Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

wub.gif pribloškianti foto...o kur tos aurėjos yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 01 05, 16:44)
wub.gif pribloškianti foto...o kur tos aurėjos yra g.gif

Lyg buvo e-seklos.lt Dabar nelabai radau googlėj g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 01 05, 17:45)
Lyg buvo e-seklos.lt Dabar nelabai radau googlėj g.gif

schmoll.gif ne , ten nėr...
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 01 05, 16:18)
susimėčiau dėk blach scherry. Jie aukštaūgiai? nes rašo kad aukštaūgiai bet genėt ir rišt nereikia. Tai kaip vistik su jais ten?

Tikrai auštaūgiai,nors ant pakuotės pernai rašė-atvirščiai.Auga labai aukšti, šakojasi, kurie buvo negenėti-tai miškas šakų ir lapų, derliaus-deja mažoka, nors ir labai jie skanučiai.Šiemet tikrai genėsiu, ne daugiau dviejų stiebų paliksiu, o ir rišt- man labai reikėjo-svoris didelis, aukšti..

Ir dar kalbant apie ankstyvus pomidorus, ir galinčioms gauti rusiškų gamintojų sėklų, Atkreipiau dėmesį į šias dvi veisles, aprašas rusiškas kas supranta: skirta laukui: Томат "Земляк". Aelita
(Растение детерминантное, высотой 70-75 см. Не требует подвязки и пасынкования. Сорт ранний. Созревание наступает на 95-98 день после полных всходов. Плод сливовидный, глянцевый. Масса плода 60-80 г, в кисти до 15 плодов. Урожайность до 18 кг/м2 (выше стандартов "Ракета" и "Сибирский Скороспелый").
Созревание плодов очень дружное. Рекомендуется для выращивания в открытом грунте через рассаду, или посевом семян непосредственно в грунт. Пригоден для использования в свежем виде и цельноплодного консервирования. Устойчив к вершинной гнили, бактериальной пятнистости, септориозу. )

Томат "Грот".Раннеспелый (100-110 дней) сорт для открытого грунта и плёночных укрытий. Растение детерминантное, средневетвистое, высотой 40-50 см. Не пасынкуется или пасынкуется умеренно. Плоды округлые, красные, гладкие, массой 60-80 г. Вкусовые качества отличные.
Ценность сорта: обладает повышенной устойчивостью к фитофторозу и вершинной гнили, холодостойкость, выносливость к перепадам температуры, высокая завязываемость и созреваемость плодов при неблагоприятных погодных условиях. Назначение: универсальное.

Ypač patinka, kad nereikia nei atramų nei skabyti šonines ataugas, atsparūs ligoms, ir ankstyvi, o ir ne hibridai.
ir kažkaip keista, kad giriant veisles negirdžiu daug gerų atsiliepimų apie pomidorus De barao, įv. spalvų( raudoni, rausvi, geltoni, karališki).Visur rašo, kad ypač geras derlingumas, tik neaišku kaip ten su skoniu.( o ir nuotraukos labai iškalbingos).

Apie sėklų medžioklę-tikra svajonė..vakar irgi skambinau parduotuvėje kur didžiausias pasitrinkimas Vilniuje pomidorų sėklų, bent jau man-Viskas sodininkams Rygos.g.-tai sakė dabar tik inventorizacija vyksta, o užvežimas bus nuo 14d.
Rusiškų sėklų deja nebus, sakė neturi licenzijos rusiškos firmos prekybai Lt, čia keistai pagalvojau -kaip gi tada Kaune Uab Seklelė, jei neklystu, parduoda jas laisvai virš 60pavadinimų?.O ir Vilniuje turguje kiek pamenu mačiau pirkti ir pernai pati pirkau keletą, bet jos nekelia pasitikėjimo-pakavimas toks keistas, lyg ne gamyklinis, kai kur ant datų lipdukai perlipdyti, or ir kažkada pirktos gėlės ypač prasto daigumo buvo, tai pagalvojau gal ten prekiauja kokiom nukainotom, praterminuotom, o gal padirbtom. Nors šį kartą pomidorai sudygo gerai.
Nesinori mokėti už pavedimą 70lt iš estų siunčiantis. doh.gif
Labai suprantu Avijacijos džiaugsmą gavus trokštamas sėklas. Nu nors pačiai imk ir į kokią Baltarusiją važiuok, sėklų pirkt. Vyrui pasakiau-keistai pažiūrėjo.. lotuliukas.gif blush2.gif
P.s. kamanei ačiū už nuorodą seno filmuko, kalnų daina-tokia nostalgija, pati pažiūrėjau, vaikui, parodžiau, net nežinau ir kas man tada taip patiko ir įstrigo..

