Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(liniote @ 2013 03 03, 16:22)
Virtų apelsinų pyragas




esu kepus si pyraga, tai reik pasakyt, kad toks labai savotiskas skonis ir gal ne kiekvienam gali patikti, visgi kartumas nuo apelsinu zieveliu labai jauciamas.

bet uztai uztenka daugybei zmoniu, nes nuo riesutuku jis labai sotus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 03 03, 16:15)
o aš vėl kepu - šį kartą saviškiui į darbą vežtis  lotuliukas.gif

munyt, man storesnis pyragiukas labiau patinka  mirksiukas.gif  yra ką atgnybti, plius pjūvis dailiau matosi  thumbup.gif

taip pat šauniai atrodytų ir individualios porcijos  ax.gif

as tai laukiu treciadienio kada kepsiu ir idesiu is karto lauktuviu biggrin.gif
del individ. porciju gera mintis. galvoju apie keksiuku formeles. manau tikru? bigsmile.gif



apelsininis pyragas lb graziai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Grantee @ 2013 03 03, 17:42)
šiandieną kepiau ir aš tą nematomą pyragą  4u.gif  bet nesuprantu iškepė ar ne, pjaunant neturi to standumo, kad gražiai lygiai atsipjautų  g.gif  vos ne su šaukštu kabink  g.gif kepiau 23 cm tortinėje 40 min


taip ir bus, jei pjaustėte dar šiltą biggrin.gif jis kol šilltas - yra labai minkštutis, juk minėjau, kad tai ne iš keksinių kietų pyragų kategorijos mirksiukas.gif

jis puikiai supjautomas visiškai pilnai atšalęs, o dar geriau kitą dieną jį pjaustyti ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Šokoladė @ 2013 03 03, 18:07)
.......bet pyragas pasakiškas, net maniškiui patiko bigsmile.gif



kitą kartą kepant įpilkite kokio vanilės aromato ar romo - tai yra mažas šio pyragiuko "cinkelis" mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(*Keila* @ 2013 03 03, 18:20)
......
del individ. porciju gera mintis. galvoju apie keksiuku formeles. manau tiktu? bigsmile.gif



agam , tik reikia sekti kepimo laiką, nes mažos porcijos iškepa per trumpesnį laiką ax.gif
Atsakyti
o, kaip kitos smulkinot vaisius ir kaip gavosi? g.gif 4u.gif nes nenoreciau sekanti karta (kuris neuzilgo 100% bus) vel uzsizaisti blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rashkyte @ 2013 03 03, 18:27)
o, kaip kitos smulkinot vaisius ir kaip gavosi?  g.gif  4u.gif  nes nenoreciau sekanti karta (kuris neuzilgo 100% bus) vel uzsizaisti  blush2.gif  4u.gif

o negalima su kombainu supjaustyti? ten gi buna tokie peiliukai, gali nusireguliuoti sotri ir tada vienas du ir supajsutyta. as manau taip darysiu biggrin.gif
Atsakyti
Aš su tarka smulkinau, kur bulvėms pjaustyti skirta.
Atsakyti
QUOTE(Rashkyte @ 2013 03 03, 18:27)
o, kaip kitos smulkinot vaisius ir kaip gavosi?  g.gif  4u.gif  nes nenoreciau sekanti karta (kuris neuzilgo 100% bus) vel uzsizaisti  blush2.gif  4u.gif


šiandieniniam pyragiukui vaisių supjaustymui sugaišau nei daug ne mažai - tik 15 minučių ax.gif
Papildyta:
QUOTE(*Keila* @ 2013 03 03, 18:46)
o negalima su kombainu supjaustyti? ten gi buna tokie peiliukai, gali nusireguliuoti sotri ir tada vienas du ir supajsutyta. as manau taip darysiu biggrin.gif


galima, kodėl gi ne, tik labai svarbu, kad griežinėlių storis neviršytų 1 mm, max 2 mm mirksiukas.gif kitu atveju tikrai ne taip skaniai gaunasi ax.gif

pačiam pirmam kepimui, vaisius pjausčiau mandolina (tokia pjaustykle) tai , riekelės buvo 3 storesnės, ir štai, viršutinis kriaušių sluoksnis netaip prakepė, kaip kad turėjo ax.gif todėl visus kitus kartus kepant pjaustau tik su tuo skustuku thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Terezza @ 2013 03 03, 19:08)
Aš su tarka smulkinau, kur bulvėms pjaustyti skirta.


galvoju, kad čia galima eksperimentuoti ir bandyti vaisius tarkuoti stambia burokine tarpą, tik bijau, kad tada sluoksnio pjūvis nesigaus toks dailiai "dryžuotas" , o tiesiog sukeps tie tarkiai, bet kad tai labai keistų skonį - vargu biggrin.gif
Atsakyti
Išbandėm nematomąjį pyragą. Išties, labai švelnus skonis. Manau, kad kitą kartą dėsiu tik obuolius, nes kriaušės kietesnės už obuolius ir valgant jautėsi, kad pyragas "nevienodo" švelnumo. O gal tiesiog kriaušės tokios pakliuvo. Ir svarbiausia, kad lengvai pagaminamas ax.gif , obuolius su skustuku pjaustė vyras biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerilė @ 2013 03 03, 20:01)
Išbandėm nematomąjį pyragą. Išties, labai švelnus skonis. Manau, kad kitą kartą dėsiu tik obuolius, nes kriaušės kietesnės už obuolius ir valgant jautėsi, kad pyragas "nevienodo" švelnumo. O gal tiesiog kriaušės tokios pakliuvo. Ir svarbiausia, kad lengvai pagaminamas ax.gif , obuolius su skustuku pjaustė vyras biggrin.gif

