Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

gaily, o kepimo indą reiki kuo ištepti? ar tiesiog pilti tešlą?Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kotri_ @ 2013 10 27, 14:30)
gaily, o kepimo indą reiki kuo ištepti? ar tiesiog pilti tešlą?Ačiū 4u.gif

As netepiau niekuo, ta tesla tokia sviestine, man puikiai emesi is skardeles smile.gif ir ne pilama tesla pirmiausia, o ji kietesne, pirstais suformuot reikejo graziai ja po skardele ir soniukus.
Atsakyti
QUOTE(gaily @ 2013 10 25, 08:25)
Obuolių pyragas su švelniu grietinės kremu

tikrai skanus essen.gif
Atsakyti
QUOTE(gaily @ 2013 10 25, 08:25)
Obuolių pyragas su švelniu grietinės kremu

Tešlai:

150 g sviesto
2 stiklinės miltų
0,5 stiklinės grietinės
1 v.š. kepimo miltelių

Įdarui:

8 vidutinio dydžio obuoliai
2 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
1 stiklinė grietinės
2 v.š. miltų

Pasiruošiame tešlą. Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Ištirpiname sviestą, sumaišome su miltų mišiniu. Sudedame grietinę, išminkome minkštą tešlą. Ją išformuojame kepimo inde ir dedame į šaldytuvą atvėsti, kol paruošime įdarą.

Ruošiame įdarą. Obuolius nulupame, supjaustome plonais griežinėliais. Suplakame kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, grietinę ir miltus.

Ant suformuotos tešlos dedame pusę obuolių, pilame plakinį, tada sudedame likusius obuolius ir vėl užpilame. Aš pabaigoje pabarsčiau cinamonu, bet nėra būtina.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min.

Kepiau ir aš pagal gaily receptą, tik man nesigavo taip gražiai sluosniuotas, nes obuolių gal per daug buvo arba mano forma mažesnė (dėjau 6 obuolius). Man asmeniškai patiko tešla, bet nelabai patiko pats kremas, per saldus ir net iškepus kiek skystokas, manau patobulinus kepsiu dar 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Twiggy @ 2013 10 29, 15:54)
Kepiau ir aš pagal gaily receptą, tik man nesigavo taip gražiai sluosniuotas, nes obuolių gal per daug buvo arba mano forma mažesnė (dėjau 6 obuolius). Man asmeniškai patiko tešla, bet nelabai patiko pats kremas, per saldus ir net iškepus kiek skystokas, manau patobulinus kepsiu dar  4u.gif
user posted image

Gal obuoliai kažkokie vandeningesni g.gif man tikrai taip skysta nebūna schmoll.gif lyg buvo parašyta, kad jei obuoliai iš savęs sultingesni, dėti į kremą daugiau miltų g.gif

Tiesa, čia obuoliai tikrai griežinėliais pjaustyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaily: 29 spalio 2013 - 16:11
QUOTE(Twiggy @ 2013 10 29, 15:54)
Kepiau ir aš pagal gaily receptą, tik man nesigavo taip gražiai sluosniuotas, nes obuolių gal per daug buvo arba mano forma mažesnė (dėjau 6 obuolius). Man asmeniškai patiko tešla, bet nelabai patiko pats kremas, per saldus ir net iškepus kiek skystokas, manau patobulinus kepsiu dar  4u.gif
user posted image

Gal Jūs iškepus iš karto pjaustėte?Nes Gaily buvo rašiusi, kad reikia, kad susitovėtų. Nes aš irgi iš karto norėjau atpjauti, tai viskas išskydo, bet kitą dieną, buvo standus.
Dėl saldumo, gal šiek tiek man irgi norėtųsi mažiau cukraus, o šiaip pyragas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kotri_ @ 2013 10 29, 17:24)
Gal Jūs iškepus iš karto pjaustėte?Nes Gaily buvo rašiusi, kad reikia, kad susitovėtų. Nes aš irgi iš karto norėjau atpjauti, tai viskas išskydo, bet kitą dieną, buvo standus.
Dėl saldumo, gal šiek tiek man irgi norėtųsi mažiau cukraus, o šiaip pyragas wub.gif

4u.gif Man gavosi kuo puikiausiai
Papildyta:
QUOTE(janiku @ 2013 10 29, 17:40)
4u.gif Man gavosi kuo puikiausiai

Ir man rodosi kad obuolius reikejo plonai plonai pjaustyti
Atsakyti
QUOTE(gaily @ 2013 10 29, 16:10)
Gal obuoliai kažkokie vandeningesni  g.gif  man tikrai taip skysta nebūna  schmoll.gif  lyg buvo parašyta, kad jei obuoliai iš savęs sultingesni, dėti į kremą daugiau miltų  g.gif

Tiesa, čia obuoliai tikrai griežinėliais pjaustyti?

Obuoliai ne itin gražiai supjaustyti biggrin.gif nesluoskniavau su kremu, o supyliau ant obuolių tiesiog jį. Ir manau geras pastebėjimas dėl miltų, kitą kart bandysiu dėt truputį daugiau.

QUOTE(kotri_ @ 2013 10 29, 16:24)

Pjausčiau, kai atvėso smile.gif
Atsakyti
Merginos, atsiėmu savo žodžius apie skystoką kremą, kai pastovėjo keletą valandų, labai gražiai sustingo thumbup.gif būtinai kepsiu dar, tik su mažiau cukraus arba rūgštesniais obuoliais bigsmile.gif
Atsakyti
Moliūginiai prieskoniniai keksiukai

user posted image

Reikės:
260 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. druskos
1/2 a.š. prieskonių meduoliams arba savo mėgstamų
125 g sviesto
2 L dydžio kiaušinių
125 ml natūralaus jogurto
200 g moliūgų tyrės

Į dubenį išsijoti miltus, maišytus su kepimo milteliais, druska ir prieskoniais. Sviestą išplakti su cukrumi iki purumo, po vieną įmušti kiaušinius, vis gerai paplakant. Sudėti miltų mišinį, supilti jogurtą, išmaišyti ir galiausiai supilti moliūgų tyrę. Pasiruoštą tešlą dėti į pasiruoštas kepimo formeles ir kepti įkaitintoje iki 180C apie 20 - 25 minutes.
Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(gaily @ 2013 10 27, 11:35)
Standartine ta - 250 ml smile.gif

standartinė turėtų būti 200 g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Voque* @ 2013 10 31, 14:20)
Moliūginiai prieskoniniai keksiukai

Skaniai atrodo thumbup.gif Bet kas ta moliūgų tyrė? blush2.gif Ją reikia kažkaip pasigaminti?
Atsakyti