Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(*Voque* @ 2013 11 07, 12:46)
Tinginys su Oreo sausainiais

Oi, saldumą tai aš mėgstu, reikės išbandyti šį receptą, ačiū bigsmile.gif Aš tai darau tokį baltąjį tinginį su sviestu, kondensuotu pienu, baltuoju šokoladu, sausainiais (paprastai naudoju Selgos), įdedu saują riešutų (lazdyno, migdolų, bet tinka ir kitokie) ir saują džiovintų slyvų bei abrikosų, nerealu wub.gif essen.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Prestige @ 2013 11 08, 01:15)
Aš tai darau tokį baltąjį tinginį su sviestu, kondensuotu pienu, baltuoju šokoladu, sausainiais (paprastai naudoju Selgos), įdedu saują riešutų (lazdyno, migdolų, bet tinka ir kitokie) ir saują džiovintų slyvų bei abrikosų, nerealu wub.gif essen.gif

Turėtų būti taip pat lb skanu bigsmile.gif liuks!
Atsakyti
Močiutės „Napoleonas“

Tešlai: 200 g sviesto, 260 g miltų, 100 g vandens, 1 šaukštas acto, 1/4 šaukštelio druskos.

Gerai atšaldytą sviestą sutarkuoti burokine tarka ir sukapoti su miltais (kol bus kaip kruopelės). Tada miltus suberti į krūvelę ir iš lėto pilti vandenį, sumaišytą su actu ir druska, nenustojant kapoti. Gautą tešlą padalinti į 5 dalis ir atšaldyti. Tada kiekvieną gabaliuką kočioti, pjauti reikalingą formelę ir kepti. Likusias atraižėles irgi kepam, jas galima panaudoti viršui apibarstyti.

Kremui: 1 pakelis sviesto, 120 g miltų, 350 g cukraus, 1 stikl. pieno, 2 tryniai, 1 pakelis vanilinio cukraus, citrinos sulčių.

Sviestą ištirpinti, suberti miltus ir maišant kaitinti, kol miltai ima gelsti. Atskirai užvirinti pieną su cukrumi ir supilti į sviestą smarkiai maišant. Dar kiek pakaitinti, nukelti nuo ugnies ir sukti, kol atauš. Tada po vieną mušti trynius ir gerai išsukti. Supilti citrinos sultis ir vanilinį cukrų.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Prestige @ 2013 11 08, 00:15)
Oi, saldumą tai aš mėgstu, reikės išbandyti šį receptą, ačiū bigsmile.gif Aš tai darau tokį baltąjį tinginį su sviestu, kondensuotu pienu, baltuoju šokoladu, sausainiais (paprastai naudoju Selgos), įdedu saują riešutų (lazdyno, migdolų, bet tinka ir kitokie) ir saują džiovintų slyvų bei abrikosų, nerealu wub.gif essen.gif


Parašykit proporcijas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(gaily @ 2013 11 11, 09:33)
Močiutės „Napoleonas“ 

Oi, kaip norėčiau gabalėlio bigsmile.gif

QUOTE(Twiggy @ 2013 11 11, 17:15)
Parašykit proporcijas  bigsmile.gif

100gr. sviesto, 1 skardinė kondensuoto pieno, 100gr. baltojo šokolado, 2 pakeliai sausainių, sauja džiovintų slyvų, sauja džiovintų abrikosų bei lazdyno riešutų. Sviestą ir šokoladą išlydome, supilame kondensuotą pieną, į gautą masę suberiame susmulkintus sausainius, supjaustytas slyvas, abrikosus, riešutus. Gerai išmaišom. Belieka įvynioti masę į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve keletai valandų arba per naktį. Būtinai išbandykit! wub.gif
Atsakyti
Šokoladinis pyragas su varškiniais kamuoliukais

user posted image

Ingredientai varškės kamuoliukams:

