Įkraunama...
Įkraunama...

Lygios teisės

QUOTE(Raudona Saule @ 2013 01 10, 09:16)
o tai pala. jeigu tarkim man reik uzsityst i 5 auksta bulviu maisa, tai as negaliu paprasyt kaimynu berno padet, turiu sumoket? biggrin.gif

Šioje vietoje nekalbu apie vienišas moteris ir bulvių maišus, ar senutes ir staigiai prakiurusius vamzdžius.

QUOTE(Raudona Saule @ 2013 01 10, 09:16)
sumaiso kai kurie kasdienini gyvenima su darbo santykiais. tokie labai gyvenime verslininkai visose srityse.

Ir kurie gi tie verslininkai? g.gif
Labiau panašu, jog gyvenimą su darbo santykiais painioja tie, kurie kurie nori sutaupyti savo pinigus kitų laiko, energijos ir gal net sveikatos sąskaita.
Ar nemanote, jog "teisėtai" padėti atsisako tas, kurio draugelis susipirko naujutėlaičius baldus ir parduotuvės ir skregina susimokėti už pristatymą?
Jeigu sutinka - valio, puiku, jeigu ne - nu tai kokio velnio jis turi rizikuoti savo sveikata, stuburu, aukoti savo laiką ir energiją, tam, kad mano kišenėje daugiau litų liktų..
Va tokie skregos ir yra didžiausi "verslininkai"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Braun: 10 sausio 2013 - 09:50
nu tas taip, sutinku. cia turejau minty, kad yra zmoniu, kurie is principo nieko nedaro, jei jiems nesumokama.
Atsakyti
QUOTE(Braun @ 2013 01 10, 03:54)
Nu čia ne visuomenės, o kai kurių žmonių problema.
Tokių, kurie savo ūkį nori susitvarkyti chaliavai, išnaudodami kitus žmones.

Nu jo taip jau supratau uz viska visiems reikia susimoketi ir kai eini su vezimuku per duris unsure.gif , kad jas kazkas atidarytu, matot, naivi buvau galvojau, kad bendruomenej gyvenant galima tiketis abipuses pagalbos....kaip buvo seniau kai pati maza buvau, kai kaimynai su kaimynais draugavo, kai buvo nesunku visiems pas kitus ateiti padeti bulves nukasti ar kad ir ta pacia spinta perstumti is kampo i kita kampa, kai vieni kitiems kazka padedavo ir nenumirdavo nei nuo stuburu isvarzu , nei nebankrutuodavo, nei laiko stoka nesiskunde, gyveno ramiu ritmu, turejo laiko pokalbiam su kaimynais ir t.t. JO dabar kaimynai tikrai sveikesni patampa , nes susimoketi reikia alaus bambaliais doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Braun @ 2013 01 10, 10:49)
Šioje vietoje nekalbu apie vienišas moteris ir bulvių maišus, ar senutes ir staigiai prakiurusius vamzdžius.
Ir kurie gi tie verslininkai?  g.gif
Labiau panašu, jog gyvenimą su darbo santykiais painioja tie, kurie kurie nori sutaupyti savo pinigus kitų laiko, energijos ir gal net sveikatos sąskaita.
Ar nemanote, jog "teisėtai" padėti atsisako tas, kurio draugelis susipirko naujutėlaičius baldus ir parduotuvės ir skregina susimokėti už pristatymą?
Jeigu sutinka - valio, puiku, jeigu ne - nu tai kokio velnio jis turi rizikuoti savo sveikata, stuburu, aukoti savo laiką ir energiją, tam, kad mano kišenėje daugiau litų liktų..
Va tokie skregos ir yra didžiausi "verslininkai"

Zinokit vyrai irgi zmones,jiems irgi reikia pagalbos kartais. LAimei ne visi dar tokio mastymo, kaip , kad ir jus, bet gaila ,kad daug tokiu, viska bematuojanciu pinigais ir visur izvelgiantys klasta, pasipelnymo galimybes, tai ir vadinama vartotojiska visuomene.....
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2013 01 10, 19:02)
kaip buvo seniau kai pati maza buvau..

...Buvo tais laikais kaimynai geresni, ledai skanesni ir dangus aukščiau.
Atsakyti
As manau,kad atsilygint reikia.Nebutinai pinigais,bet reikia...Mums draugas perinstaliavo kompa.Realiai pagalvoji,nu kokio velnio jis turi aukoti savo laisvalaiki (kurio turi labai nedaug) ir trenktis pas mus.
O,kad kai kurie su "pagalbos" prasymais ant galvos uzlipa-tai cia faktas.Yra zmoniu,kuriu visas gyvenimas "pagalbos" net ne prasymas,o reikalavimas cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo due drops: 10 sausio 2013 - 19:14
Ir aš taip manau. Vertinti reikia kitu laika ir pastangas. Nebutinai pinigais, galima kazkuo kitu, bet atsilyginti butina.
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2013 01 10, 16:12)

Zinokit vyrai irgi zmones,jiems irgi reikia pagalbos kartais.

nu jo....sakinukas tai. nusove. g.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 01 10, 22:10)
nu jo....sakinukas tai. nusove.  g.gif

KAip nori taip issivartai biggrin.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Onomotopėja @ 2013 01 10, 20:52)
Ir aš taip manau. Vertinti reikia kitu laika ir pastangas. Nebutinai pinigais, galima kazkuo kitu, bet atsilyginti butina.

