Įkraunama...
Įkraunama...

Kas turi mokėti per pirmą pasimatymą

QUOTE(ada21lt @ 2013 03 02, 14:32)
tai kas tada virsesnis, kas moka ar uz ka moka?

tiksliai taip.
mane irgi nervuoja, tas mokejimas.
tarkim, mane kviecia vyriskis, kuriam as nelb kokius jausmus jauciu - be to, kazin pamegsiu ji, ar ne - zodziu, juk esu dar VISISKAI jam NEisipareigojus - i pasimatyma. tai geriau as uz save uzsimokesiu. tada jauciuosi LAISVAI, galiu ji ir apspilkuoti, pasispilkuoti ir buti susiraukus, visokia.
ada labai teisingai apie kaina parase. eini su vaikinu, vystosi santykiai - ir kaip tosk raso - kiti laikai, kiti paprociai - nori, ir mokek uz save - o jei as leidziu uz save moketi, tai atatinkamai turiu ir elgtis ar ne? buti MALONI, blakstienom klapseti...kiek save pamenu, labai gerai jausdavausi , kai kiekvienas uzsimokam uz save. tuomet, net kai susikivirciji, ar pokalbio metu, suvoki, kad esate vienas kito kaip saule nuo menulio, tuomet tikrai jautiesi daug ramiau, kad issaugojai savo teritorija net ir finansine prasme.

suprantu, jei santykiai gileja, tai dovanos ir veziojimai visur, tebunie, priklauso vyrui...ech.
subjektyvi, bet tavo pilnas kuro BAKAS prajuokino. dabar jau vyras ne vien ant kavos turi taupyti, bet dar NUOLAT pilna baka piltis. akivazidu, tu TAIKAI IR TAIKEI i tam tikra soc.sluoksni, bet reikia atsismerkti, kad lietuvoje yra PILNA zemiau nei vidutines klases atstovu - paprastu, sauniu vyruku, bet ne verslininku. ir ka??? visus isbrokyti, jei jie ne vadai ir tt. tai jie atuomatiskai tampa moteru isnaudotojais?? nemanau.

mano ilgametis biciulis man pasiguosdavo, kad kai studentavimo laikais, neturedavo pinigu, jam nekildavo noras net merginos ieskotis. unsure.gif tuomet buvau idealiste, kuriai pinigai- paskutinej vietoj, ir pagalvojau: kaip KVAILA taip mastyti. juk galima vaikscioti su mergina VISUR: PARKAI, IR TT. GALIAUSIAI, juk galima namuose kazka jai pagaminti. o jis...matyt jau buvo gerai pajutes visuomenes spaudima g.gif ir net neleisdavo sau isimyleti, kai budavo "tuscios kisenes". tuomet aktyviai darbo ieskotis negalejo, nes turejo negalia. tai vat. tokios tokiales.

dar patiko, subjektyvi, tavo nuostata, kad vyras turi dziuaugtis vien i tave pasiziurejes. sveikintinas poziuris, bet ribotas ir turi visokiu kabliuku. siaip as esu tiek uz vyra, tiek uz moteri. jie ABU brangus ir vertingi. manau, vyrai siais laikais kencia, ir del spaudimo (uzdirbti, ne vien dirbti, nuolat visur ir visada net ligoje ir skurde tureti PINIGU) EINA IS PROTO, jaucia itampa.
galbut keista girdeti tokius zodzius is manes, kuomet vyrai manes dovanomis nelepino. visgi, sugebu islaikyti objektyvu zvilgsni ir tikrai specialiai ant turtuolio nesimesiu. suvokiu puikiai vyrams keliamus soc reikalavimus, todel dar syki bei nuolat dziaugiuos,kad gimiau ne vyru. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 02 kovo 2013 - 18:28
QUOTE(Leksa @ 2013 03 02, 19:08)
lygiavertej partnerystej paskui nera taip, kad moteris su vaikais namuose sedi. Ji vos pagimdzius lekt dirbt turi, nes gi turi uzdirbti kaip ir vyras! Juk, jei jie tokie jau lygiaverciai, tai kodel ji nori sedet namie ir vyro uzdirbtais pinigais naudotis? O vyras tai tik pinigus uzkalinet turi? Kokia cia tada lygiaverte partneryste? Jokia. Tada tai jau "oj, as gi moteris, as gi vaikus turiu augint". Apsimestine tada jau ta taip isgirtoji lygiaverte partneryste.
ne taip supratot. Dauguma cia pasisakiusiu, nori salia saves DZENTELMENO, vyro, uz kurio kaip uz sienos.
O pagarba VISADA turi buti !!!
Tiek vyras turi gerbti moteri, tiek moteris vyra. Nepriklausomai nuo nieko, nei kur9is pinigus uzdirbineja, kuris vaikus augina, namais rupinasi ar kuris aukstesni issilavinima turi. VISADA. Jei pagarbos nera - laikas skirstytis.