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 01 04, 18:07)
Krapštom sėklas, sudarinėjam sąrašus  bigsmile.gif

drinks_cheers.gif , šiandien kaip tik atsivešiu savo sėklų lobyną, reiks reviziją atlikt. biggrin.gif
Atsakyti
http://www.sodui.lt/...nalams-697.html
štai , kur jų yra...buvau pamiršus doh.gif ir naujovių turi ...vienžo šakės rolleyes.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 05 sausio 2013 - 16:57
QUOTE(diuni @ 2013 01 05, 16:54)
štai , kur jų yra...buvau pamiršus doh.gif

Aš ne iš čia buvau pirkus schmoll.gif
ČIA , bet gal nėra dabar 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asese: 05 sausio 2013 - 16:58
QUOTE(Asese @ 2013 01 05, 17:57)
Aš ne iš čia buvau pirkus  schmoll.gif
ČIA

smile.gif ax.gif tai , matyt , dar nėr atvežta gal...
Atsakyti
štai , kur jų yra...buvau pamiršus doh.gif ir naujovių turi ...vienžo šakės rolleyes.gif lotuliukas.gif

Aš tai stengiuos nežiūrėt niekur cool.gif turiu pasirašius kelias veisles,tai į jas ir koncentruojuosi doh.gif Bet noriu beveik visko,apie ką būna kalbama doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 01 05, 16:34)
Dėl Corazon,aš pasižymėjau,kad reikia pirkt geriau Aurea biggrin.gif  Net susiradau Asese komentarą su fotke apie juos ax.gif
Čia Aurea, skonis, forma praktiškai identiški Corazonams, bet pas mane Aurea turi daugiau vaisių nei Corazon.
Vienintelis trūkumas - žiauriai brangios sėklos doh.gif

Geras vauzdelis. wub.gif
Galvoje vis sukas gražus Lplitos citrinukų vaizdelis iš pernai vasaros mano šiltnamyje. Ir ji buvo klausus,kaip jie auga. Matomai,pati patenkinta buvo šiomis seklelemis.Gal tai tikrai pavykusi naminė veislė,verta išsaugojimo g.gif Sėklų tai neišsiėmiau. Gaila,negaliu sulygint su olka polka,nes taip ir nemačiau jos galutinio rezultato,nes auginau lauke
Prisegiau tai ne citrinukus doh.gif
Tai gal paskutiniai olka polka,nepasidžiaugiau, ne prie namu augo,greit nupyškinau, nuskyniau,paskui supuvo lauke likę doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 05 sausio 2013 - 17:19

va cia laukiu issirinktu seklu, dar vis niekaip neturi, o sarasai grazus g.gif
gavau kainyna su kainomis blink.gif , bet vistiek nusprendziau kelias rusis isbandyti.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 01 05, 17:27)
1. Aš bandysiu šiemet Lemon boy. Atsiliepimai puikūs apie juos ax.gif
2. man Black Cherry vieni iš skaniausių thumbup.gif

ačiū Alekto,mačiau black cherry-nusipirksiu.Paieškosiu ir LEemon
Atsakyti

QUOTE(zebrina @ 2013 01 05, 13:34)
Man Beta irgi kol kas patys pačiausi iš ankstyvų(Betalux ne taip patiko-neauginsiu) jei tik būtų atsparūs marui ,tai išvis idealu būtų smile.gif

Gal galit pasakyt kuo skiriasi Beta nuo Betalux 4u.gif
Atsakyti