Įkraunama...
Įkraunama...

Lygios teisės

QUOTE(Braun @ 2013 01 11, 14:07)

Tai yra absoliučios daugumos elgesio norma.
Negyvenau kaime, negyvenau mažuose miesteliuose, gal ten kitaip.

O čia tai jau jusu didmiesty ledai saldesni, vyrai geresni, normos- pacios auksciausios.
As irgi didmiesty gyvenu, visur yra muziku, visur yra dzentelmenu, nereikia cia princese ant zirnio vaidinti...
Atsakyti
QUOTE(Raudona Saule @ 2013 01 11, 14:37)
tai va, jei labai smarkiai jau lygios tos teises, tai Visi moka Vienodai, neziurint i nieka.
arba lygios teises i zmogiskuma biggrin.gif man tai priesingos pozicijos atrodo is esmes.
nors viskas persivercia tuo atveju, jei tiek pagalba, tiek atlygis uz ja nematuojamas primityviai materialiai.
nu, tarkim, cia tik pvz, bet jei as kazka padarau kitam uz dyka arba uz savikaina, o tas zmogus nuosirdziai dziaugiasi ir zavisi, man tai nepalyginamai didesnis atlygis nei tie litai, kuriuos gauciau; smagiau, nei kad gaunu litus, sausa "aciu" ir tiek. is kitos puses pagalba kitam yra investicija i save, nes 1) pasigerini sau nuotaika (nu as gera ten, faina, kitam irgi dziugu) 2) nuo to priklauso tos akimirkos (dienos, savaites, menesio) kokybe 3) investuoji i santykius su aplinkiniais ir t.t. jokie litai sito neatstos. (dabar tuoj man lygiu teisiu atstovai pasakys, kad kai neturiu litu, tai taip ir prisigalvoju, nes as nevykele, litu nesugebu pasidaryt) biggrin.gif

VAt ta ir noriu pasakyti 4u.gif Arba mastai pinigai pinigai visur, kas uz mane uzmokes, uz ka cia man moketi ar cia apsimokes, ir t.t. arba gyveni ,o pinigai ateina kiek ju reikia. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Braun @ 2013 01 11, 15:07)
Tame gal ir skirtumas - Braun pasaulyje nejaučiamas joks "susvetimėjimas".
Jūsų išvardinti dalykai (senutės, vežimėliai, praleidimas pro duris) yra tokie aiškūs ir savaime suprantami, jog apie juos nė nediskutuojama.
Tai yra absoliučios daugumos elgesio norma.
Negyvenau kaime, negyvenau mažuose miesteliuose, gal ten kitaip.

Nu va matot as ne is didmiescio, taigi matyt pas mus viskas kitaip g.gif .Nera automatiniu duru, ypac vaistiniu durys sunkiai atsidaro kazkodel, kol sunus buvo leliukas tai mieste man net 3 k duris atidare kazkas biggrin.gif O siaip gyvenu salia kaimo -tai musu kaime atlygis uz pagalba bambalys, kadangi esu pries toki uzmokesti mokam pinigais, bet ir tai sunku kazka prisisaukti, nebent kai pritruksta tu lituku ant bambaliu, atsiputes jaunimas kaime biggrin.gif Va, kai buvo daug sniego cia iklimpau megindama isvaziuoti, vyras buvo isvaziaves , kam skambinu, negali , uzsieme , toks jauciasi nepasitenkinimas ,tipo ko cia trukdai. Aisku mano problemos ne kitu, bet kazkaip liudna. PAskui i seniunija pasiskambinau nuvale keliuka istrauke atvaziaves diedukas, nei pinigu nenoreo imti ,vis tiek nepriklauso jam istempineti masinu, tai kazkaip tikrai smagiau buna, kai sutinki draugiska zmogu .. ax.gif
,
Atsakyti
O mane uzknisa tokie,kurie burba "kas tas meterialinis atlygis" ir priduria "padekit man" schmoll.gif .Esu 9 menesi nescia uzsinesus vaiko vezima i trecia auksta,bet kazkaip net nebuvo minties,kad kazkas man privalo padeti.
O su tais tiesiog reikalaujanciais pagalbos-stengiuosi netureti nieko bendro.Mielai padesiu bobutei pereit gatve ar mamai su vaiku troleibuse.Bet isnaudotoju vengiu kaip maro. schmoll.gif
Atsakyti
man tai baisu, kad moteriai reik nesciai nest vezima laiptais unsure.gif tokie dalykai man ir atrodo tu pseudolygiuteisiu pasekme unsure.gif
Atsakyti
wow. tai siulai moteriai tupet namie kol jos vyras darbe nuo 8 iki 10? daug ka tenka darytis vienai, ir gerai.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 01 11, 16:57)
wow. tai siulai moteriai tupet namie kol jos vyras darbe nuo 8 iki 10? daug ka tenka darytis vienai, ir gerai.

