Atradau ir anadien isbandžiau savo megstamo pyragelio recepta, tai imetu gal kam reikia pasisaldint diena
Trapios tešlos migdolinis pyragas su aviečių uogiene
Ingridientai:
Tešlai:
175 gmiltų
75 g šalto sviesto
2-3 v. š. šalto vandens
Įdarui:
1 v. š. aviečių uogienės
125 g sviesto
125 g smulkaus cukraus
125 g maltų migdolų
1 suplaktas kiaušinis
½ a. š. migdolų esencijos
50 g migdolų griežinėlių
Gamybos eiga:
Pasigaminti tešlai, inde pirštais maigant sumaišyti miltus su sviestu iki smulkių trupinių. Supilti vandenį ir viska suminkyti.
Ant truputį pamiltuoto paviršiaus iškočioti tešlą ir iškloti 20cm kepimo skardą. Padėti į šaldytuvą 30 minučių.
Įkaitinti orkaitę iki 200 C (180 C su fenu).
Išklotą tešlą skardos paviršių padengti folija ir užildyti pupomis. Kepti 15 minučių, tuomet nuimti pupas su folija ir dar kepti 5 minutes.
Įdarui, iškeptą pagrindą ištepti aviečių uogiene.
Karščiui atspariame inde ant mažos ugnies ištirpinti sviestą, nukelti nuo ugnies ir įmaišyti cukrų. Tuomet sudėti maltus migdolus, kiaušinį ir migdolų esenciją. Viską gerai išmaišyti ir supilti ant uogiene ištepto tešlos paviršiaus. Išlyginti ir apibarstyti migdolų griežinėliais.
Kepti apie 35minutes. Jei migdolai pradėtų per greitai skrusti, skardos paviršių galima apdengti folija.
Pastabos: aš naudojau truputėlį daugiau migdolų esencijos ir 23 cm skardą, dėl to man prireikė kiek daugiau uogienės ir pyragas gavosi truputį žemesnis, bet labai skanus, toks, kokį ir pamėgau vietinėse kavinėse.
Šaltinis:
BBC Food