Įkraunama...
Įkraunama...

Lygios teisės

QUOTE(rainbow222 @ 2013 03 19, 09:47)
Bet siaip teises ir nera lygios jeigu jau taip isigilinti i si dalyka. kai 2 zmones gyvena kartu tai negali daryti visko ko panoreje-jau atsiranda apribojimai. Ir as tikrai negaliu iseiti is namu kada sugalvojusi  biggrin.gif (pvz., vidury nakties biggrin.gif )

Bet Jūsų vyras juk irgi to negali? Tai ir yra LYGU. Teisės tai nėra "darau ką noriu", jos turi būti adekvačios pareigoms. Taigi, jau vien šiame puslapyje akivaizdu, kad pačios moterys iškreiptai suvokia lygių teisių esmę. Kažin ar šnekėtumėt taip pat jei jums nebūtų leista vairuoti, balsuoti, studijuoti, dirbti, bendrauti su šeima, draugais, išeiti į kavinę su draugėmis...
Moteris turi teisę dalintis su vyru pareigomis buityje ir tuo pačiu dirbti ir uždirbti pinigus. Jei ji nesidalina, o tik susiima viską ant savo pečių, čia jau ne teisės kaltos o netinkamai susikurtas šeimos modelis, netinkamas vyras, tėvų pavyzdys, pačios moters noras ar dar kasnors.
Taigi, pirmiausia išmokim "pagal paskirtį" naudotis savo teisėmis ir kartais pastovėti už jas ir tik tada sakykim, kaip tai blogai.
Atsakyti
QUOTE(laumzirge @ 2013 03 16, 19:05)
Bet kažkodėl tie gražuoliukai nebūtinai būna su nuo podiumo nulipusiomis manekenėmis, bet ir su visiškom pelytėm arba netgi negražiomis... Tad nebūtinai visi tuštučiai.

Aišku, tikrai būna ir tokių iš serijos "I'm sexy and I Know it". Tokiems reikia ir atitinkamos merginos smile.gif

Jie būna su pilkomis pelytėmis ne todėl, kad yra baisiai dvasingi, o tam kad tik dar gražesni atrodytų. O ir kiek laiko gyvuoja tokie santykiai ir kas žino ką tos pelytės iškenčia būdamos šalia tokio princesės? Nėra nieko baisiau už gražuoliuką, kuris tai žino. Net moterys nebūna tokios tusčios ir žiaurios kaip vyrai žinantys savo galią moterims. Nuo tokių reikia bėgti.
Papildyta:
QUOTE(Little feet @ 2013 03 19, 10:38)
na ir naivumas biggrin.gif visame pasaulyje egzistuoja ši problema didesniais ar mažesniais mąstais, moterys gauna statistiškai apie 20-30 proc. mažesnį atlyginimą už tą patį darbą atliekantį vyrą. o jei moteris juodaodė ar lotynų kilmės, tai ir dar mažiau.
moterų teisės

dar reikėtų paminėti darbdavius, kurie kaip velnias kryžiaus bijo vaisingo amžiaus moterų, nes juk kiek čia padirbs, prisidarys vaikų ir tiek iš jos naudos. Esu ne kartą ir savo atžvilgiu per darbo pokalbius girdėjusi klausimų ar neplanuoju vaikų. Tai ką tokiam gali pasakyti? O vyras darbdaviui yra daug patikimesnė investicija.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2013 03 19, 11:59)
Ziauriai graudu, kai pacios moterys nesuvokia kas yra LYGIOS TEISES.

Ta, Moonte, apšvieskite prašom. Nes aš kol kas matau tik lygias pareigas, o kokio lygumo tos teisės tai kol kas nesuvokiu. O gal man ir neduota biggrin.gif
Atsakyti
Vyras labai dažnai yra pagrindinis šeimos maitintojas, todėl ir motyvacija gauti didesnį atlygį yra tuo pačiu kitokia, ir vyras ne visada sutiks uždirbti mažiau, nes kitoje vietoje mokės daugiau už tą patį. Taip, neteisybė, kai dirba identiškose pareigose ir padaro tiek pat, o gauna skirtingą atlygį, bet jei vyrą tenkins uždarbis, jis bus lojalesnis. Be to vyrai rečiau arba visai neima biuletenių, mamadieniai kažin ar jiems priklauso, o ir dekretinių atostogų nėra (nėštumas, gimdymas čia jau moterų reikalai), tiesa, vyrai kartais pasirenka tėvystės atostogas, kai finansiškai labiau apsimoka, bet tai dažniau išimtis. Daug niuansų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Subjektyvi: 19 kovo 2013 - 13:57
QUOTE(Little feet @ 2013 03 19, 09:38)
na ir naivumas biggrin.gif visame pasaulyje egzistuoja ši problema didesniais ar mažesniais mąstais, moterys gauna statistiškai apie 20-30 proc. mažesnį atlyginimą už tą patį darbą atliekantį vyrą. o jei moteris juodaodė ar lotynų kilmės, tai ir dar mažiau.
moterų teisės

as juk neminejau viso pasaulio ,tik vakaru europa, ten gyvendama ir dirbdama visiskai nejauciau dsikriminacijos del lyties, uzdirbdavau daug, netgi tokie darbai kur pas mus priimama pagal isvaizda ten visai kitas poziuris, pirma ziurima kaip tu dirbi, o ne kokio ilgio kojos mirksiukas.gif Nesakau,akd is vis tokia problema neegzituoja, bet ant tiek maziau ,nei LT, kad negali nepastebeti biggrin.gif
Bet uz tat ten moterys ir supranta ,kas yra lygios teises ir is tikruju jas turi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sahrazad @ 2013 03 19, 14:14)

Ta, Moonte, apšvieskite prašom. Nes aš kol kas matau tik lygias pareigas, o kokio lygumo tos teisės tai kol kas nesuvokiu. O gal man ir neduota biggrin.gif

Greciausiai nera noro, nes patogu banalinti. Pamenu mes jau sia tema diskutavome pries tai buvusioje mirksiukas.gif Sia tema esu jau pasisakiusi, tad nematau prasmes ka is naujo aiskinti.
Atsakyti
QUOTE(carablanca @ 2013 03 19, 11:07)
Bet Jūsų vyras juk irgi to negali? Tai ir yra LYGU. Teisės tai nėra "darau ką noriu", jos turi būti adekvačios pareigoms.

Taigi, pirmiausia išmokim "pagal paskirtį" naudotis savo teisėmis ir kartais pastovėti už jas ir tik tada sakykim, kaip tai blogai.

thumbup.gif butent tai ir turejau omeny.

Teise yra galimybe kazka daryti, ka darysi ar nedarysi tai jau nuo taves priklauso. O teises neturejimas, tai kai kiti nusprendzia galesi ar negalesi kazka daryti, nepaisant tavo noru, interesu ir t.t.vien del to,akd esi moteris biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sahrazad @ 2013 03 19, 14:14)
dar reikėtų paminėti darbdavius, kurie kaip velnias kryžiaus bijo vaisingo amžiaus moterų, nes juk kiek čia padirbs, prisidarys vaikų ir tiek iš jos naudos. Esu ne kartą ir savo atžvilgiu per darbo pokalbius girdėjusi klausimų ar neplanuoju vaikų. Tai ką tokiam gali pasakyti? O vyras darbdaviui yra daug patikimesnė investicija.

Čia todėl, kad pas mus be proto ilgos (iš darbdavio pozicijos žiūrint) motinystės atsotogos. Moteris gali net tris metus atostogaut ir paskui kaip niekur nieko grįžt atgal. Pvz. vienoj valstybinėj institucijoj per tris metus iš apie 45-50 darbuotojų (įskaitant budinčias ir valytojas) 18 (gal ir daugiau jau dabar) išėjo motinystės atostogų 2-3 metams. O tai jei taip privačioj. Ir dar jei rinka specifinė, kur tam tikrų žinių ir įgūdžių reikia. Tai ir priima vyrus geriau... Aš manau, kad su šita diskriminacijos forma tikrai daug mažiau susiduria moterys, gyvenančios šalyse, kur motinystės atostogos trumpos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 19 kovo 2013 - 14:20
Parašysiu, gal kažkam pasirodys ciniškai, bet kodėl dar geriausi darbuotojai vyrai, ta prasme, dabar kai bujoja įvairios paskolos, o ypač būstui, jiems nėra kada mėtytis. Jei turi gerą darbo vietą, tenkinantį atlyginimą, padarys max ir net atostogų neis, jei taip reikės darbdaviui. Todėl dirba nuo..iki ir dar daugiau, nes jie motyvuoti. Atlyginimas, premijos, bonusai, viską atidirba.
Atsakyti
Taip, sutinku. Moteriai irgi niekas netrukdo plėšyt subinę vardan bonusų, premijų ir nereta jas gauna. Tarkim aš pati esu maksimalistė. Jei bus galimybė uždirbti daugiau, tai ir norėsiu, sieksiu, tegul ir nesigaus, bet bandysiu vis tiek, kad ir laisvalaikio sąskaita. Nesmagiausia buvo kai sužinojau kiek uždirbo mano kolega su kuriuo sėdėdavom prie to paties objekto su tokiu pat kiekiu darbo. Beveik dvigubai daugiau verysad.gif Vat tada tai nusviro rankos viskam. Diskriminacija egzistuoja, ji yra visur aplinkui, nes esame gyvi žmonės. Net pats nejučiomis diskriminuoji, ir retai kada susizgrimbi. Tarkim aš irgi nesamdyčiau moters, norėčiau vaikino ne todėl, kad akis paganyti, o dėl to patikimumo jausenos. Nors kiek yra tekę susidurti tai vyrai dažnai išeidami iš darbo išsiveda ir klientus. Jie tiesiog plėšresni. Moterys taip daro daug rečiau.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 03 19, 14:25)
Parašysiu, gal kažkam pasirodys ciniškai, bet kodėl dar geriausi darbuotojai vyrai, ta prasme, dabar kai bujoja įvairios paskolos, o ypač būstui, jiems nėra kada mėtytis. Jei turi gerą darbo vietą, tenkinantį atlyginimą, padarys max ir net atostogų neis, jei taip reikės darbdaviui. Todėl dirba nuo..iki ir dar daugiau, nes jie motyvuoti. Atlyginimas, premijos, bonusai, viską atidirba.

Na va, pačios moterys tai suprantam, kad priimti vyrą labiau apsimoka, tai kaip ir galima suprast tuos darbdavius ir darbo santykiuose sunku išsikovot lygias teises, nes vistik daugeliu atveju viršininkas užsako muziką pagal kurią tu šoki ir jis niekaip neįsipareigoja tau, kol nesudarai su juo darbo sutarties. Taigi, nori priima, nenori - ne, ir priežastis gali sau pasilikt...
Kitas dalykas yra šeimoje, kur santykius kuria abu ir čia jau kaip pasiklosi taip išmiegosi... Pačios renkamės su kuo gyvent ir kaip dalintis pareigomis ir kokiom naudotis teisėm.
Atsakyti
QUOTE(Sahrazad @ 2013 03 19, 15:47)
Net pats nejučiomis diskriminuoji, ir retai kada susizgrimbi. Tarkim aš irgi nesamdyčiau moters, norėčiau vaikino ne todėl, kad akis paganyti, o dėl to patikimumo jausenos. Nors kiek yra tekę susidurti tai vyrai dažnai išeidami iš darbo išsiveda ir klientus. Jie tiesiog plėšresni. Moterys taip daro daug rečiau.

MAn kazkaip dirbantys vyrai daug graziau visad aatrodydavo , nei moterys, bnet kai jau teko padirbti, butent lygiuose pareigose, kur butent reikai bendradarbiavimo, tai as tik uz moteris bendradarbes, man jos patikimesnes, atsakingesnes, galu gale daugiau dirbancios, ypac tos, kurios jau turi kelis vaikus, bet cia tik asmenine patirtis, aisku yra visokiu moteru ir visokiu vyru biggrin.gif
O del samdymo, manau, jei tik leidzia salygos darbo specifika ,tai geriausia kai yra misrus kolektyvas, tiek skiryingu lyciu tiek amziumi, tada manau, geriausia atmosfera.
Ir manau kiekvienas darbdavys turetu uztikrinti lygias teisias, o jei kyla kazkokiu abejoniu reiktu rasyti skundus lygiu teisiu komisijai. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rainbow222 @ 2013 03 19, 10:47)
Mane visai tenkina padetis kai vyras yra seimos maitintojas, nes pinigu kalimas reikalauja daug nervu pastangu darbo... Kam silpnai moteriai tokios kancios biggrin.gif

Šita, o jei vyras išeis? Kaip tada silpna moteris gyvens ir savo vaiką maitins? Ar paliks vyrui?
Atsakyti