Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(keistuole @ 2013 03 03, 22:45)
Irmulia, o migdolų pieną pati darot, ar pirktinį naudojat?
Kriaušes aš naudojau irgi conference (didesnes) tai man jos minkštesnės ir sultingesnės nei obuoliai. Atitinkamai ir skystesnis tas sluoksnis gavosi.

taip, neperku iš pc, nes ten yra priedų, kurie manęs netenkina, man norisi gryno ir natūralaus produkto , o čia tik namie tokį pasigaminsi mirksiukas.gif

200 gr migdolų užmerkiu šaltu vandeniu ir palieku per naktį. Kitą dieną perplaunu mirkytus migdolus tekančiu vandeniu, juos dudedu į smulkintuvą, užpilu 2 puodeliais šalto vandens ( galima ir 3 puodelius supilti) ir malu kokią gerą minutę max galingumu. tada tik perkošiu ir turiu šviežio putoto migdolų pienelio wub.gif laikau šaldytuve, inde, max savaitę mirksiukas.gif prieš naudojant reikia suplakti , išmaišyti.

O migdolų išspaudas likusias nuo migdolų pieno irgi suvartoju visokiems kepiniams thumbup.gif

QUOTE(keistuole @ 2013 03 03, 22:45)
O pjaustymui man nerealus daiktas va toks
Ir šiaip man ta tarka labai daug kur pritaikoma

taigi, kad su tokia (aš ją mandolina vadinu) man nesigavo norimo storio griežinėliai (per stori) ax.gif ir, tiesą pasakius, ją įsigijau vien dėl šio pyrago lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif
Pora skanestu, nieko ipatingo, bet genialumas paprastume biggrin.gif

Obuoliu pyragas

user posted image

Reikes:
5 Obuoliu
200g sviesto
270g cukraus
saukstelis vanilinio cukraus
2 kiausiniu
360g miltu
2 a.s. kepimo milteliu

Eiga:

Supjaustom obuolius. Islydom sviesta ir suberiam cukru ir vanilini cukru. Isplakam ir supilam kiausinius. Dedam miltus ir kepimo miltelius ir viska gerai ismaisom. Galu gale i tesla suberiam pjaustytus obuolius, suverciam mase i sviestu istepta skarda ir kisam i 175 laipsniu orkaite 30min.
Karsta pyraga valgem su vaniliniais ledais smile.gif

Slapias sokoladinis pyragas su vysniom is uogienes

https://fbcdn-sphoto...164295152_n.jpg

1 puodelis (150 g) miltų
1 puodelis (200 g) cukraus
1 puodelis (250 ml) karšto vandens
½ puodelio (60 g) kakavos miltelių
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. sodos
1 kiaušinis
¼ puodelio (60 g) tirpinto sviesto
cukraus pudros

Iki vientisos masės sumaišyti miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir karštą vandenį. Įmaišyti kiaušinį ir sviestą. Tešlą supilti į riebalais pateptą 20 x 20 cm dydžio kepimo skardą. Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 30 – 35 minutes. Ataušinti ir pabarstyti cukraus pudra.

P. S. tikrai labai greitai paruošiamas ir labai skanus smile.gif

Gaminau pagal si recepta http://www.sonatinos...is-pyragas.html (aciu blogerei uz recepta, tikiuosi nesupyks, kad pasidalinau nuoroda)
Tik i savo pyraga dejau kokius 4 saukstus vysniu is uogienes todel gavosi siek tiek per slapias, greiciausiai reikejo pilt maziau vandens. Na bet skonis nuo to nenukentejo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 04 kovo 2013 - 08:48
QUOTE(irmulia @ 2013 03 03, 22:54)
taigi, kad su tokia (aš ją mandolina vadinu) man nesigavo norimo storio griežinėliai (per stori) ax.gif  ir, tiesą pasakius, ją įsigijau vien dėl šio pyrago  lotuliukas.gif

supratau, kad apie tokią kalbat, bet aš įmečiau būtent su kokios firmos tarka man pavyksta puikiai, nes su analogiška iš senukų galiu tik kopūstus pjaustyt.
O su ta riekelės gaunasi permatomos
Atsakyti
jei šios pjaustyklės peiliuko pozicija reguliuojama (na galima nustatyti ploniau, storiau ir pan.) - tada labai gerai thumbup.gif maniškio - nereguliuojama mirksiukas.gif

paskutinis rekordas - 35 min. tešlos ir vaisių paruošimui + 35 min. kepimui - viso nei daug nei mažai : tik 1 val. 10 min. ir pyragas jau gatavas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 03 04, 09:10)
jei šios pjaustyklės peiliuko pozicija reguliuojama (na galima nustatyti ploniau, storiau ir pan.) - tada labai gerai  thumbup.gif  maniškio - nereguliuojama  mirksiukas.gif

paskutinis rekordas - 35 min. tešlos ir vaisių paruošimui + 35 min. kepimui - viso nei daug nei mažai : tik 1 val. 10 min. ir pyragas jau gatavas  thumbup.gif

nereguliuojama, bet labai siauras tas tarpelis, o pelis nerealiai aštrus biggrin.gif
reguliuojamą turiu dekoratyvinį.

