Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(Lu Lu @ 2013 03 06, 14:27)
Kad viską dariau kaip nurodyta, vaisius pjausčiau virš tešlos, kepiau tą patį vakarą o pjausčiau pyragą tik kitą dieną  biggrin.gif tiesa, laikiau ne šaldytuve  g.gif Na, bet būna gyvenime ir nusivylimų, nieko tokio  ax.gif tiesiiog pas jus pjūvis pasakiško grožio, o pas mane net nesimato vasių , viskas susimaišė, susigulėjo  schmoll.gif vaisiai buvo normalūs tikrai nepernokę...Ir ką gi aš padariau ne taip  biggrin.gif


per ilgai kepėte?
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2013 03 06, 15:04)
per ilgai kepėte?




Gal g.gif Jis man tarsi subliuskes ir nedakepes gavosi blush2.gif
Atsakyti
sunku pasakyti, kodėl taip nutiko g.gif o kokio dydžio buvo kepimo forma ? nes jei per aukšta irgi galėjo iki galo "nedakepti" mirksiukas.gif


pati kepiau jau 5-ąjį kartą ( savaitgalį nusimato dar vienas hihihi.gif ) , visi kartai gavosi gerai biggrin.gif

turiu minčių kaip jį dar kitaip paruošti cool.gif bet pradžiai reikia paeksperimentuoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2013 03 06, 15:14)
Gal  g.gif Jis man tarsi subliuskes ir nedakepes gavosi  blush2.gif


mano pjūbis irgi ne toks gražus, tačiau mano orkaitė su savo įnoriais. Kartais kepa tokia temp.kokia nustatau, o kartais karščiau doh.gif

O nepilnai iškepęs įvaizdis gal dėl to, kad tai nėra sausas, keksinis pyragas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 03 06, 06:40)
Papildyta:
biggrin.gif  tai vienas lengviausiai paruošiamų pyragų, aha, jo pjūvis gali suklaidinti  ax.gif
----------------


QUOTE(keistuole @ 2013 03 06, 10:45)
aš pasvėriau jau supjaustytus vaisius, tai jų man gavosi apie 400 g obuolių ir tiek pat kriaušių. Bet kriaušinis sluoksnis buvo gerokai skystesnis, nes kriaušės pačios buvo šlapesnės, obuoliai sausesni.



Viskas pavyko thumbup.gif Gal vaisių ir daugiau buvo, bet viskas gerai thumbup.gif Pjūvis aišku, ne "irmulinis", bet šiek tiek yra to grožio biggrin.gif
Ir gal truput per ilgai kepiau, krašteliai šiek tiek pridegė sad.gif.
--------------


O vaisius pjausčiau su paprasta tokia stačiakampine tarka, pasirodo tarkuoja smile.gif Ir labai greit pavyko.
user posted image

P.S. pyrago nuotrauką po to išimsiu. Tiesiog norėjau parodyt, kad net su tokia elementariausia paprasčiausia tarka galima šiek tiek pjūvio išgauti smile.gif
Papildyta:
irmulia, o kaip galvojat, jei iškart dviguba porcija daryti g.gif ?
Tik gal reik į platesnį kepimo indą dėti?
Nes iš šito kiekio gan nedidelis pyragas išeina. Mano šeimai per mažas doh.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 07 kovo 2013 - 07:23
Aš manau, kad jei jis bus labai aukštas, tai neiškeps, nes vaisiai vis tiek sunkumo turi. Tai didinant kiekius formą nors kažkie didesnę reiktų imt
Atsakyti
QUOTE(lavaza @ 2013 03 06, 17:18)
---------
irmulia, o kaip galvojat, jei iškart dviguba porcija daryti  g.gif ?
Tik gal reik į platesnį kepimo indą dėti?
Nes iš šito kiekio gan nedidelis pyragas išeina. Mano šeimai per mažas  doh.gif  smile.gif


gerai gavosi , toks paskrudęs, bet skoniui juk netrukdė, ania? biggrin.gif

mano naudotos kepimo formos aukštis berods 7 cm (jei neaukštesnė g.gif ) aš tešlos prikraunu iki pačio pačio viršaus ( beveik "lipa" lauk lotuliukas.gif ) dar migdolais pabarstau, pyragas kepdamas pakyla kažkiek, o atvėsdamas vėl kažkiek sukrinta iki lygiai tiek, kiek ir buvau prikrovusi tešlos mirksiukas.gif

kepant iš dvigubos normos, imti didesnę skardą mirksiukas.gif jei bus pyrago aukštis ir mažesnis, tikrai ne bėda, juk tada jis garantuotai iškeps mirksiukas.gif

na ir žiūrėti kepimo laiką ax.gif
Atsakyti
Nu ir mes kirtom siandien ta populiaruji pyraga, skonis liuks, man patiko, tik vaikas neislauke kol atsals, tai kabinom kose biggrin.gif o dabar likes sustingo tai gerai pjaunasi ax.gif
Atsakyti
MEDAUS TORTAS

