Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(dowwe @ 2013 12 06, 12:53)
kiek laiko jiems reikia subręsti?

Žinau,kad mieliniai laikomi gan ilgai,o šiuos varškinius bandysiu apie 10 dienų,nors ir sekančią dieną po kepimo man jie labai skanūs mirksiukas.gif
Atsakyti
laba diena norejau paklausti kaip reikia padidinti arba pamazinti proporcijos? tarkim 24cm tortas o noriu 28cm arba priesingai? labai dekoju
Atsakyti
Twixpyragis
user posted image

Tešlai:
250 gr. miltų
55 gr. persijotos cukraus pudros
150 gr. šalto margarino
4 šaukštai šalto vandens
žiupsnelis druskos

Karamelei:
1 skardinė Rududu
1 šaukštas sviesto

Šokolado sluoksniui:
150 gr. juodo šokolado
100 gr. pieniško šokolado
1 šaukštai sviesto
šlakelis grietinėlės

Sutarkuotą margariną dėti į miltus ir trinti tarp pirštų kol tešla taps trupininė. Tada sudėti druską, cukraus pudrą ir vandenį, išminkyti tešlą, suformuoti rutulį ir dėti į šaldytuvą valandai.
Iškloti tešla skardos dugną, subadyti šakute ir kepti 180 laipsnių 20 minučių.
Rududu ir sviestą kaitinti garų vonelėje, kol suskystės ir taps vientisa karamele.
Supilti ant iškepto pagrindo.
Šokoladą taip pat ištirpinti su sviestu ir grietinėle ir supilti ant karamelės sluoksnio. Pagardinti tuo, ką turim po ranka, mano atveju kokoso drožlėmis smile.gif
Skaniausias - parą patūnojęs šaldytuve thumbup.gif

Idėja iš čia smile.gif
Atsakyti
Turbūt liksiu nesuprasta, bet... Pačiai keistas derinys atrodė, tačiau pabandžiau ir pyragas tikrai puikaus skonio, burokėlių nei kvapo nesijaučia.. Kažką panašaus mačiau ir Beatą savo laidoj kepė g.gif

Šokoladinis burokėlių pyragas

Reikės:

300 g virtų/keptų burokėlių (aš naudojau virtus)
3 kiaušinių
300 g cukraus
90 g juodojo šokolado
200 ml aliejaus
30 g kakavos miltelių
200 g miltų
1,5 a/š kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
dar dėjau saują džiovintų bruknių, nors recepta nėra nurodoma privalomai dėti

Burokėlius sutarkuoti smulkia tarka. Suplakti kiaušinius, aliejų ir cukrų. Šokoladą ištirpinti. Viską sumaišyti. Atskirai sumaišyti miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską ir maišant palaipsniui berti į masę. Suberti uogas (nebūtina). Kepti apie 40 min 170 laipsnių orkaitėje.

user posted image
Atsakyti
Marcipaniniai sausainiai

Reikės:
125 g minkšto sviesto
100 g marcipaninės masės
2 kiaušinių tryniai
70 g cukraus
150 g miltų
50 g bulvių krakmolo

Sviestą išplakti su cukrumi ir marcipanine mase iki purumo. Plakant sudėti po vieną kiaušinio trynį. Sudėti persijotus miltus ir krakmolą. Viską gerai išmaišyti. Formuoti nedidelius rutuliukus, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, šakute padaryti sausainiams kvadratėlius ir dėti į įkaitintą 180C orkaitę. Kepti 10 -15 min. Atvėsinti ant grotelių.
Skanaus!
Atsakyti
O kur galima nusipirkti marcipanine mase? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 12 16, 13:52)
O kur galima nusipirkti marcipanine mase? g.gif


http://www.delona.lt...1...=&sPriceTo=
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 12 16, 14:52)
O kur galima nusipirkti marcipanine mase? g.gif

Aš pirkau Saldūs Majai parduotuvėje,bet galite pasigaminti ir pati,internetas pakankamai pilnas receptų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 12 16, 15:52)
O kur galima nusipirkti marcipanine mase? g.gif

as perku IKEA toje maisto krautuveleje smile.gif
Atsakyti
Traški ir labai saldi dešra

nuoroda
user posted image

Reikalingi produktai:
500 g. storų saldžių (nors radau nesaldžias) lazdelių;
100 g. sviesto;
500 g. irisų (puikiai tinka "karvutė" man gal dar skaniau).
Gamyba:
Sviestą su irisais pašildyti vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje, kol taps vientisa mase. Naudokite gerą kepimo popierių arba maistinę plėvelę. Ant popieriaus iš eilės sudėkite pagaliukus, ant jų pilkite dar karštą irisų masę. Ir po truputėlį sukite į ritinį. Palikite šaldytuve, kol sustings. Pjaustykite griežinėliais.
SKANAUS.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Anigla*: 18 gruodžio 2013 - 21:10
Sviestiniai keksiukai

Reikes:

200 g sviesto
stiklinės cukraus
2 kiaušinių
1 a.š. kepimo miltelių
2 stiklinių miltų

Sviestą ištirpiname ir atvėsiname. Išplakame kiaušinius su cukrumi, supilame sviestą. Suberiame su kepimo milteliais sumaišytus miltus, išmaišome. Masė išeina skystoka. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.

Aš keksiukus skaninau tarkuota apelsino žievele ir migdolų aromatu, papuošiau saulėgrąžomis ir šokoladiniais pabarstukais, tačiau čia jau kiekvieno fantazija smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaily: 19 gruodžio 2013 - 17:09
irmulia, senokai nesirodėt temoj, gal pradžiuginsit mus kokiu šventiniu desertu? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Twiggy: 19 gruodžio 2013 - 19:02