Įkraunama...
Įkraunama...

Brugmansijos ir durnaropės

Vakar uzsipirkau trasu per ermitazo akcija , tik niekaip nesuprantu kodel "Nutrifolas rudas" jeigu trasos zalios smile.gif Kazkaip paziurejau kad labai idomai kainos skiriasi , pvz. manio 200 g. ir 1 kg. skirtingu firmu kainuoja tiek pat ...kazkaip idomiai
Pas mane porai augaliuku tikrai trukstra magnio. Sakaiu reiks pafotkint ir visus imanomus kenkejus ir ligas susikataloguot. Nes savaitgali ilgai googlinau lapa atsinesius.
Kile ar pas tave kas nors zydi ? Sazine mane grauzia prisiprasiau knygos paskaityt o atvaziuot nesugebu , o dar ir maziukas sklinukas pasimiro visa ziema gerai isstovejas sad.gif
Dar toks durnas klausimas. Azotas lapus ir zaliakja mase augina, kiek suprantu jom reikia tresti sezono pradzioj , o auginat ziedus kokiu medziagu daugiau reikia ?
Radau toki Monokalio fosfata ar apsimoka jom tresti jau susiformavus ziedam ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Purkelis: 19 birželio 2013 - 09:59
Tylu cia pas mus sad.gif
Noriu parodyt savo monstriuka lapo ilgis 34-36 cm
user posted image
Palyginus su kremine , labai juokingai atrodo. O augaliukas is seklu, antri metai. Idomu kaip zydes
user posted image
Atsakyti
Mano senoji rozine jau antra savaite kaip zydi, bet kol kas dar nelabai fotogeniska - issodinau ant komposto kruvos, isivaizdavau, kad ten jai bus geriau, bet kol kas nepanasu... Ziedus vis krauna, bet dar nera gausaus zydejimo, o ir saule ten ja labiau apsviecia, tai diena stovi tokia vargsiuke, ziedus nusvarinus... Dabar vakare gavo keturis kibirus vandens su amonio salietra, tai gal isgrazes ax.gif . As tai vis guodziuosi, kad dar tik birzelis, dar reikia truputeli palaukt, o tada jau zydes... Zydeti taip pat ruosiasi Souvenir of Madeira ir Salmon Perfection, kitos dar auginasi mase, bet manau, kad i vasaros gala visos savo ziedu grozi parodys....
O dar del trasu, tai perskaiciau Rasu zurnale, kas trasu verte reikia nustatyti susumavus visus komponentus, pvz. NPK 5-5-5, suma bus 15. Tokios trasos mazai vertingos. Pasirodo, jog reikia, kad toji suma butu ne mazesne nei 50 unsure.gif. Daugumos cia musu naudojamos Kemiros taip ir gaunasi, ir Zalstos Nutrifolas geros, o Shultz turiu zydejimui skirtas, tai jei neklystu ju NPK 10-10-54 (tik brugmansijom sios nelabai tinka, azoto per mazai). O ar niekas is jusu nenaudojat Biopon Datura? Retai ju buna pirkt, tei nuo pernai dar du puspilnius buteliukus po 500 ml. turiu. Bet paziurejau ju formule NPK 4-5-6 tai nieko gero vadinasi - vandenelis ir tiek g.gif
Atsakyti
QUOTE(karambole @ 2013 06 26, 00:48)
Mano senoji rozine jau antra savaite kaip zydi, bet kol kas dar nelabai fotogeniska - issodinau ant komposto kruvos, isivaizdavau, kad ten jai bus geriau, bet kol kas nepanasu... Ziedus vis krauna, bet dar nera gausaus zydejimo, o ir saule ten ja labiau apsviecia, tai diena stovi tokia vargsiuke, ziedus nusvarinus... Dabar vakare gavo keturis kibirus vandens su amonio salietra, tai gal isgrazes ax.gif . As tai vis guodziuosi, kad dar tik birzelis, dar reikia truputeli palaukt, o tada jau zydes... Zydeti taip pat ruosiasi Souvenir of Madeira ir Salmon Perfection, kitos dar auginasi mase, bet manau, kad i vasaros gala visos savo ziedu grozi parodys....
O dar del trasu, tai perskaiciau Rasu zurnale, kas trasu verte reikia nustatyti susumavus visus komponentus, pvz. NPK 5-5-5, suma bus 15. Tokios trasos mazai vertingos. Pasirodo, jog reikia, kad toji suma butu ne mazesne nei 50 unsure.gif. Daugumos cia musu naudojamos Kemiros taip ir gaunasi, ir Zalstos Nutrifolas geros, o Shultz turiu zydejimui skirtas, tai jei neklystu ju NPK 10-10-54 (tik brugmansijom sios nelabai tinka, azoto per mazai). O ar niekas is jusu nenaudojat Biopon Datura? Retai ju buna pirkt, tei nuo pernai dar du puspilnius buteliukus po 500 ml. turiu. Bet paziurejau ju formule NPK 4-5-6 tai nieko gero vadinasi - vandenelis ir tiek g.gif