- Varškė - 250 g.
- Kiaušinių tryniai - 2 vnt.
- Cukrus - 50 g.
- Kokoso drožlės - 50 g. (galima ir daugiau)
- Krakmolas (bulvių) - 3 šaukštai (be kaupo)

Tešlai:
- Kiaušiniai - 4 vnt.
- Cukrus - 30 g. (dar + 30 g. baltymams)
- Šokoladas (juodas be priedų) - 50 g.
- Miltai - 2 šaukštai
- Krakmolas (bulvių) - 2 šaukštai
- Kakavos - 3 šaukštai
- Druska - žiupsnelis
- Vanilinis cukrus - 2 maišeliai
- Kepimo milteliai - žiupsnelis (dėjau arb. šaukštelį)

Paruošimas:
Pirmiausia reikės pasiruošti varškės kamuoliukus. Taigi, sumaišome: varškę, cukrų, krakmolą, kokoso drožles ir kiaušinių trynius. Suformuojame vienodo dydžio kamuoliukus. Juos dedame į formą, kuri yra išklota kepimo popieriumi.
Tada atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių. Trynius suplakite su cukrumi ir vanile. Įdėkite tirpintą šokoladą. Išsijokite miltus ir juos sumaišykite su krakmolu, kakava, druska ir kepimo milteliais. Viską sumaišykite su trynių mase.
Iki standžių putų suplakite kiaušinio baltymus su cukrumi. Atsargiai maišant pilkite ant rudos masės. Labai kruopščiai išmaišykite. Gautą tešlą pilkite ant varškės kamuoliukų.
Kepkite 180 laipsnių temp. 30-40 min. SKANAUS........

http://www.manoskani...arskiniais.html
Atsakyti
Napoleonas

user posted image

Receptas ir gaminimo eiga čia: http://skanusgyvenim...napoleonas.html , aš dar papildomai į 2 sluoksnius dėjau spanguolių uogienę smile.gif
Atsakyti
Kad laksteliai nebutu pusleti, pries kepant reikia subadyti juos sakute smile.gif
Atsakyti
Taigi puslėti lakštai pats smagumas wink.gif tepant kremą viskas "susėda" 4u.gif
Atsakyti
Visuose Napoleono receptuose raso kad reikia subadyti. Koks ten smagumas, kai vienom puslem nueina, iskart nesuseda, ir sunku sutept tongue.gif
Atsakyti
Sausainiai su šokolado gabalėliais ir riešutais

user posted image

Reikės:
100 g sviesto
50 g cukraus
50 g rudojo cukraus
180 g miltų
1 didesnio kiaušinio
1/2 a.š. kepimo miltelių
50 g lazdyno riešutų
70 g pieninio šokolado gabalėlių
žiupsnelio druskos

Minkštą sviestą išplakti su ruduoju ir baltuoju cukrumi iki purumo. Įmušti kiaušinį, plakti iki vienalytės masės. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska, gerai išmaišyti, suberti šokolado gabalėlius, smulkintus riešutus, permaišyti. Šaukšto pagalba formuoti norimo dydžio sausainius ir dėti į kepimo popieriumi išklotą formą paliekant tarpus. Kepti įkaitintoje 180C orkaitėje apie 12 15 minučių arba, kol pradės ruduoti.
Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Voque*: 19 lapkričio 2013 - 12:32
QUOTE(Prestige @ 2013 11 11, 18:29)
100gr. sviesto, 1 skardinė kondensuoto pieno, 100gr. baltojo šokolado, 2 pakeliai sausainių, sauja džiovintų slyvų, sauja džiovintų abrikosų bei lazdyno riešutų. Sviestą ir šokoladą išlydome, supilame kondensuotą pieną, į gautą masę suberiame susmulkintus sausainius, supjaustytas slyvas, abrikosus, riešutus. Gerai išmaišom. Belieka įvynioti masę į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve keletai valandų arba per naktį. Būtinai išbandykit! wub.gif

Gaminau, nesvietiškai saldus net man, o aš priklausoma nuo saldumynų biggrin.gif
Atsakyti