gaily, o kepimo indą reiki kuo ištepti? ar tiesiog pilti tešlą?Ačiū

QUOTE(kotri_ @ 2013 10 27, 14:30)
As netepiau niekuo, ta tesla tokia sviestine, man puikiai emesi is skardeles

QUOTE(gaily @ 2013 10 25, 08:25)
tikrai skanus

QUOTE(gaily @ 2013 10 25, 08:25)
Obuolių pyragas su švelniu grietinės kremu
Tešlai:
150 g sviesto
2 stiklinės miltų
0,5 stiklinės grietinės
1 v.š. kepimo miltelių
Įdarui:
8 vidutinio dydžio obuoliai
2 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
1 stiklinė grietinės
2 v.š. miltų
Pasiruošiame tešlą. Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Ištirpiname sviestą, sumaišome su miltų mišiniu. Sudedame grietinę, išminkome minkštą tešlą. Ją išformuojame kepimo inde ir dedame į šaldytuvą atvėsti, kol paruošime įdarą.
Ruošiame įdarą. Obuolius nulupame, supjaustome plonais griežinėliais. Suplakame kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, grietinę ir miltus.
Ant suformuotos tešlos dedame pusę obuolių, pilame plakinį, tada sudedame likusius obuolius ir vėl užpilame. Aš pabaigoje pabarsčiau cinamonu, bet nėra būtina.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min.
Tešlai:
150 g sviesto
2 stiklinės miltų
0,5 stiklinės grietinės
1 v.š. kepimo miltelių
Įdarui:
8 vidutinio dydžio obuoliai
2 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
1 stiklinė grietinės
2 v.š. miltų
Pasiruošiame tešlą. Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Ištirpiname sviestą, sumaišome su miltų mišiniu. Sudedame grietinę, išminkome minkštą tešlą. Ją išformuojame kepimo inde ir dedame į šaldytuvą atvėsti, kol paruošime įdarą.
Ruošiame įdarą. Obuolius nulupame, supjaustome plonais griežinėliais. Suplakame kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, grietinę ir miltus.
Ant suformuotos tešlos dedame pusę obuolių, pilame plakinį, tada sudedame likusius obuolius ir vėl užpilame. Aš pabaigoje pabarsčiau cinamonu, bet nėra būtina.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min.
Kepiau ir aš pagal gaily receptą, tik man nesigavo taip gražiai sluosniuotas, nes obuolių gal per daug buvo arba mano forma mažesnė (dėjau 6 obuolius). Man asmeniškai patiko tešla, bet nelabai patiko pats kremas, per saldus ir net iškepus kiek skystokas, manau patobulinus kepsiu dar

QUOTE(Twiggy @ 2013 10 29, 15:54)
Kepiau ir aš pagal gaily receptą, tik man nesigavo taip gražiai sluosniuotas, nes obuolių gal per daug buvo arba mano forma mažesnė (dėjau 6 obuolius). Man asmeniškai patiko tešla, bet nelabai patiko pats kremas, per saldus ir net iškepus kiek skystokas, manau patobulinus kepsiu dar

Gal obuoliai kažkokie vandeningesni

Tiesa, čia obuoliai tikrai griežinėliais pjaustyti?
QUOTE(Twiggy @ 2013 10 29, 15:54)

Gal Jūs iškepus iš karto pjaustėte?Nes Gaily buvo rašiusi, kad reikia, kad susitovėtų. Nes aš irgi iš karto norėjau atpjauti, tai viskas išskydo, bet kitą dieną, buvo standus.
Dėl saldumo, gal šiek tiek man irgi norėtųsi mažiau cukraus, o šiaip pyragas

QUOTE(kotri_ @ 2013 10 29, 17:24)
Gal Jūs iškepus iš karto pjaustėte?Nes Gaily buvo rašiusi, kad reikia, kad susitovėtų. Nes aš irgi iš karto norėjau atpjauti, tai viskas išskydo, bet kitą dieną, buvo standus.

Papildyta:
QUOTE(janiku @ 2013 10 29, 17:40)
Ir man rodosi kad obuolius reikejo plonai plonai pjaustyti
QUOTE(gaily @ 2013 10 29, 16:10)
Gal obuoliai kažkokie vandeningesni
man tikrai taip skysta nebūna
lyg buvo parašyta, kad jei obuoliai iš savęs sultingesni, dėti į kremą daugiau miltų 

Obuoliai ne itin gražiai supjaustyti

QUOTE(kotri_ @ 2013 10 29, 16:24)

Pjausčiau, kai atvėso

Merginos, atsiėmu savo žodžius apie skystoką kremą, kai pastovėjo keletą valandų, labai gražiai sustingo
būtinai kepsiu dar, tik su mažiau cukraus arba rūgštesniais obuoliais

Moliūginiai prieskoniniai keksiukai

Reikės:
260 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. druskos
1/2 a.š. prieskonių meduoliams arba savo mėgstamų
125 g sviesto
2 L dydžio kiaušinių
125 ml natūralaus jogurto
200 g moliūgų tyrės
Į dubenį išsijoti miltus, maišytus su kepimo milteliais, druska ir prieskoniais. Sviestą išplakti su cukrumi iki purumo, po vieną įmušti kiaušinius, vis gerai paplakant. Sudėti miltų mišinį, supilti jogurtą, išmaišyti ir galiausiai supilti moliūgų tyrę. Pasiruoštą tešlą dėti į pasiruoštas kepimo formeles ir kepti įkaitintoje iki 180C apie 20 - 25 minutes.
Skanaus!

Reikės:
260 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. druskos
1/2 a.š. prieskonių meduoliams arba savo mėgstamų
125 g sviesto
2 L dydžio kiaušinių
125 ml natūralaus jogurto
200 g moliūgų tyrės
Į dubenį išsijoti miltus, maišytus su kepimo milteliais, druska ir prieskoniais. Sviestą išplakti su cukrumi iki purumo, po vieną įmušti kiaušinius, vis gerai paplakant. Sudėti miltų mišinį, supilti jogurtą, išmaišyti ir galiausiai supilti moliūgų tyrę. Pasiruoštą tešlą dėti į pasiruoštas kepimo formeles ir kepti įkaitintoje iki 180C apie 20 - 25 minutes.
Skanaus!
QUOTE(gaily @ 2013 10 27, 11:35)
standartinė turėtų būti 200

QUOTE(*Voque* @ 2013 10 31, 14:20)
Skaniai atrodo