Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(vaidajk @ 2013 01 25, 12:17)
TAIP, AŠ SU TUO SUTINKU  4u.gif

aciu, puiku. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lolili @ 2013 01 25, 12:17)

Kodėl iniciatyvos nerodo "privatūs gimdymo namai", kurie sėkmingai galėtų organizuoti gimdymus namie? g.gif

Va norėjau ir aš klausti bigsmile.gif Juk atsirado būrelis mamų, kurios pageidauja gimdyti namie, ir padavė LT į strasbūrą. Bet kur ligononės, klinikos, viešos ir privačios? g.gif Kodėl jos nesikreipia į strasbūrą bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lolili @ 2013 01 25, 11:09)
Citata iš šios temos:

"as gimdziau kauno krikscioniskuose, teko stumti net DVI valandas ir leido visaip- ir sedom ant specialios kedutes, ir uz pazastu vyras laike...gimdymas buvo toks ilgas, skausmingas , kad dvi valandas dar stumti jau beveik nebeturejau jegu, tad pries pat gala atsiguliau i lova, taip ir gime musu dukryte. Bet tikrai, gydytoja (beje, ne Banga netgi visaip mane stengesi "patupdyti", kad tik greiciau ir lengviau vaikelis slystu gimdymo takais, deja, vis tiek uztruko...

Kaip baigėsi? g.gif
Kodėl nematomos gydytojų pastangos g.gif
Kodėl gimdymo poza nepadėjo nuskausminti? g.gif

baigesi standartiskai.

matomos, deja, tai vienetai. isimtys patvirtina fakta.

kodel nepadejo? o ar zinot, kaip butu skaudeje visa laika vien gulint? g.gif beje, viena yra paciai isiklausyti i savo kuna ir instinktyviai rinktis poza, kas kita- daryti tai pagal kazkieno pasiulymus, komandas. kaip buvo siuo konkreciu atveju istorija nutyli.
Papildyta:
QUOTE(Lolili @ 2013 01 25, 11:17)
Pagal kokį teisės aktą akušeriai gali rinktis "norimas teikti paslaugas" ligonių kasų finansuojamuose gimdymo namuose? g.gif

Kodėl iniciatyvos nerodo "privatūs gimdymo namai", kurie sėkmingai galėtų organizuoti gimdymus namie? g.gif

nesupratau klausimo, nesu teisininke, nesu gimimas lt iniciatyvos nare.

ka as zinau, kodel jie siulo ar nesiulo? man jokio skirtumpo.
Atsakyti
QUOTE(Lolili @ 2013 01 25, 12:17)

pagal esama jau pirmiau nurodyta SAM norma, jie to daryti negali, o kodel nerodo iniciatyvos tai normai pakeisti - nezinau. kelciau hipoteze, kad jiems tai finansiskai neapsimoka?

beje, kiek lietuvoje yra privaciu gimdymo namu? tokias paslaugas teikia BAK. "Vaisingumo klinika", kiek pamenu, gimdymo skyriu uzdare. kas dar? "Northway" gal?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 25 sausio 2013 - 12:25
Nes vienas akušeris negali juk dirbti, jis turi tik specialybę, o va darbo įrankius jam suteikia darbovietė, todėl be darbovietės - akušeris negali dirbti. Nebent ras kišenėje milijoną ir suspirks reikiamą įrangą bei vaistus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 01 25, 11:21)
Selva, tai jei mums teks ieškoti intensyviai, tai lygiai taip pat ir jums. Pati sau prieštaraujate.

nesupratau. ko ieskosite intensyviai? kur priestaravimas? cia taip suprantama laisve? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 01 25, 12:15)
Papildyta:

jus taip suprantate laisve? kai turi visus 9 menesius ieskotis strimgalviais gydytojo ar akuseres, kuris padarytu toki menknieki? ir duok Dieve kad pavyktu susitarti. Kad pavyktu suspeti nuvaziuoti i kita miesta. Tai cia jums tokia laisve?

Pažįstu viena patikimą asmenį: save pačią. blush2.gif lotuliukas.gif

Man pavyko susderinti dėl MAN priimtinos pozos VGN: pasakiau, kad aš tikrai ant nugaros negimdysiu. Sako, nu gerai. smile.gif Siūlau mažiau kovoti su gydytojais, o daugiau tartis ir aiškintis.

