Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetodistonija

QUOTE(~Madam~ @ 2013 03 26, 19:46)
Sveikos,
prieš 5 metus man buvo nustatyta vegetodistonija, gėriau AD ir labai greit "atsistojau ant kojų" . Dabar po antro vaiko auginimo grizau i darba ir taip jauciu kad vis po truputį lenda egetodistonijos požymiai, ypač nervina tai kad prastai miegu naktimis. Buvau pas gydytoja, jis siulo neuzlisti ir pavartoti AD. Nežnau net ką ir daryti..kit požymia labai nevargina, kartais galva pasisuka, kartais nerimas nestiprus islenda..bet tas nemiegojimas nuo 4 val. ryto varo is proto  doh.gif  doh.gif Gal prieš miegą kokio lexatonilio pagerti?  g.gif Ką jūs patartumėt? Israse tuos pacius  AD kurie man tada labai tiko..kažin ar jie ir dabar bus tokie veiksmingi? Gal kas gerėt su pertraukom?

Jei įvairūs pojūčiai labai nevargina, gal dėl miego galima ir arbatų ar žolinių preparatų pavartoti. ax.gif Jei aš nemiegu paryčiui, atsikeliu, išgeriu raminančios arbatos. Tik nereikia ilgai vartytis ir kankintis, laukti miego ir nervintis, kad jis vis neateina. bigsmile.gif
Aš anksčiau gėriau AD. Paskui trejetą metų negėriau, dabar vėl geriu tuos pačius. Jokių šalutinių poveikių, kaip ir anksčiau. Iš karto savijauta pasikeitė: nebėra nerimo priepuolių ir kitų nemalonių pojūčių. Bet man buvo jau tikrai blogai keletą mėnesių. schmoll.gif Manau, kad jei anksčiau tie AD tiko, tai dabar irgi tiks. Mano kolegei prieš keletą metų sunkiai atitaikė AD, bet neseniai ji vėl pradėjo vartoti tuos pačius ir jai puikiai vėl tiko. Tik ar Jums tikrai verta, jei nėra didelio reikalo. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karolinan80 @ 2013 03 26, 19:17)
o jau geriu nuo spalio men..

tai dar ne daug geri, kad gerai veiktu ir nustojus paskui mazesne tikimybe atkrist butu, tikrai tiek nepakanka, as jau trecia akrta geriu, ir si karta geriu nuo rugpjucio ir dar maziausiai pusmeti tikrai nemesiu, o paskui jau ziuresim ka patars gydytoja smile.gif nenoriu paskui vel atkristi greitai smile.gif
bet db kai jau viskas atsistate, tai dirbu su savimi, uzsiimu saviitaiga, mokausi atsipalaiduoti, keiciu poziuri, zodziu nesedziu ranku sudejus, dirbu taip sakat biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(~Madam~ @ 2013 03 26, 20:46)
Sveikos,
prieš 5 metus man buvo nustatyta vegetodistonija, gėriau AD ir labai greit "atsistojau ant kojų" . Dabar po antro vaiko auginimo grizau i darba ir taip jauciu kad vis po truputį lenda egetodistonijos požymiai, ypač nervina tai kad prastai miegu naktimis. Buvau pas gydytoja, jis siulo neuzlisti ir pavartoti AD. Nežnau net ką ir daryti..kit požymia labai nevargina, kartais galva pasisuka, kartais nerimas nestiprus islenda..bet tas nemiegojimas nuo 4 val. ryto varo is proto  doh.gif  doh.gif Gal prieš miegą kokio lexatonilio pagerti?  g.gif Ką jūs patartumėt? Israse tuos pacius  AD kurie man tada labai tiko..kažin ar jie ir dabar bus tokie veiksmingi? Gal kas gerėt su pertraukom?

o kokius ad tu gerei tada? 4u.gif
o is zoliniu miegui nieko nebandei pagert?smile.gif
Papildyta:
QUOTE(~Madam~ @ 2013 03 26, 20:46)
Sveikos,

o kokius ad tu gerei tada? 4u.gif
Papildyta:

Madam, o kokius ad tu gerei tada? 4u.gif
Atsakyti
Gėriau Seroxat 15 mg.
Tai va kad jauciuosi netaip blogai kad AD vartoti, bent kol kas..tik tas mmiegas..Vakar vakare lyg nerimas, lyg PA bandė lysti, bet nugalėjau. O va miegojau nakti budėjimo rėžime, nežinau ar miegojau ar ne unsure.gif vakare isgeriau 3 tabl. valeradix'o, pries miega puse tabl. lexatonilio..paryčiais dar valeradix'o bet nieko. Galvojau kad pilnatis artėjanti ir dar man dienos..tai kažkaip paveikė..net nežinau kam nurašyti.
Tiesa, o kaip AD ir kontraceptikai? AD anotacijoj lyg nieko nerašo..aš vartoju žiedą. Tada kai gėriau AD, man atrodo kontraceptiku nenaudojom..nu neprisimenu doh.gif
Atsakyti
Ad mažina kontraceptikų poveikį

Man gerlas stiprus išlindo. Einu ryt pas gastro vaistų prašytis, nes omeprazolis visai man nepadeda
Atsakyti
Sveikute... o koki geri omperzaoli? g.gif
man pastaru metu tirpsta galva.... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2013 03 27, 17:15)

Gėriau skirtingo stiprumo ir nė vienas man nesumažino to bjauraus skonio naktim. Na ryt einu pokalbiui pas gastro. Mažu patars ką daryt

