Nežinau, ar toks receptas jau buvo, bet mane labai suintrigavo tortas įdomiu pavadinimu "Pietų romanas" (a lia kurortinis romanas, mano supratimu

), tad kepiau. Rodau, kiek liko iš torto
Tešlai: 4 kiaušiniai (atskirti trynius ir baltymus. Trynius dėti į tešlą, o baltymus suplakti iki standžių putų su žiupsneliu druskos ir atsidėti atskirai)
250 g. minkšto sviesto arba margarino (dėjau Dvaro sviestą, 200 g.

)
200 g. cukraus (galima ir mažiau, mano nuomone)
2 arb. šaukšteliai kepimo miltelių
vanilinio cukraus (vietoj jo dėjau migdolų skonio kvapų)
Taip pat: 12 šaukštelių cukraus pudros
8 šaukšteliai cukraus migdolų arba kitokių riešutų plokštelių. Aš neskaičiavau, kiek sunaudojau

)
Kremui: 400 g. grietinės + 400 g. grietinėlės išplakti, dėti grietinėlės standiklio pakelį (aš naudojau želatiną - 1 arb. šaukštelį). Nors recepte nebuvo parašyta, aš į kremą dėjau cukraus ir vanilinio cukraus

Atitinkamai į tešlą dėjau mažiau cukraus nei recepte.
Pertepimui: konservuoti abrikosai arba persikai. Skystį iš skardinės nupilti, vaisius sublenderiuoti iki tyrės. Aš naudojau ir abrikosus, ir persikus.
Gaminimas: iš tešlai skirtų produktų suminkyti tešlą, padalinti į 4 dalis, kiekvieną lakštą iškočioti, subadyti šakute, ant viršaus tepti plonu sluoksniu plaktus baltymus, pabarstyti migdolų plokštelėmis, cukrumi. Kepti 180-200 laipsnių temp.
Iškeptus papločius atvėsinti. Torto surinkimas: ant papločio tepti grietinės - grietinėlės kremą, ant viršaus tepti tyrę, tada vėl paplotis ir toliaum kartojam procedūrą

Man liko kremo, tai šonus irgi juo aptepiau ir aplibdžiau likusiomis kepintomis migdolų plokštelėmis. Viršaus puošti nereikia. Tortas turi bent parą pastovėti.
Iš mano pastebėjimų: tortas tirpstantis burnoje, purus, minkštas, bet sotus. Gaivumo suteikia tyrė. Kitąsyk dar į kremą dėčiau citrinos rūgšties pagal skonį. Žodžiu, skanus torčiukas, toks nuodėmingas "Pietų romanas"

Skanaus
Originalus receptas ir gaminimo eiga čia:
http://forum.say7.info/topic38390.html