju buvimu, bet viskam savas laikas. smile.gif

Aš tai sakau, kaip yra, kartais tyliu. Bet vaidinti, būti falšyva ir saldžialiežuvauti tikrai nemoku g.gif Ir galiu pasakyti griežtai, be meilybių. Tai gi, nesu nei švelni, nei miela būtybė kai man knisa protą, suokti ten paplonintu balseliu ir tupinėti. Atgrasu. Beje, vyras toks pats. Ir gali kantrybės taurę perpildžius išrėžti ir giminaičiams, ir draugams, kad gal jie lai pakelia savo subines, atsidaro šaldytuvą ir pasiima gerti? Na pvz. Atvažiuoja ne vienai dienai, o savaitei, pasisvečiuoti. Tai ką, vadinasi visą savaitę svečių statusas ir turi aplink juos šokinėti? Dvi dienas šokinėji, kavutes verdi, po to jau užknisa. Tai gi, nori kavos, eini ir pasidarai. Nori valgyt - pasidarai. Ir t.t. O Elegantiškai sninga tai jaučiu reikia tupinėti apie svetelius ir rodyti meilumą, nors realiai ji nori lėkti į visas keturias puses ir nematyti jųjų veidelių. Arba matyti kuo rečiau, kad netrikdytų ramaus gyvenimo.
Atsakyti
Aš tai visiškai suprantu temos autorę, pati nesu iš tų, kuriems labai reikia dažno ir glaudaus bendravimo. Visa laimė, kad nei mano aplinkoje, nei vyro aplinkoje nėra įprastas toks dažnas bendravimas su giminėmis. Nu blyn, kodėl aš turiu prižiūrėt kažkokios tetos vaiką??? Va, prižiūrėt senus savo tėvus - šventas reikalas, juk jie tave augino, atidavė tau viską. O visų tetų, pusbrolių vaikais ir jų reikalais pasirūpinti vis tiek nesugebėsite. Vieną dieną suprasite, kad, savo gyvenimą padovanoję jiems, su savo vyru tolstate vienas nuo kito. Ir iš viso, sprogčiau iš pykčio, jeigu mano anyta lekiotų po mano kambarius ir aiškintų, kad tą ir tą reikia keisti, čia netvarka... Koks jos reikalas, čia mano gyvenimas ir tvarkausi, kaip noriu. Tam ir gyvenu atskirai, kad man niekas nieko nereguliuotų. O temos autorei patariu griežtai kalbėtis su savo vyru, sakyk, man nėra įprastas toks glaudus bendravimas su giminėmis, aš kitaip užaugusi, prie to nepratusi ir man sunku prie tokių sąlygų prisitaikyti. Jeigu vyras myli, turėtų suprasti, na gal ne iš karto, bet kompromisą reikia kažkaip rasti. Reikia palaipsniui bandyt vyrą pratinti, kad mažiau lekiotų pas tuos gimines. Bendravimas su giminėmis - geras dalykas, bet, manau, kad su tetom ir pusbroliais galima porą kartų per metus susitikti, pasėdėti, pabaliavoti per šventes. Negi to negana?
Atsakyti
QUOTE(Nikolia @ 2012 12 18, 14:48)
keiskites pati..turekit jegu, kai negalit graziai pasakyti ''ne, atsiprasau esam suplanave kitus dalykus''..hmm patys suprantat..esam sviezi jauni, norim atsidziaugti tik vienas kito artumu..hmm, butinai aplankysim, na kaip jus manot, patarkit..ar jusu tai nesutrikdys, kaip jus pasielgtumet musu vietoje...as naujas zmogus jusu buryje..pas mus kitokie santykiai tarp giminiu, prasom neisizeisti..zmones skirtingi..bet mes jus mylim ir gerbiam..tiktai kai tik galesim, atleksim
Kita vertus, jei tikrai jiems reikia pagalbos..supraskit ir juos..kol jusu salia jusu vyro nebuvo..jis tai dare..dabar esat kartu turit palaikyti..juolab buvimas su vaikais, gera patirtis kai neturi savo vaiku..Be to zmones nera kvaili..jie taip pat po laiko supranta..kas kaip..ir nemanau, kad piktnaudziaus jusu pagalba..o jei numanysit, kad visgi taip atsitiko..kaip rasiau..su sypsena atsakyti neizeidus visada imanoma.
Plius mokykit aiskinkit apie tai, kokia esat ir kaip jums tiktu..zmones negali nuspeti kas jus per viena pagal nutylejima..turit save pristatyti..
Siaip pabendravus daugiau visada atsiras ir is to burio giminaiciu, kurie  gali tapti smagus draugai ir kartu leisti laika gali buti idomu..
o vyro mama..manyciau su kiekviena tokia galima rasti bendra kalba..tereikia zinoti keleta dalyku..nemeginti perspjauti jos ir isivaizduoti kad esi geresne pvz maiste. Mamos visada gamina savo berniukams skaniau ir visada imanoma isgirsti..na va jau beveik kaip mama..normalu, kad sunus lanko mama ir jai padeda..siaip ar taip tevai senesni, kiek jie dar gyvens nezinia.,.bendravimas pats is saves neikainojamas dalykas ir vertybe ir tik kiek labiau pagyvenus supranti, kad butent artimieji gimines yra tie zmones, su kuriais is tikro gera..gali buti savimi..matyti kartu santykius, mokyti savo vaikus per juos..suartinti vieni kitus ir rengti smagias sventes..
is vyri mamos visada galima ismokti daug dalyku..to pacio maisto gaminimo..tu paciu santykiu su vyru pagerinimo..tiesiog ji turi jausti sau pagarba, bendryste su jumis ir netgi kartais siek tiek buti dviem suokalbininkem..leisti sau moteriskus paplepejimus, dometis ir megautis jos jaunystes isgyvenimais, palaikyti pokalbi, netgi paskambinti pasitarti kas jos nuomone tinka ir tt..o galit viso sito nedaryti ir viduj jaustis nepalaikoma, priese ir nesuprasti kitu..netokiu kaip jus..
Vyras nuo tokio jusu ismintingumo, diplomatijos ir demesio bus tik simtus kartu palaimintas..
Bukit ne vien ta kuri, Elegantiskai sninga..bet ir ta kuri, elegantiskai sukasi ir tvarko savo gyvenimo kokybe. O tokie dalykai tam tikri issukiai, pamokos.laimetojai..buna apdovanojami neikainojamomis dovanomis..bendryste.
dar vienas svarbus dakykas..neleiskit sau uzsiimineti apkalbomis ir nugalekite kitus atvirumu..tai taip pat didele vertybe..neniekinti kitu ir saves nesileisti niekinti.

