Įkraunama...
Įkraunama...

Lygios teisės

QUOTE(Raudona Saule @ 2013 01 03, 17:28)
nu nebutinai. as va turiu but savarankiska iki kaulu smegenu, bet nepatinka tas man visai. man tai saves prievartavimas. ir tas savarankiskumas siuo atveju tik finansinis, daugiau nieko. o tai taip nepatikima ir taip nestabilu, ir taip komplikuoja gyvenima

Kas yra savarankiskas zmogus? Nejau tai tapatu nepriklausomas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kara-Kum: 03 sausio 2013 - 16:35
va jum paskaityt apie dvi labai savarankiskas ir labai stipiras moteris is sito paties forumo

QUOTE(karapuzike @ 2012 12 11, 15:57)

Nori kasdieninės šiuolaikinės moters dienotvarkės ? Štai :

Atsikeli anksčiau už visus.
Padarai pusryčius, padarai kavos -arbatos visiems. Paserviruoji stalą.
Bėgi žadinti šeimynos.
aprengi vaikus į mokyklą - darželį ( mano atveju 2 vnt)
Padedi vyrui išsirinkti ką rengtis, nes jei nepadėsi, tai apsirengs į darbą tai kas pirma iškris iš spintos ir tik tau nuo to bus gėda.
visus išsiunti pusryčiauti
tada pati greitai į dušą, makiažas, plaukai , rūbai...
visur bėgioji su puodeliu kavos, nes atsisėsti nėra kada.
Per tą laiką šeima papusryčiauja
tada greitai aprengi vaikus ir juos susedi autokėdutėse.
Aprėki vyrą, kad žiemą dedasi vasarinius batus
Išvažiuojat visi
nuvežu vyrą į darbą
nuvežu mažą į darželį
nuvežu didžiąją į mokyklą
pati lekiu į darbą.
ten visą darbo dieną būni maloni su šypsena, energinga, paslaugi, bandai siekti karjeros ... žodžiu varai pilnu tempu.
Per pietų pertrauką nuvažiuoji į maximą, nuperki maisto į namus, pakeliui paimi didžiąją iš mokyklos. Parsiveži į darbą, pasodini tyliai ruošti pamokas... vis ją pakonsultuoji tarp savo neatidėliotinų darbų.
vakare susirenki vyrą iš darbo, mažą iš darželio.
Parveži visus namo.
Kol šeimyna kasa sniegą tu greitai skuti bulves, kepi kotletus, serviruoji stalą, dedi indus į indaplovę, tvarkai virtuvę....
Pareina visi pavalgo... Toliau tvarkai virtuvę, prasieini su skuduru per namus.
Į tarpus ramini vaikus : mamam sesė mūūūšas,,, mama sesė įkando.... mama sysiuuuuu .... mama užsigavau..... mama sausainio... mama gertiiii
suruoši rytojui rūbus visiems ( kad ryte daugiau laiko būtų)
užstatai skalbimą
nubėgi pas kaimynę kavos pusvalandžiui
pareini, prausi vaikus, guldai, ginčyjiesi kodėl dabar o ne už valandos...
Išdžiaustai skalbinius žiūrėdama "moterys meluoja geriau"
Nueini į dušą
pažiūri kokį parsisųstą filmą su vyru
užgesini šviesą
duodi
atsijungi
ir vėl rytas  bigsmile.gif

QUOTE(supermamce @ 2012 12 31, 14:50)

Kelios nuotrupos iš mūsų šeimyninio gyvenimo

Pradžia graži,romantiška,vaišės pas mane-iš mano kišenės-negaila gi  nieko mylimam žmogučiui:lotuliukas: doh.gif
Pirko didesnį butą,aš savajį pardaviau,damečiau trečdalį kainos,juk tai mums biggrin.gif  doh.gif
Gimė dukra-auginau viena(sūnui buvo tik 5m),jis gi dirbo viršvalandžius,taupė savo gerovei lotuliukas.gif
Išėjau dirbti,tempiau vakarais krepšius į namus,kad visi sotūs būtų essen.gif
Taip savaime gavosi,kad pirkau viską:namų apyvokos reikmenis,maistą, batus,striukes,maikes,apatinius ir t.t.VISIEMS(nuo a iki z),nes geriau žinau,kam ko reikia  doh.gif (juk taip smagu ką nors parnešti"iš miesto"ir matyti patenkintus veidelius)
Na taip jis moka BUTO MOKESČIUS,oho kokia auka clap.gif
Jei ką sau nusiperku-apsimeta,kad nemato,jei pasirodau ir paklausiu"na kaip?"tai ne tik kad nepagirs,bet dar ir mestels maždaug taip:"prie šitų tapkių netinka" cray.gif
Kalėdoms visai giminei dovanos,vaišės iš mano kišenės  doh.gif
Gimtadieniams dažniausiai dovanas perku aš(jis tik buteliuką)
Remonto reikia-atsakymas- O KAM????????
Ką gi,darau pati,samdau pati,kuopiu šiukšles pati  doh.gif
Sugedo mašina-pasiėmė mamos,važinėjo kaip su savo,neiškenčiau, nupirkau neblogą kitą,tai žinot ką,ramiai persėdo į manąją ir jau 5 metai ramia sąžine su ja važinėja(patogu,už dyką,nereikia investuot)
Važiuojam kelionėn-moku aš(naglumas-paprašo dar ir alaus nupirkt)
Bute ankšta,norėčiau namo(vaikai taip pat),galimybių yra,bet DZIN mūsų norai,jam ir čia gerai 
Vaikus auklėja labai savotiškai,bet nesiplėsiu(akmens amžiaus būdais)
Niekada nėra pagyręs,kad gražiai atrodau(iš kolegų tą girdžiu kasdien)
Niekada nėra padėkojęs už kažką(pvz.už naują megztinį),sausas ačiū nieko nereiškia
Niekada nesako,kad myli,nepasiūlo susituokti(dabar jau aš nesutikčiau)

Ilgainiui pajutau-TURIU ALFONSĄ,jam patogu ir jis nesiruosia keistis:assa:

Įkyriai pradėjo mane lankyti vieną mintis-spjaut į visą tai ir gyvenimą kurt iš naujo,aš dar jauna!!!  sokiai.gif

P.S.šiais metais labai norėjau po eglute nieko nedėt,bet tradiciškai vėl padėjau kvepalus(juk pats sau nieko neperka)
Ar žinot ką gavau aš -NIEKO-thumbup.gif

Apie jausmus aš jau net nekalbu,jei žmogus mato tik save ir savo poreikius,o aplinkui gyvena tik nuliai...
na va prirašiau tiek minusų...pliusai visi jau išbluko...
Dėkoju,kad išklausėt 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Kara-Kum @ 2013 01 03, 18:26)
Nieko asmeniskai  4u.gif
Gal del tos priezasties jos ir randa "stirpius" vyrus, kad jos yra gleznos moterys. Priesingybes traukia. Savarankiska moteris tai jau feminizmo apraiska, kuri numato lyciu lygybe.

Tai suprantu pati... joks kietas vyras nenorės kalės karjeristės pašonėje, jam reikia jaukumo ir šiltų namų... verysad.gif o man tie skystalai jau taip atsibodo. doh.gif tai vat ką ir norėjau pasakyti. Nebūtinai turi būti nusiteikusi patogiai kažkam įsitaisyti ant sprando, tiesiog pačiai norisi namuose ilsėtis saugiai, o ne būti tuo varikliu, kuris namų saugumu rūpinasi. Aš pvz pavargstu, ir nejaučiu kratydama savo kapšą jokio malonumo. Ir žinau, kad daugumas uždirbančių moterų su mielu noru namuose norėtų pailsėti, jei tik turėtų tokią galimybę. Bent dėl buities nesukti galvos. Ir taip pakankamai yra bėdų, kurios gadina kraują.
Papildyta:
QUOTE(Raudona Saule @ 2013 01 03, 18:41)
va jum paskaityt apie dvi labai savarankiskas ir labai stipiras moteris is sito paties forumo

Perskaičiau..nu debilės, ką aš galiu pasakyti.
Atsakyti
ne debiiles. tai moterys, kurioms garbe sreikalas uz save susimoket ir but stipriom.
Atsakyti
QUOTE(Raudona Saule @ 2013 01 03, 16:49)
ne debiiles. tai moterys, kurioms garbe sreikalas uz save susimoket ir but stipriom.

bet čia jau nebe lygios teisės, čia išnaudojimas, kraštutinumai...
Atsakyti
QUOTE(carablanca @ 2013 01 03, 16:53)
bet čia jau nebe lygios teisės, čia išnaudojimas, kraštutinumai...

ne, tai yra lygios teises pasak vyru. butent tai jie turi omeny , reikalaudami, kad moteris uz save susimoketu. patikekit.
Atsakyti
QUOTE(Sahrazad @ 2013 01 03, 18:46)
Tai suprantu pati... joks kietas vyras nenorės kalės karjeristės pašonėje, jam reikia jaukumo ir šiltų namų... verysad.gif o man tie skystalai jau taip atsibodo.  doh.gif tai vat ką ir norėjau pasakyti. Nebūtinai turi būti nusiteikusi patogiai kažkam įsitaisyti ant sprando, tiesiog pačiai norisi namuose ilsėtis saugiai, o ne būti tuo varikliu, kuris namų saugumu rūpinasi. Aš pvz pavargstu, ir nejaučiu kratydama savo kapšą jokio malonumo. Ir žinau, kad daugumas uždirbančių moterų su mielu noru namuose norėtų pailsėti, jei tik turėtų tokią galimybę. Bent dėl buities nesukti galvos. Ir taip pakankamai yra bėdų, kurios gadina kraują.
Papildyta:

Perskaičiau..nu debilės, ką aš galiu pasakyti.

Aš čia matau daugiau debilių kurios už save ir vyrus moka ir kitas agituoja daryti tą patį .
Atsakyti
QUOTE(Raudona Saule @ 2013 01 03, 17:49)

Galvoju, kad debilumas yra sieti savo mokuma ir t.t. su stiprybe, lygiomis teisemis, lygiai taip pat kaip ir su savigarba. Nemanau, kad moteris mokanti uz savo, ar vyro kava yra stipri moteris, arba nevykele. O ta uz kuria sumoka yra pagarbos, meiles verta karaliene, arba islaikytine. Lygiai taip pat nemanau, kad vyro tikrumas, vyriskumas matuojamas jo mokumu.
Atsakyti
QUOTE(Raudona Saule @ 2013 01 03, 18:54)
ne, tai yra lygios teises pasak vyru. butent tai jie turi omeny , reikalaudami, kad moteris uz save susimoketu. patikekit.

Čia aišku kiek pati dar sau traną ant galvos užsileisi... yra moterų, kurios moka per pusę už viską, bet taip nevergauja, ir dar savo noru... doh.gif bet tikrai man yra taip buvę, nors tokia pusprotė nebuvau, kad vyrui užpakalį lėkčiau į WC šluostyt, kai brangiausias parduotuvės hole išėjus iš kasų numetė pilną maišą ir pareiškė, kad abiejų maišų jis neneš, tipo kas jis čia, kupranugaris??? lotuliukas.gif lotuliukas.gif Aišku už maistą aš sumokėjau, nes juk jis mokėjo už kurą, tipo lygios teisės. Va tada buvo jo.... biggrin.gif Juokinga man tos lygios teisės, kokia yra plonytė riba tarp savarankiškumo ir tapimo išnaudojamu darbiniu arkliuku. Mielosios, Jūs pačios to net nepajausit, kai vieną dieną atsibusit su visais 4 namų kampais ant savo pečių. 4u.gif
Ai, beje nepamirškit, kad vyras juk lieka vyru vis tiek, jam pasąmonėje užkoduotas moters- namų šeimininkės/rūpestėlio/motinos paveikslas. Juk moteris turi kurti namų jaukumą irgi, šalia savo darbų... Kitaip gi bus bloga žmona. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sahrazad: 03 sausio 2013 - 17:12
QUOTE(Sahrazad @ 2013 01 03, 17:09)
moteris turi kurti namų jaukumą irgi, šalia savo darbų... Kitaip gi bus bloga žmona. biggrin.gif

nu. o tas misteris "lygios teises" ar kuria jaukuma salia savo darbu? o jei tu jam pasakai, kad arba jaukumas, arba "savi darbai"? o jei tau labiau jaukumas patinka, o ne "savi darbai"? kas tu tada? barakuda jau?
Atsakyti
Oi, kaip tema nuo vakar vakaro išsivystė.
Kai kurių įdomių komentarų net nebandysiu suspėt pakomentuot, bet labiausiai užkliuvo:

minėjote kažkuri pietietes kaip pavyzdį.
Jei sakote A, pasakykite ir B.
Ar jums ten viskas su jų padėtimi patinka? Ar šioje temoje vyras pietietis yra labai žavus ir galantiškas, bet visose kitose temose keiksnojate pietiečius kaip donžuanus, kazanovas ir moterys visos kvailės, kurios jų makaronais tiki?
Atsakyti
Taip išeina, jei tik jaukumu rūpiniesi tai jau barakūda... g.gif na anyway, tegul gyvena kaip kam patinka, aš savo poziciją išsakiau, prie jos ir liksiu, o kiekvienas renkasi pagal save.
Pietiečių pavyzdį pateikiau dėl tų pačių ale "makaronų kabinimo" tebūnie. Bet ką jie sugeba tai sugeba, tai rodyti dėmesį. Ir pati santykių samprata, na nežinau, gal žemė pradėtų į kitą pusę suktis jei koks italas savo damai pakištų apmokėti pusę sąskaitos. Na neatimsi to. O kad jį rodo kelioms iš karto tai yra kaip yra. O ką čia supaisysi kiek dori šiauriečiai? Kuo ilgiau gyvenu, tuo labiau suprantu kad nei tie nei anie nėra idealūs.
Atsakyti