O tai lygeverciai zmones pagal jus tik tie, kas vienodai uzdirba? blink.gif
Butent lygeverte PARTNERYSTE, kai vienas kita gali papildyti, vienas kitam padeti, kada to reikia, viskas keiciasi su laiku, kartais gal vyras daugiau uzdirba, kartais gal moteris. 4u.gif
TAi palei jus jei moteris neuzdirba pinigu, tai ji negali buti lygeverte, tik tiek is mandagumo vyras turi ja gerbti ir viskas ? g.gif nereiktu man tokio vyro, uz kurio kaip uzsienos, bet jei jau negaliu dirbti del kazko ,jau patampu kazkokia nelygeverte schmoll.gif
KAip ten apie pagarba Erlickas gerai rase, pazodziaui nepacituosiu, bet: kai tik pradedam vienas kita gerbti, tai einam ieskoti tu, kuriu galetumem negerbti ...
Galu gale, kaip visa tai susija su pirmu pasimatymu? Jus jau ka per pirma pasimatyma kaip rengenas viska sugebat praskanuoti gerbs negerbs, myles iki grabo lebntos ar ne ar tik bele svarbu,kad pinigu turetu ir uz viska moketu biggrin.gif
Papildyta: biggrin.gif
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 03 02, 19:14)
Ados komentarus matau tik kai kas cituoja, kažkoks asmenybės susidvejinimas. g.gif Lygios teisės, bet į darželį vaiko nereikia leisti, mama turi jį auginti iki pirmos klasės. O jei du vaikai, tai su abiem tupinėti. Tai kažkaip nesuprantu, kada jai dirbti ir lygiai su vyru būti g.gif
Pirmas pasimatymas, pirma pažintis. Ji nelemia nieko ir lemia labai daug.

O jums tos mamos, kurios vaikus augina pacios, kazkokios zemesnes klases, nelygi su vyru, prastesne uz tas ,kurios eina i darba 8*5? blink.gif Idomus jusu zmoniu vertinimo kriterijai g.gif TAigi palei pinigus viska vertinat, kaip supratau dar ir anksciau, kas daugiau uzdirba tie is vis vertingiausi zmones ar ne? biggrin.gif
O jus jautetes prastesne, kai buvot su vaikais namie ar is kart po gimdymo i darba varet? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ada21lt: 02 kovo 2013 - 18:48
Trukt uz vadziu, vel is pradziu. Absoliuciai nieko negali spresti is pirmo pasimatymo.
Juk puikiai zinom, kad tas vyras, kuris is pirmos pazinties visai nepatinka ir atrodo visiskas asilas, daznai tampa nuosavu vyru. Gal tuo metu zmogus buvo labai nukentejes nuo barakudu ir jomis pasibjaurejes ir nusprendes daugiau nesileisti isnaudojamas, kol nepazista zmogaus. Gal tuo metu tu tiesiog kazkuo ji pasiepei, ar kazka nemalonaus uzmetei vyru atzvilgiu, arba dar kazkas, na ir nesumokejo uz ta tavo kava, ir kas cia tokio? Nubiednesi labai?
Visai nenoreciau, kad mano sunus kada nors ant barakudu , ar kokiu vistu, neturinciu tu poros litu ant arbatos, uzsirautu, o daznai dar tokios ir sampano, ir kepsnu, ir ledu uzsigeidzia, cia kas- labdara? Pirma pazintis visgi, tiesiog proga susipazinti tik.
Va, kai jau pradedi bendrauti, abipuse simpatija atsiranda- prasau- mokek, lepink, ant ranku nesiok.
O jei apie studentus kalba, kurie visada biedni ir alkani, tai zinoma, kad kiekvienas uz save, arba vienasyk vienas, kitasyk kitas uz ta arbatyte su ledais...
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 03 02, 19:14)
Ados komentarus matau tik kai kas cituoja, kažkoks asmenybės susidvejinimas. g.gif Lygios teisės, bet į darželį vaiko nereikia leisti, mama turi jį auginti iki pirmos klasės. O jei du vaikai, tai su abiem tupinėti. Tai kažkaip nesuprantu, kada jai dirbti ir lygiai su vyru būti g.gif

