QUOTE(TimbaLimba @ 2013 03 05, 23:00)
Norejau paklaust ne vien del sio pyrago,bet apskritai, i saldzius kepinius geriau naudoti balta ar ruda roma? ar nera skirtumo?
Vis noriu ipilt slakeli bet bijau sugadint, nes net nezinau kokio kiekio alkoholio reikia.
savo kepinaims naudoju gintarinį romą

bet galima drąsiai ir tą baltą (paprastesnį) naudoti

dažniausiai pilu 1 arbat. š. arba 1 valg. š. , išskirtinais atvejais ( pvz. kepant
: Cannelés ) ten jo reikia gerokai daugiau
Papildyta:
QUOTE(lavaza @ 2013 03 05, 23:36)
Ir aš dabar kepu

Paskutinių dienų topas
Iškart, vos pamačius nuotrauką, patiko tas "nematomas", bet net negalvojau daryti, atrodė, kad toks labai "suktas", sudėtingas. Bet paskaičius, kad visos taip masiškai gamina, pasigilinau, ne taip ir baisu
Tik turiu klausima, dėl obuolių/kriaušių. O gal +/- svorį galėtumėt parašyti

Nupirko vyras obuolių "Gold", bet jie tokie mažiukai kažkokie

Tai padauginau iš 2

.
O 3 kriaušės tai tos didelės Conferenc? Jei mažos, tai taip pat ko gero reik iš 2 dauginti.
Ir kai sumaišai vaisius su tešla, tai ten kur obuoliai tešlos beveik nėr, o kriaušėse gausiau tos tešlos?
Tai man galvosūkis su tais vaisiais

Nžn ar pataikiau kiekį
Na ryt žinosiu

tai vienas lengviausiai paruošiamų pyragų, aha, jo pjūvis gali suklaidinti
deja, konkretaus vaisių svorio negaliu parašyti - nežinau

reikia orientuotis pagal vaisių dydį.
jei vaisiai yra mažesni - tai jų reiktų dėti kiek daugiau , pvz. vietoje 3 dėkite 4 ir tikrai neprašausite
dėl kriaušių, taip, tai tos pačios

dėl kiekio- tas pats
dėl tešlos paskirstymo, jei matote, kad tešlos prie kriaušių daugiau, tai tą mažą tešlos perteklių tiesiog nupilkite į obuolių - išsilygins.
dėl vaisių kiekio, manau viskas bus gerai, nes tada pyragas bus dar daugiau vaisinis, ir mažiau to vadinamo pudinginio ( keptas flan'as) sluoksnio