Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(diora @ 2013 03 08, 15:32)
o sitam pyragui miltu nereikia??  g.gif


Ne..nereikia 4u.gif
Atsakyti
Plikyti pyrageliai su plikytu kremu

190 ml pieno, saukstelis cukraus, truputis druskos, 90 g sviesto uzvirinti. Nukelti puoda nuo ugnies, sudeti 150 g miltu, ismaisyti, ir deti vel ant ugnies, ir maisyti, kol gausis vientisas mases gabalas. Perdet tesla i kita inda, ir po viena sumusti 4 kiausinius, gerai, ismaisyti, kad gautusi formuojama mase. Isspausti ant kepimo popieriaus, ir kepti apie 200 laipsniu orkaiteje, i pabaiga kepimo kaitra sumazinti.

Idaras:
3 tryniai, 150 ml cukraus, 3 saukstai miltu, 350 ml pieno, viska ismaisyti ir kaitinti maisant, kol mase sutirstes. Atvesinti, ir imaisyti 50 g sviesto, galima daugiau.

Tai labai puikus pyrageliai... krema as iskoregavus , kad uztenka kaip tik siai normai pyrageliu. Orkaites per anksti neatidaryti, nes subliuks.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 11 kovo 2013 - 11:09
QUOTE(elzeda @ 2013 02 17, 17:07)
Skaniai atrodo  thumbup.gif
O kuo galima būtų pakeisti kiaulės taukus? Neturiu tokių... O gal būna jų prekybcentriuose? g.gif

Tik dabar mačiau klausimą, sorry... Šiaip galima daugiau sviesto tiesiog dėti ir viskas vietoj taukų, menka problema. O pirkti jų būna, prie margarino ir sviesto yra, bet dėl vieno kepinio manau neverta. Pas mane namie buvo, nieks nenaudoja, tai ir įdėjau, bet šiaip laisviausiai galima dėti sviestą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2013 03 08, 15:38)
Ne..nereikia  4u.gif


Migdolinis pyragas
gavosi dievisko skonio biggrin.gif Dekoju uz recepta
Atsakyti
Na viskas -po tokiu atsiliepimu teks ir man kepti Elenos migdolini pyraga biggrin.gif
Tik klausimas del riesutu -ar reikia nulupti luobeles, ar nebutina? Ir ar skrudinti juos nors siek tiek?
Atsakyti
QUOTE(noriu zinoti @ 2013 03 13, 11:18)
Na viskas -po tokiu atsiliepimu teks ir man kepti Elenos migdolini pyraga biggrin.gif
Tik klausimas del riesutu -ar reikia nulupti luobeles, ar nebutina? Ir ar skrudinti juos nors siek tiek?

aš nelupau sumaliau ir tiek. neskrudinus
Atsakyti
VAFLIAI

user posted image

Produktai:
4kiaušiniai
0,8 stik. Miltų
0,75 stik. Cukraus
200g. margarino arba sviesto

Darbo eiga:
tryniai sumaišomi su cukrumi
baltymai išplakami
sviestas ištirpinamas ir atšaldomas
viską supilti į masę
dedame po truputį miltus, kol sudėsim visus
prieš kepant vaflinę patepame aliejumi

Atsakyti
QUOTE(grange @ 2013 03 13, 13:09)
aš nelupau sumaliau ir tiek. neskrudinus



Ir aš taip dariau 4u.gif
Atsakyti
gaminant riešutinį pyragiuką, kaip kad pvz. Elenos pateiktas, galimi keli variantai:

(tokius alia riešutinio pagrindo gan dažnai kepu, nes man- mėgstamiausi 4u.gif )

* iš neblanširuotų riešutų - tamsesnis
* iš blanširuotų riešutų (be odelės) gausis šviesenis
* iš blanširuotų skrudintų riešutų - kiek kitoks skonis dėl skrudinimo


Atsakyti
ACIU visoms uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
PYRAGAS SU VARŠKE IR OBUOLIAIS

Tešlai:
50 g krakmolo,
50 g cukraus,
75 g sviesto,
1 kiaušinis
miltų.

Įdarui:
Obuolių, cukraus, cinamono, varškės, 1 kiaušinis, citrinos sulčių, citrinos žievelės.

Tešlą išminkome ir dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
Obuolius supjaustom riekelėm, įberiam cukraus, cinamono, aplaistom citrinos sultimis.
Varškę ištrinam su cukrumi ir kiaušiniu, įtarkuojam citrinos žievelės.

Skardą išklojam tešla, padarom kraštelius. Dedam obuolius, ant viršaus - varškės masę. Kepam 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min.

user posted image

user posted image


Atsakyti
saldumo mėgėjams paprastas receptukas mirksiukas.gif

Kondensuoto pieno pyragas su vyšniomis

user posted image

user posted image

Reikės:

400 gr trapių sausainių (pvz. tinka "Selga" klasikinių)
100 g sviesto
1/2-1 citrinos sulčių
380 g kondensuoto saldinto pieno
200 g šviežių arba šaldytų vyšnių (jau turi būti atšildytos prieš pyrago ruošimą)
2 kiaušinių tryniai
1 arbat.š. kukurūzų krakmolo

Gaminimo eiga:

1. Sausainius sumalti iki miltų, sviestą ( gal būti ką tik ištrauktas iš šaldytuvo) sutarkuoti burokine tarka ir suminkyti su sumaltais sausainiais. Jei masė per biri, įpilti lašelį vandens.
Paruoštą smėlinę pyrago masę sudėti į šarnyrinę kepimo formą, ir tolygiai paskirstyti dugne (ne daugiau nei 1-2 cm storio) bei suformuoti šonus. Pastatyti kepti 15 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180 laipsnių karščio.

2. Giliame inde išmaišyti kondensuotą pieną su kiaušinių tryniais, citrinos sultimis bei krakmolu. Lengvai išplakti šluotele.

3. Iškepusį pyrago pagrindą (bus šiek tiek paskrudęs) ištraukti iš orkaitės, palikti trumpam atvėsti.
tada supilti paruoštą idarą. Ant viršaus sudėti vyšnias. Pastatyti kepti 15-20 minučių.

4. Ištraukti iš orkaitės, palikti pilnai atvėsti kambario temperatūroje, vėliau perkelti į šaldytuvą ir palikti kelioms valandoms, o dar geriau per naktį.5. Iš šaldytuvo ištraukti 15-20 min. prieš patiekiant ant stalo - bus lengviau įpjauti (mažiau trupės pyrago sienelės).

Pastaba: geriau rinkitės didesnio skersmens kepimo formą, kad įdaro sluoksnis nebūtų labai aukštas mirksiukas.gif
Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti