Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

Siūlau išbandyti maloniai traškančius, greitai paruošiamus, nepersaldžius begliuteninius sausainėlius - pats tas besilaikant dietos thumbup.gif

Trapūs sausainiai iš grikių miltų su riešutais

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

15- ai sausainėlių :

Reikės:

* 6 kupinų valg. š. grikių miltų
* 4 valg. š. kokoso palmių cukraus (galima keisti į nerafinuotą cukranendrių cukrų)
* 1 žiupsnis kepimo sodos ( galima keisti į kepimo miltelius)
* 1 žiupsnis Himalajų druskos ( tiks ir paprasta)
* 2 kupini valg. š. makadamijų kremo/sviesto ( galima keisti į migdolų piurė/sviestą)
* 1 kiaušinis
* 1 valg. š. vandens ( nebūtinai)
* lazdyno riešutų papuošimui ( galima naudoti kitus riešutus)

Gaminimo eiga:

1. Giliame inde suberti grikių miltus, kokoso palmių cukrų, druską, kepimo sodą - viską gerai išmaišyti.

2. Įmušti kiaušinį, įdėti makadamijų riešutų kremo/sviesto - viską išmaišyti. Jei masė bus per biri - įpilti 1 valg. š. šalto vandens.

3. Iš tešlos (ji neturi lipti prie rankų) suformuoti cilindro formos ritinėlį ( ~5 cm skersmens), jį supjaustyti 1 cm (ar ploniau) pločio griežinėliais.

4. Tešlos griežinėlius sudėti į kepimo skardą, ant griežinėlių paviršiaus įspausti po lazdyno riešutą.

5. Pastatyti kepti 14 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180°C.

6. Atvėsinti ant grotelių.

7. Laikyti sandarioje dėžutėje.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2013 01 15, 22:22)
Pyragas 'Apelsinas'

320 g miltų
250g moliūgo
200g cukraus
100 ml aliejaus
3 šaukštai citrinų sulčių
šaukštas apelsinų žievelės
75g džiovintų abrikosų
75g džiovintų citrinų
60g migdolų
1 šaukštelis sodos,šaukštelis vanilės

Sveiki. Gal kas žino, ar tikrai šis pyragas iškeps be kiaušinių...... g.gif Ar čia nėra klaidos? Norėčiau jį šiandien pabandyt išsikept....
Atsakyti
Zvake, tikrai iškeps mirksiukas.gif o kodėl neturėtų ? mirksiukas.gif - moliūgų tyrė puikiai suriš visus sausus produktus, o soda- iškels tešlą.

Pati jį nusižiūrėjau ir manau, dar šiandien arba ryt eksperimentuosiu - labai jau jis man skaniai atrodo wub.gif
Atsakyti
Ačiū už greitą atsakymą 4u.gif Galėsiu ramiai gamint daba smile.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 01 17, 15:50)
Siūlau išbandyti maloniai traškančius, greitai paruošiamus, nepersaldžius  begliuteninius sausainėlius - pats tas besilaikant dietos  thumbup.gif

Trapūs sausainiai iš grikių miltų su riešutais 

Kažin ar nesijaučia tas specifinis grikių kvapas? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Inge1 @ 2013 01 17, 19:25)
Kažin ar nesijaučia tas specifinis grikių kvapas?  ax.gif

labai tokio stipraus grikių kvapo nėra, na kadangi aš mėgstu grikius, tai gal čia man taip mirksiukas.gif kad dar sumažinti tą kvapą , galima papildomai pagardinti kokiu maltu cinamonu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 01 17, 19:17)
labai tokio stipraus grikių kvapo nėra, na kadangi aš mėgstu grikius, tai gal čia man taip  mirksiukas.gif  kad dar sumažinti tą kvapą , galima papildomai pagardinti kokiu maltu cinamonu  mirksiukas.gif

Ačiū labai 4u.gif Bandysiu.
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 01 17, 19:05)
Zvake, tikrai iškeps  mirksiukas.gif  o kodėl neturėtų ?  mirksiukas.gif - moliūgų tyrė puikiai suriš visus sausus produktus, o soda- iškels tešlą.

Pati jį nusižiūrėjau ir manau, dar šiandien arba ryt eksperimentuosiu - labai jau jis man skaniai atrodo  wub.gif

jau atsake uz mane smile.gif viskas cia gerai,pyragas gerai ir graziai iskyla... 4u.gif kiausiniu nereikia.. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Inge1 @ 2013 01 17, 21:03)
Ačiū labai  4u.gif  Bandysiu.

beje, jei naudosite kitą cukrų ( ne kokoso palmių) , tai, žiū, gali sausainukai gautis daug saldesni mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2013 01 15, 22:22)
Pyragas 'Apelsinas'

Iškepė puikiai, ir labai skanus bigsmile.gif Kepsiu, kai tik moliūgų nebebus kur dėt smile.gif
Tik ar čia tik nuotraukoj atrodo, ar pa jus šis pyragas tamsiai rudas. Pas mane tai jis šviesus išėjo.
Atsakyti
QUOTE(Zvake @ 2013 01 17, 22:03)
Iškepė puikiai, ir labai skanus bigsmile.gif  Kepsiu, kai tik moliūgų nebebus kur dėt  smile.gif
Tik ar čia tik nuotraukoj atrodo, ar pa jus šis pyragas tamsiai rudas. Pas mane tai jis šviesus išėjo.

vakare fotkinta cia...tai nekaip ir atrodo...siaip sviesesnis jis...

smagu,kad patiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 01 11, 14:41)
Batonėliai / javainiai su bananais ( be cukraus ir sviesto) 

1 valg. š. makadamijų riešutų sviesto,

O vietoje šito sviesto tinka paprastas? 4u.gif
Atsakyti