Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(Kristule05 @ 2013 01 17, 22:49)
O vietoje šito sviesto tinka paprastas? 4u.gif


galite keisti paprastu, gyvulinės kilmės sviestu, tik tiek, kad tada jie bus riebesni, kaloringesni mirksiukas.gif tokius laikyčiau šaldytuve mirksiukas.gif

o šiuos laikau kambario temperatūroje tiesiog lėkštelėje- per porą dienų jie sukietėjo ir tapo super traškūs - net smagiau tokius kramsnoti mirksiukas.gif

dar galima keisti visų mėgiamu žemės riešutų sviestu (jei neturite šiems riešutams alergijos) - jo rasite bet kuriame prekybcentryje ir jo kaina nesikandžioja mirksiukas.gif

pvz. user posted image
Atsakyti
Obuoliai tešloje

obuoliai 2 vnt.
aliejus kepimui
cukraus pudra pabarstymui
cinamono pagal skonį

tešlai:
2 nedideli kiaušiniai
3 valg.šaukštai cukraus
pusė stiklinės grietinės
maždaug 6 šaukštai miltų (tešla turi būti grietinės tirštumo)
1 arbat.šaukšt. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

Tešlai suplakame kiaušinius su cukrumi ir druska.Dedame grietinę ir palaipsniniu supilame persijotus su kepimo milteliais miltus.Viską gerai išmaišome.

Obuolius nulupame, supjaustome griežiniais,išpjauname vidų.Apibarstome cinamonu.
Dedame griežinėlius į tešlą, tada į įkaitintą su aliejumi keptuvę ir kepame iš abiejų pusių kol gražiai pagels.
Apibarstome su cukraus pudra.


user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elena: 18 sausio 2013 - 09:56
user posted image

CHURROS
240 ml vandens
50 gr sviesto
2 v.s. rudojo cukraus
ziupsn. druskos
1 a.s. vanilinio cukraus (as jo nedejau)
250 ml miltu
2 kiausiniai
cukraus apvoliojimui

Puode užviriname vandenį, dedame gabalėlį sviesto, cukrų, druskos žiupsnelį. Kai sviestas ištirpsta, vienu ypu supilame miltus ir nenukeldami nuo ugnies, mediniu šaukštu gerai išmaišome. Kai tešla atšoka nuo sienelių ir sušoka į vientisą gabalą, vsikas. Keliam nuo ugnies, uždengiam ir paliekam atvėsti.
Įmušam VIENĄ kiaušinį ir labai gerai išmaišome. TIK GERAI išmaišius, įmušam dar vieną kiaušinį ir vėl gerai išmaišom. Tešla paruošta.
Puode ar keptuvėje įkaitinam aliejų (aliejaus reiks tiek, kad churros jame virtų). Tešlą dedame į konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu, spaudžiame pailgas, apvalias ar kt. formos churras ir kepame karts nuo karto pavartydami kol gražiai paruduos. Traukiame ant popierinio rankšluosčio. Vėliau gausiai išvoliojame cukruje.

Gėris. Labai skanu su karštu šokoladu. Tuomet jos vadinasi CHOCOLATE con CHURROS.
Net seilė tįsta..
Papildyta:


AEBLESKIVER. Daniškos spurgytės-blyneliai.
user posted image

Receptas:
315 gr (2 puodeliai) miltu
1 a.s. kepimo milteliu
1/2 a.s. druskos
1 v.s. cukraus (as dejau siek tiek daugiau)
4 kiausiniai
500 ml pieno (2 puodeliai)
60 gr (4 v.s.) sviesto

Sviestą ištirpiname, atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų.
Trynius lengvai paplakame, supilame pieną ir ištirpintą sviestą. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską. Sumaišome su trynių-pieno mase.
Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų. Juos atsargiai įmaišome į tešlą.
Tešla gaunasi pakankamai skysta.

Teptuko ar skudurėlio pagalba ištepam kiekvieną keptuvės duobutę aliejumi ar tirpintu sviestu.
user posted image
Kepimo procesas labai aiškiai pavaizduotas čia:
CIA
Iškepusius pabarstome cukraus pudra. Skanu su uogienėmis, su šokoladu. Vieni su arbata..
Puiki novatoriška idėja užgavėnėms wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aleja.lt: 21 sausio 2013 - 18:20
Sluoksniuotos tešlos vamzdeliai su kremu

Gavosi 12 vamzdelių

1 pok. bemielės sluoksniuotos tešlos (6 lapeliai)
aliejaus vamzdelių aptepimui
kiaušinis patepimui

Kremui
300 ml. grietinėlės
250 g. mascarponės sūrio
4 valg.šaukštai cukraus pudros
citrinos žievelės

Išplakame grietinėlę su cukraus pudra ir po biški įmaišome mascarponę ir citrinos žievelę.
Išmaišome kad gautųsi vientisa masė.

