saldumo mėgėjams paprastas receptukas
Kondensuoto pieno pyragas su vyšniomis 
Reikės: 400 gr trapių sausainių (pvz. tinka "Selga" klasikinių)
100 g sviesto
1/2-1 citrinos sulčių
380 g kondensuoto saldinto pieno
200 g šviežių arba šaldytų vyšnių (jau turi būti atšildytos prieš pyrago ruošimą)
2 kiaušinių tryniai
1 arbat.š. kukurūzų krakmolo
Gaminimo eiga: 1. Sausainius sumalti iki miltų, sviestą ( gal būti ką tik ištrauktas iš šaldytuvo) sutarkuoti burokine tarka ir suminkyti su sumaltais sausainiais. Jei masė per biri, įpilti lašelį vandens.
Paruoštą smėlinę pyrago masę sudėti į šarnyrinę kepimo formą, ir tolygiai paskirstyti dugne (ne daugiau nei 1-2 cm storio) bei suformuoti šonus. Pastatyti kepti 15 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180 laipsnių karščio.
2. Giliame inde išmaišyti kondensuotą pieną su kiaušinių tryniais, citrinos sultimis bei krakmolu. Lengvai išplakti šluotele.
3. Iškepusį pyrago pagrindą (bus šiek tiek paskrudęs) ištraukti iš orkaitės, palikti trumpam atvėsti.
tada supilti paruoštą idarą. Ant viršaus sudėti vyšnias. Pastatyti kepti 15-20 minučių.
4. Ištraukti iš orkaitės, palikti pilnai atvėsti kambario temperatūroje, vėliau perkelti į šaldytuvą ir palikti kelioms valandoms, o dar geriau per naktį.5. Iš šaldytuvo ištraukti 15-20 min. prieš patiekiant ant stalo - bus lengviau įpjauti (mažiau trupės pyrago sienelės).
Pastaba: geriau rinkitės didesnio skersmens kepimo formą, kad įdaro sluoksnis nebūtų labai aukštas
Skanaus