Įkraunama...
Įkraunama...

Priešvestuvinė depresija, stresas, nesutarimai

QUOTE(Et_cetera @ 2010 08 02, 09:46)
Skaitau sita temele ir viduje dziaugiuosi,kad as ne viena tokia, kuriai priesvestuvinis stresas ramiai gyventi neleidzia blush2.gif  biggrin.gif

Tai cia neisvengiama turbut lotuliukas.gif As irgi jauciu, kaip beprote busiu kai jau artes svente, cia tik dabar mandra tokia,kai dar 3 men. like,o paskui stresuosiu kaip ir visos doh.gif Tik man baisiausia bus ne organizavimas manau, o siaip pacios vestuves blush2.gif :Labiausiai kazkaip bijau islydejimo is namu (nes mama jauciu apsiverks kaip visada ir mane graudins. Ir labai bus sunku,kad ta diena tecio nebus salia, nezinau ar sulaikysiu asaras isvykdama is namu verysad.gif )Bijau ir baznycios, o paskui jau manau galima bus ir atsipusti lengviau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Beautiful*eyes*: 02 rugpjūčio 2010 - 11:02
Tikiuosi, ka baznycioje nieks neprades bliauti, bo ir as is paskos pradesiu cray.gif
Atsakyti
QUOTE(naujokas998 @ 2010 08 03, 18:27)
Tikiuosi, ka baznycioje nieks neprades bliauti, bo ir as is paskos pradesiu  cray.gif

Pas mane ta pati beda blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Beautiful*eyes* @ 2010 08 03, 22:57)
Pas mane ta pati beda blush2.gif

As siaip dabar esu labai jautri, mane pravirkdyti gali bet kas, net praeinantis pro sali bomzas blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, planuotojos smile.gif
Jungiuosi ir as i jusu buri.
Vasara sulaukiau savo brangiojo pasiulymo tuoktis ir pradejau stipriai sukti galva del savo vestuviu sventes. Esme tame, kad as noriu linksmos sventes su draugais, nereikia man ten jokiu balandziu ar kitu blizguciu, bet as visada esu uz kokybe. Todel noriu kokybisko, profesionalaus fotografo (mano pasirinktasis kainuotu 2500 Lt), vestuviu vedejo (esu isitikinus, kad geras vedejas- puse renginio sekmes), jo kaina-2600Lt (cia su Dj kartu, kazkaip ten jie kartu dirba). Transporta turim savo, nuomotis nereiks. Planuojam sventei statytis palapine-paviljona, jo nuoma su grindim, stalais ir kt. gaunasi minimum 5000 lt. Maista zadejau sakytis is maisto tiekeju, bet taupumo sumetimais pradedu linkti prie minties, kad gal seimininkes imti (mano tevai mesa prekiauja, tai kaip sakant apsimoketu smile.gif)) ). Ir dar vestuviu vietos nuoma, noriu daryti grazioj aplinkoj, daug nepasakosiu, bet jos nuoma manau kainuos koks 1000 lt (mano nuomone vietos grozis to vertas).
Apie drabuzelius, ziedus ir kt. kolkas nekalbu.
Dar sudejus visokias smulkmeneles (papuosimams), nors ir pati darysiuos, bet medziaga is ko daryti vistiek reikia pirkti, kura, baznyciai islaidas, maisto produktams, seimininkiu samdymui, be 20 tukstanciu niekaip neisitenku. O maniskis pareiske, kad jis daugiau 10 tukstanciu (jau cia per mus abu) sventei nesiruosia skirt. Atseit per viena diena tiek pinigu isleist, jam tas nesuvokiama. Zodziu jis nuo saves skiria 5000 lt. bet kas svarbiausia, as be problemu galiu skirti 10 tukst is savo pinigeliu, bet jis man net neleidzia to daryt, aiskina, kad geriau buiciai kazka isigyt uz tas babkes doh.gif doh.gif kai pareiske, kad vietoj profesionalaus fotografo gal geriau paprasyti pusbrolio, kad pafotkintu, tai galvojau nuvirsiu nuo kedes doh.gif doh.gif doh.gif siam forume jau seniausiai sedziu ir visas vestuviu temutes isskaiciau smile.gif ir ka isidemejau, kad jau kam, bet fotografui taupyti tikrai nereiktu- viena kas ir liks- tai nuotraukos ir ziedai.
Dar nepaminejau, prie sventes be problemu prisidetu ir mano tevai, bet apie tai jam net bijau uzsimint, nes jis piestu stojas del bet kokio pinigu emimo is mano tevu. Nors nzn ar tai yra nenormalu, kad tevai kazkokia dalimi prisidetu prie musu sventes. Cia aisku butu tik is maniskiu puses, nes jo tevukai nelabai turetu galimybiu tai padaryti. bet as nei prasau nei reikalauju to ir as jokiu pretenziju nereiskiu. BET KODEL JIS NELEIDZIA MAN IR MANO TEVAMS SKIRTI PINIGELIU TOKIAI SVENTEI, KOKIOS NORECIAU? As nereguliuoju jam ,kur isleisti savo santaupas, jam yra normalu uz santaupas nusipirkti motocikla uz 20 tukst (ka jis ir padare), bet vestuvems tai jau ne.. nu aisku mocas ilgalaikis daiktas, bet man pvz graziausios ir svarbiausios dienos atsiminimai grazus yra zymiai svarbesi ir man negaila del to nei vieno lito..
zodziu surasiau cia taip padrikai viska susinervinus doh.gif doh.gif bet gal ka supratot smile.gif
kaip elgtumetes mano situacijoj?
Papildyta:
ai tiesa, nepaminejau- jis vestuves isivaizduoja taip: baznycia, sedam i ale limuzina su tevais seneliais broliais seserim, nuvarom kur pavakarieniausjam "prabangiam restorane" ir viskas. Va taip jis noretu (nes tada nekainuotu daug) verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(MuzikALI @ 2010 09 20, 10:07)
Sveikos, planuotojos smile.gif

ai tiesa, nepaminejau- jis vestuves isivaizduoja taip: baznycia, sedam i ale limuzina su tevais seneliais broliais seserim, nuvarom kur pavakarieniausjam "prabangiam restorane" ir viskas. Va taip jis noretu (nes tada nekainuotu daug) verysad.gif

