QUOTE(Raudona Saule @ 2013 01 11, 14:37)
tai va, jei labai smarkiai jau lygios tos teises, tai Visi moka Vienodai, neziurint i nieka.
arba lygios teises i zmogiskuma

man tai priesingos pozicijos atrodo is esmes.
nors viskas persivercia tuo atveju, jei tiek pagalba, tiek atlygis uz ja nematuojamas primityviai materialiai.
nu, tarkim, cia tik pvz, bet jei as kazka padarau kitam uz dyka arba uz savikaina, o tas zmogus nuosirdziai dziaugiasi ir zavisi, man tai nepalyginamai didesnis atlygis nei tie litai, kuriuos gauciau; smagiau, nei kad gaunu litus, sausa "aciu" ir tiek. is kitos puses pagalba kitam yra investicija i save, nes 1) pasigerini sau nuotaika (nu as gera ten, faina, kitam irgi dziugu) 2) nuo to priklauso tos akimirkos (dienos, savaites, menesio) kokybe 3) investuoji i santykius su aplinkiniais ir t.t. jokie litai sito neatstos. (dabar tuoj man lygiu teisiu atstovai pasakys, kad kai neturiu litu, tai taip ir prisigalvoju, nes as nevykele, litu nesugebu pasidaryt)
VAt ta ir noriu pasakyti

Arba mastai pinigai pinigai visur, kas uz mane uzmokes, uz ka cia man moketi ar cia apsimokes, ir t.t. arba gyveni ,o pinigai ateina kiek ju reikia.
Papildyta:
QUOTE(Braun @ 2013 01 11, 15:07)
Tame gal ir skirtumas - Braun pasaulyje nejaučiamas joks "susvetimėjimas".
Jūsų išvardinti dalykai (senutės, vežimėliai, praleidimas pro duris) yra tokie aiškūs ir savaime suprantami, jog apie juos nė nediskutuojama.
Tai yra absoliučios daugumos elgesio norma.
Negyvenau kaime, negyvenau mažuose miesteliuose, gal ten kitaip.
Nu va matot as ne is didmiescio, taigi matyt pas mus viskas kitaip

.Nera automatiniu duru, ypac vaistiniu durys sunkiai atsidaro kazkodel, kol sunus buvo leliukas tai mieste man net 3 k duris atidare kazkas

O siaip gyvenu salia kaimo -tai musu kaime atlygis uz pagalba bambalys, kadangi esu pries toki uzmokesti mokam pinigais, bet ir tai sunku kazka prisisaukti, nebent kai pritruksta tu lituku ant bambaliu, atsiputes jaunimas kaime

Va, kai buvo daug sniego cia iklimpau megindama isvaziuoti, vyras buvo isvaziaves , kam skambinu, negali , uzsieme , toks jauciasi nepasitenkinimas ,tipo ko cia trukdai. Aisku mano problemos ne kitu, bet kazkaip liudna. PAskui i seniunija pasiskambinau nuvale keliuka istrauke atvaziaves diedukas, nei pinigu nenoreo imti ,vis tiek nepriklauso jam istempineti masinu, tai kazkaip tikrai smagiau buna, kai sutinki draugiska zmogu ..
,