Metalinius vamzdelius aptepame su aliejumi.
Tešlą atšildome, lengvai pakočiojame ir supjaustome išilgai juostelėmis.
Imame vamzdelį ir gražiai apsukame tešlos juostelėmis.
Sutepame su kiaušinio plakiniu.
Dedame į skardą ir statome į įkaitintą iki 200 C orkaitę.
Kepame maždaug 20 min.,kol gražiai paruduos.
Atvėsiname ir nuimame.
Kremą sudedame į konditerinį maišelį ir užpildome juo vamzdelius.


user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image


Atsakyti
Elenute puiku wub.gif as tuos vamzdelius ne guldau o statau drinks_cheers.gif smile.gif

Sutrūkę sausainiai

Receptas Jolitos ir tai daug ką pasako biggrin.gif Nesu nusivylusi nė vienu jos receptu, visais iki vieno išbandytų tik susižavėjusi. Esu kepusi pagal du receptus šiuos sausainius ir nepatiko... pamačius Jolitos foto negalėjau susilaikyti, ir jie puikūs ! Maži, drėgni browniukai smile.gif

user posted image


Puodelis 200 ml.

Reikės:

1 puodelio karčios kakavos
1 1/2 puodelio balto cukraus
1/2 puodelio aliejaus
4 kiaušinių
2 a.š. vanilės ekstrakto
2 puodelių miltų
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. tirpios kavos (nedėjau)
žiupsnelis druskos
1 puodelio cukraus pudros (apvoliojimui)

Taigi, inde sumaišyti kakavą, baltą cukrų ir aliejų, kol viskas susijungs
į vientisą blizgią masę.
Po vieną mušti kiaušinius, ir pamaišyti apie 30 sek. po kiekvieno.
Supilti vanilės ekstraktą ir dar permaišyti viską.

Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir kavą, jei naudojama. Po truputį beriant sumaišyti abi mases kartu (berti miltus į kakavos ir aliejaus mišinį)
Viską sumaišyti iki vientisos masės, jei mikseriu, neperilgai, kad tik susijungtų viskas.
Šiaip masė labai maloni, labai greit viskas sukimba, nebuvo bėdų.

Dėti masę į plastikinį maišelį ir į šaldytuvą ir per naktį ar 2 val. bent jau. Aš dėjau į šaldiklį, nes norėjau greitai, ir viskas labai gerai sustingo 30-40 min.

user posted image

Formuoti mažus kamuolėlius, mano jie svėrė po 10 gr. apvolioti gausiai cukraus pudroje ir dėti į skardą išklotą kepimo popieriumi paliekant atstumus.

Orkaitę įkaitinti ~ 175 laipsnių ir kepti apie 8-10 min.

Keli vertingi Jolitos patarimai smile.gif

"daug kam nesigavo, tai nesutrūko, tai pudra pagelto, visaip būna, bet reik stebėt kepimą.
žo atsisėk prieš orkaitę ir stebėk, kaip kyla, nes kai jau sutrūkinės ir vidus pagaliukas sausas, iškepę!''

user posted image
Atsakyti
Noriu pasiulyt isikept labai skanias bulkutes

225 ml kambario tem pieno
1 kiausinis
500 gr balti duonos miltai (jie siek tiek kitoki nei paprasti)nors isieut is is paprastu
1/2 arb s druskos
6 val s cukraus
50 gr minksto sviesto gabaliukais
1 arbatinis s sausu mieliu

uzmaisom tesla(as dejau viska i duonkepe ir su dough(yra picu kildinimo) programa maise ir kele 1,5 val) jei rankom uzmaisom ir kildom siltai

Kai teska pakyla, ja iskosiojam tokiu stacikampiu, apie 30 cm ilgio. patepam lydytu sviestu ir dedam idara . as dejau razinas, cukruotas imbieras, rudas cukraus, bikeli cinamono (galima deti dziovintas serbentus,
susukam i voleli ir supjautom i 12 daliu(man gavos 15), dedam i skarda kaip paveiksle, ir vel dedam i silta vieta apie 40 min kol graziai padvigubes. kai jau pakyla, dedam i ikaitinta orkaite 200 c ir kepam apie 20 min kol graziai pageltonuos.
kol kepa is 50 gr cukraus , 50 ml vandens ir apelsinu 1 sulciu issiverdam sirupa. Kai iskepa, su tuo sirupu apslakstom ;-)

galima dar is cukraus pudros ir citrinos sulciu pasidaryt sirupa;-)

user posted image
Atsakyti
Laba diena. Labai atsiprašau jei ne šioje temoje klausiu, tačiau gal žinot kokį receptą, pagal kurį būtų galima išsikepti sausainiu elektrinėje keptuvėje?
Atsakyti
Saldučiai kvadratėliai , savo skoniu primenantys šokoladinį sūrio pyragą biggrin.gif

user posted image


user posted image

user posted image

Reikės:

210 g miltų
300 g cukraus pudros
60 g kakavos
240 g šalto sviesto
250 g President varškės kremo
300 ml kondensuoto saldinto pieno
1 kiaušinis
2 arbat. š. vanilės ekstrakto

Gaminimo eiga:

Inde suberti miltus, cukraus pudrą ir kakavą - išmaišyti. Sudėti kubeliais supjaustytą šaltą/kietą sviestą ir pirštų galais minkant suformuoti sausų trupinių masę. Atidėti 500 ml (t.y. kažkur pusę visos masės kiekio) paruoštos trupinių masės į šoną.