Blynams:
3 kiausiniai
3 saukstai medaus
1 st. cukraus
50 gr. Sviesto
Soda, actas
Miltai (dedu visada is akies) ax.gif

Gaminama ant garu. Istirpinti svieta, medu. Kiausinius isplakti su cukrumi ir supilti i istirpinta mase. Gerai permaisom ir sudedam uzgesinta soda ir dar pora min. pagarinam ir tada nuimam nuo garu. Sudedam miltus kiek tiksliai nezinau nes visada dedu is akies tiek, kad tesla butu galima kocioti. Blynus kocioju labai plonai kad tesla persisviestu. Gaunasi mazdaug 12-13 blynu. Kepu orkaiteje mazdaug 190- 200 C temp. Kiek kepti laiko irgi negaliu pasakyti o kepu tol kol siek tiek paruduoja.

Kremas
1,5 l grietines (30 proc. riebumo) (as visda perku 4 indelis po 400 gr.)
Cukraus (pagal skoni)
1 citrinos sulciu (as buna dedu ir daugiau nes mums patinka kai buna siek tiek daugiau rugsteles)
3 pak. grietineles standiklio

Viska sudedam i bliuda ir plakam tol kol grietine mazdaug issiplaks taip kad saukstas stovetu maseje rolleyes.gif

Tada viska tepliojam, puosiam ir valgom....

SKANAUS 4u.gif

user posted image]My Webpage[/URL]
user posted image]My Webpage[/URL]
user posted image]My Webpage[/URL]
user posted image]My Webpage[/URL]


Atsakyti
Atnešu ir aš savo vamzdelius, recepta koregavau pagal save

Sluoksniuotos tešlos vamzdeliai su kremu



1 pok. bemielės sluoksniuotos tešlos (6 lapeliai)
aliejaus vamzdelių aptepimui
kiaušinis patepimui

Kremui
50 ml. grietinėlės
250 g. mascarponės sūrio
2 valg.šaukštai cukraus pudros
citrinos sulčių

Išplakame grietinėlę su cukraus pudra ir po biški įmaišome mascarponę ir citrinos žievelę.
Išmaišome kad gautųsi vientisa masė.

Metalinius vamzdelius aptepame su aliejumi.
Tešlą atšildome, lengvai pakočiojame ir supjaustome išilgai juostelėmis.
Imame vamzdelį ir gražiai apsukame tešlos juostelėmis.
Sutepame su kiaušinio plakiniu.
Dedame į skardą ir statome į įkaitintą iki 200 C orkaitę.
Kepame maždaug 20 min.,kol gražiai paruduos.
Atvėsiname ir nuimame.
Kremą sudedame į konditerinį maišelį ir užpildome juo vamzdelius.


user posted image

Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2013 03 05, 14:47)
Migdolinis pyragas
--------



QUOTE(Elena @ 2013 03 06, 12:07)
[color=darkviolet]Kai mano šeimyna saldaus mėgėja jiems tiko...man su kava irgi neblogai...bet jei sau tik kepčiau biški pamažinčiau cukraus  4u.gif Jis gaunasi gana toks purus...sodraus riešutų skonio...mano sūnus pasakė kad tai dieviškas pyragas...bet vėl gi...skonio reikalas...


Kepiau šitą pyragiuką šios dienos proga smile.gif patiko mums, toks lengvas, purus purus, labai riešutinis. aš dar nutarkavus žievelę įspaudžiau apelsino sulčių šiek tiek,tai jautėsi skaniai. smile.gif
aš esu kepus sausainukus, ingredinetai panašūs, skonis irgi,tik kad šis purutis, o ten gavosi traškūs.

user posted image

nors foto iš telefono, bet matosi tikroji pyrago spalva, ką norėjau rašyti, kad mano tamsesnis, nes dėjau rudą cukrų, ir nepilną stiklinę smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 08 kovo 2013 - 15:17
QUOTE(grange @ 2013 03 08, 14:00)
Migdolinis pyragas


o sitam pyragui miltu nereikia?? g.gif
Atsakyti