Virtų apelsinų pyragas
2 dideli arba 3 mažesni apelsinai (dėjau 3)
6 kiaušiniai
sviesto (skardos patepimui)
250 g maltų migdolų arba migdolų miltų (labai tingėjau trukti kombainą ir malti migdolus, todėl dėjau kukurūzų miltus. Gal dėl to ir toks geltonas pyragas gavosi)
250 g cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
Glajui:
1 citrinos sulčių
5-6 v.š. cukraus pudros
Neluptus apelsinus nuplauti, dėti į puodą, iki pusės užpilti vandeniu ir virti ant silpnos ugnies maždaug 1,5 val. Išvirtus apelsinus supjaustyti skiltelėmis, išimti sėklas (jei jų yra) ir sutrinti blenderiu. Į dubenį mušti kiaušinius, suberti cukrų ir plakti kol masė pabals ir suputos. Į išplaktą masę sudėti apelsinų tyrę ir išmaišyti. Migdolų miltus (mano atveju - kukurūzų miltus) sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į apelsinų masę. Gerai išmaišyti. Tešlą krėsti į sviestu išteptą kepimo formą ir kepti 45 min., 180 laipsnių karštumo orkaitėje. Arba geriausia kepti iki sauso medinio iešmelio.
Glajus. Citrinos sultis išspausti į dubenėlį, berti cukraus pudrą ir išmaišyti iki vientisos masės. Glajų tepti dar ant šilto pyrago, palaukti kol atvės ir skanauti.
Skanaus!