Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

Migdolinis gerai atrodo! jaučiu, kad darysiu.
kaip saldumas, ar neperdaug visos stiklinės? na ta prasme ar normaliai saldžiai ar jau labai saldžiai gaunas?

tas obuolinis neišeina iš galvos irgi wacko.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 05 kovo 2013 - 22:00
QUOTE(irmulia @ 2013 03 03, 18:27)
kitą kartą kepant įpilkite kokio vanilės aromato ar romo - tai yra mažas šio pyragiuko "cinkelis"  mirksiukas.gif


Norejau paklaust ne vien del sio pyrago,bet apskritai, i saldzius kepinius geriau naudoti balta ar ruda roma? ar nera skirtumo? ax.gif
Vis noriu ipilt slakeli bet bijau sugadint, nes net nezinau kokio kiekio alkoholio reikia.
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 03 01, 14:08)
"Nematomas" obuolių/kriaušių pyragas .. šilkinis...

Reikės:
- 4 dailūs tvirti (nepernokę) obuoliai (idealu būtų  naudoti rūšį "Golden" )
- 3 dailios kriaušės


Ir aš dabar kepu doh.gif lotuliukas.gif Paskutinių dienų topas smile.gif 4u.gif
Iškart, vos pamačius nuotrauką, patiko tas "nematomas", bet net negalvojau daryti, atrodė, kad toks labai "suktas", sudėtingas. Bet paskaičius, kad visos taip masiškai gamina, pasigilinau, ne taip ir baisu smile.gif

Tik turiu klausima, dėl obuolių/kriaušių. O gal +/- svorį galėtumėt parašyti doh.gif Nupirko vyras obuolių "Gold", bet jie tokie mažiukai kažkokie g.gif Tai padauginau iš 2 g.gif .
O 3 kriaušės tai tos didelės Conferenc? Jei mažos, tai taip pat ko gero reik iš 2 dauginti.
Ir kai sumaišai vaisius su tešla, tai ten kur obuoliai tešlos beveik nėr, o kriaušėse gausiau tos tešlos?
Tai man galvosūkis su tais vaisiais doh.gif Nžn ar pataikiau kiekį doh.gif
Na ryt žinosiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lavaza: 05 kovo 2013 - 22:39
QUOTE(TimbaLimba @ 2013 03 05, 23:00)
Norejau paklaust ne vien del sio pyrago,bet apskritai, i saldzius kepinius geriau naudoti balta ar ruda roma? ar nera skirtumo? ax.gif
Vis noriu ipilt slakeli bet bijau sugadint, nes net nezinau kokio kiekio alkoholio reikia.


savo kepinaims naudoju gintarinį romą mirksiukas.gif bet galima drąsiai ir tą baltą (paprastesnį) naudoti mirksiukas.gif dažniausiai pilu 1 arbat. š. arba 1 valg. š. , išskirtinais atvejais ( pvz. kepant : Cannelés ) ten jo reikia gerokai daugiau ax.gif
Papildyta:
QUOTE(lavaza @ 2013 03 05, 23:36)
Ir aš dabar kepu  doh.gif  lotuliukas.gif  Paskutinių dienų topas  smile.gif  4u.gif
Iškart, vos pamačius nuotrauką, patiko tas "nematomas", bet net negalvojau daryti, atrodė, kad toks labai "suktas", sudėtingas. Bet paskaičius, kad visos taip masiškai gamina, pasigilinau, ne taip ir baisu smile.gif

Tik turiu klausima, dėl obuolių/kriaušių. O gal +/- svorį galėtumėt parašyti  doh.gif  Nupirko vyras obuolių "Gold", bet jie tokie mažiukai kažkokie  g.gif Tai padauginau iš 2  g.gif .
O 3 kriaušės tai tos didelės Conferenc? Jei mažos, tai taip pat ko gero reik iš 2 dauginti.
Ir kai sumaišai vaisius su tešla, tai ten kur obuoliai tešlos beveik nėr, o kriaušėse gausiau tos tešlos?
Tai man galvosūkis su tais vaisiais  doh.gif  Nžn ar pataikiau kiekį  doh.gif
Na ryt žinosiu  smile.gif


biggrin.gif tai vienas lengviausiai paruošiamų pyragų, aha, jo pjūvis gali suklaidinti ax.gif

deja, konkretaus vaisių svorio negaliu parašyti - nežinau biggrin.gif reikia orientuotis pagal vaisių dydį.

jei vaisiai yra mažesni - tai jų reiktų dėti kiek daugiau , pvz. vietoje 3 dėkite 4 ir tikrai neprašausite mirksiukas.gif

dėl kriaušių, taip, tai tos pačios drinks_cheers.gif dėl kiekio- tas pats mirksiukas.gif

dėl tešlos paskirstymo, jei matote, kad tešlos prie kriaušių daugiau, tai tą mažą tešlos perteklių tiesiog nupilkite į obuolių - išsilygins.

