Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(keistuole @ 2013 02 21, 14:31)
mano vaikystės skanėstas  lotuliukas.gif

O kiek g yra tie 56 vnt. irisų gal žinot?


aš šitam gardėsiui naudoju tokias proporcijas:

100gr. paprastų, nesaldžių kukurūzų
300 gr. irisiukų
100gr. sviesto.

Atsakyti
QUOTE(geliuke @ 2013 02 21, 20:10)
vel sugrizo jie? Buvo dinge, uzdare pergale ju gamyba.. Negi atnaujino?  bigsmile.gif


Aš irgi jų jau neberandu, tai šiam gaminiui perku baltarusiškus Norfoj ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodaplaukė @ 2013 02 13, 16:18)

kepiau varskinus ritinelius. Paprasta, greita ir skanu thumbup.gif
Atsakyti
Trapusis kekstas su džiovintomis slyvomis ir kokoso drožlėmis

user posted image

user posted image

user posted image

30 cm ilgio keksui iškepti



Reikės:


* 200 gr minkšto sviesto ( ne riebalų mišinio ar tuo bal margarino)

* 150 gr rudojo cukraus

* 150 gr kvietinių miltų

* 150 gr Spelta miltų

* 1 kupinas arbat.š. kepimo miltelių

* 4 kiaušiniai

* 200 gr kokoso drožlių

* 200 gr supjaustytų džiovintų slyvų


Gaminimo eiga:



Įkaitinti orkaitę iki 180-200°C.



1. Išsijoti dviejų rūšių miltus su kepimo milteliais.

2. Inde išsukti minkštą sviestą su cukrumi, po vieną įplakti kiaušinius. Įmaišyti išsijotus miltus.

3. Suberti kokoso drožles, sudėti pjaustytas džiovintas slyvas - viską atsargiai permaišyti.

4. Paruoštą kekso tešlą sukrėsti į sviestu išteptą ir kokoso drožlėmis pabarstytą kepimo formą, paviršių išlyginti.

5. Pastatyti kepti orkaitėje ~ 60 min.

6. Iškepusį keksą (tikrinti įsmeigus medinį iešmelį jis turi likti švarus, neaplipęs tešla) ištraukti iš orkaitės, palikti pilnai atvėsti ant metalinių grotelių.

7. Patiekti ragauti prie kavos ar arbatos , o gal su gardžiais plombyro ledais.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 02 21, 23:58)
kepiau varskinus ritinelius. Paprasta, greita ir skanu  thumbup.gif

man irgi patinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodaplaukė @ 2013 02 22, 10:43)
man irgi patinka  smile.gif

as tik cinamono nedejau, nes mums nepatinka, bet taip mastau ... g.gif o jeigu taip cukru ir cinamona juoduju serbentu uogiene pakeitus g.gif kazin gautusi?
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 02 22, 10:53)
as tik cinamono nedejau, nes mums nepatinka, bet taip mastau ...  g.gif o jeigu taip cukru ir cinamona juoduju serbentu uogiene pakeitus  g.gif kazin gautusi?

Bandykit. Pagal panasu recepta ir as darau, tik ten "pertepimas" daromas is kiausiniu baltymu isplaktu su cukraus pudra mirksiukas.gif Manau ir koks sokoladas tiktu, obuoliene ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Juodaplaukė @ 2013 02 21, 14:04)
KUKURŪZNIKAS


Jau buvau pamiršusi apie šį skanėstą, būtinai reikės pagaminti artimiausiomis dienomis bigsmile.gif
Atsakyti
"Nematomas" obuolių/kriaušių pyragas .. šilkinis...

user posted image

user posted image

Reikės:

- 4 dailūs tvirti (nepernokę) obuoliai (idealu būtų naudoti rūšį "Golden" )
- 3 dailios kriaušės
- 2 kiaušiniai
- 100 ml migdolų pieno ( galima keisti paprastu gyvuliniu pienu)
- 70 g miltų
- 50-70 g paprasto cukraus ( arba iš jų 25 g kokoso palmių cukraus)
- 20 g ištirpino sviesto
- 1 arbat.š. kepimo miltelių
- 1 valg. š. naminio vanilės ekstrakto (gaminamo iš romo ir vanilės ankščių)
- 1 žiupsnis druskos
- migdolų plokštelių (nebūtinai)
- cukraus pudros


Gaminimo eiga:



1. Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Giliame inde išsijoti miltus kartu su kepimo milteliais bei žiupsniu druskos. Kitame inde išplakti kiaušinius su cukrumi iki purios, šviesios masės. Supilti ištirpintą sviestą, įmaišyti, tada supilti pieną bei vanilės ekstraktą - viską išmaišyti. Suberti miltus ir maišyti be perstojo iki vietisos masės.

2. Paruoštą tešlą padalinti pusiau ir supilti į du gilius indus.
Nulupti obuolius, išimti šerdeles ir mandolinos (o dar geriau būtų štai tokio skutuko lanksčiais ašmeninis) pagalba supjaustyti plonytėmis ( storis turi būti 1-2 mm) riekelėmis. Sudėti į indą su tešla, išmaišyti - taip obuoliai nepajuoduos ir sugers visą tešlą ! (štai kodėl šis pyragas yra vadinamas "nematomu" wink.gif )
Lygiai tą patį atlikti su kriaušėmis. Kriaušių plonytes riekeles sudėti į kitą indą su tešla - išmaišyti.

3. Kepimo formą (manoji: 30cm x 15cm , galima imti kepimo formą ir tokią : 20cm x 20cm ar pan.) ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Iš pradžių suversti obuolių riekelių/tešlos masę, paviršių gerai išlyginti. Tada ant viršaus suversti kriaušių rekelių/tešlos masę - paviršių vėl gerai išlyginti. Viršų apibarstyti migdolų plokštelėmis. (nebūtinai)

4. Pastatyti kepti ~ 35-40 minučių 180°C.
Iškepus, ištraukti iš orkaitės, palikti pilnai atvėsti kepimo formoje, prieš pabarstant cukraus pudra ir supjaustant gabaliukais.

Geriausias būna kitą dieną po kepimo, pilnai atšalęs. wub.gif

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 03 01, 14:08)

o vau, kas per grozis wub.gif ir neatrodo sudetingas gaminimas ax.gif reiks pasidairyt migdolu pieno. beje klausimas del obuoliu, ar dedant 'golden' rusi nebuvo viskas per saldu, ta prasme ar netruko rugstumo balansui?
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 03 01, 13:08)

2. Paruoštą tešlą padalinti pusiau ir supilti į du gilius indus.
Nulupti obuolius, išimti šerdeles ir mandolinos (o dar geriau būtų štai tokio skutuko lanksčiais ašmeninis) pagalba supjaustyti plonytėmis riekelėmis. Sudėti į indą su tešla, išmaišyti - taip obuoliai nepajuoduos ir sugers visą tešlą ! (štai kodėl šis pyragas yra vadinamas "nematomu" wink.gif )


koks tai skutukas? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(munyt @ 2013 03 01, 15:27)
o vau, kas per grozis  wub.gif ir neatrodo sudetingas gaminimas  ax.gif reiks pasidairyt migdolu pieno. beje klausimas del obuoliu, ar dedant 'golden' rusi nebuvo viskas per saldu, ta prasme ar netruko rugstumo balansui?


imkite paprastą pieną ir viskas puikiai gausis mirksiukas.gif

kas dėl obuolių, tai nepersaldu, jei dėsite 50 g paprasto cukraus mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(nobleee @ 2013 03 01, 16:24)
koks tai skutukas? ax.gif



toks :

user posted image

jų įvairių formų būna, bet principas vienas- yra lanksti skutimo galvutė thumbup.gif

bandžiau ir su mandolina pjaustyti, tai pusę piršto palikau doh.gif lotuliukas.gif ir per storai man riekeles supjaustė schmoll.gif o čia vaisių riekelių plonumas viską lemia ax.gif
Atsakyti