Aš tai iš vis pro akis praleidžiu Ados pasisakymus,dar kažkada bandžiau skaityti, bet neturiu aš tiek kantrybės- nei minties, nei išminties. Kažkokios sapalionės. Viską būtų galima vienu sakiniu parašyti, bet varo lapais. Ir Given444, jau eina prie to, o sakė , kad knygas rašo. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 03 02, 10:46)
O dėl išlaidų. Lai jis skolinasi, bet žinai, man pasiūlymas susimokėti už save pirmo ar paskesnio pasimatymo metu, tai būtų paskutinis pasimatymas, be skrupulų. Ir man dzin kas jis per vienas, nors ir magnatas ar oligarchas, kuris sugalvotų mane patikrinti ar ką. Man jis būtų tiesiog menkysta. Neturi už ką vaišinti simpatijos, tai nekviesk į tas vietas, kur reikės ir jai išlaidauti. Labai juk paprasta. O pasikviesti kažkur ir vaidinti šou, kam to reikia? Gal aš nesu pasiruošusi papildomom išlaidom, gal man kiekvienas kavos puodelis yra prabanga. Ar tas vyrukas apskritai apie tai galėtų pagalvoti? Ne. Jis savanaudis ir menkysta.

drinks_cheers.gif

QUOTE(ada21lt @ 2013 03 02, 16:10)
Butent thumbup.gif Kazkaip moterys nebenori patriarchato, paklusti vyrams,bet kad jomis vyrai rupintusi ir uz viska moketu, bet tuo paciu gerbtu ,kaip lygevercias g.gif

Jūs manot, kad moteris privalo paklusti vyrui už apmokėtą kavos puodelį? blink.gif

QUOTE(Leksa @ 2013 03 02, 17:08)
Dauguma cia pasisakiusiu, nori salia saves DZENTELMENO, vyro, uz kurio kaip uz sienos.[color=red]

drinks_cheers.gif

QUOTE(given444 @ 2013 03 02, 17:24)
tarkim, mane kviecia vyriskis, kuriam as nelb kokius jausmus jauciu - be to, kazin pamegsiu ji, ar ne - zodziu, juk esu dar VISISKAI jam NEisipareigojus - i pasimatyma. tai  geriau as uz save uzsimokesiu. tada jauciuosi LAISVAI, galiu ji ir apspilkuoti, pasispilkuoti ir buti susiraukus, visokia.

O jūs paaiškinkit man, ko iš viso eiti į pasimatymą su vyru, kuris jūsų visiškai nedomina?

QUOTE(Onomotopėja @ 2013 03 02, 18:46)
Trukt uz vadziu, vel is pradziu. Absoliuciai nieko negali spresti is pirmo pasimatymo.
Juk puikiai zinom, kad tas vyras, kuris is pirmos pazinties visai nepatinka ir atrodo visiskas asilas, daznai tampa nuosavu vyru. Gal tuo metu zmogus buvo labai nukentejes nuo barakudu ir jomis pasibjaurejes ir nusprendes daugiau nesileisti isnaudojamas, kol nepazista zmogaus.  Gal tuo metu tu tiesiog kazkuo ji pasiepei, ar kazka nemalonaus uzmetei vyru atzvilgiu, arba dar kazkas,  na ir nesumokejo uz ta tavo kava, ir kas cia tokio? Nubiednesi labai?
Visai nenoreciau, kad mano sunus kada nors ant barakudu , ar kokiu vistu, neturinciu tu poros litu ant arbatos, uzsirautu, o daznai dar tokios ir sampano, ir kepsnu, ir ledu uzsigeidzia, cia kas- labdara? Pirma pazintis visgi, tiesiog proga susipazinti tik.
Va, kai jau pradedi bendrauti, abipuse simpatija atsiranda- prasau- mokek, lepink, ant ranku nesiok.
  O jei apie studentus kalba, kurie visada biedni ir alkani, tai zinoma, kad kiekvienas uz save, arba vienasyk vienas, kitasyk kitas uz ta arbatyte su ledais...