o 35 min užtenka kepimui? Aš kepiau gal 50 nes man vis atrodė neiškepęs ir šiaip niekaip neparudavo man unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2013 03 04, 12:33)
o 35 min užtenka kepimui? Aš kepiau gal 50 nes man vis atrodė neiškepęs ir šiaip niekaip neparudavo man  unsure.gif

tokiu atveju galima bandyti pakelti temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepti 35 minutes. mirksiukas.gif

mano orkaitei tų 35-40 min. minučių per akis - aš kepu "viršus-apačia" su ventiliatoriumi ax.gif

Pyrago paviršius turėtų kiek apskrusti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 03 04, 12:35)
tokiu atveju galima bandyti pakelti temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepti 35 minutes.  mirksiukas.gif

mano orkaitei tų 35-40 min. minučių per akis - aš kepu "viršus-apačia" su ventiliatoriumi  ax.gif 

Pyrago paviršius turėtų kiek apskrusti  4u.gif

Irmulia - neina jums parasyti i az mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 03 01, 14:08)

eina sau...
tris paras laikiausi, tyčia nekepiau pyrago, nes visos kepa.
O va, kraustau pirkinių krepšį ir matau... obuoliai, kriaušės...
nežinau kas anas man įdėjo, bet tikrai šitam pyragui doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2013 03 04, 20:26)
eina sau...
tris paras laikiausi, tyčia nekepiau pyrago, nes visos kepa.
O va, kraustau pirkinių krepšį ir matau... obuoliai, kriaušės...
nežinau kas anas man įdėjo, bet tikrai šitam pyragui  doh.gif

nu negaliu lotuliukas.gif
Atsakyti
Braziliškas saldėsis 'Maria Mole'

150g cukraus
5 kiaušinių baltymai
6 šaukšteliai želatinos
100ml vandens
100g kokoso drožlių,pagal skonį citrinos rūgštelės ir mėgstamų kvapų.
Želatiną išbrinkinkite vandeny ir ištirpinkite.20x20cm formą išklokite maistine plėvele ir perbraukite aliejuotu delnu.Formos dugną pabarstykite kokosų drožlėm.Kambario temperatūros baltymus išplakite iki standžių putų,supilkite cukrų ir dar paplakite kol ištirps cukrus.Plakant plona srovele supilkite ištirpintą ir atvėsintą želatiną,supilkite kvapus ir citrinos rūgštelę,viską gerai išplakite iki standžių putų.Gautas putas supilkite į paruoštą formą,viršų išlyginkite ir apibarstykit kokosų drožlėm,padėkit į šaldytuvą,kad sustingtų.
Kai sustings ant formos uždėkite lentutę ir ant jos išverskite putėsius.Supjaustykite norimo dydžio gabaliukais...

skanu,nepersaldu...kažkiek panašu i paukščių pieną...manyčiau,kad juos galima mirkyti į šokoladą...puikus būdas sunaudoti kiaušinių baltymus...skanaus.

user posted image
Atsakyti
Riešutiniai medalionai su bananais ir džiovintomis slyvomis

user posted image

user posted image

user posted image

25 vnt. ( ~ 5 cm skersmens) medalionams

Reikės:

200 g lazdyno riešutų
100 kokoso drožlių
50 g avižinių dribsnių
2 gerai prinokę bananai
100 g džiovintų slyvų
2 valg. š. medaus (nebūtinai)
1 arbat. š. kepimo miltelių
1 valg. š. vanilės ekstrakto
25 vnt. grakinių riešutų puselių

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitinti iki 160-180 laipsnių karščio.

1. Smulkintuvo pagalba sumalti iki miltų (pudros) lazdyno riešutus, avižinius dribsnius ir kokoso drožles. Suberti į gilų indą.

2. Sulkintuvo pagalba sutrinti bananus bei nuplautas/mirkytas slyvas, įdėti medaus (nebūtinai) ir vėl permaišyti iki vientisos, gan skystos masės.

3. Paruoštą bananų/slyvų masę suversti ant riešutų miltų, įberti kepimo miltelių, įpilti vanilės ekstrakto ir viską labai gerai išmaišyti. Turi gautis masė, kiek minkštesnė už plastiliną.

4. Rankomis suformuoti rutuliukus (~ 5 cm skersmens), truputėlį suploti (gausis tokie lyg medalionai) , sudėti į kepimo skardą, įklotą kepimo popieriumi. Medalionų viduryje įspausti po graikiško riešuto puselę.

5. Pastatyti kepti, iki medalionai dailiai apskrus (~15 - 20 minučių) , išimti iš orkaitės, palikti atvėsti ant grotelių.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Migdolinis pyragas

migdolų riešutai 250 gr.
kiaušiniai 5 vnt.
smukusis cukrus 1 stiklinė
nutarkuota žievelė nuo 1 apelsino ir nuo 1 citrinos
cukraus pudra

Migdolus sutrinti blenderyje į miltus.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir suplakti su cukrumi.
Įdėti žievelę, migdolų miltus ir išmaišyti.
Baltymus suplakti atskirai iki standžių pūtų.
Atsargiai juos įmaišyti į riešutinę tešlą.
Nuimamą kepimo formą (skersmuo 26-28 cm) sutepti su sviestu,apibarstyti miltais.
Sudėti tešlą ir kepti įkaitintoje iki 180 C orkaitėje maždaug 40-50 minučių.
Ataušinti ir apibarstyti cukraus pudra.

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti