Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(irmulia @ 2013 03 01, 15:08)

Vakar kepiau si pyraga ,siandien prie kavytes valgau ,labai skanus thumbup.gif aciu uz recepta 4u.gif
Atsakyti
4u.gif Sveikos kepejeles. Patarkite kur gauti to naminio vaniles ekstrakto ar galima be jo apsieiti
Atsakyti
QUOTE(janiku @ 2013 03 03, 10:30)
4u.gif Sveikos kepejeles. Patarkite kur gauti to naminio vaniles ekstrakto ar galima be jo apsieiti


savo naminį vanilės ekstraktą gaminu iš vanilės ankščių ir gintarinio romo mirksiukas.gif (seniau pirkdavau, dabar žymiai patogiau, nes kiekis gaunasi didelis ir tikrai ilgam užtenka thumbup.gif , vienintelis minusas tai, kad tenka laukti 3-4 mėn, kol ekstraktas "prisirps")

jį galite drąsiai pakeisti tokiu pačiu kiekiu (1 valg. š.) romo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 03 01, 14:08)
Reikės:

- 4 dailūs tvirti (nepernokę) obuoliai (idealu būtų  naudoti rūšį "Golden" )
- 3 dailios kriaušės
- 2 kiaušiniai
- 100 migdolų pieno ( galima  keisti paprastu gyvuliniu pienu)
- 70 g miltų
- 50-70 g paprasto cukraus ( arba iš jų 25 g kokoso palmių cukraus)
- 20 g ištirpino sviesto
- 1 arbat.š. kepimo miltelių
- 1 valg. š. naminio vanilės ekstrakto (gaminamo iš romo ir vanilės ankščių)
- 1 žiupsnis druskos
- migdolų plokštelių (nebūtinai)
- cukraus pudros

nu va vakar ir as issikepiau ax.gif viskas gavosi super, tik neturejau laisvos mazesnes skardos, tai teko kept i savo 26cm skersmens tortine, tai gavosi gal poros cm aukscio, manau storesnis butu graziau, bet skoniui nepakenke bigsmile.gif
dar klausimas del pieno: ten tas 100 ml ar gramu?
Atsakyti
QUOTE(munyt @ 2013 03 03, 12:12)
nu va vakar ir as issikepiau  ax.gif viskas gavosi super, tik neturejau laisvos mazesnes skardos, tai teko kept i savo 26cm skersmens tortine, tai gavosi gal poros cm aukscio, manau storesnis butu graziau, bet skoniui nepakenke  bigsmile.gif
dar klausimas del pieno: ten tas 100 ml ar gramu?


100 g 4u.gif
bet pienas praktiškai atitinka g ar ml.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2013 03 03, 12:25)
100 g  4u.gif
bet pienas praktiškai atitinka g ar ml.

aciu 4u.gif as ir pasiziurejau, kad nedaug skiriasi, rizikavau pilt ml, bet kita kart bandysiu gramais tada. mb taip patiko pyragas, kad paprase iskept dar viena lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(munyt @ 2013 03 03, 13:12)

dar klausimas del pieno: ten tas 100 ml ar gramu?



100 ml 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 03 01, 14:08)

na ką laukiu kol atvės g.gif biggrin.gif
Atsakyti
o aš vėl kepu - šį kartą saviškiui į darbą vežtis lotuliukas.gif

munyt, man storesnis pyragiukas labiau patinka mirksiukas.gif yra ką atgnybti, plius pjūvis dailiau matosi thumbup.gif

taip pat šauniai atrodytų ir individualios porcijos ax.gif
Atsakyti
Virtų apelsinų pyragas

2 dideli arba 3 mažesni apelsinai (dėjau 3)
6 kiaušiniai
sviesto (skardos patepimui)
250 g maltų migdolų arba migdolų miltų (labai tingėjau trukti kombainą ir malti migdolus, todėl dėjau kukurūzų miltus. Gal dėl to ir toks geltonas pyragas gavosi)
250 g cukraus
1 a.š. kepimo miltelių

Glajui:
1 citrinos sulčių
5-6 v.š. cukraus pudros

Neluptus apelsinus nuplauti, dėti į puodą, iki pusės užpilti vandeniu ir virti ant silpnos ugnies maždaug 1,5 val. Išvirtus apelsinus supjaustyti skiltelėmis, išimti sėklas (jei jų yra) ir sutrinti blenderiu. Į dubenį mušti kiaušinius, suberti cukrų ir plakti kol masė pabals ir suputos. Į išplaktą masę sudėti apelsinų tyrę ir išmaišyti. Migdolų miltus (mano atveju - kukurūzų miltus) sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į apelsinų masę. Gerai išmaišyti. Tešlą krėsti į sviestu išteptą kepimo formą ir kepti 45 min., 180 laipsnių karštumo orkaitėje. Arba geriausia kepti iki sauso medinio iešmelio.
Glajus. Citrinos sultis išspausti į dubenėlį, berti cukraus pudrą ir išmaišyti iki vientisos masės. Glajų tepti dar ant šilto pyrago, palaukti kol atvės ir skanauti.
Skanaus!

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liniote: 03 kovo 2013 - 15:23
šiandieną kepiau ir aš tą nematomą pyragą 4u.gif bet nesuprantu iškepė ar ne, pjaunant neturi to standumo, kad gražiai lygiai atsipjautų g.gif vos ne su šaukštu kabink g.gif kepiau 23 cm tortinėje 40 min
Atsakyti
QUOTE(Šokoladė @ 2013 03 03, 15:10)
na ką laukiu kol atvės g.gif  biggrin.gif

na ką suprinis pyragas, tik kadangi kepiau 26 cm formoj gavosi plonas, bet skonio tikrai nepagadino ir tiesa, neturejau nei kriausiu nei vaniles, tai apsiėjau be jų, bet pyragas pasakiškas, net maniškiui patiko bigsmile.gif

QUOTE(Grantee @ 2013 03 03, 16:42)
šiandieną kepiau ir aš tą nematomą pyragą  4u.gif  bet nesuprantu iškepė ar ne, pjaunant neturi to standumo, kad gražiai lygiai atsipjautų  g.gif  vos ne su šaukštu kabink  g.gif kepiau 23 cm tortinėje 40 min

kažką ne taip padarei g.gif
Atsakyti