Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

user posted image

user posted image

dedu is akies beveik viska, kiausinio baltumui - apie 50 gr cukraus pudros, spaudziu citrinos sultis pagal skoni ir krakmolo ant apie saukseli kokiems 4/5 baltymams, jei neturiu citrinos - tinka actas, citrinos rugstis
Atsakyti
Šiandien teko paplušėti virtuvėje laugh.gif
Rezultatas nenuvylė, tad dalinuosi smile.gif Šis lengvas vaisinis pyragas gali būti puikus desertas ypatingiems pietums wub.gif

Citrininis morenginis pyragas

Pagrindui:
280g miltų
1/8 a.š. druskos
115g šalto sviesto
115g šalto margarino ( priduoda trapumo)
1 didelis kiaušinis
2 a.š. acto
2 šaukštai labai šalto vandens.
Dideliame inde sumaišyti miltus ir druską, margariną ir sviestą supjaustyti kubeliais, sudėti į miltus. Pasitelkti į pagalbą maišytuvą, ar kokį kitą sugalvotą įrankį ir kapoti masę tol, kol konsistensija taps drėgno smėlio su likusiais žirnio dydžio sviesto gabalėliais. Aš kapojau dviem peiliais biggrin.gif Šakute paplakti kiaušinį,actą, vandenį, supilti į miltus, sumaišyti, o vėliau išminkyti. Padalinti tešlą į du rutulius, abu dėti į maistinę plėvelę ir truputį pakočioti, kad gautųsi kaip du blynai. Įdėti į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui. Kočiojau ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus, tešlą įklojau į 23cm skersmens formą, užlenkiant ir bortelius bent 2 cm. Subadyti šakute ir kepti 220laipsn. 15min. Atvėsinti ant grotelių.

Citrininis kremas:

225g cukraus pudros
35g kukurūzų miltų
285 šilto vandens
60ml citrinos sulčių
1 citrinos nutarkuota žievelė
3 paplakti kiaušinio tryniai
1 šaukšto sviesto

Ant prikaistuvio, kuriame verda vanduo uždėti dubenį su cukrumi, miltais, druska, lėtai įmaišyti vandenį, citrinos žieveles ir k.t. likusius produktus. Nuolat maišant kaitinti, kol gerokai sutirštės, turėtų užvirti, bet man neužvirė g.gif bet sutirštėjo gerai. Visiškai atvėsinti.
P.S. kita tešlos dalis lieka, ją galimą užšaldyti, arba laikyti šaldytuve 3 dienas kitam kepiniui.
Morengas:
3 kiaušinių baltymai
1/4 a.š. druskos
1/2 a.š. vanilės esencijos
85g cukraus

Išplakti baltymus, druską ir vanilę, kai kiek sustandės, po šaukštą įmaišyti cukrų nuolat plakant, kol masė sustandės.

Atvėsusį citrininį kremą išlyginti ant atvėsusio pagrindo, uždėti ir išlyginti morengą ant citrinų masės, sušiaušti šakute ir kepti apie 15min. ar kiek ilgiau 175temp. kol gražiai apskrus. Atvėsinti ant grotelių, vėliau pastatyti bent porai valandų į šaldytuvą. Skanaus wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drugelis.: 10 sausio 2013 - 20:24
Citrininis varškės keksas

Aš iškepiau mažose formelėse,jūs taip nedarykite...į tešlą dedasi labai mažai riebalų,todėl nuo keksiukų labai sunkiai nusilupa popieriukai...kaip ir parašyta recepte,reikia kepti formoj,pateptoj aliejumi...

400 g varškės
2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
1 citrina
4 kiaušiniai
1 šaukštas sviesto
1ir 1/2 šaukštelio sodos
aliejaus
user posted image

varškę pertrinti per sietelį.Į didelį indą berkite 3/4 cukraus,dėkite sviestą ir gerai ištrinkite.Sukrėskite varškę ir vėl trinkite iki vientisumo.Citriną švariai nuplaukite ir nuplikykite,nupjaukite galiukus ir supjaustykite griežinėliais.Pašalinkite sėklas,supjaustykit i 4 dalis ir sutrinkite plakikliu iki vientisumo.Verskite citrinas į varškę ir gerai išmaišykite.Su likusiu cukrumi išplakite šluotele kiaušinius ir supilkite į varškę.Suberkite sodą ir dar kartą išmaišykite.
Orkaitę įkaitinkite iki 200c.
Į varškę nusijokite miltus ir išmaišykite,tešla nusės,pasidarys minkšta ir 'gauruota',tumet verkite ją į aliejumi pateptą kepimo formą.
Kepkite 40 min,kol paviršius gražiai paruduos.
Aš gal nepavadinčiau to kepinio keksu...man labiau panašu į pyragą...drėgnas,jaučiasi varškė ir citrina..labai aromatingas...
Receptą radau darbštuolės žurnale.
Atsakyti
Batonėliai / javainiai su bananais ( be cukraus ir sviesto)

user posted image

user posted image

user posted image

Reikės:

1 puodelis speltos dribsnių,
1,5 puodelio avižinių dribsnių,
3 dideli gerai sunokę bananai,
1 gera sauja migdolų riešutų,
1 gera sauja lazdyno riešutų,
1 gera sauja tamsių razinų,
2 valg. š. natūralaus medaus,
1 valg. š. makadamijų riešutų sviesto,
2 valg. š. Chia sėklų,
2 valg. š. sezamo sėklų,
2 valg. š. linų sėklų,
2 valg. š. moligų sėklų,
1 valg. š. saulėgrąžų sėklų,
1 valg. š. kokoso drožlių



