Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(Juodaplaukė @ 2013 03 21, 16:13)
irmuliai sito neskaityt  biggrin.gif

idejau armonika be nuorodos - bambejo pora lapu, dabar avinas uzkliuna, NU KOKS SKIRTUMAS KAS JI SUGALVOJO, AS RECEPTO NESISAVINU, tik idedu kaip man gavosi, idesiu sokoladini kiausini,tai vel bus tas pats?
ir dar idejau priminimui taisykles kuriose neraso, kad reikia nuorodos  doh.gif


Taisyklės papildytos, vis tik reikia nurodyti skelbiamos viešai informacijos/recepto/patiekalo šaltinį mirksiukas.gif

o dabar panos, geriau nebešiukšliname šios temos, o dalinamės puikiais receptais toliau thumbup.gif
Atsakyti
jei Forume rašote/skelbiate ne savo receptą/informaciją ar patiekalo nuotrauką , tai būtina nurodyti jo šaltinį.

Na jus nesupykit bet tai juokingai skamba...Kam išradinėti dviratį? 90 % visų receptų sukurti seniai iki mūsų...aš niekada nedarau pagal receptą..imu tik jį už pagrindą o toliau keičiu fantazuoju eksperimentuoju pagal savo ir šeimos skonius...Receptus randu visur..žurnaluose...laiduose...internete...pas draugės...net būna kavinėje paklausiu ...Ir ką man rašyti...kad tai mano receptą rašyti tikrai negaliu...Draugės adresą?Žurnalo nr?Kavinės pavadinimą? Gal tada geriau visai nedėsiu ir man bus ramu ir jums 4u.gif
Susidaro toks įspūdis kad yra narių kurioms bele prie ko nors prisikabinti...

Sėkmes 4u.gif Būkit tolerantiškos...
Atsakyti
Elena, čia eina kalba apie copy/paste variantą, o ne improvizacijas mirksiukas.gif todėl normalu, kad reikia nurodyti šaltinį. mirksiukas.gif o jei jo neprisimeni, na tai ką jau padarysi - svarbu juk nepasisavinti - ir viskas bus gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ponia P @ 2013 03 21, 17:15)
vat man tik tiek ir uztektu, kad butu parasyta ir cia mirksiukas.gif

nuo to gi skaniau nebus, ?

geriausia rasyt...lietuviu liaudies... jei neprisimeni ir to uzteks

Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2013 03 21, 16:16)
[color=darkviolet]jei Forume rašote/skelbiate ne savo receptą/informaciją ar patiekalo nuotrauką , tai būtina nurodyti jo šaltinį.

Na jus nesupykit bet tai juokingai skamba...Kam išradinėti dviratį? 90 % visų receptų sukurti seniai iki mūsų...aš niekada nedarau pagal receptą..imu tik jį už pagrindą o toliau keičiu fantazuoju eksperimentuoju pagal savo ir šeimos skonius...Receptus randu visur..žurnaluose...laiduose...internete...pas draugės...net būna kavinėje paklausiu ...Ir ką man rašyti...kad tai mano receptą rašyti tikrai negaliu...Draugės adresą?Žurnalo nr?Kavinės pavadinimą?

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Nusibodo.

Pernai velykom darytas kiaušinis:

Taigi 4 kiaušiniams reikės:

4 balionų. Nuplautų,nusausintų ir nepilnai pripūstų.
300gr. šokolado
Indelio kons. abrikosų
Šaukštelio želatinos
250ml. grietinėlės
Šiek tiek cukraus

Makaluojam:

Ištirpdome šokoladą ir paliekame atvėsti. BŪTINAI ATVĖSINTI (atleiskit, kad šaukiu, bet taip reikia). Atvėsus šokoladui imame balioną ir merkiam į šokoladą. Geriau taip riebiai, tada mažiau šokolado liks ant baliono. Šokoladuotus balionus dedame į lėkštę ir paliekame stingti. Grietinėlę išplakame su cukrumi. Atsidarę abrikosus ištraukiame 4 puseles "tryniams", o likusius susmulkiname. Šiek tiek sulčių iš "skarbonkės" įsipilame į puodelį ir pašildome mikrobanginėje. Išbrinkome želatiną. Į grietinėlę sudedame trintus abrikosus, želatiną ir atsargiai išmaišome.

Imam šokoladinius balionus, atsargiai juos praduriam, nuimame nuo/iš šokolado. Šokoladinius kiaušinius pripildome grietinėle ir pusele abrikoso.


user posted image

Idėja internetinė

Atsakyti
Cukraus pudra, na ir smagi idėja thumbup.gif

kevalus ant balionus tekę daryti , smagus užsiėmimas . tik štai su įdaru : greitinėlė gerai - skanu, bet reikia sumąstyti ką tokio mažiau kaloringesnio ? g.gif gal koks neriebus varškės kremas tiktų , pvz. naminės rikotos , pagamintos iš šaldyto kefyro thumbup.gif arba iš anakardžių riešutų varškės wub.gif (būtų be laktozės)
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 03 21, 16:23)
Elena, čia eina kalba apie copy/paste variantą,  o ne improvizacijas  mirksiukas.gif  todėl normalu, kad reikia nurodyti šaltinį.  mirksiukas.gif o jei jo neprisimeni, na tai ką jau padarysi - svarbu juk nepasisavinti - ir viskas bus gerai  mirksiukas.gif



Irmulia 4u.gif

Bet žinok kažkaip N E S K A N U šitoje temoje blush2.gif

Atsakyti
Elena, viską pilnai suprantu, bet reikia kažkaip apsaugoti kito autorystę, kad išvengti tolimesnių nesklandumų. Todėl dėl visų šventos ramybės ir buvo papildytos taisyklės mirksiukas.gif

Jei kas pastebi pasisavintą receptą/info/nuotrauką (t.y. viešai pateiktą/deklaruojamą kaip savo) , tai visada galima apie tai mane informuoti mirksiukas.gif

Mano pačios skelbiami receptukai tikrai ne visada iš galvos - dalis iš kitur, dalis pakoreguota pagal save , dalis - pačios sugalvota, bet niekada nekyla mintis nenurodyti tinklaraštyje naudoto šaltinio (nesvarbu, tiesiogiai į receptą ar tik į pačią svetainę) . mirksiukas.gif

Na bet čia tema ne apie tai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 03 22, 07:34)
Cukraus pudra, na ir smagi idėja  thumbup.gif

kevalus ant balionus tekę daryti , smagus užsiėmimas . tik štai su įdaru : greitinėlė gerai - skanu, bet reikia sumąstyti ką tokio mažiau kaloringesnio ?  g.gif  gal koks neriebus varškės kremas tiktų , pvz. naminės rikotos , pagamintos iš šaldyto kefyro thumbup.gif  arba iš anakardžių riešutų varškės  wub.gif (būtų be laktozės)


aš dar galvojau apie kefyrinę želatiną.
tik kaži ar šokoladas su žėlė draugauja g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2013 03 22, 10:14)

aš dar galvojau apie kefyrinę želatiną.
tik kaži ar šokoladas su žėlė draugauja  g.gif


labai gera mintis, arba jogurto zele g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2013 03 22, 11:14)

aš dar galvojau apie kefyrinę želatiną.
tik kaži ar šokoladas su žėlė draugauja  g.gif



dar ir kaip draugauja thumbup.gif galima želatiną į agar-agar keisti - ( čia augalinės kilmės želatina, kuri nebijo net karščiausios vasaros ) mirksiukas.gif
Atsakyti