Žurnale Staugaičio straipsnį perskaitėt? Šaunus vyrukas, kad mėgėjams prieinama kalba surašo thumbup.gif Kas link trąšų, tai niekad neperku skystų, iš tiesų už skiestą vandenėlį ir gražią etiketę mokėti tokius pinigus g.gif Visada perkuosi fasuotas, t.y perfasuotas. O pigiausiai gaunasi, jei perkat nefasuotas kokių 40 kg pakuotėj, keliems metams ir pinigų sutaupot mažiausiai 3 kartus. Orientuokitės į tai, jei trąšos granulėmis, tirpimas bus lėtas, jei miltukai- greitas{ išskyrus amonio salietrą} Pati perkuosi Kemira rožinius miltukus kelių kg pokais, labai gerai viskam. O brugmansijoms aš kas savaitę po saują amonio salietros papilu, kitaip lapai gelsti pradeda.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 06 26, 13:51)
Žurnale Staugaičio straipsnį perskaitėt? Šaunus vyrukas, kad mėgėjams prieinama kalba surašo thumbup.gif Kas link trąšų, tai niekad neperku  skystų, iš tiesų už skiestą vandenėlį ir gražią etiketę mokėti tokius pinigus g.gif Visada perkuosi fasuotas, t.y perfasuotas. O pigiausiai gaunasi, jei perkat nefasuotas kokių 40 kg pakuotėj, keliems metams ir pinigų sutaupot mažiausiai 3 kartus. Orientuokitės į tai, jei trąšos granulėmis, tirpimas bus lėtas, jei miltukai- greitas{ išskyrus amonio salietrą} Pati perkuosi Kemira rožinius miltukus kelių kg pokais, labai gerai viskam. O brugmansijoms aš kas savaitę po saują amonio salietros papilu, kitaip lapai gelsti pradeda.

Mano grazuoles lapai gelsta. prasau placiau papasakokit kaip tresiat su amonio salietra.aciu maniskes gyvena vazonuose
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2013 06 26, 21:36)
Mano grazuoles lapai gelsta. prasau placiau papasakokit kaip tresiat su amonio salietra.aciu maniskes gyvena vazonuose

Jeigu turiu laiko tai patirpdau vandenyje ir tada tuo vandenuku laistau. O jeigu neturiu laiko ir matau kad lietus greit bus saujale papilu toliau nuo kamieno.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 06 26, 14:51)
O pigiausiai gaunasi, jei perkat nefasuotas kokių 40 kg pakuotėj, keliems metams ir pinigų sutaupot mažiausiai 3 kartus.

Sveiki, malonu matyti jus ir čia, Kur perkate tas dideles kemiros pakuotes? Ačiū
Atsakyti
Įkeliu žiedelį temai pagyvinti.
user posted image
Aš tręšiu brugmansijoms skirtomis trąšomis, perku Lenkijoje. Tik nepasižiūrėjau NPK, jos lėtai tirpstančios, tai aš jų pripilu vazonuose, bet laikas nuo laiko palaistau ir kitomis trąšomis. Aš užsiperku skirtingų trąšų ir kiekvieną kartą laistau skirtingomis trąšomis.
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 06 26, 23:29)
Sveiki, malonu matyti jus ir čia, Kur perkate tas dideles kemiros pakuotes? Ačiū

Jei netingit, palėkit iki Gustonių. Ten Baltic Agro trąšos. Gal pirma pasiskambinti reikėtų g.gif Kai nedaug prireikia, Smėlynės gatvėj už gelžkelio palei bėgius toks kioskas dešinėje. Ten turi po 1-2 kg į maišelius išsipilstę. Gaila , neseniai pabaigiau pokelį ir išmečiau, neatsimenu sudėties. Tokie rožiniai miltukai. Vadinasi Ferticare ???. Brugmansijoms tiktų, kurios daugiausia azoto turi. Tik aš jomis viską tręšiu, labai rožėms patinka.
Atsakyti

Aš tręšiu brugmansijoms skirtomis trąšomis, perku Lenkijoje. Tik nepasižiūrėjau NPK, jos lėtai tirpstančios, tai aš jų pripilu vazonuose, bet laikas nuo laiko palaistau ir kitomis trąšomis. Aš užsiperku skirtingų trąšų ir kiekvieną kartą laistau skirtingomis trąšomis.
[/quote]
Astaite, jei netingit paziurekit kaip tos lenkiskos trasos vadinasi ir koks ju NPK santykis blush2.gif. Supratau, kad jusu birios?
Grazus ziedukas, o ka pats augalas tarp kopustu gyvena? ax.gif
Atsakyti
Kaip prajuokinai, Karambole, net ėjau paieškoti kaip tos mano gėlės vadinasi, bet neradau. Čia tokie visžaliai lapai gėlyno pakraštyje, pati gėlė žydi ružavai, bet lapai auga kaip ant mielių, kasmet aš juos aplaužau ir išmetu ir vėl priauga. Ir kitos mano brugmansijos tarp lapų auga, nes sukasiau vazonus prie melsvių, o melsvės taip subujojo, kad brugmansijų (šiemet pirktų) tik viršūnės kyšo, bet laistyti mažiau reikia taip saulė vazonų neišgarina po lapais.
O NPK pažiūrėsiu grįžusi namo po darbo.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 06 27, 09:25)
Jei netingit, palėkit iki Gustonių. Ten Baltic Agro trąšos. Gal pirma pasiskambinti reikėtų g.gif Kai nedaug prireikia, Smėlynės gatvėj už gelžkelio palei bėgius toks kioskas dešinėje. Ten turi po 1-2 kg į maišelius išsipilstę. Gaila , neseniai pabaigiau pokelį ir išmečiau, neatsimenu sudėties. Tokie rožiniai miltukai. Vadinasi Ferticare ???. Brugmansijoms tiktų, kurios daugiausia azoto turi. Tik aš jomis viską tręšiu, labai rožėms patinka.

Tas rožines tai aš jau naudoju kelintus metus, tik išfasavimo didesnio norėtųsi, nes greitai baigiasi, o didesnis kiekis visada geriau apsimoka. Aš jomis ir pelargonijas pavaišinu. Reikės užsukti į tą kioską.
Atsakyti