aš tai naudočiau pagrindui bet kokį mėgiamą paprastą biskvitą. Gi tiktų bet koks mėgiamas su žele. baltas geriau.
TINGINYS "KITAIP" 
3-4 pakeliai figuriniu sausainiu su aguonom (krekeriu)
400 g. grIetines 30 proc.
1 indelis kondensuoto pieno
1 citrinos sulciu
Grietine, kondensuota piena gerai ismaisom arba isplakam su mikseriu.
Tada isspaudziam vienos citrinos sulciu ir vel viska permaisom.
Ismaisius sudedam i mase sausainius ir ismaisom (as dedu 3 su puse poko sausainiu nes bent jau man 4 per daug 3 per mazai
)
Viska suslegiam ir i saldytuva.
Laukiam kol sustingsta o tada jau niam niam....
Labai greita, paprasta ir be galo skanu
]My Webpage[/URL]
]My Webpage[/URL]

3-4 pakeliai figuriniu sausainiu su aguonom (krekeriu)
400 g. grIetines 30 proc.
1 indelis kondensuoto pieno
1 citrinos sulciu
Grietine, kondensuota piena gerai ismaisom arba isplakam su mikseriu.
Tada isspaudziam vienos citrinos sulciu ir vel viska permaisom.
Ismaisius sudedam i mase sausainius ir ismaisom (as dedu 3 su puse poko sausainiu nes bent jau man 4 per daug 3 per mazai

Viska suslegiam ir i saldytuva.
Laukiam kol sustingsta o tada jau niam niam....
Labai greita, paprasta ir be galo skanu



QUOTE(aukselisr @ 2013 04 25, 12:34)
TINGINYS "KITAIP" 
3-4 pakeliai figuriniu sausainiu su aguonom (krekeriu)
400 g. grIetines 30 proc.
1 indelis kondensuoto pieno
1 citrinos sulciu

3-4 pakeliai figuriniu sausainiu su aguonom (krekeriu)
400 g. grIetines 30 proc.
1 indelis kondensuoto pieno
1 citrinos sulciu
Bent jau aš dalį grietinės keičiu sviestu(gražiau sustingsta)+ dedu bananų, riešutų ir darau tortinėje

Smaližių skanėstas

Labai paprastas ir mėgiamas mažųjų bei suaugusiųjų. Tiks tiek didesnei šventei, tiek šeimyniniam savaitgaliui

Tirpdau šokolado plytelę, pagal skonį maišau juodą ir pienišką šokoladus. Į paruoštus krepšelius dedu ledus, plaktą giretinėlę, vaisius, uogas, puošiu pabarstukai ar tarkuotu šokoladu, tiesiog pasitelkiu fantaziją.
QUOTE(Rashkyte @ 2013 04 27, 16:26)
Tikrai taip


QUOTE(centenera @ 2013 04 27, 14:31)
Tikrai taip
puikus užsiėmimas ir desertas pačių vaikučių rankomis pagamintas, lavina ir rankutes, ir kulinarinius sugebėjimus 


labai aciu!!!