Kaip graziai aprasete. Bet deja realybeje taip buna ne visuomet...
Kaip jau rasiau, yra giminiu, kurie sugeba tik imti, bet atgal atkisa tik spygute...

Mano tevas va toks gimines ynoriu tenkintojas. Ir musu seima atostogaudavo visuomet kaip daugiavaike.... tetulyciu vaiku taboras... As svajodavau, kad kada nors turesime atostogas be visuokiu prielipu. Bet tevukas jaute pareiga visuomet padeti. O ar musu seimai kas padedavo? Nesu (sesuo taip pat) praleidusi nei vienu atostogu su tom tetulytem, kurios mielai savo atzalas igrusdavo mums. Nei karto! Mano tevai nuvaziave aplankyti tu giminaiciu, vis kur nors mus visus nusivesdavo - zoologijos sodas, juru muziejus ir pan. Manes su sese - niekas niekur is tos gimines nenusivede. Ir kad nors kas kiek uz tas savo atzaleles pinigeliu butu dave toms atostogoms. Oi ne... Cia jau mama versdavosi per galva kaip sudurti gala su galu. Manot tos jaunosios atzaleles jaute nors koki dekinguma? Mano viena puseseryte ubagais mus isvadino. Tiesa - negirdint mano tevui (pries teva tai jie tik vaidyba uzsiima).
Atsakyti