dėl vaisių kiekio, manau viskas bus gerai, nes tada pyragas bus dar daugiau vaisinis, ir mažiau to vadinamo pudinginio ( keptas flan'as) sluoksnio mirksiukas.gif

Atsakyti
Niu kepiau ir aš nematomą pyragą, ir patyriau fiasko lotuliukas.gif Skonis "bole mene" bet vaizdas tai toli gražu ne toks kaip pas Irmule wub.gif man tiesiog viskas sukepė vos ne i vientisą masę g.gif pjausčiau obuoliukus ir kriaušes tuo skustuku kur bulves skust , pjausčiau kitą dieną blush2.gif Įtariu kad ne taip pjausčiau, turbut reikėjo aplink tą obuolį sukti skustuką kad gautųsi tokia ilga ir plati juostelė, o man jos gavos tokios trumpos, zodziu kai bulviu lupenos kai jas skuti lotuliukas.gif Ach, gaila gaila biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lavaza @ 2013 03 05, 22:36)
Ir aš dabar kepu  doh.gif  lotuliukas.gif  Paskutinių dienų topas  smile.gif  4u.gif
Iškart, vos pamačius nuotrauką, patiko tas "nematomas", bet net negalvojau daryti, atrodė, kad toks labai "suktas", sudėtingas. Bet paskaičius, kad visos taip masiškai gamina, pasigilinau, ne taip ir baisu smile.gif

Tik turiu klausima, dėl obuolių/kriaušių. O gal +/- svorį galėtumėt parašyti  doh.gif  Nupirko vyras obuolių "Gold", bet jie tokie mažiukai kažkokie  g.gif Tai padauginau iš 2  g.gif .
O 3 kriaušės tai tos didelės Conferenc? Jei mažos, tai taip pat ko gero reik iš 2 dauginti.
Ir kai sumaišai vaisius su tešla, tai ten kur obuoliai tešlos beveik nėr, o kriaušėse gausiau tos tešlos?
Tai man galvosūkis su tais vaisiais  doh.gif  Nžn ar pataikiau kiekį  doh.gif
Na ryt žinosiu  smile.gif


aš pasvėriau jau supjaustytus vaisius, tai jų man gavosi apie 400 g obuolių ir tiek pat kriaušių. Bet kriaušinis sluoksnis buvo gerokai skystesnis, nes kriaušės pačios buvo šlapesnės, obuoliai sausesni.
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2013 03 06, 11:28)
Niu kepiau ir aš  nematomą pyragą, ir patyriau fiasko  lotuliukas.gif Skonis "bole mene" bet vaizdas tai toli gražu ne toks kaip pas Irmule  wub.gif man tiesiog viskas sukepė vos ne i vientisą masę  g.gif pjausčiau obuoliukus ir kriaušes tuo skustuku kur bulves skust , pjausčiau kitą dieną blush2.gif Įtariu kad ne taip pjausčiau, turbut reikėjo aplink tą obuolį sukti skustuką kad gautųsi tokia ilga ir plati juostelė, o man jos gavos tokios trumpos, zodziu kai bulviu lupenos kai jas skuti  lotuliukas.gif Ach, gaila gaila  biggrin.gif


dailiausias pjūvis būna tik kitą dieną, pastovėjus šaltai ( pvz. šaldytuve)

o jūs kada vaisius pjaustėte, dieną prieš kepant pyragiuką? mhhh, tai tada riekelės galėjo osiduotis ir gerokai suminkštėti. Dar dėl pačių vaisių taip galėjo nutikti, todėl verčiau rinktis standesnius vaisius, nei pernokusius ax.gif

taip pat galėjo taip nutikti dėl mažo vaisių kiekio ir perdidelio tešlos kiekio, reikia žiūrėti, kad vaisiai būtų sugėrę beveik visą tešlą - tada gaunasi puikiai ir ne košė. ax.gif

jei vaisius pjaustyti lygiagrečiai jų šerdelei (viduriukui) tai gaunasi pakankamos juostelės mirksiukas.gif
Atsakyti
irmulia, nematomo pyrago pjūvis-fantastiško grožio. Jūsų receptai nuostabūs
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2013 03 05, 21:59)
Migdolinis gerai atrodo! jaučiu, kad darysiu.
kaip saldumas, ar neperdaug visos stiklinės? na ta prasme ar normaliai saldžiai ar jau labai saldžiai gaunas?