Citrina, 2 vienetai
Cukrus, 1 stiklinė
Kiaušiniai, 4 vienetai
Sviestas, 100 gramų
Grietinė, 1 stiklinė
Kvietiniai miltai, 2,5 stiklinės
Soda, 1,5 arbatinio šaukštelio
paruošimas:
Citrinas gerai nuplaukite. Žieveles nutarkuokite, o sultis išspauskite.
Išplakite kiaušinius su cukrumi. Įmaišykite citrinų sultis, grietinę, su įmaišyta soda, ištirpintą, bet nekarštą sviestą ir miltus.
Galiausiai įmaišykite smulkiai sutarkuotas žieveles.
Sudėkite tešlą į kepimo formą ir kepkite apie 1 valandą 180 laipsnių orkaitėje.
Super paprasta, super greita, super gardu.
Kokosiniai bučiniai
Reikės:
200 gr. kokoso drožlių;
180 gr. cukraus arba cukraus pudros;
15-20 gr. vanilinio cukraus;
2 L arba 3 M kiaušinių baltymų
4 v.š. citrinos sulčių
žiupsnelis druskos
Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos labai gerai išplakame mikseriu, tada supilame cukrų, vanilinį cukrų, citrinos sultis ir viską vėl gerai išplakame mikseriu kol masė tampa purpurinė, blizganti. Į baltymus šaukštu įmaišome kokoso drožles, dviejų šaukštų pagalba formuojame kauburėlius sviestiniu popieriumi išklotoje blėkutėje. Kepame 180 laipsnių temperatūroje kol gražiai paruduos (apie 20 min.). Nuo popieriaus nuimame tik atvėsusius.
P.s. iš mano nurodytos normos gaunasi dvi nemažos blėkutės sausainių.
Skanaus.
Kokosiniai bučiniai
Reikės:
200 gr. kokoso drožlių;
180 gr. cukraus arba cukraus pudros;
15-20 gr. vanilinio cukraus;
2 L arba 3 M kiaušinių baltymų
4 v.š. citrinos sulčių
žiupsnelis druskos
Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos labai gerai išplakame mikseriu, tada supilame cukrų, vanilinį cukrų, citrinos sultis ir viską vėl gerai išplakame mikseriu kol masė tampa purpurinė, blizganti. Į baltymus šaukštu įmaišome kokoso drožles, dviejų šaukštų pagalba formuojame kauburėlius sviestiniu popieriumi išklotoje blėkutėje. Kepame 180 laipsnių temperatūroje kol gražiai paruduos (apie 20 min.). Nuo popieriaus nuimame tik atvėsusius.
P.s. iš mano nurodytos normos gaunasi dvi nemažos blėkutės sausainių.
Skanaus.

Smėliniai sausainiai su uogiene
Skonis is vaikystes...

200 g sviesto
2 stiklinės miltų
1 stiklinės cukraus
Vanilinio cukrus pokelis
Pusė šaukštelio kepimo miltelių
1 kiaušinis
Sauja migdolų riešutų, arba migdolo plokštelių
Obuolių uogienė ar Jūsū mėgstamas džemas.
Kiaušinis patepimui
Visus sausus produktus suberiame i indą, šaltą sviestą supjaustome arba sutarkuojame ir suberiame į indą su biriais produktais. Pirštų pagalba sviestą triname su miltais, kol gauname trupinius, tada įmušame kiaušinį ir užminkome tešlą. Ją susukame į maistinę plėvelę ir paliekame atšalti šaldytuve porai valandų.
Po poros valandų košiojame tešlą maždaug 3 mm storio , formuojame norimos formos sausainius. Į kepimo popieriumi išklotą skardą dedame sausainį, tepame džemą, vėl užklojame kitu sausainiu, aptepame kiaušinio plakiniu, pabarstome migdolš plokštelėmis (prieš tai kepinau) arba kapotais migdolais ir kepame 210 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min, kol gražiai parus.
P.s. jei Jūsų naudojamas džemas skystas, reikėtų į jį įdėti šaukštą kukurūzų krakmolo, kad kepant nepabėgtų.
Skanaus.
Skonis is vaikystes...


200 g sviesto
2 stiklinės miltų
1 stiklinės cukraus
Vanilinio cukrus pokelis
Pusė šaukštelio kepimo miltelių
1 kiaušinis
Sauja migdolų riešutų, arba migdolo plokštelių
Obuolių uogienė ar Jūsū mėgstamas džemas.
Kiaušinis patepimui
Visus sausus produktus suberiame i indą, šaltą sviestą supjaustome arba sutarkuojame ir suberiame į indą su biriais produktais. Pirštų pagalba sviestą triname su miltais, kol gauname trupinius, tada įmušame kiaušinį ir užminkome tešlą. Ją susukame į maistinę plėvelę ir paliekame atšalti šaldytuve porai valandų.
Po poros valandų košiojame tešlą maždaug 3 mm storio , formuojame norimos formos sausainius. Į kepimo popieriumi išklotą skardą dedame sausainį, tepame džemą, vėl užklojame kitu sausainiu, aptepame kiaušinio plakiniu, pabarstome migdolš plokštelėmis (prieš tai kepinau) arba kapotais migdolais ir kepame 210 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min, kol gražiai parus.
P.s. jei Jūsų naudojamas džemas skystas, reikėtų į jį įdėti šaukštą kukurūzų krakmolo, kad kepant nepabėgtų.
Skanaus.
QUOTE(ELlJA @ 2013 05 01, 17:16)
Super paprasta, super greita, super gardu.
Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos labai gerai išplakame mikseriu, tada supilame cukrų, vanilinį cukrų, citrinos sultis ir viską vėl gerai išplakame mikseriu kol masė tampa purpurinė, blizganti...
Skanaus.
Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos labai gerai išplakame mikseriu, tada supilame cukrų, vanilinį cukrų, citrinos sultis ir viską vėl gerai išplakame mikseriu kol masė tampa purpurinė, blizganti...
Skanaus.
Ale, mąstau, tai kiek gi reikės laiko palkt, kad baltyminė mąsė taptų purpurine