i 
Forume draudžiama "Vartoti grubius, necenzūrinius išsireiškimus ir įžeidimus bet kokiu pavidalu, skelbti grubaus tono komentarus"
Atsakyti
Kai gyvenau savo teviskej, gadino man manieji giminaiciai krauja su visokiom apkalbom....apsizenijau- "turbut is reikalo" biggrin.gif , praejo pora metu, vaiku nera- "negaliu tureti" biggrin.gif pasigimdziau mazo svorio dukra- "ligotas vaikas"...ir t.t.
Issinesdinau is tu krastu ir neturiu jokiu reikalu , ir aciu Dievui..MB tik tevus teturi, kurie stengiasi nesikisti, tai esu dabar baisiai laiminga tuo klausimu...
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 12 19, 11:03)
Aš tai sakau, kaip yra, kartais tyliu. Bet vaidinti, būti falšyva ir saldžialiežuvauti tikrai nemoku g.gif Ir galiu pasakyti griežtai, be meilybių. Tai gi, nesu nei švelni, nei miela būtybė kai man knisa protą, suokti ten paplonintu balseliu ir tupinėti. Atgrasu. Beje, vyras toks pats. Ir gali kantrybės taurę perpildžius išrėžti ir giminaičiams, ir draugams, kad gal jie lai pakelia savo subines, atsidaro šaldytuvą ir pasiima gerti? Na pvz. Atvažiuoja ne vienai dienai, o savaitei, pasisvečiuoti. Tai ką, vadinasi visą savaitę svečių statusas ir turi aplink juos šokinėti? Dvi dienas šokinėji, kavutes verdi, po to jau užknisa. Tai gi, nori kavos, eini ir pasidarai. Nori valgyt - pasidarai. Ir t.t. O Elegantiškai sninga tai jaučiu reikia tupinėti apie svetelius ir rodyti meilumą, nors realiai ji nori lėkti į visas keturias puses ir nematyti jųjų veidelių. Arba matyti kuo rečiau, kad netrikdytų ramaus gyvenimo.

ne vaidinti, situacijos kitos. Susvelninti situacijai.
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2012 12 17, 18:43)
Dazniausia reguliuoja tos, kurios tiesiog nori reguliuoti ir yra tokio tipo zmogus. Tai tinka ir anytoms ir marciu mamoms.

drinks_cheers.gif Labai taikliai pasakyta
Atsakyti
Dėkoju Dievui, kad ir uošvius gavau superinius ir švogierius ir panašiai.
Visa vyro giminė man prie širdies ir nėra taip, kad reiktų pyktis, bartis, nenorėčiau pas juos užeiti, ar jų priimti pas save.
Mano vyras taipogi gražiai sutaria su mano tėvais ir giminaičiais, todėl šiuo atveju, esu laiminga ax.gif
Atsakyti
Neskaiciau kitu moteru atsiliepimu siuo klausimu. Pasakysiu trumpai, ka galvoju ir as. Jusu MB, manau, pats yra egoistas, ir ne jus laiko savo gyvenimo prioritetu, jei nieko del jusu nekeicia. Jus taip pat turetumete keistis del jo: jei keli kartai per metus jam per retai, tai galite ir padazninti-viena koki karta per menesi. Ir jums nenusibos perdaug ir jo poreikis bus patenkintas is dalies. Ir, manau, jus esate ne paslaugu teikimo firma, kad neturetume savo gyvenimo del giminaiciu poreikiu. Geras patarimas-susirasti aukle. Ir nera ko isizeisti, kiekvienas turi savo gyvenima ir yra savo laiko karalius. Jei paziureti vaika esant kazkokiai nelaimei ir tai karta per metus-manau, gali buti normalu, suprantant, kad maza kas gali atsitikti: pav., nelaimeje nuo zmogaus nusisukti butu ziauru, bet jei jie elgiasi tendencingai-savo poreikius vis kartas nuo karto uzkrauna ant jusu ir dar jusu namuose diriguoja ka daryti, kai tai gali tureti tik patariamaji balsa, ne isakmuji, tai reiketu tai kirsti. Jei tai mama, galit reaguot nuolankaiu, nekreipkit i tai jokio demesio savyje ir ziurekit su sypsenele atlaidziai-na, seni zmones, tegul pakalba, jei jiems patinka... Pakalbekite su MB be pykcio, draugishkai, paaiskinkite, kad jums perdaug ir pabandykite susitarti del daznumo ir kaip ka darysite, paplanuokite. ir jei susitarsite, to laikykites. O jei o jei atsisakys eiti i kompromisa ir bent kazka pakeisti savo gyvenime del jusu, nu tai kas jus tada jo gyvenime..?! Jus taip pat turite tevus, draugus, savo laisvalaiki. Patariu neatsizadeti siu dalyku, nes taip reiktu atsizadeti saves. Tokiu atveju neilgai tempsite, kantrybes virve anksciau ar veliau plysh.
Atsakyti
tam, kad kazkas keistusi pirma reikia PACIAM KEISTIS..

kaip sako kinu ismintis..pasikeisk ir pasaulis ims keistis aplink tave..

