Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(irmulia @ 2013 01 26, 15:40)


is kur tiek fantazijos ir noro eksperimentuoti thumbup.gif zaviuosi visais Tavo receptais wub.gif
Atsakyti
Kokosiniai sausainiai su uogiene

225 gr minksto sviesto
140 gr cukraus
1 kiausinio baltymas lengvai paplaktas
1 val saukstas braskio skonio ekstrakto(arba kokio turit)
280 gr miltu
100 gr kokosu drozliu
ziupsnelis druskos
ir uogienes(braskiu, avieziu, pas mane avieciu

Suplakam minkta sviesta ir cukru iki purumo, ipilam kiausinio baltyma, ir ekstrakta , tada miltus, kokosus ir druska, ir gerai viska ismaisom. Darom tokius rutuliukus, suplojam vidury padarysim skylute ir desim siek tiek uogienes.
Kepam 190 s apie 12 -15 min kol graziai paruduos .


user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IceDragon: 28 sausio 2013 - 17:16
Šokolado ir jogurto pyragaičiai
pagal D. Lebovitz

200 g kartaus šokolado, stambiai kapoto
125 ml augalinio aliejaus
125 ml natūralaus riebaus pieno jogurto
200 g cukraus
3 dideli kiaušiniai
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 a.š. migdolų ekstakto
200 g miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š druskos

Į karščiui atsparų dubenį sudedame sulaužytą šokoladą, įpilame pusę normos aliejaus ir uždedame ant puodo su verdančiu vandeniu. Maišome, kol pasidarys vienalytė masė. Nukeliam nuo garų ir paliekame atvėsti, kol darome sekančius žingsnius. Sumaišome likusią dalį aliejaus, cukrų, kiaušinius, jogurtą, vanilę arba jos esenciją, migdolų ekstraktą ir viską gerai išmaišom. Beriame miltus, kepimo miltelius, druską. Dar kartą gerai permaišom. Tada supilam šokoladą ir dar kartą maišom smile.gif Orkaitę įkaitinam iki 180 laipsnių, o kepimo trukmė 20-25 min. Man drėgni minkšti keksiukai iškepė per 20 min. Dozė skirta 12-as keksiukų, bet man iš pusės normos gavosi 11 lotuliukas.gif normalūs, ne kokie miniatiūriniai. Ir skanūs thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adiaVT: 29 sausio 2013 - 14:43
QUOTE(Elena @ 2013 01 18, 09:55)
[color=darkviolet]Obuoliai tešloje



išbandžiau, labai skanu, bet labai jau pritraukia aliejaus doh.gif i tešla ir degtinikės įpyliau, bet vistiek aliejaus nemažai pritraukia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Šokoladė @ 2013 01 31, 19:37)
išbandžiau, labai skanu, bet labai jau pritraukia aliejaus doh.gif i tešla ir degtinikės įpyliau, bet vistiek aliejaus nemažai pritraukia g.gif


Tada galima iškepus sudėti ant popierinių rankšluosčių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2013 02 01, 08:58)

Tada galima iškepus sudėti ant popierinių rankšluosčių  4u.gif 


dėjau, visada dedu, kad nutrauktų aliejų, vistiek buvo pritraukę daug aliejaus, gaila receptukas paprastas bet nelabai vykęs unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Šokoladė @ 2013 02 02, 17:05)
dėjau, visada dedu, kad nutrauktų aliejų, vistiek buvo pritraukę daug aliejaus, gaila receptukas paprastas bet nelabai vykęs unsure.gif



Net nežinau ką pasakyti...man patinka viskas tinka..kitoje temoje mergaitės bandė irgi gyrė..skonio reikalas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2013 01 22, 11:50)
Sutrūkę sausainiai

nuostabūs sausainiukai wub.gif
skardos jau nebėra tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo siaudukes: 02 vasario 2013 - 18:41
Nežinau, ar toks receptas jau buvo, bet mane labai suintrigavo tortas įdomiu pavadinimu "Pietų romanas" (a lia kurortinis romanas, mano supratimu lotuliukas.gif ), tad kepiau. Rodau, kiek liko iš torto lotuliukas.gif

user posted image


Tešlai: 4 kiaušiniai (atskirti trynius ir baltymus. Trynius dėti į tešlą, o baltymus suplakti iki standžių putų su žiupsneliu druskos ir atsidėti atskirai)

250 g. minkšto sviesto arba margarino (dėjau Dvaro sviestą, 200 g. 4u.gif )

200 g. cukraus (galima ir mažiau, mano nuomone)

2 arb. šaukšteliai kepimo miltelių

vanilinio cukraus (vietoj jo dėjau migdolų skonio kvapų)

Taip pat: 12 šaukštelių cukraus pudros
8 šaukšteliai cukraus migdolų arba kitokių riešutų plokštelių. Aš neskaičiavau, kiek sunaudojau biggrin.gif )

Kremui: 400 g. grietinės + 400 g. grietinėlės išplakti, dėti grietinėlės standiklio pakelį (aš naudojau želatiną - 1 arb. šaukštelį). Nors recepte nebuvo parašyta, aš į kremą dėjau cukraus ir vanilinio cukraus 4u.gif Atitinkamai į tešlą dėjau mažiau cukraus nei recepte.

Pertepimui: konservuoti abrikosai arba persikai. Skystį iš skardinės nupilti, vaisius sublenderiuoti iki tyrės. Aš naudojau ir abrikosus, ir persikus.


Gaminimas: iš tešlai skirtų produktų suminkyti tešlą, padalinti į 4 dalis, kiekvieną lakštą iškočioti, subadyti šakute, ant viršaus tepti plonu sluoksniu plaktus baltymus, pabarstyti migdolų plokštelėmis, cukrumi. Kepti 180-200 laipsnių temp.

Iškeptus papločius atvėsinti. Torto surinkimas: ant papločio tepti grietinės - grietinėlės kremą, ant viršaus tepti tyrę, tada vėl paplotis ir toliaum kartojam procedūrą smile.gif Man liko kremo, tai šonus irgi juo aptepiau ir aplibdžiau likusiomis kepintomis migdolų plokštelėmis. Viršaus puošti nereikia. Tortas turi bent parą pastovėti.

Iš mano pastebėjimų: tortas tirpstantis burnoje, purus, minkštas, bet sotus. Gaivumo suteikia tyrė. Kitąsyk dar į kremą dėčiau citrinos rūgšties pagal skonį. Žodžiu, skanus torčiukas, toks nuodėmingas "Pietų romanas" 4u.gif Skanaus 4u.gif

Originalus receptas ir gaminimo eiga čia: http://forum.say7.info/topic38390.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Artulia: 03 vasario 2013 - 14:30
Artulia, man tešlos receptūroj kaip ir miltų trūksta.
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2013 01 22, 10:04)
[color=darkviolet]Sluoksniuotos tešlos vamzdeliai su kremu



neturiu vamzdeliu formos, o taip noriu jų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Spurgita @ 2013 02 03, 16:47)
Artulia, man tešlos receptūroj kaip ir miltų trūksta.

450г.муки,2 чайные ложки разрыхлителя,
Atsakyti