kodel? as tai nesioklej nesdavausi, kad nereiktu vezimo tampyt. bet ne ta turejau omeny. tiesiog manau, kad tokia situacija reiskia, jog yra visuomene issigimusi.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 01 11, 17:57)

drinks_cheers.gif
Man gaila tokiu,kur be vyro ne is vietos.Suprantu,kai zmogus su negalia.Bet sveikam zmogui nu nereikia priprasti kartis kitiems ant sprando.Nepajegi fiziskai pats-pasisamdai ir ramu biggrin.gif
Papildyta:
Mano senele anglimis kurendavo.Kai atvezdavo jai angliu-nei ji pati tampydavosi,nei talku prasydavo.Uz kelis litus pasamdydavo chroniukus-labai greit sunesiodavo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2013 01 11, 17:05)
drinks_cheers.gif
Man gaila tokiu,kur be vyro ne is vietos.Suprantu,kai zmogus su negalia.Bet sveikam zmogui nu nereikia priprasti kartis kitiems ant sprando.Nepajegi fiziskai pats-pasisamdai ir ramu biggrin.gif

nesciai moteriai padet uznest vezima yra normalu. ir tai joks karimasis ant sprando. padetis, kad ji negali to paprasyti kaimyno/pazistamo/etc, jei nera vyro salia, nenormali. nesveika vartotojiska visuomene, kur uz viska turi susimoketi grynais, antraip busi isnaudotoja.
Atsakyti
QUOTE(Raudona Saule @ 2013 01 11, 18:02)
kodel? as tai nesioklej nesdavausi, kad nereiktu vezimo tampyt. bet ne ta turejau omeny. tiesiog manau, kad tokia situacija reiskia, jog yra visuomene issigimusi.

thumbup.gif 4u.gif
Nu as tai irgi taip manau, jei zmones mato, kad nescia moteris tempia vezima ir niekas nepadeda, ka daugiau gali pasakyti, due drops irgi matyt ne didmiesty gyvena, nes ten sake taip nebuna unsure.gif nu nebent pasislepus vis turi greit isbegti, kad niekas nedristu padeti....
As irgi nesiokle atradau su antru ,super dalykas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ada21lt: 11 sausio 2013 - 17:13
QUOTE(Raudona Saule @ 2013 01 11, 18:02)

Galima pagalvoti, kad už tamstos durų turi stovėti pora geranoriškai nusiteikusių kaimynų?
Ir dar klausimas kada pati kam padėjot neprašoma?
Atsakyti
QUOTE(Miglovara @ 2013 01 11, 17:15)
Galima pagalvoti, kad už tamstos durų turi stovėti pora geranoriškai nusiteikusių kaimynų?
Ir dar klausimas kada pati kam padėjot neprašoma?

taip. kaip tik taip.

cia pries pora savaiciu truliku vaziavau ir vienoj stotelej invalidas vezimely paprase, kad jam kas nors padetu i ta trulika patekt. nu padejo jam siaip ne taip berniukai jauni, bet paskui puse truliko uze, kad ko cia tokiem vazinet, jei negali. skaitau ta pati situacija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raudona Saule: 11 sausio 2013 - 17:19
QUOTE(Raudona Saule @ 2013 01 11, 18:17)
taip. kaip tik taip.

Tai kada padėjot kam?
Su šituo aprašytu atveju siaubas, bet matau klausimo nesupratot 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miglovara: 11 sausio 2013 - 17:22