TAi nei kalbos nera, priklausomai nuo darbo, aisku geriausia uzmoketi pinigais, zmogus tada isigyja kas jam reikalinga. Buna, kad neima, atsilygini kazkokia kitokia forma. Bet juk tiek daug dalyku nu tikrai ,kur neatsilyginsi.
Pvz kaip atsilyginsi tam, kuris tau vezimuka pernese per laiptus, ar duris atidare parduotuvej, ar uznese sunkia tase laiptais i ntaji auksta? paskai labai labai aciu ir viskas, ar cia visiem reiktu arbatpinigiu dalinti g.gif ?
TAi ir yra pagalba-kai nesitiki atlygio, kuri nereikalauja kazkiek daug laiko ar energijos. Jei lauki atlygio, tai jau darbas, ne pagalba. MAn bent paprasciausia smagu kitiems padeti, jei tik galiu ir tai geriausias atlygis ,tas geras jausmas viduje smile.gif
As turejau onmeny, kad visuomenej jauciams susvetimejimasir nepastebejimas kito zmogaus, tiek moters, tiek senuko ,tiek vyro ir tie vartotojiski santykiai , viskas tapo kaip preke, net pats zmogus (darbo rinka, reikai save kuo brangiau parduoti ir t.t.)unsure.gif Ir padeti niekas nenori, nes pinigu imti kartais geda,o uz dyka tingisi . O antra puse irgi bijo prasyti tos pagalbos, nes moketi kazkaip nesmagu arba neturi gal is ko, o kaip atsilyginti irgi nezino g.gif
PAgal toki mastyma, kaip Braun , kad visada reikia susimoketi, tai tada lai moka visi ir vienisa mama, ir senute, kas cia zino, kas pinigu daugiau prikaupes biggrin.gif
Cia ir yra lygios teise, lygi teise i reikiama pagalba, nes visiems yra darbu, kurie virsyja ju fizini pajeguma ar yra labai sunkus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ada21lt: 11 sausio 2013 - 12:04
QUOTE(ada21lt @ 2013 01 11, 11:58)
kad visada reikia susimoketi, tai tada lai moka visi ir vienisa mama, ir senute, kas cia zino, kas pinigu daugiau prikaupes  biggrin.gif
Cia ir yra lygios teise, lygi teise i reikiama pagalba, nes visiems yra darbu, kurie virsyja ju fizini pajeguma ar yra labai sunkus.

tai va, jei labai smarkiai jau lygios tos teises, tai Visi moka Vienodai, neziurint i nieka.
arba lygios teises i zmogiskuma biggrin.gif man tai priesingos pozicijos atrodo is esmes.
nors viskas persivercia tuo atveju, jei tiek pagalba, tiek atlygis uz ja nematuojamas primityviai materialiai.

nu, tarkim, cia tik pvz, bet jei as kazka padarau kitam uz dyka arba uz savikaina, o tas zmogus nuosirdziai dziaugiasi ir zavisi, man tai nepalyginamai didesnis atlygis nei tie litai, kuriuos gauciau; smagiau, nei kad gaunu litus, sausa "aciu" ir tiek. is kitos puses pagalba kitam yra investicija i save, nes 1) pasigerini sau nuotaika (nu as gera ten, faina, kitam irgi dziugu) 2) nuo to priklauso tos akimirkos (dienos, savaites, menesio) kokybe 3) investuoji i santykius su aplinkiniais ir t.t. jokie litai sito neatstos. (dabar tuoj man lygiu teisiu atstovai pasakys, kad kai neturiu litu, tai taip ir prisigalvoju, nes as nevykele, litu nesugebu pasidaryt) biggrin.gif
Atsakyti
Kaip neatsilyginsi? Gi padėkoji už pagalbą , placiai nusisypsai ir sakai : Pasirodo šiais laikais dar ir dzentelmenu yra blush2.gif
Kuo ne padėka tokis komplimentas?
Atsakyti
QUOTE(Onomotopėja @ 2013 01 11, 13:38)
Kaip neatsilyginsi? Gi padėkoji už pagalbą , placiai nusisypsai ir sakai : Pasirodo šiais laikais dar ir dzentelmenu yra blush2.gif
Kuo ne padėka tokis komplimentas?

nu ka ir sakau biggrin.gif o dzentelmenas kokis patenkintas gi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2013 01 11, 12:58)
As turejau onmeny, kad visuomenej jauciams susvetimejimasir nepastebejimas kito zmogaus, tiek moters, tiek senuko ,tiek vyro

Tame gal ir skirtumas - Braun pasaulyje nejaučiamas joks "susvetimėjimas".
Jūsų išvardinti dalykai (senutės, vežimėliai, praleidimas pro duris) yra tokie aiškūs ir savaime suprantami, jog apie juos nė nediskutuojama.
Tai yra absoliučios daugumos elgesio norma.
Negyvenau kaime, negyvenau mažuose miesteliuose, gal ten kitaip.
Atsakyti