Na, man toks ispudis, kad jis greiciausiai nenori priimt pinigu is Tavo santaupu ar Tavo tevu, nes yra pakankamai isdidus (cia vienas variantas). Antras var.- jam is tikruju baisu isleist daugiau kaip tuos 10 tukst. Realiai paemus, tai tikrai yra milziniska suma, o 20 tukst. juo labiau (as nekalbu apie visu merginu svajone - tobulas vestuves).
Bet kokiu atveju jus abu turit daug ir atvirai kalbetis, turi pasakyt jam, apie ka svajoji, bet privalai isklausyt ir ji, atsizvelgt ir i jo argumentus. Manau, jog turesit rast kompromisa. Tai Tu taip ir padaryk - issakyk savo nuomone, tada isklausyk nuo A iki Z jo, ir po to ramiai pasiulyk rast abiems priimtina kompromisa. Laisvai gali pasirinkt jo siuloma varianta, tik ji papildyt geru fotografu, kuri issirinkai (po baznycios dviese lekiat porai val fotosesintis) ir geriausiais draugais, ne tik seima. Dar klausimas - arba paprasyt to restorano pasirupint gyva muzika (tikrai kazka pasiulys), arba tada koki viena zmogu - vedeja - su muzikos grotuvu pasiieskot. Is tikruju siuo atveju atkris Tau paciai daug rupesciu ir tuo paciu islaidu- seimininkes, sodybos nuoma, keli muzikantai, visokios puosybos bla bla bla. Ir liks tai, kas Tau svarbiausia - santuoka su mylimuoju, tuo besidziaugiantys artimiausi zmones, fotografas ir liksiancios ispudingos nuotraukos, bei smagus jaukus vakaras. smile.gif
Be kita ko, zinok imanoma pasidaryt svente ir uz mazesne suma, kai ko atsisakant (kas ne taip svarbu), kai ko, ko labai norisi, paieskant pigiau (ir tai nereiskia, kad prasciau).
Svarbiausia - rast kompromisa (10 tukst neuzteks, manau, bet kokiu atveju - numatykit 12-13), isskirt pacius svarbiausius prioritetus, ir nepatinget paieskot nebrangiu, bet kokybisku variantu.
Sekmes mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas visoms esamoms ir dar tik busimoms nuotakoms smile.gif iškarto atsiprašau, jei panaši tema jau egzistuoja. Turime tokią bėdelę, norim tuoktis šią vasarą, gyvename ne Lietuvoje, aš šiuo metu esu Lietuvoje, o būsimas vyras Airijoje ir deja niekaip negali atvykti paduoti pareiškimų. Skambinau į Vilniaus metrikacijos skyrių ir jie man pasakė, jog pareiškimus privalo paduoti abu sužadėtiniai, tad kaip jau supratau mums nesigaus susituokti CM. Taip pat skaičiau bažnyčių aprašymus ir ten rašo jog privalo dalyvauti abu asmenys ir dar lankyti pamokėles, ir vėl gi atrodo išeities nėra. Turim dukrytę, norim susituokti ir tuo pačiu pakrikštyti mažylę, bet panašu jog negalėsim to padaryti. Gal kas susidūrėt su panašiom situacijom, gal žinot kokį gerą kunigėlį, kuriam "paaukojus" šie reikalai susitvarkytų? Labai lauksiu Jūsų atsakymų, didelis ačiū visoms. verysad.gif
Atsakyti
Bet juk net ir Airijoj zmonem duoda atostogu kelias dieneles ax.gif o jei jau tikrai neimanoma, tai kam stresuot, kai pavyks grizt, tada ir nunesit pareiskimus. Sia ar kita vasara vestuves-koks skirtumas.
Atsakyti
ne, atidėti jau tikrai nebenorim, turėjom praeitą vasarą tuoktis, bet pastojau ir atidėjom. Ir jei jam būtų galimybė grįžti, nerašyčiau į forumą ir pagalbos neprašyčiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*pelene* @ 2011 03 21, 19:43)
ne, atidėti jau tikrai nebenorim, turėjom praeitą vasarą tuoktis, bet pastojau ir atidėjom. Ir jei jam būtų galimybė grįžti, nerašyčiau į forumą ir pagalbos neprašyčiau  smile.gif

I baznycia pradzioje gali ir viena nueiti (pasirinksi data, laika, pasakys, ka pristatyti reikia), pazymas (apie kriksta, laisvo stovio, jei reikes ir leidimus tuoktis uz parapijos ribu) gali paimti bet kas, kursus galite lankyti Airijoje. Tik noro reikia, viska imanoma isspresti.
Atsakyti
o tai jau geriau skamba, net nebuvo kilusi mintis, jog galėčiau tai daryti Airijoje, ačiū už informaciją biggrin.gif
Atsakyti
Dubline kaip tik yra vienas kunigas pas kuri du kartus nueini ir viskas. Jis lietuvis, zodziu daug lengviau viskas negu LT. Tikrai viska imanoma susitvarkyti, tik reikia dometis ir viska organizuoti.
Atsakyti