Gaminimo eiga:
Dribsnius, riešutus bei sėklas suberti į kepimo skardą ir kepti orkaitėje ( 160-180 laipsnių karščio) vis pavartant iki apskrus.
Inde į košę sutrinti bananus, sumaišyti su medumi ir makadamijų riešutų sviestu. Suberti paskrudusį riešutų/sėklų mišinį - viską labai gerai išmaišyti.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, gautą masę tolygiai paskirstyti , pastatyti kepti 30 minučių 160-180 laipsnių karštumo orkaitėje. Ištraukti iš orkaitės, palikti pilnai atvėsti, vėliau supjaustyti stačiakampio formos batonėliais, juos įvynioti į sviestinį popierių ar maistinę plėvelę.
Paviršių galima glazūruoti lydytu šokoladu.
Atsakyti
user posted image

Avokadų ir citrinų desertas

1 avokadas
1 citrina
100 gr cukraus pudros
100 ml plakamosios grietinėlės
sirupo ir cukraus papuošimui

Avokadą perpjauti,išimti kauliuką ir išskobti minkštimą.Į smulkintuvą sudėti avokdą ir supilti iš citrinos išspaustas sultis,viską sutrinti iki vientisumo.
Grietinėlę išplakti su cukraus pudra.Plaktą grietinėlę atsargiai sumaišome su avokado tyrele.Deserto taureles galima papuošti sirupu ir cukrumi'taurelę pamirkome į sirupą,o paskui į cukrų...sudedame desertą ir atšaldome....man tai buvo naujas skonių atradimas...toks netikėtas....bet labai patiko....lengvas ir greitas desertas...
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2013 01 08, 22:01)
Trupininis varškės pyragas


Tobulas varskes pyragas smile.gif
Atradau pagaliau varskes pyrago recepta pagal savo skoni, ypac skanus antra diena pastovejes saldytuve, tirpsta burnoje smile.gif
Atsakyti
Skaniosios spurgytės pagal šį receptą


Apie 30 mažų spurgyčių

180 gr. varškės (pakelis)
1 didelis kiaušinis
110 gr. miltų
50 gr. cukraus
žiupsnelis druskos
15 gr. vanilinio cukraus
3 gr. sodos
5 gr. acto (sodai gesinti)
aliejaus virimui

Būtina laikytis produktų proporcijų ir tešlos gaminimo eigos!

Kiaušinį, cukrų, druską ir vanilinį cukrų išplakame mikseriu. Dedame varškę, vėl plakame mikseriu. Pasveriame miltus, dedame juos šalia. Tuo tarpu imame sodą, gesiname ją actu, pilame į tešlą ir plakame mikseriu. Iš karto po sodos dėjimo beriame miltus ir vėl išplakame mikseriu. Paliekame tešlą pastovėti apie 20 min., kad išbrinktų miltai.

Įkaitiname puode aliejų, rankas taip pat pasitepame aliejumi, kad neliptų tešla, ir formuojame graikiško riešuto dydžio spurgytes. Verdame aliejuje, kol gražiai paruduoja. Kad spurgos neprisigertų aliejaus, įmetame į jį žalios bulvės skiltelę. Atvėsusias pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

P.S. Spurgos išėjo labai purios ir minkštos viduje, o plutelė plona ir traški.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 15 sausio 2013 - 21:42
Pyragas 'Apelsinas'

320 g miltų
250g moliūgo
200g cukraus
100 ml aliejaus
3 šaukštai citrinų sulčių
šaukštas apelsinų žievelės
75g džiovintų abrikosų
75g džiovintų citrinų
60g migdolų
1 šaukštelis sodos,šaukštelis vanilės
Moliūgo minkštimą sutrinkite trintuvu iki tyrelės.Aliejų išplakite su cukrumi,įmaišykite moliūgo tyrę,citrinų sultis,apelsino žievelę,sodą ir vanilę,išmaišykite.Tada suberkite persijotus miltus.Į tešlą įmaišykite džiovintus vaisius ir riešutus.Formą išklokite kepimo popieriumi,supilkite tešlą.Kepti 170c apie 50min.

Pyragas labai aromatingas ir kvepiantis...skanus,drėgnas...jo daug nesuvalgysi...
user posted image
Atsakyti
Jolka999 - labai įdomus receptas deserto su avokadais, bus išbandyta wub.gif
Atsakyti
[quote=adiaVT,2013 01 15, 19:28]
Skaniosios spurgytės pagal šį [url=http://aj-


O varske nesvarbu kiek proc. riebumo?
Atsakyti
QUOTE(kotri_ @ 2013 01 17, 13:54)
O varske nesvarbu kiek proc. riebumo?

Aš dariau šiandien šias spurgytes. Labai greitai ir gerai gavosi. Tešlą ėmiau šaukšteliu, rankas vos vos drėkinau vandeniu, lipinau graikiško riešuto didumo kamuoliukus. Varškė buvo tik 0,5 % riebumo. Tik man pasirodė per daug cukraus, kitą kartą dėčiau pusę to kiekio ir darysiu dvi normas. TIKRAI SKANIOS.
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2013 01 17, 14:52)
Aš dariau šiandien šias spurgytes. Labai greitai ir gerai gavosi. Tešlą ėmiau šaukšteliu, rankas vos vos drėkinau vandeniu, lipinau graikiško riešuto didumo kamuoliukus. Varškė buvo tik 0,5 % riebumo. Tik man pasirodė per daug cukraus, kitą kartą dėčiau pusę to kiekio ir darysiu dvi normas. TIKRAI SKANIOS.


Ačiū 4u.gif Bus išbandyta taip pat 4u.gif
Atsakyti