Kaip suprast tirpsta? g.gif man sukas paskutiniu metu neblogai, bet per gerl mažai ką valgau tai matyt nusilpau ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MeiLLi: 27 kovo 2013 - 21:53
QUOTE(Lucero @ 2013 03 27, 16:15)

Aš jau turbūt mažumėlę persistengiau su naktinėm pamainom - man irgi toks galvos tirpimo pojūtis išlenda vis. Bet vėlgi... Susiimu ir stengiuosi nereaguoti - įsijausti į darbą/knygą/filmą/pradėti kalbėtis su kolega. Padeda smile.gif
Atsakyti
nu man is tikro tirpsta nu pvz kaip buna nusedi koja uztirpsta po to atitirpineja , zinote ? tai va taip buna uzeina su galva, kaip skruzdelytes po galva doh.gif
Atsakyti
Ir mane pradėjo varginti galvos skausmai, tirpimai.. Užeina toks jausmas, atrodo net kalbėti sunku, liežuvis kaip prilipęs.. Gal kurios esat gėrusios AD Escitalopram? koks poveikis?
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2013 03 27, 23:10)
nu man is tikro tirpsta nu pvz kaip buna nusedi koja uztirpsta po to atitirpineja , zinote ? tai va taip buna uzeina su galva, kaip skruzdelytes po galva doh.gif

Gal tiesiog mažai judi, ilgai sėdi palenkus galvą ir kraujas negali laisvai cirkuliuoti? bigsmile.gif O jeigu dar ir spaudimas žemas, tai kraujas aplamai sunkiai gali pasiekti organizmo galinius taškus. Dabar net jauniems žmonėms gali būti vadinamų ataugų, kurios užspaudžia kaklo kraujagyslę ir gali iššaukti visokius galvos svaigimus ir pan.Visiems ne pro šalį pratimai, masažai, mankštos ir visi kiti gerai žinomi dalykai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Monsit @ 2013 03 28, 14:50)
Gal tiesiog mažai judi, ilgai sėdi palenkus galvą ir kraujas negali laisvai cirkuliuoti? bigsmile.gif O jeigu dar ir spaudimas žemas, tai kraujas aplamai sunkiai gali pasiekti organizmo galinius taškus. Dabar net jauniems žmonėms gali būti  vadinamų ataugų, kurios užspaudžia kaklo kraujagyslę ir gali iššaukti visokius galvos svaigimus ir pan.Visiems ne pro šalį pratimai, masažai, mankštos ir visi kiti gerai žinomi dalykai. 4u.gif

Ir cia vienintelis ir efektyvus gydymas drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Ko taip bijoma pasitampyti namuose, pavaikscioti lauke? Suprantu, kai lyja, salta, bet dabar? wub.gif Svaigima sukelia ir netinkama mityba(paumejes GERLas), ir uzkalkejusios kaklo kraujagysles(vel gi nuo netinkamos mitybos), pakanka kad ir paprasciausiu ranksluosciu uz galu paemus patampyti, gaunasi paprasciausias masazas. Su plauku sepeciu braukyti per galva po tukstanti kartu ivairiom kryptim-pati efektyviausia priemone nuo tirpimo, nuo "skruzdeliu lakstymo", isbandyta drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Monsit @ 2013 03 28, 14:50)
Gal tiesiog mažai judi, ilgai sėdi palenkus galvą ir kraujas negali laisvai cirkuliuoti? bigsmile.gif

ne cia ne tas, cia grynai nerviskai, man taip budavo, kai buvo uzkrike nervai, uztripsta veidas taip va kaip sako kad koja kai uzspaudi, tai cia lyg kas kakla nuspaustu ir visiskai veidas kaip kempine pasidaro, oi vargaus su situ, tik kai nervai nurimo, tai dingo tfu tfu tfu, bjaurus jausmas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(rasuliuks @ 2013 03 28, 13:59)
Ir mane pradėjo varginti galvos skausmai, tirpimai.. Užeina toks jausmas, atrodo net kalbėti sunku, liežuvis kaip prilipęs.. Gal kurios esat gėrusios AD Escitalopram? koks poveikis?

as geriau, man buvo labai tikes, tik veliau sutriko menesini uciklas, nesupratau nuo ko, o kai meciau juos atsistate, reiskias nuo ju matyt buvo, tai db kitus geriu ir viskas ok 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 03 28, 15:05)
Ir cia vienintelis ir efektyvus gydymas drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif Ko taip bijoma pasitampyti namuose, pavaikscioti lauke? Suprantu, kai lyja, salta, bet dabar? wub.gif Svaigima sukelia ir netinkama mityba(paumejes GERLas), ir uzkalkejusios kaklo kraujagysles(vel gi nuo netinkamos mitybos), pakanka kad ir paprasciausiu ranksluosciu uz galu paemus patampyti, gaunasi paprasciausias masazas. Su plauku sepeciu braukyti per galva po tukstanti kartu ivairiom kryptim-pati efektyviausia priemone nuo tirpimo, nuo "skruzdeliu lakstymo", isbandyta drinks_cheers.gif

bet man zinokit nuo to tirpimo tai nepadejo, ir galva sukiojau, ir tryniau kaip jus rasot, nu niekaip, o va kas liecia galvos svaigima, silpnuma toki, apsunkusia galva tai tikrai nuo GERL'o gali buti ir mitybos, o va tas tirpimas tai toks labai savotiskas, man skruzdes nelakstydavo, sakau tokia kaip kempine, apmires veidas, lieti ir toks jausma slyg ne savo veida:)
Atsakyti