Papildyta:
QUOTE(centenera @ 2013 04 27, 11:08)
Smaližių skanėstas
Tirpdau šokolado plytelę, pagal skonį maišau juodą ir pienišką šokoladus. Į paruoštus krepšelius dedu ledus, plaktą giretinėlę, vaisius, uogas, puošiu pabarstukai ar tarkuotu šokoladu, tiesiog pasitelkiu fantaziją.
Tirpdau šokolado plytelę, pagal skonį maišau juodą ir pienišką šokoladus. Į paruoštus krepšelius dedu ledus, plaktą giretinėlę, vaisius, uogas, puošiu pabarstukai ar tarkuotu šokoladu, tiesiog pasitelkiu fantaziją.
Su šiuo skanėstu turėjau daug veiklos


Patiko variantas velykinis: pripildyti grietinėlės ir uždėt konserv. persiko gab.
Taigi, šventiškai nusiteikę lydom šokoladą. Tada pamerkiu balioną į jį. Nieko, bet atrodo plonokas. Pamerkiu dar kart. Ir tik POKŠT! Visa virtuvė: sienos, užuolaidos, indai ir mes pačios - šokloade


Taigi, nepamirškite praaušinti

QUOTE(pašnekutė @ 2013 05 13, 22:19)
Ha ha geras, cia as taip parasiau?




Mascarponės tortas su braškėmis.


Biskvitui:
3 kiausiniai
3 v.s. miltų
3 v.š. cukraus
1 pok. Vanilinio cukraus
Trynius atskiriam nuo baltymų baltymus išplakam iki standžių putų, trynius išplakam su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, dedame pora šaukštų baltymų, miltus, viską atsargiai išmaišome, sudedame likusius baltymus ir dar kart permaišome. Kepam apie 25 min. 180 laipsnių temp.
Kremui:
500 gr. Mascarpones
500 gr. Grietineles + 0.5 stiklinės cukraus
250 gr. Jogurto
150 gr. cukraus
1 citrinos sultys
1 pok. Citrinos skonio zele
1 pok. Vanilinio cukraus
100 ml karsto vandens
300 400 gr. Braškių
Kremo gamyba:
Zele isbrinkiname 100 ml vandens , isbrinkusia pakaitiname mikrobangu krosneleje arba karsto vandens voneleje , ismaisome, kol istirps ir atvesiname iki kambario temperaturos.
Kol zele vesta , Elektriniu mikseriu inde isplakame mascarpone, jogurta, 150 gr. Cukraus, 1 citrinos sultis. Atvesusia zele supilame i mase, gerai ismaisome ir pastatome i saldytuva.
Tuo tarpu grietinele isplakame su puse stiklines cukraus (galima ilasinti vaniles ar apelsino skonio esensijos bus dar skaniau).
Grietinele imaisome i pradejusia stingti mascarpones mase. Kremas paruostas.
Atvėsusį biskvitą vėl apjuosiame tortinės žiedu, krečiame puse sūrio masės, dėliojame per puse perpjautas braškes ir uždengiame likusia sūrio mase, puošiame kaip kas mėgsta

Labai skanu, gaivu, vasariška
