įdėsiu kokį receptuką, kad nebūčiau visai be temos kalbėjus
du skirtingi
Šokoladiniai musai http://belgija.blogs...-kiausiniu.html
Reikės:
100 g. juodo gero šokolado
2 v.š. kakavos
~350 ml. neriebios grietinėlės
1 v.š. cukraus
Šokoladą ištirpdinti ant garų (nedideliame puodelyje užsivirinti vandenį, o ant viršaus statyti indą, kuris nesiliestų su vandeniu, ir ten viską tirpdyti) berti cukrų bei kakavą ir viską išmaišyti ir dar palikti šiltai ant verdančio puodo, kad cukrus šiek tiek aptirptų.
Grietinėlę išsiplakti, jei naudojama riebesnė, ji išsiplaks standi ir greičiau, mažiau riebi nebus tokia standi.
Sumaišyti atsargiai šokoladą su grietinėle, dėti į iną ir statyti į šaldiklį. Maždaug po 2-3 valandų išimti ir patiekti. Jei bus per daug sušalęs, šiek tiek palikti kambario temperatūroje.
Aš dedu į šaldiklį, nes man taip patinka labiau, bet puikiai užteks pastatyti ir šaldytuve kelioms valandoms.
ir dar vienas
http://belgija.blogs...-braskemis.html
Reikės:100 g. gero juodo šokolado
3 kiaušinių
~ 30 g. cukraus
~ 180 ml grietinėlės
Šviežių braškių ar kitų uogų patiekimui (nebūtina, bet skanu)
Šokoladą susilaužyti į mažiukus gabaliukus, dėti į dubenį. Puodelyje užsivirti vandenį ir statyti dubenį su šokoladu ant viršaus (neliečiant vandens), ir palengva ištirpdyti šokoladą.
Atskirti trynius nuo baltymų. Trynius gerai išplakti pamažu pilant cukrų. Masė pasidarys balkšva ir puri.
Supilti ištirpintą šokoladą į trynių masę.
Atskirame švariame ir sausame inde gerai iplakti kiaušinio baltymus. Turi būti standūs, bet neperplakti baltymai. Baltymus atsargiai maišant įmaišyti į šokolado masę, mentelės pagalba viską permaišyti, kad susijungtų į vientisą masę.
Grietinėlę išplakti, bet ne iki standumo, taip maždaug "pusiaukėleje", supilti į šokolado ir baltymų masę ir dar viską atsargiai permaišyti.
Supilti musą į indą ir dėti į šaldytuvą bent 3-4 valandom, kad sustingtų.
Man patinka gerokai pašalęs musas, todėl dėjau keliom valandom į šaldiklį ir paskiau į šaldytuvą.
Išėmus patiekti į taures ar indelius, ir papjaustyti braškių ant viršaus.
Musas nesigavo labai standus, kai atšilo.
galima daryti ir su baltu šokoladu, nemėgstantiems šokoladinių...