QUOTE(Kezija @ 2013 01 16, 15:46)
Neskaiciau kitu moteru atsiliepimu siuo klausimu. Pasakysiu trumpai, ka galvoju ir as. Jusu MB, manau, pats yra egoistas, ir ne jus laiko savo gyvenimo prioritetu, jei nieko del jusu nekeicia. Jus taip pat turetumete keistis del jo: jei keli kartai per metus jam per retai, tai galite ir padazninti-viena koki karta per menesi. Ir jums nenusibos perdaug ir jo poreikis bus patenkintas is dalies. Ir, manau, jus esate ne paslaugu teikimo firma, kad neturetume savo gyvenimo del giminaiciu poreikiu. Geras patarimas-susirasti aukle. Ir nera ko isizeisti, kiekvienas turi savo gyvenima ir yra savo laiko karalius. Jei paziureti vaika esant kazkokiai nelaimei ir tai karta per metus-manau, gali buti normalu, suprantant, kad maza kas gali atsitikti: pav., nelaimeje nuo zmogaus nusisukti butu ziauru, bet jei jie elgiasi tendencingai-savo poreikius vis kartas nuo karto uzkrauna ant jusu ir dar jusu namuose diriguoja ka daryti, kai tai gali tureti tik patariamaji balsa, ne isakmuji, tai reiketu tai kirsti. Jei tai mama, galit reaguot nuolankaiu, nekreipkit i tai jokio demesio savyje ir ziurekit su sypsenele atlaidziai-na, seni zmones, tegul pakalba, jei jiems patinka... Pakalbekite su MB be pykcio, draugishkai, paaiskinkite, kad jums perdaug ir pabandykite susitarti del daznumo ir kaip ka darysite, paplanuokite. ir jei susitarsite, to laikykites. O jei o jei atsisakys eiti i kompromisa ir bent kazka pakeisti savo gyvenime del jusu, nu tai kas jus tada jo gyvenime..?! Jus taip pat turite tevus, draugus, savo laisvalaiki. Patariu neatsizadeti siu dalyku, nes taip reiktu atsizadeti saves. Tokiu atveju neilgai tempsite, kantrybes virve anksciau ar veliau plysh.

Atsakyti
man kazkaip keista, kad zmones taip apsileidzia patys, paskui kaltina gimines, kad jiems uzkrauna savo vaikus. tai kam tada juos prisiimti pas save o paskui jau visa gimine bloga unsure.gif as jei kazko nenoriu prisiimti i svecius ar kazkam nenoriu vaiku paziureti tai taip ir sakau. kelis kartus papraso ir daugiau niekada nebepraso. as ant ju nelaikau jokio pykcio o jie ant manes tai... rolleyes.gif nezinau. as stengiuosi graziai issisukti, kad nereiktu kazko daryt, kas man nemiela. tik kai jau uosviene atvaziuoja (o taip buna per metus koki karta) tada jau man nepatinka, bet as stengiuosi jai to neparodyti ir buti maloni. kazkaip man atrodo keistai, kai atvaziuoja sveciai o seimininke pas draugus isvaziuoja blink.gif kokia nepagarba sveciu atzvilgiu unsure.gif panasiai taip yra, kai as pas broli nuvaziuoju. jo zmona i klubus kiekviena penktadieni eina su draugem. tai kai mes atvaziuojam, ji visvien iseina. tai kaip jaustis unsure.gif atvaziuoji per metus karta is anksto ispejus) o cia paima iseina kazkur doh.gif bet tai tada nors su broliu pabendrauju rolleyes.gif kartais taip buna netgi tada, kai ta pati broliene mus pasikviecia unsure.gif
Atsakyti