Gali būti ta pati "laisvė" ir namuose, kai ta pati akušerė atvažiuos ir pasakys: lipi į savo lovą ir guli ant nugaros, neturi lovos - varom į ligoninę. Ir bus geri atsiliepimai gimdymo namie SM forume. Ar ta mano fantazija nereali? Ar visos akušerės atėję į namus leis gimdyvėms daryti viską pagal jų norus?
Atsakyti
QUOTE(KameHame @ 2013 01 25, 11:25)
Nes vienas akušeris negali juk dirbti, jis turi tik specialybę, o va darbo įrankius jam suteikia darbovietė, todėl be darbovietės - akušeris negali dirbti. Nebent ras kišenėje milijoną ir suspirks reikiamą įrangą bei vaistus ax.gif

tam lagaminui, kuri su savim artsiveza uk akusere milijono nereikia. ten viskas maximum 100£ kainuoja.
Papildyta:
QUOTE(Lolili @ 2013 01 25, 11:26)
Pažįstu viena patikimą asmenį: save pačią. blush2.gif  lotuliukas.gif

Man pavyko susderinti dėl MAN priimtinos pozos VGN: pasakiau,  kad aš tikrai ant nugaros negimdysiu. Sako, nu gerai. smile.gif  Siūlau mažiau kovoti su gydytojais, o daugiau tartis ir aiškintis.

Gali būti ta pati "laisvė" ir namuose, kai ta pati akušerė atvažiuos ir pasakys: lipi į savo lovą ir guli ant nugaros, neturi lovos - varom į ligoninę. Ir bus geri atsiliepimai gimdymo namie SM forume. Ar ta mano fantazija nereali? Ar visos akušerės atėję į namus leis gimdyvėms daryti viską pagal jų norus?

ta pati akusere nevaziuos, per darg keliai drebes, nei viena gimdyve tokios nesirinks.
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 01 25, 13:25)
nesupratau. ko ieskosite intensyviai? kur priestaravimas? cia taip suprantama laisve?  g.gif

akušerio, kuris leidžia rinktis pozą.
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 01 25, 12:24)

kodel nepadejo? o ar zinot, kaip butu skaudeje visa laika vien gulint?  g.gif  beje, viena yra paciai isiklausyti i savo kuna ir instinktyviai rinktis poza, kas kita- daryti tai pagal kazkieno pasiulymus, komandas. kaip buvo siuo konkreciu atveju istorija nutyli.
Papildyta:

g.gif Kurią vietą istorija nutylėjo? Mama juk rašo, bandė visaip, galų gale jau pati atsigulė ant stalo, nes nebeturėjo jėgų, nors akušerė sakė gimdyk kitaip. Tai čia kas kieno komandas vykdė? Jūs turbūt neskaitote, tik akimis permetat ir viskas....
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 01 25, 11:17)
Buvo vienos aiškiai pasakyta, kad Lietuvoje moterys neturi teisės rinktis, kaip gimdyti  4u.gif AIŠKIAI BUVO TAIP PARAŠYTA, KAD NIEKAS NELEIDŽIA TO DARYTI. Kai pradėjo pateikinėti faktus, tai vis tiek jums tai ne rodiklis ir toliau teigiat, kad neturim teisės rinktis  doh.gif  Tai kas čia tuos rožinius akinius užsidėjęs ir nemato gerosios pusės gimdant GN, o tik mato vien tik teigiamą, rožėmis klotą pusę apie gimdymą namuose?  4u.gif

man neidomus suabsoliutinimai- viskas arba nieko. kokios realios tendencijos? ne vienetiniai atvejai ir ne vienetiniai medikai?
Papildyta:
QUOTE(vaidajk @ 2013 01 25, 11:29)
akušerio, kuris leidžia rinktis pozą.

tai cia laisve? cia reali iprasta praktika? bigsmile.gif apie tai juk kalbame.
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 01 25, 12:28)
tam lagaminui, kuri su savim artsiveza uk akusere milijono nereikia. ten viskas maximum 100£ kainuoja.
Papildyta:

Vien portatyvinis dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatas kainuoja 8000 litų... O be jo akušeris į namus negalės keliauti, kaip ir kiekviena greitoji be jo nė į vieną iškvietimą nekeliauja. Kokie dar 400 litų, selva...
Atsakyti