čia kažkas prašė torto su napa;eono lakstais rududu ir maskarpone, jei ne per velu ir dar reikia idedu. Receptas ne mano. Rastas čia SM.
Rududu+mascarpone+kavos tortas
Kremui:
380g mascarponės
190g kreminio sūrio
1 skardinė Rududu
2 v.š. romo
3 v.š. kavos
Šokoladiniui viršui:
100g juodo šokolado
50-70g sviesto
2 v.š. grietinės
Pirmiausia išsikepsim padus. Naudosim 24cm skersmens formą. Patogiau turėti dvi, nes viskas vyks greičiau, bet galit apsieiti ir su viena, kaip aš. Birius produktus sumaišyti ir persijoti kelis kartus, kuo daugiau, tuo puresni padai bus. Kambario temp. sviestą išsukti su cukrumi iki baltos purios masės. Po vieną, bemaišant, įmušti kiaušinius. Į sviesto masę iš lėto įmaišyti pusę birių produktų. Dabar seka pieno eilė. Supilkite ir išmaišius iki vienalytės masės, suberti likusią dalį birių produktų. Galiausiai įmaišykite karštą perkoštą kavą. Masę padalinkite per puse ir kepkite kiekvieną padą po 40min iki 180 C laipsnių įkaitintoj orkaitėj. Naudokite kepimo ppopierių.
Pasiruoškite kremą. Kambarios temp. Rududu išsukite su mascarpone ir kreminiu sūriu. Supilkite šiek tiek atvėsusią kavą ir romą. Išsukite iki vientisos masės ir padėkite į šaldytuvą, ar kur toliau nuo savęs, kad nesinorėtų vis kišt ten pirštų.
Dabar surinksime tortą. Padai jau turėtų būt ataušę. Juos reikia perpjauti horizantaliai, kad gautųme keturis vnt. Juos sulaistykite puse puoduko tirpios kavos. Tada viskas paprasta: padas, ant jo tepam kremo ir t.t. iki pat viršaus. Pasilikite kremo tiek, kad užtektų aptept kraštams ir pastatykite kur vėsiau. Per tą laiką šokoladą statome virš karšto vandens vonelės ir lydome kartu su grietine ir sviestu, kol bus vienalytė, blizganti masė. Per tą laiką kol ji atvės, aptepame tortą. Visą. Viršų. Kraštus. Išlyginame kiek pavyks. Ant viršaus pilame šokoladą ir su mentele bebraukiant, šiek tiek leidžiame nutekėti. Viskas. Žinoma, po kokios paros jis būna žymiai skanesnis. Skanaus.
P.S. Na jau labai labai. Aišku, saldus, juk rududu, bet yummy yummy for ur tummy. Viršų "puošiau" primityviai, bet lengvai ir gražiai atrodė, tiesiog su arbatinio šaukštelio apačia tapšnojau per tortą vis pasukdama, taip atsirado "spygliai". Viską darau iškart ant padėklo, tai kad neištepčiau visko apink, prieš tepant, po apačia pridėlioju skiautelių kepimo popieriaus, tik pakrasčiais torto, kad lengvai ištraukčiau.