Viešpatėliau tu mano doh.gif Jau ir barakudos vaidenasi doh.gif doh.gif doh.gif Pati išauginau sūnų ir man būtų baisiai gėda, jei jis, pakvietęs merginą į pasimatymą, lauktų, kad ji susimokėtų pati.
Atsakyti
"Pilno bako" filosofija tėra ryškus pvz., kaip iliuzijos griuvimas, neveltui tau jis patiko wink.gif Tai primityviausi dalykai, ne daugiau. Man nereikia teatro, šou, esu už tiesą ir tikrumą. Būk tu kuo esi, nevaidink. O mano dėmesį traukė net labai kuklūs, bet protingi vyrukai, vargšai studentai. Dabar jie jau šio to pasiekę. Todėl neteisingai interpretuoji tam tikrus momentus.

O kas dėl riboto požiūrio, kad moteris yra diva, žvaigždė danguje ir kilimas lai klojas jai po kojomis, tai nenuvertink taip. Ne visos moterys yra divos, tiesa? Aš visada buvau visų pirma sau diva ir žvaigždė bigsmile.gif Todėl ir nusiteikimas vyrų atžvilgiu buvo atitinkamas. Ar tai yra blogai? Taip pasireiškė mano nepriklausomybė, kurią tu įvardini kaip priemonę parodant mokant už save. Tai man ši forma ne nepriklausomybės demonstravimas, tai jau ne kartą rašiau. Tai nusižeminimas. Mokėti už tą simbolį, už kurį vyras atsisako mokėti, nesutinka, tai įsivaizduok, su kokiu pažeminimu reikia susidurti. Apie barakudas tai čia apskritai perspausta. Jei vaikinas susideda su stervom, tai kas kaltas? Taip jam ir reikia! bigsmile.gif Lai moka už prašmatnius dalykus, jei nori bendrauti su atitinkamo lygio kvaišom. Pats veda į prabangias vietas, pats moka. Kas kaltas? Nori pasirodyti su kokia besmegene pupa? Pupos kainuoja ir amžinai alkanos. O jei dar užsimanys šopingo? biggrin.gif

O jei manai, kad tavo laisves varžo niekingas kavos puodelis, ĮPAREIGOJA kažkoks simboliškas vaišingumas, tai tiesiog tavo toks supratimas apie realiai niekaip neįpareigojančius dalykus 4u.gif Tau įpareigoja, suvaržo, manęs - niekada. Va koks skirtumas.

Aimeja, aš jai jau kelios savaitės uždėjau ignorą doh.gif Ji savotiškai rašo, matyt labai jauna panelė. Atleistina.
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2013 03 02, 14:11)

Bet jei einant toliau ir visada norint ,kad vyras uz viska uzmoketu, kokios moters tada pareigos?

jokios. pasimatymai ir yra tam, kad jis galetu mane suzaveti, jis tuo suinteresuotas, o ne as.
Atsakyti
Juk kavos puodelis ne šimtus kainuoja, koks čia įsipareigojimas? Kiek buvau pirmuose pasimatymuose, tiek vyrukai už tą mano kavą ir mokėdavo, JIE pakvietė juk mane, jie moka. Na bent mano tokia logika. Kad ir studentai (su jais pagrinde ir susitikinėjau), bet su geromis manieromis buvo vaikinai. Aišku, pirmam pasimatymui į brangų restoraną jie nesikviesdavo, o aš ir nesiprašydavau, nemalonu man būtų, jeigu nepažįstamas vaikinas mane iš karto į tokią vietą vestųsi.. ax.gif Čia jau santykiams pažengus, na o tada galima ir per pusę, jei sąskaita nemaža. Bet dažniausiai vis tiek susilaukdavau griežto ne ir vyrukas traukdavosi piniginę. biggrin.gif

