Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

Šokoladiniai keksiukai su šokolado gabalėliais

user posted image

Reikės:
200 ml miltų
100 ml cukraus
100 ml aliejaus
100 ml pieno
1 kiaušinio
1.5 v.š. uogienės ar džemo pasirinktinai (naudojau abrikosų)
1.5 v.š. karčiosios kakavos
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
50 g pieninio ar juodojo šokolado lašelių

Išplakti kiaušinį su cukrumi, aliejumi ir pienu. Miltus sumaišyti su kakava, kepimo milteliais, bei druska ir suberti į kiaušinių masę. Įdėti džemo ar uogienės, įberti šokolado lašelius ir viską gerai išmaišyti. Pilti 3/4 tešlos į pasiruoštas keksiukų formeles ir kepti 180C įkaitintoje orkaitėje apie 25 - 30 minučių arba, kol įkišus pagaliuką jis liks sausas.
Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(*Voque* @ 2013 11 21, 11:17)
Šokoladiniai keksiukai su šokolado gabalėliais



Sveikute,-atrodo labai skaniai 4u.gif ,norejau paklausti,-keksiukai gaunasi tokie dregnesni?,vat su aliejum niekada nekepiau g.gif .O kas per sokolado laseliai?,jauciu galima ir susmulkinta gabaliukais paprasta sokolada?o uogienes 1,5v.s.,-duoda ji skoni koki? Na ir pazeriau klausimu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 26 lapkričio 2013 - 16:10
smile.gif Šypsenėlė (:+2013 11 21, 12:25-->
QUOTE(smile.gif Šypsenėlė (: @ 2013 11 21, 12:25)
Sveikute,-atrodo labai skaniai 4u.gif ,norejau paklausti,-keksiukai gaunasi tokie dregnesni?,vat su aliejum niekada nekepiau g.gif .O kas per sokolado laseliai?,jauciu galima ir susmulkinta gabaliukais paprasta sokolada?o uogienes 1,5v.s.,-duoda ji skoni koki? Na ir pazeriau klausimu ax.gif

Sveiki 4u.gif keksiukai gaunasi tikrai gan drėgni,sodraus skonio,išties puikūs mirksiukas.gif be uogienės manau jie būtų sausesni,taigi tikrai patarčiau įdėti,čia tiktų tirštesnė mirksiukas.gif šokoladą drąsiai galite dėti susmulkintą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Voque*: 21 lapkričio 2013 - 12:22
Kriaušių pyragas su migdolais ir cukatais

Reikės:
125 gr sviesto
200 gr miltų
150 gr cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
2 kiaušinių L dydžio
1 a. š. kepimo miltelių
2 v. š. karšto vandens
2 didelės kriaušės
1 v.š. migdolų miltų
2 v.š. citrinų cukatų
migdolų plokštelių
truputį druskos

Miltus, migdolų miltus (arba tiesiog smulkintus migdolus), kepimo miltelius, cukrų, vanilinį cukrų, druską išmaišykite. Sviestą ištirpinkite, supilkite į miltų mišinį ir išmaišykite. Atskirai išplakite kiaušinius ir supilkite į miltų mišinį, pridėkite cukatų. Įpilkite karšto vandens ir gerai išmaišykite. Tešlą pilkite į kepimo formą (kepiau 21 cm silikoninėje formoje). Kriaušes nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite gabalėliais skiltelėmis. Ant pyrago viršaus išdėliokite kriaušes, įspaudami jas į tešlą, ir užberkite migdolų plokštelių. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepkite 25-30 min. Ar iškepęs patikrinkite mediniu pagaliuku.


user posted image
Atsakyti
QUOTE(Twiggy @ 2013 11 20, 21:48)
Gaminau, nesvietiškai saldus net man, o aš priklausoma nuo saldumynų biggrin.gif

Tuomet drįsčiau suabejoti dėl jūsų priklausomybės biggrin.gif Na, man asmeniškai nelabai suprantamas tas "per saldu", juk tai pyragas, jis ir turi būti saldus! smile.gif Aš ir mano šeimos nariai tikrai nesustodavom po vieno gabalėlio blush2.gif ir nei vienas nepasakė, kad per saldu... Bet, žinoma, dėl skonio nesiginčysiu smile.gif
Atsakyti
Piršteliai iš džiūvėsėlių
user posted image
Reikia: 400 g. maltų džiūvėsėlių, 200 g. sviesto, 3 šaukštus cukraus, 4 šaukštus kakavos (reguliuokite patys kokio norite tamsumo), cukraus pudros pabarstymui.
Gamyba: Sviestą ištirpinkite ir supilkite ant džiūvėsėlių. Sudėkite cukrų ir kakavą. Viską išmaišykite. Rankomis formuokite pirštelius. Tiesiog spauskite juos delne. Tada sudėkite į lėkštę ir palikite šaldytuve sustingti. Maždaug už 1 val. galima jau skanauti.

http://www.manoskani...ziuveseliu.html
Atsakyti
QUOTE(*Voque* @ 2013 11 21, 11:17)
Šokoladiniai keksiukai su šokolado gabalėliais



Kepiau siuos keksiukus smile.gif ,kitaip tariant,-genialumas paprastume biggrin.gif .Labai jau lengvas receptas ir tikrai skanus.Nuo stalo isnyko greitai.Reiks kept dviguba porcija biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 26 lapkričio 2013 - 16:13
QUOTE(zilkute @ 2013 11 18, 16:54)
Taigi puslėti lakštai pats smagumas wink.gif tepant kremą viskas "susėda"  4u.gif

tikrai taip drinks_cheers.gif

QUOTE(rugiagele26 @ 2013 11 19, 09:38)
Visuose Napoleono receptuose raso kad reikia subadyti. Koks ten smagumas, kai vienom puslem nueina, iskart nesuseda, ir sunku sutept tongue.gif

niekad nebadau kepdama, tiesiog reikia dėti pūslėta puse į apačią smile.gif
Atsakyti
Moliugu pyragas su Rududu

Reikes:

150 g miltu
1 a.s kepimo milteliu
1/4 a.s druskos
1 a.s. prieskoniu misinio (muskato, cinamono, gvazdikeliu, imbiero ir pan.)
115 g sviesto
200 g rudojo cukraus
kiausinio
1 a.s. vanilinio cukraus
190 ml moliugu tyres
Rududu (as sunaudoju apie puse indelio)

Moliugu tyres specialiai neruosiu - paprastai sutrinu blenderiu arba sutarkuoju, su tarkuotu moliugu pyragas man isejo sausesnis.

Sumaisome miltus, kepimo miltelius, druska ir prieskonius.

Sviesta isplakame su cukrumi, imaisome kiausini, vanilini cukru. Palaipsniui imaisome miltu misini, sudedame moliugu mase.

Rududu pasildome puode ar mikrobangeje, gabaliukais prideliojame ant teslos.

Kepame 180 laipsniu orkaiteje apie 25-30 min.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaily: 24 lapkričio 2013 - 18:32
Kakavinis vyno pyragas
(be kiaušinių, o jei ir be glajaus tai 100 proc. veganiškas)


Reikės:
250 gr miltų (naudojau kvietinius miltus ir dalį to kiekio pakeičiau 2 v.š. su kaupu grikių miltų, ateityje dėčiau jų dar daugiau, superinis prieskonis)
45 gr kakavos (papildomai formos pabarstymui)
1 a.š. sodos
165 gr rudojo cukraus
0,5 a.š. druskos
250 ml natūralaus vyšnių vyno (naudojau Vorutos, tinka ir serbentų)
100 gr vyšnių džemo (jei vyną naudosite serbentų, rinkitės serbentų džemą)
5 v.š. žemės riešutų aliejaus (papildomai formos tepimui)
2 lašai vanilės esensijos

Viename dubenyje sumaišome visus sausus produktus, kitame – vyną, džemą, aliejų, vanilę. Galiausiai viską sumaišome į vientisą masę, kuria gaunasi tokia beveik kaip minkoma tešla.

Galima kepti tiek pailgą formą, tiek keksiukus, aš rinkausi apvalią silikoninę kepimo formą ~ 20 cm skersmens. Kepimo formą gausiai ištepame aliejumi, pabarstome kakava.

Sudedame paruoštą pyrago masę, išlyginame ir kepame 150 karštumo orkaitėje 45-50 min.

Pyragas grynai sveikuoliškas, veganiškas, tad jeigu norisi jį šiek tiek dar paskaninti, galima aplieti tirpintu šokoladu. Kažkokios drėgmės tikrai norėjosi, tad jei ne šokoladas, tai koks lengvas sirupas taip pat paskanintų.


user posted image
Atsakyti
Mini stollen'ai

Reikės:
100 g minkšto sviesto
150 g varškės
75 g cukraus
300 g miltų
1 a.š. cinamono
1 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. meduolių prieskonių
50 g smulkintų migdolų
70 g smulkintų džiovintų spanguolių
70 g smulkintų džiovintų abrikosų
50 g džiovintų ananasų
7 v.š. apelsinų likerio

Paviršiui:
50 g sviesto
cukraus pudros

Iš vakaro džiovintas spanguoles, abrikosus, bei ananasus užpilti likeriu ir palikti per naktį. Sviestą išplakti su cukrumi iki purumo. Įdėti varškę ir dar šiek tiek paplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, prieskoniais, cinamonu, suberti į sviesto masę ir minkyti. Suberti uogas, bei riešutus ir toliau minkyti, kol tešla taps vienalytė ir nelips prie rankų. Orkaitę įkaitinti iki 180C. Gnybti maždaug graikiško riešuto dydžio gabalėlį tešlos, formuoti rutuliuką, jį paploti ir susukti. Dėti ant kepimo poieriumi išklotos skardos, paliekant tarpus ir kepti apie 15 - 20 minučių. Karštus aptepti lydytu sviestu ir gausiai apibarstyti cukraus pudra. Atvėsusius sudėti bręsti į sandarų indą.
Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(*Voque* @ 2013 12 06, 11:05)
Atvėsusius sudėti bręsti į sandarų indą.
Skanaus!

kiek laiko jiems reikia subręsti?
Atsakyti