Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(elzeda @ 2013 10 31, 20:11)
Skaniai atrodo  thumbup.gif Bet kas ta moliūgų tyrė?  blush2.gif Ją reikia kažkaip pasigaminti?

Tyre tai termiskai apdorotas sutrintas moliugas. Isverdame moliuga ir sutriname virtuviniu kombainu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tetis_ir_mama @ 2013 10 31, 22:30)
Tyre tai termiskai apdorotas sutrintas moliugas. Isverdame moliuga ir sutriname virtuviniu kombainu  mirksiukas.gif


Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tetis_ir_mama @ 2013 10 31, 20:30)
Tyre tai termiskai apdorotas sutrintas moliugas. Isverdame moliuga ir sutriname virtuviniu kombainu  mirksiukas.gif

arba iškepame orkaitėje, daug paprasčiau ir skaniau ax.gif
Atsakyti
Nekeptas meduolių ir bananų tortas

500g kakavinių meduolių (pirkau kaimiškus meduolius)
500g grietinės 30% riebumo (skaniau kai dedama 250g grietinės ir 250 g plaktos grietinėlės)
3-4 bananai
3 v.š. cukraus pudros

Išplakti grietinėlę, įdėti grietinės, 3 v.š. cukraus pudros ir išmaišyti. Jei norite standesnio kremo, ištirpinkite 20g želatinos ir supilkite į grietinę (aš darau be želatinos). Į torto formą sutrupinkite trečdalį meduolių, ant jų viršaus užpilkite apie ketvirtadalį viso kremo ir sudėliokite pusę kiekio riekelėmis supjaustytų bananų. Ant jų užpilkite šiek tiek kremo. Tada vėl ant viršaus užtrupinkite medulių, sudėliokite likusias bananų riekeles ir apliekite kremu. Tortą papuoškite meduolių trupiniais.
Palaikykite šaldytuve, kad sustingtų (geriausiai per naktį).
Skanaus user posted image

user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(*macchiato* @ 2013 11 01, 11:36)
Nekeptas meduolių ir bananų tortas


Kažkada mama buvo tokį pagaminusi, man patiko! 4u.gif
Atsakyti
Darius ir as toki, bet kita karta labiau noreciau su kokiu jogurtu, o ne grietine ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2013 11 01, 09:52)
arba iškepame orkaitėje, daug paprasčiau ir skaniau  ax.gif

Bet ilgiau uztrunka biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Del pyrago su meduoliais ir bananais, pabandykit maisyti grietine su kefyru. Ne taip riebu ir truputi rugsteles priduoda. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(elzeda @ 2013 10 31, 21:11)
Skaniai atrodo  thumbup.gif Bet kas ta moliūgų tyrė?  blush2.gif Ją reikia kažkaip pasigaminti?

Moliūgą supjaustyti ir kepti orkaitėje kol suminkštės.Tuomet viską sutrinti elektriniu trintuvu/blenderiu ir štai moliūgų tyrė paruošta 4u.gif

QUOTE(dowwe @ 2013 11 01, 10:52)
arba iškepame orkaitėje, daug paprasčiau ir skaniau  ax.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Tetis_ir_mama @ 2013 11 01, 19:40)
Bet ilgiau uztrunka  biggrin.gif  4u.gif

dėl akivaizdaus skonio ir saldumo skirtumo manau verta ir palaukti ax.gif
Atsakyti
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su persikais ir kremu

Nerealaus skonio pyragaičiai, tiesiog tirpstantys burnoje..


user posted image


12 pyragaičių

500 gr. bemielės sluoksniuotos tešlos
6 konservuotų persikų puselių
1 kiaušinio aptepimui
perlinio cukraus

Kremui:

200 ml. pieno
80 gr. cukraus
2 tryniai
1,5 v.š. miltų
1,5 v.š. krakmolo
žiupsnelis druskos
žiupsnelis vanilinio cukraus

Kremas. Gerai išplakame trynius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Suberiame miltus ir krakmolą, išplakame iki vientisos masės. Pieną užviriname. Įpilame 4 šaukštus karšto pieno į trynių masę, išplakame. Tuomet nuolat maišydami supilame trynius į puodą su pienu, gerai išmaišome ir nuolat maišydami užviriname ant vidutinės ugnies. Paverdame apie minutę ir nukeliame nuo ugnies. Jei ir susidarys kažkiek gumuliukų - gerai išmaišykite ir jie išsimaišys į vientisą kremą. Turi gautis maždaug majonezo tirštumo kremas. Atvėsiname. Vėstantį kremą dažnai pamaišome.

Pyragaičių formavimas . Persikų puseles perpjauname vertikaliai per pusę (aš supjausčiau skiltelėmis, bet nerekomenduočiau, nes kepant jos atsiskyrė viena nuo kitos ir ėmė lįsti lauk iš pyragaičių). Tešlą supjaustome 10-12 cm. kvadratais. Įstrižai per vidurį užtepame šaukštą kremo. Kampuose vieną priešais kitą (ant kremo) dedame po pusę persiko puselės. Priešingus kampus užlenkiame vieną ant kito, patepę juos plaktu kiaušiniu, kad suliptų. Viršų aptepame plaktu kiaušiniu, pabarstome perliniu cukrumi. Kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., arba kol pyragaičiai išsipučia ir viršus gražiai parusta. Skanaus!

http://aj-receptai.b...gaiciai-su.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 04 lapkričio 2013 - 10:27
QUOTE(astaria @ 2013 10 31, 19:41)
standartinė turėtų būti 200  g.gif


Tada reika matuot, net nežinau g.gif
Atsakyti