Likusią trupinių masę suberti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir tolygiai paskleisti, kiek paspausti.

Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180 C 15 minučių.

Tuo metu inde išplakti varškės kremą, palaipsniui plakant supilti saldintą kondensuotą pieną, įmušti kiaušinį, įpilti vanilės ekstrakto- viską gerai išmaišyti.

Paruoštą kremo sluoksnį supilti ant iškepusio šokoladinio pagrindo, ant viršaus užbarstyti atidėtų trupinių masę.
Patatyti kepti orkaitėje 25 minutes.
Išimti iš orkaitės, palikti atvėsti, tada perkelti į šaldytuvą.
Supjaustyti kvadratėliais. Uždengti ir laikyti šaltai.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
irmulia, kokio skersmens jusu kepimo indas yra?
Atsakyti
QUOTE(Muscade @ 2013 01 25, 13:47)
irmulia, kokio skersmens jusu kepimo indas  yra?


kuriam receptui klausiate? mirksiukas.gif jei tų paskutinių kvadratėlių, tai forma 23 cm x 23 cm , bet galite drąsiai ir didesnę naudoti - tada bus žemesni ir dailiau pjaustysis mirksiukas.gif
Atsakyti
Juodojo sezamo pastos sausainėliai - netradicinio skonio mėgėjams

user posted image


user posted image

user posted image

14-15- ai sausainėlių reikės:

125 g migdolų miltų
1 žiupsnis druskos
1/2 arbat. š. kepimo miltelių
1 valg. š. makadamijų riešutų sviesto
2 valg. š. natūralaus medaus
1 arbat. š. juodojo sezamo pastos
1 arbat. š. natūralaus vanilės ekstrakto
sezamo (šviesaus) sėklų apvoliojimui

Migdolų miltus suberti į indą su kepimo milteliais bei druska - išmaišyti.
Kitame inde sumaišyti makadamijų sviestą, juodojo sezamo pastą bei medų ir vanilės ekstraktą.

Sausą mišinį sumaišyti su su šlapiu iki vientisos juosvos masės. Rankomis suformuoti graikiško riešuto dydžio rutuliukus, juos apvolioti šviesaus sezamo sėklose.

Sudėti į kepimo skardą, ištiestą kepimo popieriumi. Rutuliukų paviršių kiek spustėlti. Kepti 20 min. orkaitėje įkaitintoje iki 160-180 laipsnių karščio.

Sausainėliai bus dar minkštučiai, jų paviršius kiek patrūkinėjęs. Atvėsinti perkėlus ant grotelių. Laikyti sandarioje dėžutėje.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Kokoso riešutėliai - sveikuoliški

user posted image

user posted image

user posted image


13~15- ai kokoso riešutėlių reikės:

baltam branduoliui:
* 100 g kokoso drožlių
* 1 valg. š. natūralaus medaus
* 1 kupinas valg. š. bertoletijų sviesto


rudam kiauteliui:
* 250 g lazdyno riešutų (galima keisti kitais)
* 1 kupinas valg.š. bertoletijų sviesto (galima keisti į kitą sviestą)
* 50 kakavos ( ne mažiau nei 21-22 % riebumo)
* 3 kupini valg. š. natūralaus medaus

įdarui
* 13-15 graiškiškų riešutų branduolių

apvoliojimui:
* 50 g kokoso drožlių

1. Į smulkintuvą suberti kokoso drožles, įdėti medaus ir bertoletijų sviestą - viską sumalti iki drėgnos limpančios masės.

2. Į smulkintuvą suberti lazdyno riešutus, kakavą, medų, ir malti iki vientisos lipnios masės - konsistencija turi gautis minkoma kaip plastilino.

3. Iš baltos masės suformuoti lazdyno riešuto dydžio rutuliukus, atidėti į šoną. Iš rudos masės suformuoti blynelius, į vidų dėti baltus rutuliukus, ir aplipdyti-suformuoti rutuliukus.

4. Suformuotus kokoso riešutėlius apvolioti kokoso drožlėse, sudėti į formą ir pastatyti į šaldiklį ~ 30 min., kad sustingtų.

5. Išimti iš šaldymo kameros, peilio ( pakišto po karštu vandeniu) pagalba perpjauti pusiau, į viduriuką lengvai įspausti po graikiško riešuto branduolio puselę.

6. Pastatyti šaltai iki pateikimo ragauti.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti