Sv. Patriko dienai bandytas receptas:
Sokoladinis Gineso alaus pyragas
Ingridientai:
Pyragui:
250 ml Gineso alaus
250 g nesūdyto sviesto
75 g kakavos
400 g smulkaus cukraus
142 ml grietinės
2 vidutinio dydžio kiaušiniai
1 v. š. vanilės ekstrakto
275 g miltų
2 ½ a. š. sodos
Kremui:
300 g Filadelfijos tipo sūrio
150 g cukraus pudros
125 ml grietinėlės (skirtos plakimui)
Gamybos eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180°C, sviestu ištepti 23cm kepimo formą.
Supilti Gineso alų į didelį, platų indą, sudėti susmulkintą sviestą ir kaitinti tol kol sviestas ištirps. Tuomet įmaišyti kakavą ir cukrų. Kitame inde išplakti kiaušinius ir vanilės ekstraktą ir įmaišyti į šokoladinę masę. Galiausiai įmaišyti miltus ir sodą.
Supilti gautą masę į kepimo skardą ir kepti 45 - 60 minučių. Palikti visiškai atvėsti ant grotelių - tai labai drėgnas pyragas.
Kai pyragas visiškai atvėsęs jį perkelti į plokščią lėkštę arba ant torto stovo ir galima daryti kremą jo viršui papuošti. Mikseriu paplakti sūrį, ant viršaus išsijoti cukraus pudrą ir vėl išplakti. Įdėti grietinėlę ir plakti iki tepamo tirštumo. Papuošti plakiniu pyrago viršų. Kremo idėja - atspindėti Gineso alaus putą.
Saltinis:
Nigella.com