kaip tik norejau klaust kokios rusies kriauses naudojot visos, nes as pirma kai kepiau dejau tas tokias pailgas (conference) berods vadinasi, tai jos tokios silkines sultingos buvo, ir valgant visai nejo suprat kur obuolys kur kriause. o dabar antra karta kepiau, dar netveso tai greit neparagausiu, bet skirtumas jauciasi, dejau tas tokias trumpas kriausiukes, jos daug kietesnes, tai ziuresiu kaip gavosi.

o del pjaustymo, tai nzn, man su skustuku labai greitas darbas, kaip kokia bulve ir suskuti, bet idomumo delei antra karta kombaina issijungiau, tai aisku susmulkina greiciau, bet reikia isimt seklas, ko skutant nereikejo. ir dar aisku po to visa kombaina plaut biggrin.gif

Irmulia, o tu bandei ir su migdolu pienu ir paprastu? neragavusi as to migdolu pieno, tai idomu ar jis prideda ka nors skonio atzvilgiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerilė @ 2013 03 03, 21:01)
Išbandėm nematomąjį pyragą. Išties, labai švelnus skonis. Manau, kad kitą kartą dėsiu tik obuolius, nes kriaušės kietesnės už obuolius ir valgant jautėsi, kad pyragas "nevienodo" švelnumo. O gal tiesiog kriaušės tokios pakliuvo. Ir svarbiausia, kad lengvai pagaminamas ax.gif , obuolius su skustuku pjaustė vyras biggrin.gif


dėl kriaušių kietumo, gali būti, kad jos buvo supjautytos per storai, todėl ne pilnai ir sukepė mirksiukas.gif nes turėtų būti atvirkščiai - obuolių sluoksnis turėti būti labiau kramtomas, nei kriaušių biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(munyt @ 2013 03 03, 21:17)
kaip tik norejau klaust kokios rusies kriauses naudojot visos, nes as pirma kai kepiau dejau tas tokias pailgas (conference) berods vadinasi, tai jos tokios silkines sultingos buvo, ir valgant visai nejo suprat kur obuolys kur kriause. o dabar antra karta kepiau, dar netveso tai greit neparagausiu, bet skirtumas jauciasi, dejau tas tokias trumpas kriausiukes, jos daug kietesnes, tai ziuresiu kaip gavosi.



aš visada ( ir valgymui ir šiam pyragiukui) perku "CONFERENCE" tokias dideles, kiek pailgas , rodos kainuoja ~6 lt/kg g.gif


QUOTE(munyt @ 2013 03 03, 21:17)
Irmulia, o tu bandei ir su migdolu pienu ir paprastu? neragavusi as to migdolu pieno, tai idomu ar jis prideda ka nors skonio atzvilgiu  g.gif


jap, nėra didelio skirtumo, tik tas, kad tada pyrage tada nėra tiek daug gyvulinės kilmės poduktų (lieka tik sviestas, na šį irgi galvoju kuo augaliniu pakeisti, turbūt kitą kartą bandysiu į kokoso sviestą ar aliejų keisti ax.gif )

iš migdolų pieno dar gaminuosi įvairius pudingus bei bešamelio padažą patiekalams ( čia iš nesaldžių) tai superinis gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 03 03, 10:14)
šiandieniniam pyragiukui vaisių supjaustymui sugaišau nei daug ne mažai - tik 15 minučių  ax.gif
Papildyta:
galima, kodėl gi ne, tik labai svarbu, kad griežinėlių storis neviršytų 1 mm,  max 2 mm  mirksiukas.gif  kitu atveju tikrai ne taip skaniai gaunasi  ax.gif

pačiam pirmam kepimui, vaisius pjausčiau mandolina (tokia pjaustykle) tai , riekelės buvo 3 storesnės, ir štai, viršutinis kriaušių sluoksnis netaip prakepė, kaip kad turėjo  ax.gif  todėl visus kitus kartus kepant pjaustau tik su tuo skustuku  thumbup.gif
Papildyta:
galvoju, kad čia galima eksperimentuoti ir  bandyti vaisius tarkuoti stambia burokine tarpą, tik bijau, kad tada sluoksnio pjūvis nesigaus toks dailiai "dryžuotas" , o tiesiog sukeps tie tarkiai, bet kad tai labai keistų skonį - vargu  biggrin.gif

vat sekanti karta tada bandysiu smulkiai pjaustyt g.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
Irmulia, o migdolų pieną pati darot, ar pirktinį naudojat?



Kriaušes aš naudojau irgi conference (didesnes) tai man jos minkštesnės ir sultingesnės nei obuoliai. Atitinkamai ir skystesnis tas sluoksnis gavosi.


O pjaustymui man nerealus daiktas va toks
Ir šiaip man ta tarka labai daug kur pritaikoma
http://puodai.lt/sil...en-oranzin.html

Atsakyti