Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(Spurgita @ 2013 02 03, 16:47)
Artulia, man tešlos receptūroj kaip ir miltų trūksta.



QUOTE(*Komilfo* @ 2013 02 03, 16:59)
450г.муки,2 чайные ложки разрыхлителя,



blush2.gif Atsiprašau, tikrai praleidau smile.gif Komilfo teisingai parašė - 450 g. miltų ir 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šokoladė @ 2013 02 03, 16:54)
neturiu vamzdeliu formos, o taip noriu jų  doh.gif

Pasidarykit vienam kartui iš folijos 4u.gif
Atsakyti
dalinuosi skaniausiu tortu, koki teko kepti


user posted image

citata :

6 kiaušinių baltymai
250 gr. cukraus
100 gr. graikinių arba lazdyno riešutų
Kepiau apie 3 valandas 100 laipsnių karštumo orkaitėje, po to palikau išdžiūti nak
čiai.
Beje, plakiau plakiau ilgai ilgai ir tik jaučiu, kad mano plaktuvas paskutines sekundes skaičiuoja. Atsirado kvapas, pasirodė kibirkštis ir jis sustojo smile.gif

Toliau tešlos pagrindas :
150 gr sviesto
160 gr. cukraus pudros
4 kiaušiniai
200 gr. aguonų
150 gr. miltų
vanilės
migdolinės esencijos
Sviestą išsukau su 80 gr. cukraus pudros, įmušiau trynius. Atskirai išplakiau likusią cukraus pudra su baltymais ir įmaišiau į sviestą. Aguonas nuplikiau ir taip pat sudėjau į visą masę, toliau miltus, vanilę. Kepiau 180 laipsnių orkaitėje, 45 min.
Pertepimas : indelis Rududu, 250 gr. sviesto, pusė puodelio stiprios kavos. Viskas turi būti kambario temperatūros. Lengvai išsukama pilant po kelis šaukštus kavos.
Aguoninį pagrindą padalinau į dvi dalis ir apšlaksčiau brendžio kremu (toks ale likeris). Ant aguoninio papločio pilamas pertepimas, toliau dedamas morengas, vėl aguoninis paplotis ir vel pertepimas. Į viršų uždėjau morenginį lakštą ir vėl pertepimą-kremą.
Viskas labai neblogai ir lengvai. Tik turiu pasakyti, kad prieš sutepdama tortą nesuvienodinau visų papločių, tad šonuose liko nelygumų, tokių ale "olų".
Finale neiškenčiau ir viska "pagadinau" šonus apglaistydama šokoladu. Pagadinau rašau todėl, kad pertepinėdama jį kalbėjau su Migle, kuri, kaip jau pasakojau kažkada, labai nemėgsta šokolado smile.gif
Kadangi dekoracijoms neturjėjau nei morengiukų, nei šiaip kokių grožybių, tiesiog papuošiau graikiniais riešutais.
Pabaigai pridursiu, kad mano vyras sakė, jog tai skaniausias mano gamintas tortas, tik su vaizdu nelabai pavyko... Pasitaiko...


recepto šaltinis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 04 vasario 2013 - 07:51
Gal būtų galima įkelti receptą čia,o ne blogo nuorodą?

(sunku pavažiuoti bloge žemyn, nes vis lenda tas po dešine nežinau nei kaip pavadint, kur nuorodos, apačioj vėl atsiliepimų blokelis doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(Šokoladė @ 2013 02 03, 17:54)
neturiu vamzdeliu formos, o taip noriu jų  doh.gif


aš pati tokius pasidariau ir puikiai atlaikė - daugkartiniai gavosi mirksiukas.gif
panaudojau kartonines šerdeles, likusias nuo maistinės plėvelės ar kepimo folijos ax.gif ( tik prieš vyniojant tešlos juosteles - geriau tokius vamzdelius, padengtus folija, šiek tiek ištepti aliejumi, kad tešla kepant neprikibtų)

user posted image



jei labai greitoms reikia, tai gali apvynioti medinius ar metalinius įrankius kepimo folija - irgi puikiai pasitarnaus vietoje spec. vamzdelių thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 02 04, 07:57)
aš pati tokius pasidariau ir puikiai atlaikė - daugkartiniai gavosi

gera mintis bigsmile.gif ačiū 4u.gif
Atsakyti
Naujas atradimas(gal kam ir senas, bet man nerealus), todel ir pavadinau
NEREALUSIS:
user posted image

200gr. juodo sokolado
75gr sviesto
4 kaiusiniai
nepilna stikline cukraus
stikline miltu
saukstelio kepimo milteliu
50ml pieno
3-4 saukstai migdolu
2-3 saukstai kakavos milteliu

Sokolada istirpinti su sviestu.Kiausinius isplakti su cukrumi.Atvesinti sokolada, sumaisyti su kiausiniu plakiniu. I mase suberti kepintus migdolus, suberti miltus ir kepimo miltelius.Supilkite piena ir ismaisykite.Tesla supilkite i sviestu istepta forma ir kepkite 180 laipsniu 40-45 min.ant karsto pyrago uzberkite kakavos milteliu,ar padarykite sokoladini glaista(kaip mano foto)
skanaus thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(onute33 @ 2013 02 04, 21:35)
Naujas atradimas
NEREALUSIS:


Atrodo skaniai 4u.gif Ar drėgnas šis pyragas?
Atsakyti
QUOTE(onute33 @ 2013 02 04, 20:35)
Naujas atradimas(gal kam ir senas, bet man nerealus), todel ir pavadinau
NEREALUSIS:

prašom biškutuką papasakot, kuom jis nerealus, kuom išsiskiria iš kitų šokoladinių pyragų? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Blundus @ 2013 02 05, 17:57)
Atrodo skaniai  4u.gif Ar drėgnas šis pyragas?

Kuo daugiau pilsite pieno, tuo jis bus dregnesnis ir minkstesnis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(onute33 @ 2013 02 05, 20:32)
Kuo daugiau pilsite pieno, tuo jis bus dregnesnis ir minkstesnis smile.gif


ar jūs tuo tikra? g.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2013 02 05, 19:44)
prašom biškutuką papasakot, kuom jis nerealus, kuom išsiskiria iš kitų šokoladinių pyragų?  ax.gif

Sunku pasakyti kuom is isiskiria, nes nezinau kokius pyragus Jus kepate smile.gif Man jis skaniausias is visu ragautu sokoladiniu pyragu. O jai dar idesite sokolado gabaliuku i tesla, tai bus is viso super.Tiesiog reiketu iskepti ir paragauti.Arba patiks arba ne biggrin.gif
Pabandykite wink.gif wink.gif
Atsakyti