O vyras, kuris pakvietęs į pirmąjį pasimatymą, dar ir pačiai susimokėti pasiūlo, antro pasimatymo nesulauks. Ne todėl, kad aš vyrą išnaudoti noriu, Dieve gink, turiu savigarbą ir pati uždirbu sau pinigus, bet man tai parodo, kad vyras neišauklėtas ir negalantiškas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fungu: 02 kovo 2013 - 22:18
QUOTE(Onomotopėja @ 2013 03 02, 17:46)

drinks_cheers.gif wub.gif drinks_cheers.gif mieloji, geriau ne nepasakyta 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 03 02, 19:33)

patiko tavo sios mintys. noreciau igyti tokios laisves kaip tu. savo verte tikrai zinau, bet kazkaip nuolat sergu "kito iskaudinimo" liga biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Fungu @ 2013 03 02, 21:05)
Juk kavos puodelis ne šimtus kainuoja, koks čia įsipareigojimas? Kiek buvau pirmuose pasimatymuose, tiek vyrukai už tą mano kavą ir mokėdavo, JIE pakvietė juk mane, jie moka. Na bent mano tokia logika. Kad ir studentai (su jais pagrinde ir susitikinėjau), bet su geromis manieromis buvo vaikinai. Aišku, pirmam pasimatymui į brangų restoraną jie nesikviesdavo, o aš ir nesiprašydavau, nemalonu man būtų, jeigu nepažįstamas vaikinas mane iš karto į tokią vietą vestųsi.. ax.gif Čia jau santykiams pažengus, na o tada galima ir per pusę, jei sąskaita nemaža. Bet dažniausiai vis tiek susilaukdavau griežto ne ir vyrukas traukdavosi piniginę.  biggrin.gif

O vyras, kuris pakvietęs į pirmąjį pasimatymą, dar ir pačiai susimokėti pasiūlo, antro pasimatymo nesulauks. Ne todėl, kad aš vyrą išnaudoti noriu, Dieve gink, turiu savigarbą ir pati uždirbu sau pinigus, bet man tai parodo, kad vyras išauklėtas ir galantiškas.

Tačiau tokioms, kaip Given444 ar Onomatopėja, to nesuprast rolleyes.gif Tiesiog sunku suvokti, koka žema turi būti moters savivertė ir savigarba, kad matuoti tai kavos puodeliais doh.gif
Atsakyti
Tu mane stebini g.gif Akivaizdžiai tendencinga ištrauka, kuri neturi nieko bendro su sveiko proto sveikų žmonių santykių pradžia, pirmuoju laipteliu. Taip, kas ant ko užsiraus, bet čia jau išskirtiniai patologiniai atvejai.

O apie du litus arbatai, skreginti iš panelės, tai čia teigiamai, teisingai auklėto galantiško jaunuolio žestas?
Atsakyti
QUOTE(Raudona Saule @ 2013 03 02, 22:45)
jokios. pasimatymai ir yra tam, kad jis galetu mane suzaveti, jis tuo suinteresuotas, o ne as.

KAip toj dainelej ar ne:MAn tik nesa ir maitina as ir vargo nematau... biggrin.gif
Nu bet jei rimtai tau 0 intereso? nu jei ten sugebes ta interesa sukelti tai gerai, o jei nesugebes, tai vargseliui nepasiseke, nugi ir ziaurios mes moteriskes biggrin.gif
Siaip tai as sakiau, as uz ,kad vyrai stengtusi, bet nezinau kas cia, gal koks nepilnavertiskumas ar puikybe ar atsargumas ar labai didele asmenine erdve, bet as uz save leidziu moketi draugam arba pazystamiems. TAigi, mano atveju butu zmogui garbe, kad as leidziu jam uz save sumoketi, tai reiksia, jau kazkoki pasitikejima ir mano vyrui reikejo ji uzsitarnauti, kad galetu uz mane moketi biggrin.gif
Tai man jau kaip ir zenklas, kad kazkokia draugyste uzsimezge, atsiranda tada jau kazkoks rysys... g.gif
Papildyta:
QUOTE(Fungu @ 2013 03 02, 23:05)
Juk kavos puodelis ne šimtus kainuoja, koks čia įsipareigojimas?

O vyras, kuris pakvietęs į pirmąjį pasimatymą, dar ir pačiai susimokėti pasiūlo,

Cia gi ne kainoje esme, o principe, nejau neaisku?Kokia kaina pagal jus butu jau isipareigojimas? g.gif

O tokios is vis situacijos neisivaizudoju net lotuliukas.gif nu nebent pameta pinigine ar dar kazkas g.gif bet butinai paklasciau, gal labai objektyvos priezastys. Siaip neteko gyvenime susidurti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ada21lt: 02 kovo 2013 - 22:34