QUOTE(vaidajk @ 2013 01 24, 19:11)
Na kodėl ligoninės nesaugumas vienintelė ir pagrindinė priežastis gimdyti namuose. Čia jau ne viena rašė (paskutinė, berods, Selva), o ir aš prisijungčiau prie kitos priežasties: gimdymas ne ta būklė, kuri reikalauja gydymo iš esmės. Stebėjimo, minimalios pagalbos - taip, tačiau ne gydymo. Kaip kad komplikacijų atvejų neatsisakau nei skatinamųjų, nei cezario, nei kitų intervencijų, taip ir ir esant ar jau gimdymo eigoje iškilus komplikacijoms neatsisakyčiau vykti į ligoninę. Bet kol viskas gerai arba ir kai jau viskas gerai, kodėl vistiek reikia būti ligoninėje???
QUOTE(Kaktusija @ 2013 01 24, 19:35)
Ir neskatina, ir nelaiko lovoje su pastoviai rašomais tonais, jei nėra reikalo. Bent jau tuose GN, apie kuriuos aš žinau.
Tačiau dėl viso to dažniausiai tenka kovoti tikrąja to žodžio prasme. Galiu palyginti du savo gimdymus: kai nekovojau - gavau ir pastoviai rašomus tonus, ir skatinamuosius, kai užsispyriau, kad lovoje negulėsiu, akušerė (ta pati) sugebėjo išsiversti ir be nuolatinio tonų rašymo, o ir skatinamųjų nebeprireikė, nes vertikali padėtis padėjo vaikučio (dar ir gerokai stambesnio, nei pirmagimis) galvytei įsistatyti.
QUOTE(Rasma @ 2013 01 24, 19:35)
O kad išeiti niekas nedraudžia praėjus min. laikui, tai irgi absoliuti tiesa. Nebūčiau bandžius, gal irgi tikėčiau, jog "laiko dvi paras" priverstinai
O aš jei nebūčiau pabandžius realiai išeiti ir tikėčiau tik ta informacija, kurią buvau iš GN personalo gavus per išankstinius žvalgomuosius pokalbius, tai irgi galvočiau, kad jokių problemų nėra. Deja, kai jau paprašiau formos, kurioje galėčiau padėti parašą, jų kažkaip atsirado. Ir tikrai ne dėl tyrimo - jam ir šiaip 2 parų vaikutį specialiai vežėme, nes išėjome po paros.
QUOTE(vaidajk @ 2013 01 24, 21:08)
Net ir skatina medikai gimdymo planą susidaryti, kad kuo ramiau, saugiau jaustųsi gimdyvė
Susitarus iš anksto gal ir skatina, tačiau atvažiavus su gimdymo planu ir nesitarus akys būna ohoho kokios

. Ir po penkių metų atsimena ir tave, ir tavo gimdymo planą

, nors ten nebuvo net jokių prašymų dėl gimdymo pozos, viskas daug paprasčiau ir žemiškiau. Nesiginčysiu, su gimdymo planu jaučiausi saugiau (paskutinį kartą gimdyti važiavau be gimdymo plano - tiesiog nespėjau jo susidaryti, dukrytė kiek paskubėjo, ir saugumo buvo gerokai mažiau, nors jau neblogai žinojau, kas manęs laukia, o ir GN pakankamai savais buvo patapę), žinojau, ko noriu, ko prašyti, kaip pačiai per gimdymą elgtis, o ir personalas žinodamas mano pageidavimus elgėsi daugiau mažiau, kaip ir tikėjausi. Tačiau tikrai ne viską pavyko įgyvendinti. Kai ko neišėjo dėl gimdymo eigos (ir tas normalu), kai ko dėl absurdiškų priežasčių. Pvz., norėjau per sąrėmius laiką leisti vonioje ar duše. Pavyko tik 1 kartą iš 4. Du kartus buvo pasakyta, kad gimdykloje tiesiog per šalta ir kad tik man atrodo, jog ne. (Kad namie per šalta, tikrai man nieks nebūtų aiškinęs, galiausiai ir šildytuvą būčiau įsijungus. GN, deja, ne namai.) Kadangi kartą pasimėgauti vonia intensyviųjų sąrėmių metu galimybę turėjau, tai galiu palyginti, kiek stipresnius skausmus turėjau kentėti, kai vandeniu džiaugtis man nebuvo leista.