Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(madmuazele @ 2013 01 08, 14:24)
O as nesesiu BLack Cherry ax.gif Man patinka, dideli, mesingi... Situ spirgu neturiu kur deti blush2.gif

aš ir mažų nesėsiu, nebent neatsilaikysiu vazoniniams. Kad pakabinti ant pavėsinės ir tik dėl grožio. Nes valgymui ir mums patinka dideli .
Atsakyti
QUOTE(DanGap @ 2013 01 08, 15:24)
Sveikutės, pomidoriukės smile.gif Jungiuosi ir aš prie jūsų. Pernai buvo mano pirmas kartas sodinti pomidorus ir jau rugpjūtį baigėsi derlius, susirgo verysad.gif
Bet rankų nenuleisiu, auginsiu kol išmoksiu tongue.gif Šiais metais noriu auginti tris tik rūšis. Gal galite parekomenduoti tris jums labiausiai patikusias veisles?

na siulau jum susiaurinti klausima, nes pomidoru rusiu yra simtai o gal ir tukstanciai 4u.gif

QUOTE(madmuazele @ 2013 01 08, 15:24)
O as nesesiu BLack Cherry ax.gif Man patinka, dideli, mesingi... Situ spirgu neturiu kur deti blush2.gif

as irgi ju atsisakiau siem metam, bet labiau del vietos trukumo siltnamyje-nepasisotinam derliumi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 01 08, 13:18)
tikrai per vakar aptarta veisle  mirksiukas.gif 
pamenu kad neigiami komentarai ...

Praziospjau beskaitydama blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 01 08, 14:26)

Rinktis teks paciai-nuolat apie tai pliurpiam mirksiukas.gif Nes na kiekvienam skirtingi patinka: dideli, mazi, vidutiniai, kieti, mesingi, sultingi.... raudoni, geltoni, juodi, riuuuuuuuuuuuuuuzavi....

neįsusksiu taip lengvai ar ne lotuliukas.gif žinau, kad dažnai apie tai pliurpiat. Ir skaitau,bet... Jau yra šitam tarpe tokių kurios augina ne pirmi metai ir ne antri. Ir gali pasakyti kurias lengviausia auginti, kurios atsparesnės ligom.
Atsakyti
QUOTE(DanGap @ 2013 01 08, 14:30)
neįsusksiu taip lengvai ar ne lotuliukas.gif žinau, kad dažnai apie tai pliurpiat. Ir skaitau,bet... Jau yra šitam tarpe tokių kurios augina ne pirmi metai ir ne antri. Ir gali pasakyti kurias lengviausia auginti, kurios atsparesnės ligom.

Tuomet rinkites hibridus. Jei tik 3 veisliu reik-gal sodui.lt issirinkit mirksiukas.gif Maziau sirgs, derlingi be proto, kaip sako...
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2013 01 08, 14:23)
tai kad ner uz ka dar dekoti lotuliukas.gif
gal jolituxxx labiau pades nei as-patikimiau blush2.gif

uz gerus norus wink.gif labai malonu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 01 08, 14:28)
na siulau jum susiaurinti klausima, nes pomidoru rusiu yra simtai o gal ir tukstanciai  4u.gif

Suprastinu. Gal galite patarti kokią veislę rinktis, jei noriu didelių pomidorių, spalva nesvarbi, būtų nežemaūgiai, gerai derėtų, o svarbiausia būtų atsparūs ligoms?
Ištikrųjų atsiprašau už tokį kvailą klausimą, 4u.gif dabar supratau, kad juk rūšių daug, žmonių poreikiai skirti, skirtingos salygos ir rekomenduoti sunku smile.gif
Skaitysiu, bendrausiu su jumis ir surasiu gal tinkama veislę sau pioneer.gif
Papildyta:
QUOTE(madmuazele @ 2013 01 08, 14:31)
Tuomet rinkites hibridus. Jei tik 3 veisliu reik-gal sodui.lt issirinkit mirksiukas.gif  Maziau sirgs, derlingi be proto, kaip sako...

ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DanGap @ 2013 01 08, 15:36)
Suprastinu. Gal galite patarti kokią veislę rinktis, jei noriu didelių pomidorių, spalva nesvarbi, būtų nežemaūgiai, gerai derėtų, o svarbiausia būtų atsparūs ligoms?
Ištikrųjų atsiprašau už tokį kvailą klausimą, 4u.gif  dabar supratau, kad juk rūšių daug, žmonių poreikiai skirti, skirtingos salygos ir rekomenduoti sunku smile.gif
Skaitysiu, bendrausiu su jumis ir surasiu gal tinkama veislę sau pioneer.gif
Papildyta:

ačiū smile.gif

nesenai buvo aptarti Ases auginti labai derlingi gan stambiu vaisiu hibridai Aurea ir Berlicio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 01 08, 14:28)
as irgi ju atsisakiau siem metam, bet labiau del vietos trukumo siltnamyje-nepasisotinam derliumi  doh.gif

pradzioje ir man mazoka ju buvo, kai vaikai tik jas ir lesa, as ir visada praeidama tipo ragauju, vyras pradarydamas orlaides ir nuskina kelis...tai iki namu nedakeliaudavo(planavau didint cheriu)... bet i vasaros gala, tai man jau ju buvo per daug... daug teisiog liko ant zemes guleti... tingedavau skinti blush2.gif .. aisku, jei nuskindavau, nelikdavo nei vieno, vaikiai greit sudarodavo...bet ... laiko pagrindini derliu nuskinti ne visad buvo, o cia su tom blusom uzsiimti doh.gif
tai siemt vysniuku bus tiek pat (8 daigai, visi po 2)(Sweet Million, Cherrola, Black Cherry, Sprut slivka) siltnamyje (bet jau kitam siltnamyje nebesesiu vysniuku, jei liks vietos ka nors gero pasodinsiu biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(DanGap @ 2013 01 08, 15:36)

Tokiu atveju, jei reik labai derlingų, aukštų, ilgaamžių pomidorų, aš asmeniškai siūlyčiau rinktis pasisėti hibridus, didesnę daigų dalį ( pagal šiltnamio plotą ir savo galimybes) rinktis raudonos spalvos pomidorų, kažkiek avietinės spalvos pomidorų ir kokius du daigus geltonų pomidorų. Bus labai maloni įvairovė smile.gif
Taigi labai sėkmingai susiaurės ieškojimas nežinia ko, bus lengviau rinktis, o patarimų jau gausi čia smile.gif
Atsakyti
is zemaugiu auginau pernai tik tris, siemet bus jau daugiau, man zemaugiai pernyksciai buvo:
1. ankstyvi Betalux- skonis, badui numalsinti 1000 thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
2. seikas daaaaug, marinavimui thumbup.gif , valgymui schmoll.gif , bet kadangi maistui turejau kitu, tai sitie baisiai reikalingi siemet.
3. sabala- viena is ankstyvuju, maistui nuuu puse velnio, bet marinuoti buvo thumbup.gif ir pas mane vaisiai buvo tikrai nemazi.

is smulkiavaisiu atsisakiau DUO, Sheriu raudonuju, nepajegiau Yelow pershaped ir radanos atsiosakyti, bet cia daugiau del vaiku, jie tuos pomidorus valge kaip uogas-bliuda pridedi ir bezaisdami sulapnoja, kad ir "dobavkes" papraso, o dar kadagi megstu su zelatina cielus deti tai man thumbup.gif
siemet dar debaro juodi papilde sarasa, jie man irgi rodos ne is stambiavaisiu.
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 01 08, 14:43)
nesenai buvo aptarti Ases auginti labai derlingi gan stambiu vaisiu  hibridai Aurea ir Berlicio  4u.gif

ale va Aurea aprašyme matau, kad atsparūs labai nedaugeliui ligų..

Aš pati visąlaik atkreipiu dėmesį į atsparumo ligoms sąrašiuką. Ypač mane domina atsparumas kladaspariozei ir fitoftorai (na, bet šitų vienetai).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 08 sausio 2013 - 14:56