
Trapūs sausainiai iš grikių miltų su riešutais




15- ai sausainėlių :
Reikės:
* 6 kupinų valg. š. grikių miltų
* 4 valg. š. kokoso palmių cukraus (galima keisti į nerafinuotą cukranendrių cukrų)
* 1 žiupsnis kepimo sodos ( galima keisti į kepimo miltelius)
* 1 žiupsnis Himalajų druskos ( tiks ir paprasta)
* 2 kupini valg. š. makadamijų kremo/sviesto ( galima keisti į migdolų piurė/sviestą)
* 1 kiaušinis
* 1 valg. š. vandens ( nebūtinai)
* lazdyno riešutų papuošimui ( galima naudoti kitus riešutus)
Gaminimo eiga:
1. Giliame inde suberti grikių miltus, kokoso palmių cukrų, druską, kepimo sodą - viską gerai išmaišyti.
2. Įmušti kiaušinį, įdėti makadamijų riešutų kremo/sviesto - viską išmaišyti. Jei masė bus per biri - įpilti 1 valg. š. šalto vandens.
3. Iš tešlos (ji neturi lipti prie rankų) suformuoti cilindro formos ritinėlį ( ~5 cm skersmens), jį supjaustyti 1 cm (ar ploniau) pločio griežinėliais.
4. Tešlos griežinėlius sudėti į kepimo skardą, ant griežinėlių paviršiaus įspausti po lazdyno riešutą.
5. Pastatyti kepti 14 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180°C.
6. Atvėsinti ant grotelių.
7. Laikyti sandarioje dėžutėje.
Skanaus