Kai mano šeimyna saldaus mėgėja jiems tiko...man su kava irgi neblogai...bet jei sau tik kepčiau biški pamažinčiau cukraus 4u.gif Jis gaunasi gana toks purus...sodraus riešutų skonio...mano sūnus pasakė kad tai dieviškas pyragas...bet vėl gi...skonio reikalas...
Atsakyti
QUOTE(lavaza @ 2013 03 05, 22:36)
Ir aš dabar kepu  doh.gif  lotuliukas.gif  Paskutinių dienų topas  smile.gif  4u.gif
Iškart, vos pamačius nuotrauką, patiko tas "nematomas", bet net negalvojau daryti, atrodė, kad toks labai "suktas", sudėtingas. Bet paskaičius, kad visos taip masiškai gamina, pasigilinau, ne taip ir baisu smile.gif

Tik turiu klausima, dėl obuolių/kriaušių. O gal +/- svorį galėtumėt parašyti  doh.gif  Nupirko vyras obuolių "Gold", bet jie tokie mažiukai kažkokie  g.gif Tai padauginau iš 2  g.gif .
O 3 kriaušės tai tos didelės Conferenc? Jei mažos, tai taip pat ko gero reik iš 2 dauginti.
Ir kai sumaišai vaisius su tešla, tai ten kur obuoliai tešlos beveik nėr, o kriaušėse gausiau tos tešlos?
Tai man galvosūkis su tais vaisiais  doh.gif  Nžn ar pataikiau kiekį  doh.gif
Na ryt žinosiu  smile.gif

o kiek laiko reikia laikyti vaisius pamerkus tesloje?
Atsakyti
QUOTE(Auksutis @ 2013 03 06, 14:28)
o kiek laiko reikia laikyti vaisius pamerkus tesloje?


tiesą pasakius neilgai , aš padalinu tešlą į dvi dalis ( du indus ) ir obuoliukus supjaustau virš tešlos ( taip pirmoji dalis obuolių riekelių jau mirksta tešloje kol baigiu pilnai supjaustyti visus ) tada baigusi pjaustyti , išmaišau mentele (gan atsargiai, kad kuo mažiau susilaužyti obuolių riekelės) , kad tešla tolygiai pasiskirstytų tarp obuolių riekelių. Ir palieku tik, kol pjaustau kriaušes (lygiai taip pat - virš indo su tešla) - tada abu indus permaišau atsargiai mentele. Į kepimo formą dedu pirmą obuolių sluoksnį, o po to - kriaušių.

Tiesą pasakius, tešlą kepimo skardoje paskleidžiu rankomis, taip išvengiu užsilikusio tešlos pertekliaus ( bet tai nereiškia, kad jo nereikia supilti) lygiai tai pat atlieku su kriaušių riekelių tešla. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 03 06, 11:26)
dailiausias pjūvis būna tik kitą dieną, pastovėjus šaltai ( pvz. šaldytuve)

o jūs kada vaisius pjaustėte,  dieną prieš kepant pyragiuką? mhhh, tai tada riekelės galėjo osiduotis ir gerokai suminkštėti. Dar dėl pačių vaisių taip galėjo nutikti, todėl verčiau rinktis standesnius vaisius, nei pernokusius  ax.gif

taip pat galėjo taip nutikti dėl mažo vaisių kiekio ir perdidelio tešlos kiekio, reikia žiūrėti, kad vaisiai būtų sugėrę beveik visą tešlą - tada gaunasi puikiai ir ne košė.  ax.gif

jei vaisius pjaustyti lygiagrečiai jų šerdelei (viduriukui) tai gaunasi pakankamos juostelės  mirksiukas.gif



QUOTE(irmulia @ 2013 03 06, 14:01)
tiesą pasakius neilgai , aš padalinu tešlą į dvi dalis ( du indus ) ir obuoliukus supjaustau virš tešlos ( taip pirmoji dalis obuolių riekelių jau mirksta tešloje kol baigiu pilnai supjaustyti visus ) tada baigusi pjaustyti ,  išmaišau mentele (gan atsargiai, kad kuo mažiau susilaužyti obuolių riekelės) , kad tešla tolygiai pasiskirstytų tarp obuolių riekelių. Ir palieku tik, kol pjaustau kriaušes (lygiai taip pat - virš indo su tešla) - tada abu indus permaišau atsargiai mentele. Į kepimo formą dedu pirmą obuolių sluoksnį, o po to - kriaušių.

Tiesą pasakius, tešlą kepimo skardoje paskleidžiu rankomis, taip išvengiu užsilikusio tešlos pertekliaus ( bet tai nereiškia, kad jo nereikia supilti) lygiai tai pat atlieku su kriaušių riekelių tešla.  mirksiukas.gif



Kad viską dariau kaip nurodyta, vaisius pjausčiau virš tešlos, kepiau tą patį vakarą o pjausčiau pyragą tik kitą dieną biggrin.gif tiesa, laikiau ne šaldytuve g.gif Na, bet būna gyvenime ir nusivylimų, nieko tokio ax.gif tiesiiog pas jus pjūvis pasakiško grožio, o pas mane net nesimato vasių , viskas susimaišė, susigulėjo schmoll.gif vaisiai buvo normalūs tikrai nepernokę...Ir ką gi aš padariau ne taip biggrin.gif
Atsakyti